(08-12-2020, 11:30)slavic1983 Wrote: Pentru colegii care vor sa vada aceste minunate cafele "in the making":
https://instagram.com/sloanecoffee/live/...qrjsq9sg62
Am vrut sa-l las pe Liviu sa se exprime despre degustarea avuta in modul lui echilibrat si laconic. Dar cum gena rabdare nu se regaseste in ADN-ul meu . . . here it goes
Am avut parte de un cupping ca la carte, cu toate masurile covid puse pa punct. Liviu chiar a purtat si masca, baiat serios :maska: .
Pentru a intelege impactul procesarii si "adaosurilor", am inceput prin a mirosi boabele verzi inainte de a fi prajite pe Ikawa (cea mai prietenoasa, good-looking si multifunctionala aeroterma de mi s-a fost data za vaz

).
Foarte interesant, mi s-a parut ca in stare cruda boabele cu mandarina miroseau ma pronuntat decat cele cu scortisoara. Apropo atat scortisoara, cat si cojile si sucur de mandaina provin din aceeasi ferma ca si cafeaua!
In timpul prajirii, am fost fascinat deadreptul de cum a explodat aroma de scortisoara.
In timpul safe-cuppingului (din lingura in lingra), cand am gustat Honney-cinnamonul am avut un moment de madlena lui Proust, intr-o dimineata de Craciun, cand capul familiei face cafeaua la ibric ca sa-i imbie pe toti ai casei la brunch, si toata casa miroase asa a praji de mere cu scortisoara ...
Natural-Mandarina, mai fina cu flori de portocale si citricitate care se deschide odata cu racirea.
Ca si concluzie, pt mine, daca anii trecuti ma plangeam ca nu gasesc in Romania cafele cu care sa impresionez pana si pe cei care nu se pricep in ale cafelei, arome mai subtile sau mai complexe. Acum nu mai e cazul.
Ambele cafele vor impresiona foarte placut de la mamaie de la tara sau de la Secu (cine are stie) pana la prieteni foarte fancy.
Astept cu nerabdare primavara, sa se incheie captolul acesta pandemic urat sa putem congrega si impartasi lucruri placute live.
P.S. Nu nu m fost platit, e parerea mea sincera si incurajatoare pentru echipa Sloane si deschiderea lor catre toti iubitorii de cafea buna, nu doar comunitatea nostra

, dixi.
P.S. 2. Stay tunned pt multe surprize placute marca Sloane. O sa (semi)dau eu una din casa despre inlocuitoarea Area 51, ceva "kombuchios" de interesant si parca mai usor de extras :D
![[Image: xDMDy6E.jpg]](https://i.imgur.com/xDMDy6E.jpg)
(10-12-2020, 13:40)slavic1983 Wrote: (08-12-2020, 11:30)slavic1983 Wrote: