Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Cel mai simplu dop ar fi un surub M8, si banda de teflon.
Dar... de ce sa repari ceva ce nu e stricat ? ai incercat sa presezi cu el si iti curge pe undeva ?
Espressoman infocat
Brasov
Curgea pe la filet, am fost in magazin sa iau banda de teflon si am probat si un M8 - nu merge , pasul e prea mic . Am montat inapoi manometrul cu banda si acum nu mai curge . Am facut 2 shot-uri , unul rasnit cu Kinu la 2.5 cu 16 grame de cafea - am apasat levierul cu 2 degete , a iesit ceva baubil . Am scazut la 2.3 si am pus 20grame cafea - ce a iesit a fost prea acid pentru gustul meu dar mult mai aromat si complex fata de primul shot . Cred ca trebuie sa mai scad gradul de rasnire si as mai putea pune inca 2 grame de cafea . Vedem daca cei care au asigurat coletul vor acoperi paguba si comand alt manometru, altfel..iarasi o sa fac espresso blind :) .
Staresso Mirage Plus / Aeropress /Kingrinder K6
Espressoman infocat
Brasov
(27-11-2025, 23:50)renatoa Wrote: As trimite poze, sa iti trimita altul in schimb, daca e luat de la itop sunt foarte prompti la faze din astea.
Eu ii consider niste mincinosi : in disputa deschisa pe Alibaba au pus o poza cu produsul...cica before shipping :
A mea arata asa :
Nici vorba sa fie acelasi pachet. Nu mai zic de cutie, aia e noua, ce am primit eu are cel putin 6 luni de depozitare...praf, umezeala. Eu m-am lamurit ...
Craiova
Pai da-le peste nas... cu pozele tale.
Nu am ajuns acolo, as fi curios daca exista si un nivel superior de escaladare incident...
Contacteaza si producatorul, cel de la care am luat eu, poate sunt mai milosi... cel putin faci de rusine pe cel intermediar de la care ai luat tu.
Espressoman infocat
Brasov
De la ce producator ai luat tu? Daca e asta :
https://www.alibaba.com/x/1lA39W0?ck=pdp , practic sunt unul si acelasi . Daca dai click pe chat te duce la aceeasi persoana dand click pe asta :
https://www.alibaba.com/x/1lA39WS?ck=pdp . In plus inainte sa comand am intrebat daca e unul si acelasi si a zis ca da. Alta abureala a fost cand i-am intrebat daca au brew head de 58mm si au zis ca nu. I-am intrebat pentru ca pe Aliexpress puteai alege 51 sau 58 si vroiam sa ma asigur ca nu iau niste copii 3rd party. Dupa ce am comandat , ma intreaba dupa cateva zile : vreau de 51 sau 58?

. Problema este deja escaladata la Alibaba, ei se ocupa de caz acum, pentru ca pe cei de la ITOP nu ii mai intereseaza nimic ...nu vor sa imi dea nici manometru, nici refund ...cica ..sa plateasca Alibaba. Trebuie sa caut niste cafele bune sa imi treaca dezgustul asta

.
Espressoman infocat
Brasov
This is the new king :
Da ,da, da...in sfarsit , dupa luni de incercari, teste...citit , testat..ce a iesit din combinatia asta mi-a depasit orice asteptari privind gustul din ceasca . Daca acum 1 saptamana cand am schimbat rasnita spuneam ca am baut cea mai buna cafea la ibrik ever in peste 25 de ani de cand o prepar zilnic , acum pot spune ca shotul scos mai devreme este cel mai bun espresso ever si in plus de asta este primul care a depasit preferinta de a bea cafea la ibrik . Nici nu pot sa descriu...efectiv imi bubuie capul si papilele mele sunt in extaz . In plus este super fun pentru mine cand pui mana pe levierul ala si simti efectiv cum se scurge fiecare picatura in ceasca .
Craiova
30-11-2025, 16:25
(Edited 30-11-2025, 16:26 by renatoa.)
Si... manometrul ?
Nu se vede cu o lupa ce blocheaza miscarea acului ?
Poti descrie cat de cat... "senzorial"

cum a decurs extractia ? Cum a fost
ADSR-ul ?
Preinfuzie ? platou... finalizare... ceva secunde, si cat de tare ai apasat, atat cat se poate ... palpabil...
Oricum, bravo, si bine ai descoperit ... EXTRACTIA !
Espressoman infocat
Brasov
Manometrul..e naked ...nu functioneaza .
Senzorial pot spune ca rasnit la 2.0 apa a iesit pe oriunde numai prin puck nu , dar cred ca am apasat cam brusc deoarece am memoria musculara de la Mirage unde daca apasam de cateva ori nu se intampla nimic.
Shotul asta l-am extras la 2.2 tot cu 18grame dar cafeaua asta pare mai prajita fata de Tanzania de la Sloane pe care am folosit-o aseara. Spun asta si pentru ca volumul ocupat in puck a fost mai mare astazi.
Am facut si preinfuzie vreo 5s si apoi am urcat gradual presiunea...mai mult de frica , dar cand am vazut ca puck-ul tine si cu cat cresteam presiunea curgerea era la fel ca pe YT am urcat pana la stabilizarea firicelului si am extras cam 35-38 grame . De cand am dat drumul la cronometru pana cand mi-a trecut extazul au fost cam 55s , asta insemnand start cronometru...potrivit pistonul, apasat...stop preinfuzie...extras ..ridicat putin de levier sa opresc curgerea ... Ce a iesit a fost perfect echilibrat , corpolent , siropos cumva , cu o multitudine de arome , dar ceea ce m-a dat pe spate a fost aftertaste-ul - acolo parca simteai ca mai vine ceva din spate si ridica ceasca la un nivel pe care nu l-am mai intalnit pana acum si pe care il cautam ca sa nu mai zic ..mda, e buna si atat.
Oricum mai am de invatat ...nu ma opresc aici ! Vad eu cum fac si cu manometrul ala ...
Craiova
30-11-2025, 17:22
(Edited 30-11-2025, 17:23 by renatoa.)
Adu-l la Craiova cand zici ca treci "in 2-3 zile" si il rezolvam.
In drum planifica o oprire la Slatina la @
vdub, sa iti faca un adaptor de la acel M8 nestandard la un 1/4", si iei un manometru de 10 bari de la DDman... "big and beautiful"

oricum asta original e chiorenie.
Dupa care o sa vrei senzor presiune BT in locul manometrului, ca sa poti memora profile, ca memoria musculara e scurta... pana bei cafeaua ai uitat
Espressoman infocat
Brasov
30-11-2025, 17:35
(Edited 30-11-2025, 17:41 by Sorin0311.)
Daaa, am vazut un video cu Robot-ul si am vazut schema cu manometrul si senzor cu BT , e fain ,nu am avut timp de research...dar urmeaza. Adaptoare am gasit pe Aliexpress , le am in cos dar astept sa vad cum se termina si disputa asta pe Alibaba...poate imi dau aia banii inapoi si ma pun sa le dau si levierul

.
Am pus in cos M8 cu pas de 1 si 1.25 la 1/8 si la 1/4 , sa fie sa nu trebuiasca . Pe M8 mai e disponibil si cu pas de 0.75 dar cred ca e prea mic .
https://a.aliexpress.com/_EIrki6y
L.E : daca senzorul de presiune e asta :
https://barshaker.ro/bookoo-em-bluetooth-espresso-monitor-pressure-sensor?gad_source=1&gad_campaignid=23059815994&gbraid=0AAAAADrk4QLovHv9GadaD8Ftlg7wOXSA2&gclid=CjwKCAiA86_JBhAIEiwA4i9Ju8wrqN98cwja2hQoIuV-W9P7SEyBzZsXeYCZHOcnZmh7yjmPTHvwfxoCfVYQAvD_BwE ...ma mai gandesc :)
Craiova
30-11-2025, 17:47
(Edited 30-11-2025, 17:51 by renatoa.)
M8x1 este, il masurai acum. 9 spire pe 9mm lungime.
De asta nu ti-a intrat un M8 standard, pentru ca pasul normal este 1.25mm la M8, 1mm este deja fin... 0.75mm este micrometric.
Nu are rost sa stai o luna dupa adaptor din china, asa ceva putem face si local.
Presiune BT, eu vorbeam de facut nu de cumparat, ca iti dubleaza valoarea.
Piesele costa 100 lei si iese mai mic decat buku ala... Plus ca nu gasesti pe filetul asta particular.
Espressoman infocat
Brasov
Ahh, super, multumesc! Mai aveam si alte chestii in cos , am termen maxim de livrare 15 Dec ,vin repede adaptoarele alea . Acum nu trec prin Slatina vin dinspre Buc - Alexandria la Craiova . Ma bag si la BT , keep in touch.
Slatina
Nu stiu care-i treaba cu alertele si de ce au fost dezactivate insa abia acum am vazut mentionarile din ultimele postari.
Azi am inlocuit presostatul, respectiv unul din manometrele compresorului din atelier si am realizat ca filetul manometrului regulatorului este G(gas) sau BSPP, nu M8x1.
1/8 NPT(27TPI), BSPP(28TPI) si M8x1mm sunt usor de confundat pentru ca pasii filetelor sunt foarte apropiati, 0.9407 in cazul NPT vs 1 pentru M8 fin.
Cel mai probabil, producatorul a folosit un manometru generic, destinal instalatiilor pneumatice, nicidecum celor hidraulice in care componentele trebuie sa fie certificate NSF.
![[Image: aSugnaL.jpeg]](https://i.imgur.com/aSugnaL.jpeg)
Craiova
Pai la manometru nu ajunge apa, se comprima coloana de aer. nu urca apa pana sus.
Sa inteleg din postarea ta ca ne poti sugera unul de pe piata interna care s-ar insuruba acolo ?
Slatina
Nu ajunge apa dar se formeaza condens in tubul Bourdon si fiind gol, cantitatea de oxid de cupru ajunsa in apa va fi mult mai mare decat daca manometrul ar fi conectat printr-un tub capilar sau altfel decat coaxial cu acea tija.
Chiar daca au diametrul cu cativa mm mai mare, cred ca astea doua s-ar potrivi:
https://www.mag-pro.ro/romanian/542358.html
https://www.mag-pro.ro/romanian/542449.html
Craiova
01-12-2025, 11:37
(Edited 01-12-2025, 11:41 by renatoa.)
Pai eu chiar vreau mai mare... doar ca ceva de 10 bar cap de scala... si mai ieftin :)
Mersi, acum stiu ce sa caut si pe alte site-uri.
Cu condensul... hmmm... si daca in restul zilei sta cu tija la orizontala, si orificiul din piston descoperit ?
Nu ii ajunge sa se evapore ce a intrat intr-un minut de extractie ?

Pot sa il asez si cu manometrul in jos si pistonul in sus, daca ajuta...
Espressoman infocat
Timisoara
Ar fi interesant de gasit un manometru de 9-10 bari. Deci posibil sa se potriveasca unul cu filet 1/8 cilindric?
Espressoman infocat
Brasov
https://wts-online.ro/produs/manometru-a...Ur4FspkbHh
Asta pare interesant , il testez eu daca ziceti ca s-ar putea sa se potriveasca . :)
Craiova
01-12-2025, 12:33
(Edited 01-12-2025, 12:41 by renatoa.)
https://www.automatic.ro/manometre/1804-...-bari.html
https://ro.airtools24.com/products/manom...l-0-10-bar
Totusi... tabelele cu specificatii povestesc lucruri diferite... pentru filete 1/8"

BSPP 28TPI are diametrul exterior de 9.7mm, ori eu am masurat 7.92mm la mine...
La fel si NPT 27 TPI... are 10.2mm diametrul exterior
Da, in conditiile astea M8x1 intra in filiera 1/8", ca in imagini... dar filetul de 1/8" in gaura de la lever... cu multe ???
Slatina
01-12-2025, 13:46
(Edited 01-12-2025, 13:47 by vdub.)
Cel din pozele de mai sus e sigur G1/8. Daca diametrul filetulului manometrului tau are 7.92mm, inseamna ca e mai apropiat de M8 fin, 1/16 NPT(7.9375mm) si 1/16 G/BSPP(7.7216mm). Cele doua din urma nefiind filete comune utilizate la conexiunile manometrelor, as miza pe M8 fin, normal si el doar in mintea unora.
Am verificat acum 4 manometre dintre care unul cu scala dubla de pe un espressor comercial si niciunul nu foloseste M8x1, toate au conexiuni 1/8NPT sau G1/8.
Craiova
02-12-2025, 17:35
(Edited 02-12-2025, 17:40 by renatoa.)
Primii senzoru asta, garantat NPT 1/8... are 10mm diametru, nici o treaba cu M8... nici cu un ciocan mai mare.
Fara adaptor sau refiletare de la 1/8" la M8, ramane doar repararea manometrului original.
Espressoman infocat
Timisoara
(02-12-2025, 17:35)renatoa Wrote: .......
Fara adaptor sau refiletare de la 1/8" la M8, ramane doar repararea manometrului original.
....sau sa ofere producatorul manometru ca piesa de schimb.
Slatina
1/8 NPT poate fi refiletat la M8 si daca are suficienta carne incat sa permita canelare pt o-ring, atunci scapi si de banda PTFE.