Welcome Back Log In Create Account

Loc de dat cu levieru...

Da , de PF cu baioneta vorbeam , e doar o chestie de preferinte si nu ceva definitoriu in decizia de achizitie . La asta intr-adevar , faptul ca e 58 si ca nu pare sa poata fi aburit e un mare pas inapoi spre achizitie.
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Ca posibilitati alternative de incalzire ar fi sa bagi un cartus in interior, si sa aduci apa la temperatura de extractie.
Doar asa cu apa fiarta... daca ne uitam ca sticla are capacitatea calorica 1/5 din cea a apei, inseamna ca daca umplu rezervorul ala cu 345 ml de apa la 95 grade, si sa presupunem ca am avea acolo tot 345g de sticla, doar asa de simplificare calcul, inseamna ca apa aia s-ar raci cu 1/5 din intervalul dintre temperatura ambianta 25 grade si a apei fierte 100 grade ... 100-25 = 75 / 5 = 15 grade, deci s-ar stabiliza pe la 100-15 = 85 grade dupa turnare.
Daca insa ai un kil de sticla... discutam poate si sub 60 grade...
Cu o rezistenta suplimentara s-ar putea compensa pierderea asta, sa o aduci la 92-93, sau cat vrei sa extragi.
Vorbesc de cartuse de incalzire de genul acesta: https://www.aliexpress.com/item/32869555292.html,
care au si termocupla incorporata, astfel ca poti citi separat temperatura, sau chiar conecta un PID.

Sau, solutie pasiva... astepti sa inceapa sa se raceasca, si cand a ajuns pe la 75-80 grade golesti rezervorul si vii rapid cu alta apa fiarta pana nu se raceste sticla, de data asta pierderea va fi sub 5 grade.

La "levierul saracului" subiectul discutiilor din ultima vreme, dupa ce l-am tinut la aburi fix un minut, si torn apa fiarta, adica cea pe care l-am tinut la abur, am in rezervor 93-94 grade aproape intotdeauna, am masurat odata la inceput, acum nu mai fac asta.

Reply
Un alt motiv pentru care acest lever ar face casa buna cu Mirage, ar fi ca, impartind aceasi baza de site, daca ai realizat o extractie memorabila pe ALM Kopi, poti prepara acelasi puc, in aceeasi sita, si incerca sa deduci numarul si frecventa apasarilor pompei ca sa obtii acelasi profil de curgere.
Urmand ca papila sa valideze ... nimereala Tongue
Dar odata validata, deja poti zice ca ai si pe Mirage "profilare" de presiune, prin reproducerea unei secvente de pompare.

Reply
(29-09-2025, 15:26)renatoa Wrote: Da, la un cilindru de sticla rezerva as zice saru-mana.

Am reusit sa vb cu chinezu' : cica sticla nu e sticla e policarbonat, si vine impreuna cu partea metalica : costa " decat" 48USD . Am ras ...si cam atat . Daca esti tentat , imi zici , macar salvezi banii de transport :)
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Pai ala nu se sparge, de ce as lua rezerva... plus ca la banii aia gasesc sticla adevarata.
Sincer, nu credeam ca se abureaste asa realist plasticul... Huh
Am tot amanat, dar acum chiar ca il desfac, sa verifica afirmatia.

Reply
Referitor la leverul asta chinezesc, am gasit cateva review-uri pe AliExpress, din care am inteles ca nu prea face presiune (maxim 4 bari), de aceea nici nu prea scoate crema. @renatoa poti sa ne dai ceva detalii? As fi si eu interesat de asa o scula, dar nu stiu daca merita. NU am experienta cu levere...

Reply
Nimic mai fals... extrag la 7-8 bari fara probleme. Si am si scos o garnitura de la piston, ca mi se parea exagerat 3 inele.
Daca testeaza o chinezoaica de 1.50 si 40 kg, aia clar nu are cum sa apese, ca sa faca presiune...
Plus ca nu stii ce macinatura baga acolo, unele cafele de supermarket au rezistenta zero, am avut experienta cu un jacobs care in aeropress mi s-a scurs intr-un minut, de la sine, gravitational, fara sa apas pistonul !

Daca mai faci si largirea pentru site de 53 mm, unde ai inca un set de optiuni fata de 51 cu care vine, sau incepi sa te joci cu modificare suprafetei de iesire, cum am povestit in topicul de Staresso Mirage, deja nu mai ai limite.

De ce nu pui si aici un review, sa vedem de ce e vorba?
Poate cu ocazia asta cadeti pe ganduri... cate altele v-au prezentat fals adevarul despre alte echipamente...

Reply
Wink 
https://www.aliexpress.com/item/10050092...nav-review. Aici este review-ul, cel dublat de postac ( Smile ). Tot el spune ca cilindrul e din plastic, nu din sticla...

Reply
Pai daca vorbim de customer review, in pagina Ali... valoarea lor... Confused
Nici nu le pot vedea, sau sa postez si eu ceva.

Quote:Customer Reviews (7) Specifications Description Store More to love
Reviews
Due to our system upgrades, this content is currently unavailable in your region.

Reply
Spune asa: I feel cheated because the seller didn't mention and didn't write that hot water for making coffee needs to be poured into a plastic container. Although it was stated that it was glass. However, it is only plastic. In addition, the coffee foam is very poor because the required pressure of 9 bar cannot be reached, at most it reaches 4 bar. Please refund my money first, and then i can return this item by mail or throw it away. The seller admitted that yesterday already removed from product description wording about part of the product made of glass. And wrote nothing about the plastic part . The button on returns/refunds gives the only answer that not possible for this order! No one explains why… return my money!!! Is this a workplace for fraudsters- aliexpress?

Reply
Cu plasticul inca nu m-am lamurit, dar deja am lansat cautari de tuburi corespunzatoare de sticla.
Are 40mm interior, apropo.

Dar dupa treaba cu presiunea e clar ca omul nu stie ce se cere de la o macinatura de espresso, sau de la un espressor full manual. Poate isi inchipuie ca apasarea acolo este o plimbare in parc... nimic mai fals !

La o raza de 2 cm noi avem acolo 12.6 cm patrati suprafata, deci necesita 113 kg apasare pe piston pentru 9 bari.
La un raport brate levier de 1/5, rezulta ca e nevoie de o forta de apasare de 22.6 kg, la mijlocul manerului de lemn.
O pot confirma si prin masurare cu un cantar.
Da, adevarul este ca solicita mai mult efort decat levierele avute pana acum, care nu necesitau decat 14-15 kg, pentru ca aveau rapoarte intre bratele levierului mai mari, cam 1/10.
Daca reclamantul nu a putut urca decat pana la 4 bar, si macinatura era corecta, inseamna ca nu a putut apasa cu mai mult de 10 kg... sau nu a crezut ca e nevoie, sau... alte motive.

Era necesara precizarea asta din partea vanzatorului? Constituie un criteriu de cumparare ? Acum ca stiti, voi decideti.
Apropo, ati vazut la vreun lever "de firma" precizata in manual forta de apasare ? Ca sa ziceti ca ceilalti informeaza mai corect ? Huh
Eu am 96 kg, deci am de unde o exercita Tongue

Si nu in ultimul rand, manerul se poate inlocui oricand cu unul mai lung... dar va apare problema rasturnarii in fata, va necesita sprijin in spate, rezultand o pozitie mai incomoda de operare Confused

Reply
Interesant! Am cautat si ceva filmulete cu modul de operare al acestui model, dar nu am gasit. Oricum, multumesc pentru pareri si ... calcule.

Reply
Mi-am propus de mult sa fac un film cu workflow-ul complet, dar n-am operator... Sad
Sotia nu are talente sa distinga unde este subiectul de interes care trebuie urmarit cu camera.

Reply
(10-10-2025, 13:03)Wicked100 Wrote: https://www.aliexpress.com/item/10050092...nav-review. Aici este review-ul, cel dublat de postac ( Smile ). Tot el spune ca cilindrul e din plastic, nu din sticla...

Am mai tot discutat cu cei de la ITOP si asa au zis : in trecut cilindrul era din sticla , acum este de plastic . Posibil sa crape mai repede in varianta asta .. nu stiu ce sa zic.

Reply
Gata , l-am comandat, 145$ cu transport si taxe . Am avut 20$ discount la transport si 30$ ca si prima comanda . De aici l-am luat, e magazinul oficial.

https://www.alibaba.com/x/1l9xoLR?ck=pdp  

Daca scot ceva cel putin la fel ca pe Mirage ,ma declar multumit!

Reply
Bravo ! Ma simteam cam singur... Smile

O fi pretul cel mai mic, dar nu e fabricantul oficial, la cel pe care l-am dat eu poti vedea imagini din fabrica.
ITOP Kitchen este doar un vanzator, e adevarat ca a ajuns cel mai mare in bransa, doar ca s-a umflat prea mult osanza in el si vrea sa pozeze si in fakebricant... la fel a facut si la skywalker v2.

Reply
Am vorbit cu ambii vanzatori - asta si cel de la care ai cumparat tu - si transferau rapsunsurile de la unul la altul ...ceva de genul ...vezi ca ti-a raspuns ala , si trimitea screenshoot :) . Abia astept sa vina Heart

Reply
Acum e pe drum, nu-l mai putem intoarce, dar dupa ultimele tale postari de la Mirage incep sa am frisoane... Sad
Se pare ca tu iti doresti ceva mai corpolent decat bem media pe aici... chestie care nu se poate obtine usor la 9 bari cat este azi "the new black"...
Daca ai ajuns sa indoi fundul sitei, dupa cum ai postat poze in topicul Staresso... inseamna ca bagi chiar si 15 bari... Huh in incercarea de a obtine ce iti place, corp de ibrik.

Ori, eu la 96 kg a trebuit sa fac eforturi deosebite sa ridic acul la 12 bari in singura incercare facuta cu o sita blocata cu o cafea prea solubila macinata prea fin.

Sa speram ca gresesc...

Reply
Ehh, .mai vedem, gusturile se mai schimba , am scris si pe topicul de cafea ca am scapat de " negrese" . Macar acum o sa am ceva masurabil - adica presiunea . Abia astept sa ajunga.  Smile

Reply
O sa l comand si eu asta seara, mai e nevoie de ceva in plus pentru el ? E primul lever la mine, zic sa nu omit ceva ... :)) Mai merita comandat ceva de pe Alibaba pentru el daca tot pun comanda ?

Reply
(07-11-2025, 12:20)Sorin0311 Wrote: Macar acum o sa am ceva masurabil - adica presiunea ...

Cred ca deja ai inceput sa visezi profile... Cate ai colectionat pana acum ? Smile
Moamaaa... de abia astept sa vad ce topice deschizi pe tema asta Tongue

Reply
ITOP tocmai posta acum o ora o mystery machine, care momentan nu e la vanzare al ei pe Aliexpress, nici nu ii gasesc fabricantul primar pe Alibaba.

Noua masina, daca va fi sub 300 Euro... ceace ma indoiesc... mi se pare substantial mai bine gandita decat cea laudata acum catava zile.
De data aceasta rezistenta de incalzire si senzorul PID sunt montate acolo unde e corect, si sunt sanse mai mari sa isi faca treaba.
De mentionat totusi ca masina este gandita sa faca dry heating... adica doar sa aduca peretii la 9x grade, nu sa incalzeasca apa ! Sau nu intr-un timp rezonabil...
Deci este in continuare sarcina operatorului sa vina cu apa fix la aceeasi temperatura, daca nu vrea sa extraga la o temperatura (mult) diferita de cea dorita.

De urmarit...

PS, followup la un PM... Reamintesc ca ITOP nu fabrica nimic, desi vrea sa pozeze in fabricant, este probabil cel mai mare seller de echipamente cafea de pe Aliexpress, si cam atat... chiar daca are un service after sales peste media vanzatorilor chinezi.

Reply
@renatoa - asta chiar ca e de urmarit!

LE - un mic inconvenient va fi ca va trebui calculat totusi ce pierdere de temperatura este. Chiar daca metalul are o anumita temperatura, daca torni apa la, sa zicem, 93 de grade, nu garanteaza ca extractia se deruleaza la fel ca la un espressor unde totul e "inchis" si nu se pierde temperatura "pe sus". Tin minte la Flair 58, era super masina, dar lipsea "ceva" dpdv al temperaturii...
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Nu pe sus se pierde, ci pe jos... la flair adica.
Pistonul fiind coborat cand torni apa, fundul va ramane rece, si cand il ridici, mai si tragi aer rece din puc.
La asta, fiind dry-heat, adica incalzire fara apa, deci si fara PF montat... l-as incalzi cu pistonul ridicat, ca sa tina caldura in el.
Si sa nu mai deranjeze pucul la ridicare, prin vacuumul produs.
Daca valva unisens din piston permite, chiar as turna apa cu pistonul coborat doar la jumatate.

Reply
Home Use Electric And Manual Italian Coffee Espresso Maker Hot Sell Espresso Coffee Press Maker Machine With Pid - Buy Coffee Espresso Maker Espresso Coffee Maker Machine Coffee Machine Coffee Press Machine Coffee Extraction Machine Italian Coffee Machine Cheap Smart Portable Modern Professional Automatic Appliances Sample Capsule Stainless Steel Turkish French Press Italian Moka Bean To Cup Industrial Household Cafe Commercial With Grinder Dripper Product on Alibaba.com

asta e?

Reply
Ala e , ce ma bucur ca costa atat, altfel mai bagam unul la colectie :) . Imi plac maxim levierele , abia astept sa imi ajunga cel comandat. Asta ar sta mult prea mult nefolosit si nu merita sa investesc in el momentan. Mi-am dat seama ca nu imi plac espressoarele cu buton si prefer senzatia de manualitate ,ca la Mirage sau la leviere.

Reply
(14-11-2025, 17:43)renatoa Wrote: Nu pe sus se pierde, ci pe jos... la flair adica.

Da, eu incalzeam Flair 58-ul cu levierul/pistonul ridicat. Dar parca tot se pierde ceva. Sigur, trebuie calculat si compensat, totul se rezolva, e doar un mic efort care merita. Rezultatele la Flair 58 chiar erau foarte faine, ma astept ca si la aceasta "chinezarie" sa fie cel putin la fel, probabil peste. Zic peste pentru ca totul pare mai bine facut, elementele de incalzire la Flair 58 pareau ca incalzesc doar zona superioara a camerei de extractie (cilindrul). Tin minte ca erau diferente foarte mari intre zona superioara (gen 93 de grade) fata de zona inferioara (parca 87, ceva de genul) pe ultima treapta de incalzire.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(14-11-2025, 15:30)renatoa Wrote: ITOP tocmai posta acum o ora o mystery machine, care momentan nu e la vanzare al ei pe Aliexpress, nici nu ii gasesc fabricantul primar pe Alibaba.

Noua masina, daca va fi sub 300 Euro... ceace ma indoiesc... mi se pare substantial mai bine gandita decat cea laudata acum catava zile.
De data aceasta rezistenta de incalzire si senzorul PID sunt montate acolo unde e corect, si sunt sanse mai mari sa isi faca treaba.
De mentionat totusi ca masina este gandita sa faca dry heating... adica doar sa aduca peretii la 9x grade, nu sa incalzeasca apa ! Sau nu intr-un timp rezonabil...
Deci este in continuare sarcina operatorului sa vina cu apa fix la aceeasi temperatura, daca nu vrea sa extraga la o temperatura (mult) diferita de cea dorita.

De urmarit...

PS, followup la un PM... Reamintesc ca ITOP nu fabrica nimic, desi vrea sa pozeze in fabricant, este probabil cel mai mare seller de echipamente cafea de pe Aliexpress, si cam atat... chiar daca are un service after sales peste media vanzatorilor chinezi.
interersant.. PF-ul 58 sau avem placerea sa fie mai mic?
SBE BES875 // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max // Kingrinder K6

Reply
Quote:Portafilter 58mm

Din tabelul cu specificatii de la Alibaba.

Si mie imi place pretul... aaaahhhh... ce acrii sunt strugurii... Smile

Reply
Fac si pe 51mm daca au comanda minima de 50buc. Le-am zis ca astept ca cineva sa comande 50 buc si apoi iau si eu una  Biggrin .

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)