Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Sloane Specialty Coffee Roastery (Bucuresti)

#61
Iar acest lot de Ethiopia Qore zici ca a fost gandit pentru profilare Smile)  O bere IPA fructata in "haine" de cafea! Hai noroc!

[Image: AdKHJks.jpg]
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#62
Să vedem ce reușesc să scot din ele. Smile

https://imgur.com/a/qguN1NC
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
#63
Am desfacut pachetul de Kenya karinga peaberry Smile 
 Am facut un esspreso cu ratie de 1:2 , 1:25 si mi se pare super acida :d ,  in 2 luni nu am baut cafea asa acida  , in schimb culoare este un galben fain  fara tigrisori . PID este setat la 93 grade. Aveti niste sfaturi pt a o indulci  (fara zahar )sau asa este ea , are gust de afine acre...
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#64
Aciditatea este perceputa diferit de catre fiecare om. Mie imi place Smile  Oricum, Sloane nu au un stil care sa mearga spre cafele foarte light, Bogdan insistand pe un stil axat pe solubilitate. Uneori chiar caut cafele "acre" si nu gasesc la el Smile 

Deci in cazul tau, pe langa faptul ca ai facut o alegere cam neinspirata a originii daca nu iti place aciditatea (Kenya este vestita ca fiind poate cea mai acida origine) ai putea incerca sa urci la 96 de grade temperatura si sa macini mai fin  pana cand ai o curgere de 40-45 de secunde, sa zicem la un raport 1:2 de 18g bagate, 36g de lichid scoase. Acest scenariu ar trebui sa compenseze cu ceva bitter in plus. Revino cu vesti.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#65
Bravo, domn Profesor ! Cata dreptate aveti ! Neindoielnic,  asemenea sfaturi din propria dvs experienta prind bine si altora ! Multumim !
 
Reply
#66
Confirm spusele lui Liviu, am extras-o si eu azi la 94 grade in 27 sec si poate ar mai fi mers 1-2 grade in plus sau rasnita o idee mai fin, pentru a depasi putin pragul de 30 de sec Smile Bineinteles, cate o setare pe rand, nu toate 1 data; macar daca nu iti iese, stii ce anume a cauzat diferenta fata de shot-ul anterior.
Lelit PL91T + Lelit PL72, Kinu Phoenix + Cafflano Kompresso, Hario V60 + Bonavita
 
Reply
#67
Multumesc , O sa incerc . 
Am incercat Kenya din cauza ca anterior am luat o Kenya AA si chiar mi a placut .  Recomandati mi va rog niste soiuri de cafele  mai  putin acide .
Culoarea la crema mi a placut Smile cum doream sa iasa. 
Multumesc .
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#68
Daca recomandarile sunt sfera cafelei Sloane, atunci userii iti vor raspunde aici. Daca te referi in general, foloseste un topic mai potrivit, poate acesta.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#69
(21-01-2020, 14:37)d2florin Wrote: Multumesc , O sa incerc . 
Am incercat Kenya din cauza ca anterior am luat o Kenya AA si chiar mi a placut .  Recomandati mi va rog niste soiuri de cafele  mai  putin acide .
Culoarea la crema mi a placut Smile cum doream sa iasa. 
Multumesc .


Florine, de la sloane ia brazilia/columbia/el salvador si in principal naturalele.
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#70
(21-01-2020, 16:05)bogdan_geor Wrote:
(21-01-2020, 14:37)d2florin Wrote: Multumesc , O sa incerc . 
Am incercat Kenya din cauza ca anterior am luat o Kenya AA si chiar mi a placut .  Recomandati mi va rog niste soiuri de cafele  mai  putin acide .
Culoarea la crema mi a placut Smile cum doream sa iasa. 
Multumesc .

 
Florine, de la sloane ia brazilia/columbia/el salvador si in principal naturalele.

(21-01-2020, 16:11)d2florin Wrote:
(21-01-2020, 16:05)bogdan_geor Wrote:
(21-01-2020, 14:37)d2florin Wrote: Multumesc , O sa incerc . 
Am incercat Kenya din cauza ca anterior am luat o Kenya AA si chiar mi a placut .  Recomandati mi va rog niste soiuri de cafele  mai  putin acide .
Culoarea la crema mi a placut Smile cum doream sa iasa. 
Multumesc .

 
Florine, de la sloane ia brazilia/columbia/el salvador si in principal naturalele.
Cand zici naturale , te referi la metoda de procesare, daca e prin spalare sau naturala sau honey  ? 
Campul processing ? 

Ms mult de sfat
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#71
Iti raspund eu ca da, se refera la procesare. Altfel nu exista in cadrul prajitoriilor bune conceptul de " cafele naturale"  si "cafele cu E-uri" Smile
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#72
(21-01-2020, 11:34)Lyvyoo Wrote: Aciditatea este perceputa diferit de catre fiecare om. Mie imi place Smile  Oricum, Sloane nu au un stil care sa mearga spre cafele foarte light, Bogdan insistand pe un stil axat pe solubilitate. Uneori chiar caut cafele "acre" si nu gasesc la el Smile 

Deci in cazul tau, pe langa faptul ca ai facut o alegere cam neinspirata a originii daca nu iti place aciditatea (Kenya este vestita ca fiind poate cea mai acida origine) ai putea incerca sa urci la 96 de grade temperatura si sa macini mai fin  pana cand ai o curgere de 40-45 de secunde, sa zicem la un raport 1:2 de 18g bagate, 36g de lichid scoase. Acest scenariu ar trebui sa compenseze cu ceva bitter in plus. Revino cu vesti.
Am măcinat mai fin și în 32 secunde am obținut 38 grame, pid setat la 96 Grace. Am scăpat de aciditate, crema mai multa.
Sa las pid la 96 pt cafele considerate acide și sa revin la 93 pt celelalte sau sa revin la 93 și doar în cazuri speciale sa urc la 96. Ms mult de sfat.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#73
(21-01-2020, 19:23)d2florin Wrote: Sa las pid la 96 pt cafele considerate acide și sa revin la 93 pt celelalte sau sa revin la 93 și doar în cazuri speciale sa urc la 96. Ms mult de sfat.

În general, acestea sunt concluzii pe care trebuie să le tragi singur, experimentând. Chiar dacă strici câteva shoturi, este foarte important să vezi ce setări produc ce rezultate pe echipamentul tău. Chiar dacă, în linii mari, se pot aplica diverse sfaturi, cum este și cel de la Liviu, pentru a putea trage niște concluzii trebuie să încerci.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#74
Da, asa este, trebuie sa încercăm pe pielea noastra dar la un moment trebuie sa mai facem și share doar sharing îs knowledge..
De ex acum beau un Rwanda de la sloane. Pid la 94, 18 g 38 g în 30 secunde în doua cești de 19 ml, super bună. Am observat ca un shot de 19g este mult mai bun decât unul de 38 poate pt ca îl și beau rt epede și nu are timp sa se amarasca....
Cafea este buna, acra deloc, corpolenta.
La 93 de grade este puțin acida.
Procesata natural.
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#75
(02-02-2020, 20:09)d2florin Wrote: De ex acum beau un Rwanda de la sloane. Pid la 94, 18 g 38 g în 30 secunde în doua cești de 19 ml, super bună. Am observat ca un shot de 19g este mult mai bun decât unul de 38 poate pt ca îl și beau rt epede și nu are timp sa se amarasca....
Cafea este buna, acra deloc, corpolenta.
La 93 de grade este puțin acida.

Esti un fericit daca ai abilitatea de a sesiza o modificare de un singur grad temperatura pe PID-ul aparatului din semnatura. Plus e de invidiat stabilitatea si reproducribilitatea aparatului.
 
Reply
#76
Acum yon nu știu dacă ești ironic sau nu..
Dar chiar pot zice ca se simte diferenta de 1 grad la pid.. Iar la 2 grade nu am simțit aciditate deloc la o cafea Kenya peabery... La indicația lui Liviu.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#77
Salut.
Am luat niște Costa Rica, 3 pachete și o Brazilia naturală săptămânile trecute. Nu știu dacă s-a schimbat ceva in profilul de prajire, dar ceva s-a întâmplat și nu in bine. A fost prima cea mai proasta cafea pe care bineințeles nu am băut-o. Deși foarte fidel prajitoriei, practic de peste 1 an am cumpărat numai de la Sloane iar rezultatele au fost foarte bune, poate cele mai bune, de aceasta data nu a fost deloc cum ar fi trebuit. E lemnoasă, foarte light prăjită, iar cele 18 grame de abia se văd pe fundul sitei. Shot alb-gălbui, fără substanța, fără crema, acru și astringent. Am folosit un pachet doar pe teste cu diverse gramaje și temperaturi, precum și măcinături iar rezultatele, deși corecte tehnic, au fost dezastruoase la gust. Nu am crezut vreodată ca stomacul imi va veni in gura de la espresso.
Brazilia nu a fost un dezastru dar nici ce știam eu ca este din experiențele anterioare.
Deci, ceva s-a schimbat. Mai mult imi par prăjite pentru filtru nicidecum pentru espresso. O cafea grea, densa, lemnoasă și imposibil de extras și consumat.
Dacă dorește cineva un pachet de Costa Rică El Manzanal prăjită pe 30.01 sa-mi dea un mesaj. O ofer fără costuri, doar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Sunt curios ce au extras alți colegi, așa ca aștept păreri.
La cumpărare poate ar fi indicat sa fie comunicate și cum și in ce condiții au fost obținute rezultatele din prezentarea cafelelor din formular, poate pentru a avea niște repere pentru început.
Now:
ACS Minima/Gaggia Baby Millenium '01
Eureka Atom Speciality 65 White/Lelit PL043MMI
& Then:
Gaggia Classic '15
Fiorenzato F5 GT
 
Reply
#78
E prajita light, se blondeste destul de repede, dar am avut extractii mult mai dificile la ale cafele. Ti-am trimis PM.
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita
 
Reply
#79
(15-02-2020, 20:27)Gozmin Wrote: Salut.
Am luat niște Costa Rica, 3 pachete și o Brazilia naturală săptămânile trecute. Nu știu dacă s-a schimbat ceva in profilul de prajire, dar ceva s-a întâmplat și nu in bine. A fost prima cea mai proasta cafea pe care bineințeles nu am băut-o. Deși foarte fidel prajitoriei, practic de peste 1 an am cumpărat numai de la Sloane iar rezultatele au fost foarte bune, poate cele mai bune, de aceasta data nu a fost deloc cum ar fi trebuit. E lemnoasă, foarte light prăjită, iar cele 18 grame de abia se văd pe fundul sitei. Shot alb-gălbui, fără substanța, fără crema, acru și astringent. Am folosit un pachet doar pe teste cu diverse gramaje și temperaturi, precum și măcinături iar rezultatele, deși corecte tehnic, au fost dezastruoase la gust. Nu am crezut vreodată ca stomacul imi va veni in gura de la espresso.
Brazilia nu a fost un dezastru dar nici ce știam eu ca este din experiențele anterioare.
Deci, ceva s-a schimbat. Mai mult imi par prăjite pentru filtru nicidecum pentru espresso. O cafea grea, densa, lemnoasă și imposibil de extras și consumat.
Dacă dorește cineva un pachet de Costa Rică El Manzanal prăjită pe 30.01 sa-mi dea un mesaj. O ofer fără costuri, doar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Sunt curios ce au extras alți colegi, așa ca aștept păreri.
La cumpărare poate ar fi indicat sa fie comunicate și cum și in ce condiții au fost obținute rezultatele din prezentarea cafelelor din formular, poate pentru a avea niște repere pentru început.


salutare,
mi e greu sa ma pronunt care e problema. m am uitat in profil si a mers ca de fiecare data.
am facut si cupping la tot ce am prajit pe 30 pt ca atunci am profilat si eth adola, motiv pt care le am aliniat pe toate in cupping. daca avea probleme clar nu o dadeam spre vanzare.
insa, cafeaua clar este prajita light, suprapus peste faptul ca in mod normal costa rica nu este o cafea prea solubila.
Nu vreau sa intelegi ca ma disculp pe mine si te acuz pe tine ca nu faci ce trebuie cu cafeaua, din pacate noi nu mai avem deloc cafea din sarja asta si nu mai pot sa reverific.
iti propun sa o trimiti pe toata inapoi si noi iti dam la alegere din cafeaua de martea viitoare (doar sa specifci in formular ca sa nu faca Oana factura).
bafta!
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#80
Salut. Nu e vorba de retur, ci de faptul ca eram obișnuit cu un anume profil de prajire de la voi, nici nu trebuia sa reglez foarte mult râșnița deoarece cam toate erau pe acolo. M-a derutat prăjirea, in sensul ca eram obișnuit cu altceva de la voi, era așa cum imi doream și asta s-a întâmplat de mai bine de un an, continuu.
Prăjirea din 30 a fost cu totul și cu totul diferită fata de ceea cu care eram obișnuit. Chiar și Brazilia a fost deschisă dar am reușit sa scot ceva cât de cât bun.
Nu e o problema, doar ca acest profil de prajire nu se potrivește pentru mine.
Poate cumva putem introduce in formular aproximativ profilul prăjirii sa putem alege cam ceea ce ne place, sa nu ne surprindă neplăcut la deschiderea pachetului.
Now:
ACS Minima/Gaggia Baby Millenium '01
Eureka Atom Speciality 65 White/Lelit PL043MMI
& Then:
Gaggia Classic '15
Fiorenzato F5 GT
 
Reply
#81
(16-02-2020, 17:56)Gozmin Wrote: Salut. Nu e vorba de retur, ci de faptul ca eram obișnuit cu un anume profil de prajire de la voi, nici nu trebuia sa reglez foarte mult râșnița deoarece cam toate erau pe acolo. M-a derutat prăjirea, in sensul ca eram obișnuit cu altceva de la voi, era așa cum imi doream și asta s-a întâmplat de mai bine de un an, continuu.
Prăjirea din 30 a fost cu totul și cu totul diferită fata de ceea cu care eram obișnuit. Chiar și Brazilia a fost deschisă dar am reușit sa scot ceva cât de cât bun.
Nu e o problema, doar ca acest profil de prajire nu se potrivește pentru mine.
Poate cumva putem introduce in formular aproximativ profilul prăjirii sa putem alege cam ceea ce ne place, sa nu ne surprindă neplăcut la deschiderea pachetului.


eu am zis de retur pt ca o problema exista, ca nu stiu exact de unde vine problema, asta e altceva, dar ne asumam faptul ca nu putem multumii pe toata lumea si in cazul in care esti nemumtumit, iti dam banii inapoi sau alta cafea.
ca profil de prajire, eu am 3, filtru, espresso si omni, ele sunt specificate toate in formularul de comanda.
probleme pot aparea la procesarea comenzilor, si anume sa se incurce ce trimitem cui. avem cateodata comenzi pt filtru/omni/espresso/superautomate... si fiind sistemul manual complet (practic oana e sistemul electronic) se ajunge cateodata la incurcaturi.
cu costa rica asta nu e cazul, pt ca am avut doar 4 kg in ultima sarja pe care am facut o de espresso stiind ca e pt filtru.
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#82
(15-02-2020, 20:27)Gozmin Wrote: Salut.
Am luat niște Costa Rica, 3 pachete și o Brazilia naturală săptămânile trecute. Nu știu dacă s-a schimbat ceva in profilul de prajire, dar ceva s-a întâmplat și nu in bine. A fost prima cea mai proasta cafea pe care bineințeles nu am băut-o. Deși foarte fidel prajitoriei, practic de peste 1 an am cumpărat numai de la Sloane iar rezultatele au fost foarte bune, poate cele mai bune, de aceasta data nu a fost deloc cum ar fi trebuit. E lemnoasă, foarte light prăjită, iar cele 18 grame de abia se văd pe fundul sitei. Shot alb-gălbui, fără substanța, fără crema, acru și astringent. Am folosit un pachet doar pe teste cu diverse gramaje și temperaturi, precum și măcinături iar rezultatele, deși corecte tehnic, au fost dezastruoase la gust. Nu am crezut vreodată ca stomacul imi va veni in gura de la espresso.
Brazilia nu a fost un dezastru dar nici ce știam eu ca este din experiențele anterioare.
Deci, ceva s-a schimbat. Mai mult imi par prăjite pentru filtru nicidecum pentru espresso. O cafea grea, densa, lemnoasă și imposibil de extras și consumat.
Dacă dorește cineva un pachet de Costa Rică El Manzanal prăjită pe 30.01 sa-mi dea un mesaj. O ofer fără costuri, doar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Sunt curios ce au extras alți colegi, așa ca aștept păreri.
La cumpărare poate ar fi indicat sa fie comunicate și cum și in ce condiții au fost obținute rezultatele din prezentarea cafelelor din formular, poate pentru a avea niște repere pentru început.

Dacă vrei te scap eu de ea... oricum caut cafele in sânge Big Grin
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#83
(16-02-2020, 21:01)adiszep Wrote:
(15-02-2020, 20:27)Gozmin Wrote: Salut.
Am luat niște Costa Rica, 3 pachete și o Brazilia naturală săptămânile trecute. Nu știu dacă s-a schimbat ceva in profilul de prajire, dar ceva s-a întâmplat și nu in bine. A fost prima cea mai proasta cafea pe care bineințeles nu am băut-o. Deși foarte fidel prajitoriei, practic de peste 1 an am cumpărat numai de la Sloane iar rezultatele au fost foarte bune, poate cele mai bune, de aceasta data nu a fost deloc cum ar fi trebuit. E lemnoasă, foarte light prăjită, iar cele 18 grame de abia se văd pe fundul sitei. Shot alb-gălbui, fără substanța, fără crema, acru și astringent. Am folosit un pachet doar pe teste cu diverse gramaje și temperaturi, precum și măcinături iar rezultatele, deși corecte tehnic, au fost dezastruoase la gust. Nu am crezut vreodată ca stomacul imi va veni in gura de la espresso.
Brazilia nu a fost un dezastru dar nici ce știam eu ca este din experiențele anterioare.
Deci, ceva s-a schimbat. Mai mult imi par prăjite pentru filtru nicidecum pentru espresso. O cafea grea, densa, lemnoasă și imposibil de extras și consumat.
Dacă dorește cineva un pachet de Costa Rică El Manzanal prăjită pe 30.01 sa-mi dea un mesaj. O ofer fără costuri, doar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Sunt curios ce au extras alți colegi, așa ca aștept păreri.
La cumpărare poate ar fi indicat sa fie comunicate și cum și in ce condiții au fost obținute rezultatele din prezentarea cafelelor din formular, poate pentru a avea niște repere pentru început.

Dacă vrei te scap eu de ea... oricum caut cafele in sânge Big Grin


Adi, iti trimit direct verde? Smile)
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#84
Verde nu am cu ce măcina și nici sa slăbesc nu vreau in modul acesta. Dar așa rare, ca o carne de vita... nu refuz Big Grin
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#85
Multumesc pentru martisor !
Deocamdata sunt la "odihnit" dar abia astept sa le incerc.
Respect pentru ceeace faceti !
[Image: VLvb4bF.jpg][Image: NtEdDSi.jpg]
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red
 
Reply
#86
Comand si eu de cateva luni de la Sloane pentru acasa si ii recomand cu caldura. Serviciile oferite sunt super, mereu am intampinat la ei oameni amabili si pasionati  Heart. Toate comenzile au decurs perfect si am scos cele mai bune shot-uri de espresso cu boabele prajite de ei.
Lelit Bianca | Eureka Mignon Specialita 16CR | IMS E61 Nanotech 18/20g | Kinu M47 Phoenix
Past: Lelit PL41LEM
 
Reply
#87
Foarte buna Guatemala aceasta! Personal incerc sa mai ies din zona cafelelor etiopiene ca sa descoper si altceva. Nu e genul "ultralight" si nici nu cred ca vrea sa joace Sloane in liga asta. E atat de solubila incat sa simti notele unei cafele din Guatemala (cacao / ciocolata cu lapte) dar atat de medium - light incat sa simti pepenele galben, in special pe EK. Eu am mers pe 89 de grade, fara profilare, extractie simpla 19g in - 38g out.

[Image: HJFj4DH.jpg]
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#88
(29-10-2020, 15:56)Lyvyoo Wrote: Foarte buna Guatemala aceasta! Personal incerc sa mai ies din zona cafelelor etiopiene ca sa descoper si altceva. Nu e genul "ultralight" si nici nu cred ca vrea sa joace Sloane in liga asta. E atat de solubila incat sa simti notele unei cafele din Guatemala (cacao / ciocolata cu lapte) dar atat de medium - light incat sa simti pepenele galben, in special pe EK. Eu am mers pe 89 de grade, fara profilare, extractie simpla 19g in - 38g out.

[Image: HJFj4DH.jpg]

Ce crema frumoasa ai surprins in poza @Lyvyoo
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)