Salutare, am trecut si eu de cateva saptamani daily la un levier Alm Kopi 51mm cu grup incalzit DIY.
Levierul simplu l-am cumparat la reducere de pe AliExpress cu 1150 lei pe la inceputul anului.
Cat timp am folosit Gaggiuino, nu prea am fost tentat sa ma apuc de proiect.
Este modelul din poza de mai jos.
Este full metal, baza de lemn, pistonul are 3 garnituri si valva pe bila.
Cand pistonul este coborat apa nu curge, cand il ridici apa curge. Pe acelasi principiu cu Flair 58.
Un shower screen subtire este sudat in 3 puncte, as fi putut sa il elimin de tot pt ca folosesc puck screen dar l-am lasat asa deocamdata.
Se simte solid, nu flexeaza din ce imi dau seama.
Incalzirea am realizat-o cu 3 heat strips de 35W fiecare pe 24V, lipite pe exteriorul grupului si izolate.
Cutia de control contine sursa 24V, ssr, xmt 7100, mufa alimentare tip sursa pc.
Tinta mea nu a fost estetica ci simplitatea, costul redus si am refolosit chestii pe care le aveam deja prin casa.
Ce am mai cumparat extra au fost ieftine, tot de pe AliExpress.
Nu m-am gandit initial dar cutia metalica imi place pentru ca pot atasa accesorii magnetice.
De asemenea imi blocheaza splash de picaturi de cafea pe care le sterg usor.
Tot cu magneti este atasata cutia de stalpul levierului. Grupul este conectat la cutie cu mufa.
Grupul se incalzeste de la temperatura camerei la 90 grade la senzor in aproximativ 10-12 minute cu setarile curente non-agresive din PID.
Ca si cantitate maxima nu am masurat, momentan scot din 16g cafea, 40g lichid si mai ramane ceva de scurs.
Probabil as scoate maxim in jur de 55g plus/minus.
Cand o sa se strice ceva sau daca ma plictisesc as incerca sa refac incalzirea direct pe 220V, am gasit ceva de genul acesta recent care arata simplu de folosit.
Gaggimate DeLonghi ECP, Alm Kopi 51mm DIY heat group, Flair Neo v1, Staresso Mirage, ROK Presso.
Hario V60, Cafec Deep 27, Ceado Hoop, Orea V3, AeroPress.
Philos I200D, ZP6s, Kingrinder K6.
Ex: Gaggiuino Lego GCP, DF83 SSP MP, Kinu, Gaggia (PID, preheat box, dimmer), Dedica, Eureka Mignon.