Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria de cafea Guido Coffee, Bucuresti

#1
Acesta este topicul de prezentare al prajitoriei Guido, unde ii invit si pe ei dar si pe voi, sa scriem impresii cat mai clare, sincere si bine articulate, despre experientele din magazin si de acasa, cu boabele proaspat prajite.

Topicul cu discount 15% pentru forum este aici.

Vreau sa le spun bun venit in piata de cafea de calitate si pe forum, sperand sa dezbatem impreuna cat mai multe detalii (inclusiv tehnice) despre ce se intampla la Guido. O prima impresie a mea la primele degustari, am scris aici.

Asteptam si interventia lor in topic, cu amanunte interesante pentru espressomani, apropo de ce inseamna Guido, de la prajitor, la cafea, la stilul de prajire, la prezent, la viitor Smile

Bafta,
Lelit Bianca, Honne Espressoman Edition, Tamper autonivelare, Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#2
Salut, am fost chiar ieri cu sotia la o sesiune de degustare foarte interesanta pentru noi deoarece .. a fost intaias data. Gazdele au fost primitoare si rabdatoare cu noii veniti, inclusiv cu restul invitatilor.. Am degustat 6 tipuri de cafea prin doua metode diferite cupping si espresso. Eu luasem deja de 2 zile o cafea excelenta de la, ei Sullawesi cu care am testat noul meu echipament (din semnatura) si rezultatul a fost pentru mine excelent. Am fost destul de uimit ca si ai mei parinti au apreciat calitatea unui espresso "tare" dar l-am lungit un pic (corect) si sper sa renunte si ei treptat la cafeaua macinata pulbere (1 kg) Smile
Cred ca la Guido veti gasi o alternativa buna in domeniul cafelei prajite proaspat. Eu unul voi testa toate prajitoriile si voi vedea ce voi pastra..
Multumesc Lyvyoo, inca o data pentru detaliile primite pentru achizitia sculelor HOME coffee.. Smile poate as mai fi ezitat inca si acum si as fi testat acelasi espressor vechi de 4-5 ani DeLonghi care pur si simplu se incapataneaza sa nu scoata espresso-ul perfect si care costa cam cat Classic!!
Reducerea de 15% este binevenita!
Gaggia Classic, Lelit PL43MM
 
Reply
#3
Am cumparat si eu de la ei Ethiopia si Costa Rica, Ethiopia foarte buna, intepatoare la limba (asa cum imi place). Costa Rica e inca in punga, asa mi s-a recomandat sa stea 5 zile in acea punga. Aceeasi recomandare era si pentru Ethiopia dar nu am rezistat ispitei Tongue. Oamenii te intampina cu zambetul pe buze si abia asteapta sa-ti impartaseasca din experienta lor. Felicitari ! Sa nu uitam si de discount.
Multumiri si lui Liviu pentru tot ce face prin acest site.
Expobar Brewtus IV,  K30 Vario sh, Kinu M47, VST 18/22/25, IMS 14/17/21, OCD v2.0, Tamper Tidaka, Tampercube, Acaia Lunar, Cafflano Kompresso, V60,
 
Reply
#4
Ii multumim lui Liviu pentru introducere si pentru cuvintele frumoase pe care le-a scris despre noi.
Probabil ca sunt foarte multe lucruri pe care le-as scrie despre cele 9 luni de cand am demarat acest proiect si pana cand am reusit sa punem deschis pe usa. A fost o perioada cu emotii intense, cu ups&downs, cu nesfarsite ore de tremurat din cauza excesului de cofeina in perioadele in care testam profilele de prajire ale cafelelor, perioadele optime de maturare si diferite extractii. Efortul implicat aproape ca nu a fost resimtit pentru ca fiecare dintre noi faceam ceea ce ne place si ceea ce am visat sa facem odata.

Initial am comandat cafea de la mai multe prajitorii despre care am citit pe forumuri si am vizitat cafenele de specialitate pentru experimenta si pentru a simti ce inseamna o cafea de calitate preparata la cele mai inalte standarde. Apoi am fost la World of Coffee in Rimini unde am participat la zeci de degustari pentru a selectiona cafelele pe care le vom praji. Acum avem 9 single origin si urmeaza sa mai primim inca 4-5 in urmatoarele luni.
Promit ca voi reveni in posturi viitoare cu mai multe detalii.

Pana atunci va invit sa vizitati site-ul nostru www.guido.ro , varianta de prezentare, in care veti gasi cafelele noastre si cateva detalii despre fiecare, detalii care vor fi completate pe parcurs. Mai multe poze si mai multa activitate gasiti pe FB la https://www.facebook.com/guidocoffee1

Va urez o zi frumoasa si cel putin o cafea de calitate.
Prajitor CoffeeTool 5-7,5kg, La Marzocco GS/3, VA Mythos One, Mahlkonig EKK43 & more
 
Reply
#5
Felicitari si bine ati venit !
Nu putem decat sa ne bucuram si sa va dorim mult succes !

Abia astept sa particip la o sesiune de degustari !
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#6
Citesc forumul de ceva vreme si as mai fi ramas in umbra, daca ieri nu as fi participat la o degustare la Guido. A fost o experienta placuta si cred ca multi dintre membrii espressoman.ro ar avea aceeasi parere daca ar vizita noua prajitorie. Suna a reclama, dar e felul meu de a le multumi pentru rabdare si arome.
Hario Skerton & Hario V60
 
Reply
#7
Eu am fost de curand pe la ei la o degustare. Am baut o Etiopia superba la v60. Din pacate, nu mai era de cumparat. Am luat Kenya (una pentru espresso) si una pentru brew. Jos palaria.
Mi-a prins bine si reducerea de 15%.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
Reply
#8
A comandat saptamana trecuta, pentru prima data de la Guido, o Brazilia Sertaozihno si o Guatemala Cerro de Oro. Am ramas foarte placut surprins de calitatea atat a boabelor, cat si a ambalajului, primite in urmatoarea zi de la comanda. Cafeaua este absolut delicioasa, cu un corp consistent, foarte putin acida (asa cum ne place mie si sotiei mele) si un retrogust memorabil. Ii felicit pe cei de la Guido pentru munca lor de educare in domeniul cafelei si imi exprim, totodata, regretul ca, nefiind din Bucuresti, nu am cum sa particip la sesiunile de degustare organizate de ei.
De asemenea, multumesc si pentru discountul oferit, de 15%.
Tine-ti-o tot asa! Felicitari!
Nuova Simonelli Musica Lux, Kinu M47, tamper Victoria Arduino
 
Reply
#9
De cateva zile beau Etiopia Wottona cumparata de la Guido. Aceasta cafea este extraordinara si a trecut pe primul loc in preferintele mele. Felicitari Guido. Astept cu nerabdare sa desfac si celelalte pungi.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#10
Flori Vlaicu nu mai prajeste de cateva luni la Guido. Nu-i bai, am baut cafea si dupa plecarea ei si nu pot spune ca am reclamatii acasa, dar parca am observat o schimbare de stil pe aceleasi doua sortimente, spre o culoare usor mai inchisa a boabelor.
Succes in noua configuratie si poate ne spuneti si noua cine este noul prajitor si eventual poate mai faceti un eveniment pentru forumisti, asa cum a fost anul trecut. As veni si eu cu mare placere, desi sunt mai nou pe aici.
Lelit PL41TEM, Macap M2M, tamper Concept Art
 
Reply
#11
Din cate stiu, Adi e foarte bun pe prajire, plus ca s-a upgradat la un prajitor mai mare si mai complex. Probabil ca de aceea nu s-a simtit public plecarea prajitorului, Flori in speta.
Lelit Bianca, Honne Espressoman Edition, Tamper autonivelare, Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#12
Am cumparat acum cateva zile Columbia La Sierra y Paez si este excelenta.
 
Reply
#13
Cafeaua e buna, dar pretul este putin cam piperat...
Lelit PL41TEM, PL43MMI, Hario Skerton, Concept-Art 57.5mm
 
Reply
#14
Ultimele doua cafele de la Guido sunt foarte bune ,cel putin in preparatele pe baza de lapte!


Attached Files Thumbnail(s)
       
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl
 
Reply
#15
(20-01-2016, 21:19)DanMladin Wrote: Ultimele doua cafele de la Guido sunt foarte bune ,cel putin in preparatele pe baza de lapte!

Ce este in punga nu se vede insa ce ai in cesti da . 
Se pare ca la realizarea modelelor l-ai depasit pe Bogdan !  Smile
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#16
Multumesc frumos,Radu!Incerc sa intruduc mai putin aer in lapte,dar din pacate, la sfarsit imi dau seama ca iarasi a fost un pic prea mult! Pana la urma reusesc eu sa gasesc cantitatea potrivita!
Lui Bogdan i-ar iesi mai bine daca ar exersa mai mult,dar din pacate când merg pe la el,tot eu fac cafeaua!Pentru toata lumea! Wink

Mie mi-au placut toate sortimentele incercate de la Guido!Evident ca exista preferinte pentru unele dintre ele,dar per ansamblu toate sortimentele incercate de la ei sunt foarte bune.Preferatele mele sunt Ethiopia Aricha,Kenia Gondo si Panama Emporium.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl
 
Reply
#17
(20-01-2016, 22:28)DanMladin Wrote: Multumesc frumos,Radu! Incerc sa intruduc mai putin aer in lapte,dar din pacate, la sfarsit imi dau seama ca iarasi a fost un pic prea mult! Pana la urma reusesc eu sa gasesc cantitatea potrivita!
Lui Bogdan i-ar iesi mai bine daca ar exersa mai mult,dar din pacate când merg pe la el,tot eu fac cafeaua!Pentru toata lumea! Wink

Foarte tare ! 

Tip : 
Ca sa nu te mai tenteze sa bagi prea mult aer , pune in latiera mai mult lapte . Nu vei mai avea prea mult loc pentru a introduce aer din exterior . 
Astfel vei fi fortat sa te opresti la timp pentru ca vortexul sa nu-ti dea crema afara in timpul frotarii . 
Si cu duza scufundată volumul creste datorita adăugării aburului fierbinte din boiler . 

Eu , in latiera de 500 ml , pun lapte pana la jgheabul ciocului de turnare , bag usor  aer 3-4 sec , dupa care scufund duza si doar rotesc . La final volumul creste putin peste jumătatea distantei ramase goala , dintre jgheab si partea de sus a latierei . 
Rezulta crema suficienta pentru 2 cesti de cappucinno de 150 de ml , cu shoturi de 25 de grame de espresso .
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#18
A treia saptamana cu Kenya in homemenu [Image: biggrin.gif]  and I can't get enough of it!
Kenya Kainamui desigur [Image: cool.gif] - parca este facuta pentru zilele astea toride: aciditate de coacaze, note de cirese amare si cacao.
Well done guys!
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Kinu M47, VST 20g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Precision Pitcher 400 ml
 
Reply
#19
Recomand Ethiopia Kochere; cel putin pentru papilele mele de incepator gustul fructat este foarte pregnant.
Gaggia Classic; Lelit PL043MM
 
Reply
#20
Thumbs Up 
Am servit in magazin un espresso, iar sotia un cappuccino, din sortimentul Brazilia Sertaozinho. A fost surprinzator gustul si aroma cafelei. Eram in pragul trecerii de la cafeaua de brand, parajita bine la multe grade. Am luat si pentru acasa un pachet de cafea proaspat prajita cu gandul ca ne vom obisnui, incet, incet cu gustul acrisor, fructat al acesteia. La terminarea pachetului de 250gr. de cafea, am simtit ca nimic nu poate egala gustul, aroma si consistenta cafelei proaspat prajite. A fost "iubire la prima vedere(degustare)" Imi doream parca, sa nu se mai termine cafeau din ceasca, dramuind-o prin scurte inghitituri de cativa ml. Brazilia Sertaozinho ramane pentru mine gustul complet cu aroma si consistenta ce parca mereu te cheama la degustare! O recomand cu caldura. Un plus pentru amabilitatea si deschiderea personalului din magazin.
Rocket R58, Honne Slim, IMS Competition 16-20g, VST 17g , tamper/suport/inel Tidaka, baza tampare/nivelator/lattiera 0,75l Motta, dispozitiv WDT.
 
Reply
#21
Aveti idee in cat timp livreaza cei de la Guido? Am facut ieri o comanda la ei si pana acum, nimic, nici telefon, nici buna ziua, liniste totala.
Kinu M47 | Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100
 
Reply
#22
Daca ai ghinion, destul de mult. Ultima comanda am facut-o intr-o luni si a ajuns vineri, dupa doua telefoane. Nu aveau toate sortimentele prajite. Am fost la un shot distanta de a ramane fara cafea, facand si economie, desi am comandat cu mai mult timp inainte decat o faceam in mod normal.
M-a ajutat faptul ca livreaza prin Fan Curier si macar transportul a ajuns la timp.
Expobar Office Leva | Fiorenzato F5 | Aeropress
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
#23
Am inteles. Multumesc!
Kinu M47 | Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100
 
Reply
#24
Hello.

Au trecut deja mai mult de 4 ani de cand prajitoria Guido a inceput calatoria in lumea cafelei de specialitate si neaparat tin sa le multumesc espressomanilor pentru incredere si pentru interactiunea cu prajitoria noastra in numar atat de mare. Ne-am bucura ca si review-urile pe acest topic sa fie la fel de multe, indiferent de opinie.  Am considerat necesar sa actualizez thread-ul cu noi detalii despre cafelele noastre din prezent. 

Cu mari eforturi am reusit sa aducem cateva cafele noi pe care ni le doream foarte mult si pe care sper sa aveti ocazia sa le degustati, daca nu pe aparatele voastre de acasa macar intr-un eveniment pentru Espressomani la Fellow One. Noile cafele sunt: Kenya Gachtha si Honduras Gloria Esperanza Mejia. De asemena, dupa un an lipsa s-a intoprs si Costa Rica Perla Negra intr-o varianta in care notele procesarii natural se simt foarte intens.
In continuare sunt disponibile cele cafele consecrate de la noi cum sunt Brazilia Sertaozinho, Ethiopia Burtukaana si Nano Challa, Guatemala Finca la Bolsa si Peru Encantada. …. si Mexic Veracruz pentru cine si-o mai aminteste din 2014-2015.

Va asteptam cu drag la prajitorie, la cafeneaua Fellow One, pe www.guido.ro si pe thread-ul dedicat reducerilor pentru espressomani
Prajitor CoffeeTool 5-7,5kg, La Marzocco GS/3, VA Mythos One, Mahlkonig EKK43 & more
 
Reply
#25
Ma bucur ca ati actualizat si pe site
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#26
Dupa o prima eroare de telefon (not present ???, desi era trecut), cuponul nu poate fi aplicat...
"Coupon Error: Data could not be fetched."
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#27
In articolul de BF scrie sa treci codul la comentarii nu ca si cod promo
Echipament actual:Lelit PL81T, Lelit PL043MMI, Kinu M47
Echipamentul vechi: Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Hario Skerton 
 
Reply
#28
La comentarii nu la cupon, exact
https://www.espressoman.ro/black-friday/
Lelit Bianca, Honne Espressoman Edition, Tamper autonivelare, Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#29
My bad...  Confused

Solved.
Fiind codul la comentarii, probabil reducerea se va aplica dupa prelucrarea comenzii.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#30
Ezac!
Lelit Bianca, Honne Espressoman Edition, Tamper autonivelare, Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)