Espressoman Administrator
Bucuresti
Asa este prajirea acestei cafele, mai light, si nu este singura din portofoliul lor, sa vezi Peru... Am luat-o, chiar pe aceasta avand-o pe rasnita acum si personal o folosesc cu preinfuzie la 2bar 15 sec, rasnire fina, apoi 6-7 bar cat am setat eu presiunea maxima. Vad ca ai Bianca si e pacat sa nu iti faci curaj, mai ales ca nu vei avea bitter datorita prajirii foarte bune dar si rasnitei DF64 care nu se compara cu Eureka Specialita de 55mm unde inca poti favoriza bitter-ul, mai ales la rasniri mai fine (valabil si pt cutitele de diametru mai mic de atat).
Deci du-te mai fin decat esti acum, 19g in, cand vezi ca pucul a fost inundat si se formeaza primii picuri sub sita in diverse locuri, opresti pe 2bar si stai acolo fara sa curga nimic pana la sec 15 sa zicem. Apoi ii dai presiunea la maxim si incerci sa nu depasesti 35 de secunde as spune timp total de la ridicarea manetei. Eventual coboara presiunea la 6-7 bar, surubul de sub Bianca mergand reglat si cu degetele in timpul extractiei, fara sa mai ridici espressorul. Revino cu vesti.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
Am luat si eu zilele trecute o Peru La Prosperidad Geisha din categoria Vision. Efectiv am ales-o in magazin dupa miros, mi-a luat nasul :)) Abia acasa am vazut ca e procesata prin fermentare extinsa si spalare. In general cam fug de genul asta de procesari pentru ca nu imi mai plac deloc notele astea "fermentate" in cafea. A fost o supriza cafeaua, gustul e foarte fructat si curat - in zona de stonefruits, iasomie.
Momentan am facut-o doar pe filtru si a fost top, printre cele mai bune pe care le-am baut in ultima perioada. Recomand!
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(05-12-2025, 20:03)Lucii1337 Wrote: Am luat si eu zilele trecute o Peru La Prosperidad Geisha din categoria Vision.
Momentan am facut-o doar pe filtru si a fost top, printre cele mai bune pe care le-am baut in ultima perioada. Recomand!
Ai incercat si espresso? Ai sau are cineva vreo recomandare? Nu am reusit sa scot aromele… am incercat la 93 si 95 grade, cam 1:3 cu preinfuzie 12-15 secunde.
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare, o mica observatie legata de stie. Pe varianta de mobil nu mai este afisat butonul de conectare in cont, la rezolutie sub 1200px dispare.
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST
Espressoman infocat
Brasov
Am luat si eu 4 pungi de cafea de la Guido , prima pe care am desfacut-o a fost Peru La Prosperidad Geisha si de la mine are nota 10 + . O calitate a prajirii exceptionala , un miros si gust extraordinar! Bravo!
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc
Bucuresti
La Prosperidad e bomba, sper sa nu se termine prea repede caci are ceva timp.
I-am zis lui Adi despre butonul de conectare cauza ar fi niste schimbari de software in spatele site-ului, dar se va rezolva cat de repede.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
Am trecut pe la Ototo Victoriei și aveau La Prosperidad care chiar mirosea într-un mare fel. Era prăjită undeva prin Decembrie și am evitat să o cumpăr, însă având în vedere ca o laudă lumea aici, chiar o să trag o fugă mâine până la Boiler să văd dacă au ceva mai recent!
Bucuresti
Du-te direct pe Eminescu sa o iei fresh, asa se aplica si reducerea de forum.
Espressoman infocat
Bucuresti
Merci de ‘pont’, n-am știu ca reducerea este valabilă și offline!