Cu plasticul inca nu m-am lamurit, dar deja am lansat cautari de tuburi corespunzatoare de sticla.
Are 40mm interior, apropo.
Dar dupa treaba cu presiunea e clar ca omul nu stie ce se cere de la o macinatura de espresso, sau de la un espressor full manual. Poate isi inchipuie ca apasarea acolo este o plimbare in parc... nimic mai fals !
La o raza de 2 cm noi avem acolo 12.6 cm patrati suprafata, deci necesita 113 kg apasare pe piston pentru 9 bari.
La un raport brate levier de 1/5, rezulta ca e nevoie de o forta de apasare de 22.6 kg, la mijlocul manerului de lemn.
O pot confirma si prin masurare cu un cantar.
Da, adevarul este ca solicita mai mult efort decat levierele avute pana acum, care nu necesitau decat 14-15 kg, pentru ca aveau rapoarte intre bratele levierului mai mari, cam 1/10.
Daca reclamantul nu a putut urca decat pana la 4 bar, si macinatura era corecta, inseamna ca nu a putut apasa cu mai mult de 10 kg... sau nu a crezut ca e nevoie, sau... alte motive.
Era necesara precizarea asta din partea vanzatorului? Constituie un criteriu de cumparare ? Acum ca stiti, voi decideti.
Apropo, ati vazut la vreun lever "de firma" precizata in manual forta de apasare ? Ca sa ziceti ca ceilalti informeaza mai corect ?

Eu am 96 kg, deci am de unde o exercita
Si nu in ultimul rand, manerul se poate inlocui oricand cu unul mai lung... dar va apare problema rasturnarii in fata, va necesita sprijin in spate, rezultand o pozitie mai incomoda de operare