• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Colectie de postari esentiale din forum

#1
Multi dintre forumisti au contribuit cu sute /zeci de postari de-a lungul timpului, insa in anumite momente au scos mai multi porumbei pe cm patrat decat intr-o postare obisnuita. Sunt convins ca sintetizand aceste link-uri spre respectivele postari, vom face un index foarte educativ pentru cei care sunt interesati in anumite momente de o anume informatie mai complexa sau mai bine explicata.

De fiecare data cand gasiti prin zecile de mii de postari o cugetare mai lunga, pe care o considerati sintetica / informativa / relavanta (esentiala i-am zis eu), postati link-ul aici si un titlu alaturi. Ca sa nu cautam (si) prin acest thread, voi updata frecvent aceasta prima postare cu link-urile sugerate de voi sau gasite de mine.


1.   Importanta presiunii de 9bar, reglata din OPV-ul espressorului cu pompa vibratoare (radudani)
2.   Tutorial scadere presiune pe Lelit PL41 (galileo)
3.   Manometru gratuit de imprumut, daca aveti nevoie (Fane)
4.   Instructiuni de frotare corecta a laptelui (RaduCarutasu)
5.   Sinteza modificari Gaggia Classic, model maxim 2014 (mirkios)
6.   Ce inseamna cafea proaspat prajita si cu ce difera fata de cafeaua "de marca"? (Lyvyoo)
7.   Cum prepari un espresso acasa? Tutorial cu elemente de baza (Lyvyoo)
8.   O paralela intre  SBDU / HX / DB (Lyvyoo)
9.   Meniul "engineering" al PID-ului montat pe Lelit (Pascalau)
10. Tutorial oficial Lelit (in engleza) referitor la intretinerea espressorului (backflush) si rasnitei (Lyvyoo)
11. Rata de extractie (brewing ratio), randamentul de extractie (extraction yield), taria extractiei (TDS) (radudani)
12. Cum faci un latte machiatto? (VladP) 
13. Diferentierea dpdv tehnic dintre HX, DB si SBDU (radudani)
14. Extractia unui espresso, pentru incepatori
15. Diferentele intre pompa vibratoare si pompa rotativa (radudani)
16. Preinfuzia pe pompa rotativa si pe pompa vibratoare (radudani)
17. Rata de extractie / brew ratio (radudani)
18. Capacitate cesti in functie de bautura preferata (radudani)
19. Masuram extractia in mililitri sau cantarim lichidul - ce inseamna brew ratio? (RaduCarutasu) 
20. Modificarea dozei de cafea vs modificarea finetii rasnirii (radudani)
21. Ce inseamna PID?
22. Cum calibrezi reglajul pentru rasnita PL43MMI (MihaiL)
23. Meniu intern cu explicatii LCC pentru noile PID-uri Lelit (Lyvoo)
24. Cum verifici functionarea corecta a pompei vibratoare (radudani)
25. Cat de importanta este tamparea (radudani)
26. Disc de printat pentru reglajul rasnitelor Ascaso (Dot)
27. Sa prajim sau nu cafea acasa? (radudani)
28. Ce inseamna backflush, ce face sita oarba (blind) si ce inseamna OPV? (radudani) 
29. Ce inseamna cafea de specialitate? (razvan.yume)
... continuam...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Eu tot updatez, nu va faceti griji Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Mi s-ar parea interesant si un post al lui Radu Carutasu, cu setari ale espressorului pentru diverse grade de prajire ale cafelei. Si mai erau niste chestii utile pe acolo
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g
 
Reply
#4
Link te rog, mokele1513! Asta cautam, link-uri de postari, caci sunt foarte multe si foarte raspandite. Cum ar fi, pentru postarea ta de mai sus apesi pe #3 si iti apare link-ul in bara de adrese.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)