Welcome Back Log In Create Account

Loc de dat cu levieru...

Si pretul... tot "pe 51" ? Confused
Smile

Reply
https://ikapestore.com/products/ikape-ha...qVV-NfrqPn 

Alt "levier"  Smile ...textul e funny : 
"Due to ongoing challenges in implementing electronic heating control, IKAPE coffee machines currently rely on preheating the group head by adding hot water in advance."

Si in plus...E61?  Huh
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Dpdv al portafiltrului E61 inseamna 58.
Ca marketing suna mai bine, dar ca grup nu au nimic in comun.

Reply
Asta ziceam si eu...am citit despre ce inseamna E61 si nu imi imaginez cum ala poate fi denumit E61.
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Off topic: daca vine si cu accesorii pentru umplut carnati, il iau.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Pentru aia ai deja espressorul Muvna.
Sau poti adapta o pompa de apa ...

Reply
(19-11-2025, 18:38)Sorin0311 Wrote: https://ikapestore.com/products/ikape-ha...qVV-NfrqPn 

Alt "levier"  Smile ...textul e funny : 
"Due to ongoing challenges in implementing electronic heating control, IKAPE coffee machines currently rely on preheating the group head by adding hot water in advance."

Si in plus...E61?  Huh

Cu pedala nu au ? Gen Singer.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Si s-ar vinde pereche Tongue

Reply
Pentru ca o meritati Smile

[Image: BNAoo6I.jpeg]

Reply
Modarea asta nu ar fi ok? A facut-o un tip si a lasat review, parca pe Ali. Crezi ca se da peste cap daca e mai inalt ? Posibil sa gasim pe la magazine de brico tije de genul ala.
[Image: Screenshot-20251123-113733-Ali-Express.jpg]

Reply
Se gasesc tevile, mai trebuie filetate, nici aia nu e greu.
M-am gandit si eu la asa ceva. Dar nu m-a presat in mod deosebit... am cronometru alaturi, iar cantitatea o evaluez dupa nivelul in ceasca, am masurat si acum stiu unde sunt 30 ml. La talpile jivinei... Smile

O cana ca aia nu vad sensul, nu poti extrage peste 60 ml cu cilindrul ala.
Doar ca sa vii cu o tona de lapte peste... Confused

Nu se da peste cap, fortele sunt aceleasi. Doar daca lungesti manerul ai probleme de echilibru.

Alta varianta ar fi de facut un inel distantor, in jurul PF, ca sa ridice cilindrul la nivelul placii.
Ar aduce cam 15mm, cat are un cantar din ala.

Reply
Nu, asa mare nu ma gandeam nici eu ...dar daca nu ti se potriveste cana preferata ...sunt solutii. :) . Testez si eu saptamana asta , sper sa ajunga ...in sfarsit.

Reply
Off topic, daca imi permiteti : la câtă energie și câtă dezbatere e pe acest thread, cred ca nu v-ar lua mult și ne-am trezi in cateva luni ca ati construit de la zero un espressor, cu piese din China; @renatoa ce zici ? :)
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Care energie si dezbatere? 2 pagini in 4-5 luni, si nici o intentie de modare, pentru ca nu i-am gasit nimic de imbunatatit?
Pai asta e o masina total neinteresanta, daca doar asta face... cafea... si nimic altceva...

Quote:... cu piese din China
De ce din China, un grup (motor) de Mobra, de 50cc, ce are ? ... deja fumata, de multi ani

Mult mai realista si mai amara constatare ai fi putut sa tragi cum de isi pierd unii energia si timpul sa incerce sa ridice de la pamant calu' mort numit pavoni, cu tot felul de kit-uri paleative, cand puteau sa gandeasca singuri de mult o asemenea masina simplisima, si sa o faca integral local, la ce resurse au...
Am fi avut si espressor "Kinu", pe langa rasnita.
Sau sa te intrebi cum s-a facut o masina completa la jumate din pretul care se cere pe o modare de presiune pentru un espressor "serios"... Huh Confused

Reply
Mda, ai și tu dreptate. Ce-o fi fost în capul meu să mă bag în seamă aiurea.
Mă duc să îmi fac o cafea la dragul meu espressor cal mort :))
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Ma alatur si eu acestei dezbateri energice cu o intrebare. Pentru espressorul cu levier Alm Kopi mini se potriveste orice sita care s-a potrivit in espressorul cu pompa Staresso Mirage?

Reply
Daca discutam de cel de mai sus, e pe 51mm, Mirage-ul e pe 53. Daca vrei sa pui site de 53 se poate prelucra inelul si atunci poti folosi si 51 si 53mm.

Reply
Eu pe Mirage folosesc de obicei site de 51mm. Intrebarea este, daca sitele care au trecut testul Mirage avand diametrul buzei de sus de aprox 60mm se potrivesc si la levierul despre care se discuta.

Reply
(24-11-2025, 20:59)edri Wrote: Ma alatur si eu acestei dezbateri energice cu o intrebare. Pentru espressorul cu levier Alm Kopi mini se potriveste orice sita care s-a potrivit in espressorul cu pompa Staresso Mirage?

Da, am scris asta explicit in prima mea postare-micreview.
Echivalenta este izbitoare, la mm... 60 pe exterior... ce nu intra in Mirage nu intra nici in ALM Kopi.
Invers nu e chiar 100% la fel... o sita de aproape 61mm care nu intra in lever va intra in Mirage putin intr-o parte, cu un soi de insurubare pe filetul inelului PF de la Mirage. Merge datorita acelui filet supradimensionat, nu din alt motiv.
La 51 nu cred sa existe problema asta... nu stiu site de 51 cu exterior mai mare de 60... dar la 53mm e cam hit and miss ... s-a discutat destul la Mirage care ce si cum.

Daca vrei sa iei doar ca sa faci "supa" ... mai bine iti fac eu una si ti-o trimit intr-o marmita Tongue

Reply
"Nu prea se vede bine 1 bar pe ceasul ala de un inch... sunt marcaje numerice la multiplii de 4... 8, 12, 16, si intre cifre cate 4 liniute, un bar avand cam 3mm pe cadran." asa ai spus pe alt topic.  Singura imagine prezentata de producator cu barometrul e asta. Nu asa arata si in realitate?
[Image: vl07ORLl.jpeg]

Reply
Nuuuu...ps...

... de abia acum vad ca sunt marcaje si la jumatati de bar... My

Reply
Cine zicea ca o sa aiba levier cu manometru?  Cry Angry ​​​​​​​
[Image: 20251127-202620.jpg]

Reply
Whoa... pai cum a fost lovit sa il aduca in asa hal... ca ambalarea a fost de nivel jucat fotbal cu el... Cry Confused Huh
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid218770

Reply
Ce mai conteaza ...la fel a fost ambalat . L-am gasit impins spre exterior. Pana si cutia de plastic ce continea cele 2 suruburi de la baza si ceva imbusuri a fost sparta . Se pare ca a luat parte la ceva campionat mondial de fotbal de a ajuns asa .  Caut un manometru axial de 12-16 bar , le cer ceva discount si aia e .

Reply
Cu filet M8 greu de gasit, la noi zic, in china sunt.
Se desurubeaza usor, ar fi bine sa il ai la tine cand cauti.
O varianta ar fi sa iti faca @vdub adaptor de la M8 la ce se gasete usor in comert... gen G1/4.
https://www.dedeman.ro/ro/manometru-axia.../p/2001864

As trimite poze, sa iti trimita altul in schimb, daca e luat de la itop sunt foarte prompti la faze din astea.

Reply
Hmm, nu m-am gandit la asta ! :( Am trimis deja poze, sigur imi trimit dar iar sa mai astept 3 saptamani dupa el!? Mai caut un levier pana ajunge manometrul ala  Biggrin . Am deja 2 Kinu ...iau si 2 leviere , ca nu strica.
Altfel, e o scula foarte faina, nu prea a trecut pe la CTC dar merge. E foarte ok pentru banii pe care ii dai . Si cafea buna nu are de ce sa nu scoata . PC-ul de la tank pare gros de ~ 5mm si cred ca o sa izoleze bine.

Reply
Asa, la o cautare rapida pe aliexpress nu am gasit manometru care sa se potriveasca (M8 0-16bar desi ar fi preferabil 0-10bar).  Angry
Cam aiurea ca au pus un manometru atipic, greu de gasit.

Cu ce firma de curierat a fost livrarea?

Reply
Acum, dupa ce mi-am lins ranile, eu as incerca totusi un test, fara presiune...
Invelesti un mesh screen in folie de plastic, ca sa simulezi un blind, si vezi daca manometrul este deteriorat pana la punctul de a pierde presiune... nu ar trebui, constructia aia rezista la 16 bari pana la urma...
As putea avea surpriza placuta sa vad ca si functioneaza... sticla sparta si marginile indoite nu afecteaza miscarea acului.

Daca ai presiune... de ce nu o prima extractie, la ochi, fara manometru ?

Sub manometru mai exista o piesa intermediara, de la tija pistonului la manometru.
@vdub zice ca aia ar fi adaptarea la modelul de manometru ales de constructor.
Cum tija pistonului are diametrul de 10mm, nu ar fi exclus sa aiba in cap filet M10, deci inca o optiune.

Reply
Capacul de la manometru nu e spart , era doar cazut in cutie.  As putea sa vad despre ce e vb ..sa mai indrept din ele , dar am deschis disputa la Alibaba si posibil sa mai imi ceara poze. Dupa ce se rezolva cazul, gasim o solutie si pentru manometru nou sau un dop si aia e. Scula imi place ..dar vreau ceva refund ca sa imi acopar cheltuielile de reparatie Biggrin .

Reply
[Image: 20251129-160055.jpg][Image: 20251129-155851.jpg]

Revin, chiar nu gasesc un dop sau un adaptor pentru manometrele disponibile in magazinele de bricolaj? Tot caut dupa m8..m10..adaptor ..dar nu vad nimic .  Shy

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)