Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Sloane Specialty Coffee Roastery (Bucuresti)

#1
Stiu ca ati asteptat mult momentul, iar acum este timpul sa-i vedem la treaba, sa testam, sa degustam ce le poate prajitorul (si masinaria si omul) Smile

Prajitoria Sloane Specialty Coffee Roastery isi face intrarea in lumea espressomanilor, urmand ca prin "vocea" prajitorului Bogdan Georgescu (colegul @bogdan_geor ) si a owner-ului Teodora, sa aflam mai multe despre cafelele lor. Ii asteptam in postarile urmatoare cu ceva date tehnice dar si generale despre cafeaua Sloane, povestea lor, prajitorul folosit si stilul de prajire abordat, zona de gusturi ce se doreste acoperita  etc.

Pe Bogdan il cunosc de mai multi ani, de pe vremea cand eu in calitate de MC prezentam evenimente pt Intel, iar el era acolo manager national de vanzari, proaspat prajit (in sens informational Smile ) de microbul espressomaniac. Mai departe, renuntand la corporatism, s-a dus catre studiu si practica in cafea, ajungand usor, usor sa fie Head roaster in locul unui nume cunoscut in domeniul barista, ce prajea la Sloane. Eu nu voi intra in detalii pentru ca Bogdan are user, e vorbaret cand vrea si probabil ne va povesti mai multe despre intersectia cu domeniul prajirii si evolutia sa. Tot ce pot sa spun este ca ultimile doua mostre primite (la interval de cateva luni) au fost de nivel inalt dpdv al gustului si aromelor regasite, lucru confirmat si de contractele in derulare cu anumite cafenele internationale dar si de review-urile colegilor care au avut ocazia conjuncturala sa poata testa pe diverse aparate (Marzocco, Mina, Brewtus, Pavoni etc). Oricum fiecare cumparator isi va putea exprima pe acest topic opiniile sale proprii.    

Userii care vor reprezenta prajitoria Sloane pe acest forum sunt @bogdan_geor ca si Head Roaster alaturi de @Teodora_Sloane ca si owner, iar in cele ce urmeaza vor interveni fiecare cu detalii.

Topicul de reduceri se afla aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#2
Cu ocazia unei visite recente a lui Bogdan pe la mine a adus o Etiopia naturala care s a extras incredibil de dulce. Si nu numai pe un singur profil de extractie, ci chiar pe mai multe profile foarte diferite, s au obtinut gusturi si note interesante, facand o o cafea usor de preparat si recomandat.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#3
Bună ziua,

Va felicit din suflet pentru aceasta inițiativa. Va doresc mult succes, loturi de cafea nemaipomenite și, cel mai important, shot-uri reușite.

Doresc sa va întreb dacă aveți și deschis o "cafeaua" ale prajitoriei, unde putem sa gustam dintre cafelele voastre, și, în caz pozitiv, care este programul de lucru.

Toate cele bune va doresc
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#4
Multumesc frumos tuturor pt cuvintele frumoase. Dupa cum zice Liviu mai sus, sunt un fost corporatist care a decis la un moment dat ca ii place mai mult cafeaua decat rapoartele in excel si uite asa am ajuns de 1 an sa trec de la prajitul acasa la utilizarea unui echipament cum este Diedrich-ul de 12 kg (revin mai jos cu cateva date tehnice despre el).

Am avut de-a lungul timpului oportunitatea sa fac training-uri, seminarii sau consultanta cu cativa oameni renumiti din domeniul cafelei, lucru care mi-a modelat stilul de prajire, luand de la fiecare cate ceva, chiar daca unele opinii se bat cap in cap de-a dreptul. Unul dintre ei este Morten Munchow, cu care am facut un seminar despre modularea aromelor din cafea prin modificarea curbelor de ROR si BT, in felul asta eu am ales sa prajesc rapid, cu ROR-uri mari. Avantajul meu fiind ca am putut experimenta la Sloane cam tot ce mi-a trecut prin cap ca s-ar putea experimenta. Sigur ca sunt voci care ma pot contrazice, ca trebuie ROR mic, ROR mare, prosire scurta, medie, lunga, samd, dar fiind inginer si pragmatic din fire am preferat sa verific personal cum e mai bine si gustul in ceasca si-a spus cuvantul.
Cu Scott Rao am avut ocazia sa particip la un curs despre crack, stiu ca suna ciudat, dar chiar despre asta a fost vorba Smile si anume ce se intampla in imediata apropiere a zonei de crack si ce actiuni trebuie luate inainte si dupa crack, astfel ca ROR-ul sa curga natural in jos.

Pe Matt Perger am avut ocazia sa-l cunosc anul trecut la Brewers World cup - Budapesta si fara sa ma pot abtine sa-l intreb despre cafea am ajuns inevitabil sa-mi deseneze curbe, timpi si
temperaturi de charge functie de cafea/prajitor/batch size/etc, lucru care a facut-o din nou pe Teodora sa sa-mi accepte fel de fel de experimente, reusite si nereusite dar din care am avut multe lucruri de invatat.
Ultimii doi cu care am facut consultanta la prajitorie au fost Nick Maybe si Maxwell Colonna, amandoi abordand stiluri de prajire apropiate si cu o experienta enorma in spate. Bineinteles ca iar a trebuit s-o pun pe Teodora in fata experimentelor mele nesfarsite, lucru pentru care trebuie sa-i multumesc si sa o asigur ca se va mai intampla si in viitor.

Una peste alta, sunt un fan al prajirii omniroast si experimentez mult in directia asta dar nu cad in extrema de a praji orice cafea omniroast pentru ca am observat ca anumite cafele pur si simplu nu se comporta bine in omniroast (acest bine este foarte subiectiv si totodata tine de papilele mele si capacitatea mea de a face assesment unei cafele prin cupping sau alte metode), oricum e o tema de discutie asta pe topicul dedicat.

De-a lungul timpului am mai facut diverse cursuri de prajire si barista, printre care am luat si diploma de Barista si Roasting, ambele Intermediate la SCA cu Patrick o'Malley impreuna cu colegul Ovidiu de la Muse Coffee (@ovisod).
Ca sa vorbesc putin si despre prajitor, discutam despre un Diedrich IR-12 cu direct drive pe tambur (sunt 2 clase: IR - cu panouri de infrarosu, 1-12kg si CR - modelele comerciale de la 35-280kg, practic Diedrich neavand nimic intre 12 si 35 de kg) deci un prajitor cu incalzirea tamburului facuta de 2 panouri cu infrarosu, avantajul fiind ca este foarte versatil, pot incarca sarje de la 3.5kg la 9.6kg, fara sa ard sarjele mici si fara sa pierd energia in sarjele mari. Dezavantajul (da, exiata si asa ceva cam la toate prajitoarele) este ca nu poti incarca la maximum prajitorul (adica 12kg) cum este de ex. la Probat sau Giesen (despre altele nu stiu pt ca n-am pus mana). Este un cuptor foarte user friendly, se lucreaza din gaz si foarte putin din aer (sa zic ca e ca un Probat care are si o mica maneta de aer cu 3 pozitii). Logarea datelor o facem cu cropster, conexiune cu care vine din fabrica si poti loga datele fara sa stii nicio picatura de IT (ma rog... trebuie sa stii unde se baga in calculator cablul USB).

In topicul asta eu o sa vorbesc despre tot ce tine de partea tehnica legata de cafele/prajire/etc iar Teodora despre marketing/vanzari/promotii/cafele noi/etc, problema este ca timpul nu-mi
prea permite sa stau pe forum (probabil ca dintre voi v-ati dat seama deja de treaba asta) dar promit ca incerc sa raspund pe cat posibil oricaror intrebari sau probleme ce vor aparea si de obicei am vazut ca apar @micrenda - merci frumos. Da, la prajitorie se gaseste mai tot timpul de baut cate ceva.

@micrenda - Avem un GS care din pacate acum are o problema cu pompa si o sa-l duca Teodora la Liviu de la piese espressor pt reparatii, din pacate e baiat priceput dar si foarte prins din cauza asta asa ca nu stiu cand se repara, dar poti sa bei un filtru (doar daca nu esti espressoman infocat si nu pui gura pe filtru, nu vreau sa dau nume, Liviu de ex.)
Trebuie sa te auzi la tel pe tema vizitelor cu Teodora, pt ca eu nu sunt tot timpul la prajitorie.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
 
Reply
#5
Nu puteam sa nu repostez si una dintre cele mai tari creatii ale departamentului photo din Sloane :)  Asa arata boabele tinere, verzi si cele prajite:

[Image: 7RxsQff.jpg]



Si asa arata Don Juan-ul boabelor, atat de atragator incat boabele stau la rand pentru 9 minute impreuna :)[Image: Sh3V19j.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#6
Am trecut astazi sa ridic comanda de la Sloane, am vazut o super masinarie!
Multumesc Teodora pentru amabilitate, astept cu nerabdare ziua de luni sa gust noua Ethiopia Diima...am fost un pic lacom dar astept musafiri toata saptamana viitoare.  Revin cu feedback!

Update!
Diima s-a terminat demult, sunt acum pe El Salvador - Finca Peña Redonda (preferata mea de pana acum) si Costa Rica -  El Bananal (am incercat-o si pe V60 - este excelenta cu gheata, de vara)
Expobar Office Leva, Sette 30AP, sita IMS Nanotech, Kinu M47, La Pavoni pre-millennium, V60
 
Reply
#7
Salutare tuturor!
Multumesc Liviu pentru introducere. Probabil multi dintre voi auziserati despre noi din diverse parti insa ma bucur ca in sfarsit a venit momentul sa facem cunostiinta oficial si personal. Sloane Specialty Coffee Roastery, pe numele ei oficial, doar Sloane pentru prieteni, este o micro-prajitorie din Bucuresti care a luat nastere in 2016. Motorul din spatele ei a fost dorinta de a face o prajitorie la nivel european motiv pentru care ne-am consultat cu Maxwell Collona si cu Charles Nystrand si Anne Lunell de la Koppi in punerea bazelor ei. Am achizitionat un prajitor Diedrich IR-12 facut la comanda in SUA, am amenajat spatiului astfel incat sa aiba un depozit de cafea verde cu temperatura constanta, o camera de prajire cu un cos cu perete ceramic, am ales cafele care ni s-au parut deosebite fie prin notele aromatice fie prin metodele de procesare, toate cu un scor de peste 87 de puncte SCA, iar in Noiembrie 2016 am incarcat prima sarja in prezenta lui Nick Mabey.
Lansarea oficiala insa a avut loc in Mai 2017 odata cu prezentarea noastra ca prajitoria lunii de catre European Coffee Trip, moment ce a marcat si inceputul prezentei noastre in cafenelele de specialitate din Europa. In aceeasi luna ni s-a alaturat si Bogdan care, manat de pasiunea lui pentru prajirea cafelei, a trecut in scurt timp la comanda prajitorului. In timpul trecut de atunci eu am luat parte la programul de Sensory Training desfasurat la CoffeeMind de Ida Steen, Bogdan s-a clasat pe locul 4 la Romanian Roasting Cup la prima lui participare, Maxwell si Nick ne-au vizitat din nou pentru sesiuni de consultanta mai aprofundate, eu am mers sa vad fermele, sa discut cu producatorii si sa gust cafeaua la origine in Kenya, ne-am continuat colaborarile internationale iar de curand am decis sa incepem si colaborari pe plan national. Inca de anul trecut am incercat sa fim in contact cu cei care se bucura de cafeaua noastra si sa cunoastem in mod direct piata pe care suntem prezenti asa ca anul trecut am vizitat zeci de cafenele din Cehia, Polonia, Ungaria, Anglia, Spania, Danemarca, Austria.

In curand vom incepe sa oferim si cafea in sistem retail, direct celor care se bucura de cafeaua noastra acasa si ni s-a parut ca primul pas in directia asta era sa initiem un dialog cu cei mai pasionati dintre bautorii de cafea, asa ca iata-ne aici.
 
Reply
#8
Nu prea zic asta prea des dar felicitari Teodora si Bogdan!
Sunt deja la a 4-a punga de Burtukaana Gigessa si este so far cea mai buna pe espresso/lapte din acest an incercate de mine.
Am avut doua lot-uri : 11 iunie si 10 iulie si ambele foarte bune, sweet spot la 2-3 saptamani , 92 grade
ECM Synchronika | Ceado E37s | Niche Zero | Comandante | Kalita
 
Reply
#9
(09-07-2018, 12:31)Teodora_Sloane Wrote: .....(de la mine nu vrea sa se ataseze).....

[Image: T1iuRSd.png]
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#10
(19-07-2018, 08:49)cosmin_mac Wrote: Nu prea zic asta prea des dar felicitari Teodora si Bogdan!
Sunt deja la a 4-a punga de Burtukaana Gigessa si este so far cea mai buna pe espresso/lapte din acest an incercate de mine.
Am avut doua lot-uri : 11 iunie si 10 iulie si ambele foarte bune, sweet spot la 2-3 saptamani , 92 grade

Confirm iarasi, bestiala!
Ma rog, niste picaturi pe marginea cestii se accepta, n-au scapat nici ele "nebaute" la final :))

[Image: KKf7yQQ.jpg]
[Image: gkmYII9.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#11
Burtukaana Gigessa la trei zile de la prăjire. Prima încercare. Râșnița reglata puțin prea strâns, curgerea lungă, cu toate astea gustul impresionant. Mai așteptăm maturarea și mai ales upgrade-ul la râșniță pentru a scoate tot ce trebuie din boabele acestea minunate. Felicitări!!! Poză nu mai am pentru că eram atât de curios să vad cum a ieșit încât atunci când m-am oprit din gustat nu mai era mare lucru în ceașcă. [Image: ec3393461ccf974b703aec1c4fa5cd05.jpg][Image: 3bc4fb9da11c33ef8298913e6a048f69.jpg]
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#12
Și rezultatul, cu siguranță cea mai buna cafea băută in ultimul an.[Image: cc8c48e900d58ffa2dff5c806b0f28b2.jpg]
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
 
Reply
#13
Pentru prima data am comandat ed la ei.O nebunie de cafea.Am luat Columbia Jaime Ariza.O prajire ireprosabila care a scos tot ceera bun din cafeaua asta.Foarte echilibrat gustul.Ce am avut era ceva ce arata clar limitele metodei de datare cu Carbon 14.Cu o chestie din asta cu o varsta ce l-ar face si pe Ramses adolescent,e ca si cum ai aduce o comisie universitara sa examineze un retardat mintal.Nici mama si tatal rasnitelor si expresoarelor nu au ce scoate din ea.Nu voi da numele,dar e clar ca atunci când investiti bani seriosi in expresso,e bine sa fiti atenti si la ce cafea folositi.Altfel veti avea numai frustrari.Revenind,Sloane de acum voi fi clientul vostru fidel,incercand cam tot ce veti si veti avea pe viitor la prajire.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#14
(29-08-2018, 09:26)organon Wrote: Pentru prima data am comandat ed la ei.O nebunie de cafea.Am luat Columbia Jaime Ariza.O prajire ireprosabila care a scos tot ceera bun din cafeaua asta.Foarte echilibrat gustul.Ce am avut era ceva ce arata clar limitele metodei de datare cu Carbon 14.Cu o chestie din asta cu o varsta ce l-ar face si pe Ramses adolescent,e ca si cum ai aduce o comisie universitara sa examineze un retardat mintal.Nici mama si tatal rasnitelor si expresoarelor nu au ce scoate din ea.Nu voi da numele,dar e clar ca atunci când investiti bani seriosi in expresso,e bine sa fiti atenti si la ce cafea folositi.Altfel veti avea numai frustrari.Revenind,Sloane de acum voi fi clientul vostru fidel,incercand cam tot ce veti si veti avea pe viitor la prajire.

Mi-a luat ceva sa inteleg daca frustrarea ta era legata de cafeaua noastra sau alta din alta parte dar am cerut ajutorul vorbitorilor fluenti de Espressomana si mi s-a tradus ca iti place cafeaua noastra si cu alta ai avut probleme.

Personal ma bucura si mai tare mesajul tau pentru ca Bogdan fiind bolnavior Columbia asta a fost prajita de mine si ,desi Paul de la Boiler a fost foarte incantat de ea, parca tot aveam emotii sa o supun exigentelor Espressomanilor.
Daca a trecut si testul asta inseamna ca oficial ni s-a marit echipa cu un prajitor.
Bine, de vineri se intoarce @bogdan_geor la aparat dar mai facem cu randul.
 
Reply
#15
Îmi cer scuze pentru confuzia creata. ?A fost o încântare. Sincer.Abia aștept și africane și ce mai aveți. Cam pe săptămână viitoare va sun din nou.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#16
Ia' sa punem si noi niste poze, chiar daca nu sunt aratoase (pozele) ... Continutul conteaza!
.
[Image: m0UkyVC.jpg]
.
[Image: b8LZEWR.jpg]
.
[Image: ZCjoVjH.jpg]
.
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
#17
Revin și eu cu un feedback după aproape 4 săptămâni de la prima comandă.
La începutul lunii am discutat cu voi pe facebook și apoi prin email/telefonic iar printre alte discuții am recomandat adăugarea câmpului Observații în formularul de comandă, ceea ce s-a și făcut ulterior din ce observ acum. :41:
După ce am primit cafeaua comandată am realizat că mi-aș fi dorit să văd pe etichetă și descrierea referitoare la gust, arome, aciditate, corp etc, așa cum apare în formularul de comandă. Poate reușiți să adăugați descrierea pe viitor dacă o considerați utilă pentru clienți și nu e prea mare efortul.

Guatemala ne-a plăcut și mi-am dat seama că am avut noroc cu ea deorece nu era disponibilă în formularele de comandă, ci mi-a fost propusă după ce am făcut comanda pentru Ethiopia și Kenya(Ethiopia nemafiind disponibilă). Kenya nu a fost chiar la același nivel pentru noi, deși era decentă mi se părea că avea și un gust de "afumat, ars, tabac"(nici nu știu exact cum să descriu; nu sunt la nivelul la care să simt notele din descrieri, dar aici am simțit ceva de acest gen).
Am cerut cafeaua măcinată fiindcă nu dețin încă o râșniță și până acum ați fost singurii care v-ați apropiat foarte mult de ceea ce am încercat să cer ca măcinătură pentru Cafflano Kompresso(am mai încercat 3 prăjitorii recent, dintre care una avea și Cafflano Kompresso "expus").
Pe această cale vă mulțumesc pentru tot și Oanei pentru interesul dat și atitudine. Succes în continuare! Smile
@Teodora_Sloane @bogdan_geor
 
Reply
#18
(31-10-2018, 01:50)sochaux_ Wrote: Revin și eu cu un feedback după aproape 4 săptămâni de la prima comandă.
La începutul lunii am discutat cu voi pe facebook și apoi prin email/telefonic iar printre alte discuții am recomandat adăugarea câmpului Observații în formularul de comandă, ceea ce s-a și făcut ulterior din ce observ acum. :41:
După ce am primit cafeaua comandată am realizat că mi-aș fi dorit să văd pe etichetă și descrierea referitoare la gust, arome, aciditate, corp etc, așa cum apare în formularul de comandă. Poate reușiți să adăugați descrierea pe viitor dacă o considerați utilă pentru clienți și nu e prea mare efortul.

Guatemala ne-a plăcut și mi-am dat seama că am avut noroc cu ea deorece nu era disponibilă în formularele de comandă, ci mi-a fost propusă după ce am făcut comanda pentru Ethiopia și Kenya(Ethiopia nemafiind disponibilă). Kenya nu a fost chiar la același nivel pentru noi, deși era decentă mi se părea că avea și un gust de "afumat, ars, tabac"(nici nu știu exact cum să descriu; nu sunt la nivelul la care să simt notele din descrieri, dar aici am simțit ceva de acest gen).
Am cerut cafeaua măcinată fiindcă nu dețin încă o râșniță și până acum ați fost singurii care v-ați apropiat foarte mult de ceea ce am încercat să cer ca măcinătură pentru Cafflano Kompresso(am mai încercat 3 prăjitorii recent, dintre care una avea și Cafflano Kompresso "expus").
Pe această cale vă mulțumesc pentru tot și Oanei pentru interesul dat și atitudine. Succes în continuare! Smile
@Teodora_Sloane @bogdan_geor


merci pt feedback :)
ref la informatia de pe punga, noi identificam notele la cupping si verificam daca ce da distribuitorul corespunde cu ce am gasit noi. In multe cazuri nu regasim sub nicio forma ce au spus ei, aproape e ca in bancul cu gheorghe care si a luat masina noua si ii expica lui ion cum arata: stii cum e culoarea aia rosiatica/porticalie la apus? ion: da. gheorghe: n are nicio legatura!
deci noi putem trece notele identificate la cupping, dar clientii de obicei acasa nu beau cupping, ci espresso, filtru, etc si e posibil sa nu regasesca capsuna sau piersica si sa vezi atunci cearta si scandal ca am mintit. deci nu cred ca o sa avem in viitor notele gustative pe pungi.

ref la kenia cu gustul de afumat/ars, nu stiu cum sa comentez, noi verificam fiecare batch care pleaca din prajitorie si n am intalnit niciodata gustul despre care spui. prin diverse metode de extractie incorecte pot aparea cine stie ce gusturi, greu de spus ce s a intamplat.

ref la macinatura pt kompresso, a fost noroc de la vrajitoarele magiei albe Teodora sau Oana, ca altfel e imposibil sa ghicim cam cum e cea mai buna macinatura pt espressoarele celor care cumpara. ti as recomanda sa iei o rasnita, chiar si mai slaba, cat mai repede, in felul asta rezolvi tu acasa imediat orice problema de extractie.
bafta
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe
 
Reply
#19
Da. Nu am exclus ca eu să nu fi preparat corect Kenya(la fel am procedat și cu Guatemala). Râșnița e pe vine. Smile
Referitor la descrierile cafelelor în general, chiar recent s-a mai discutat pe forum despre acest subiect iar unii și-au permis să "comenteze" că nu se regăsesc acele note/fructe. Eu am urmărit de pe margine deorece mă interesează subiectul, dar nu prea îmi permit să emit păreri, s-ar putea să am papilele prea puțin inițiate sau să nu prepar corect cafeaua.
Însă acum dacă ai menționat și tu că de multe ori nu se potrivesc descrierile îmi permit să spun că am presupus deja înainte că acele descrieri sunt în mare parte "marketing"(măcar e bine că acest marketing nu vine de la prăjitorii și sper nici de la fermieri, ci de la distribuitori). Mă minunez de multe ori când le citesc și încă mai sper să mă înșel și să încep cândva să simt gustul fructelor respective sau ce ar mai trebui să se simtă.
Poate se perfecționează papilele sau cu timpul tot citind descrieri ne păcălim creierul și începem să simțim gustul fructelor în cafea. :D
 
Reply
#20
Salut!
Avand in vedere ca in urma promotiei de Black Friday cel putin 50 dintre voi se afla in posesia a minim o punga de Costa Rica La Pastora, prajita in aceeasi zi, fix pe acelasi profil, ne da tuturor o ocazie unica : 

Sa vedem diferentele in preparare (echipament, reteta, apa) si note resimtite atunci cand folosim fix aceeasi cafea. E acelasi lucru pe care il face Matt Perger cu ale lui Superlatives. 
Cred ca putem invata foarte multe si noi si voi din discutia asta.

Deci, cine sparge gheata?
 
Reply
#21
Ptr subiectivismul Din gust abia aștept feedback:)
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#22
(27-11-2018, 19:31)orwo Wrote: Ptr subiectivismul Din gust abia aștept feedback:)

Clar o sa fie subiectivism dar niste puncte de intersectie tot trebuie sa apara.
 
Reply
#23
(31-10-2018, 11:03)bogdan_geor Wrote: ref la informatia de pe punga, noi identificam notele la cupping si verificam daca ce da distribuitorul corespunde cu ce am gasit noi. In multe cazuri nu regasim sub nicio forma ce au spus ei, ......
deci noi putem trece notele identificate la cupping, dar clientii de obicei acasa nu beau cupping, ci espresso, filtru, etc
Eu nu fac espresso si cred ca ar fi mai mult decat OK sa scrieti ce si mai ales cum ati gasit gusturi sau arome: atata apa la temperatura X + atata cafea rasnita pentru Y. Cred ca ar fi si o premiera mai mult decat respectabila pe piata din Romania.
 
Reply
#24
FELICITARI !
Burtukaana este de departe cea mai buna cafea pe care am baut-o pana acum (e drept ca sunt la inceput de drum si nu am baut prea multe, dar sigur am baut unele mult mai scumpe si cu mai multe pretentii). Este prima cafea la care chiar am simtit unele din aromele trecute pe punga.
Multumesc
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red
 
Reply
#25
Am primit coletul, multumesc, multumesc. De data asta astept un pic, sa treaca macar o saptamana. Smile
Greu ...
Multumesc, multumesc.
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
#26
Am desfacut azi Colombia Jaime Ariza  prajita pe 06.12 - OAAAAUUUUUU! a iesit un super kompr-espresso
 
Ce imi place la cafeaua prajita de Sloane este ca scoti ceva bun, aromat, inca de la inceput, de cand te gandesti ca ai nevoie sa calibrezi rasnita.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa BWT & Zepter
 
 
Reply
#27
Corect! Si sa nu uit sa apeciez o Etiopia procesata natural...! Felicitari!
ECM Classika PID si dispozitiv ECM profilare, Eureka Atom 60E
Lelit PL81T (ex), Eureka Specialita 15BL (ex)
 
Reply
#28
Dragi espressomani, mult indragita Ethiopia Burtukaana Gigessa Natural Lot 4 s-a terminat de tot si pentru totdeauna. A fost un lot exceptional care va ramane de referinta si care ne-a adus bucurie tuturor.
Tocmai din acest motiv, ultimele 4 pungi le vom face cadou.

Puteti sa ii spuneti concurs, declaratie de dragoste, epilog sau epitaf. Cert este ca vom da cate o punga de Ethiopia Burtukaana Gigessa Natural Lot 4 celor 4 espressomani care ne vor povesti cel mai frumos,  printr-un reply aici, ce au apreciat ei cel mai mult la aceasta cafea. Maine, joi, la pranz vom delibera si vom lua legatura cu voi sa aflam unde sa trimitem cadoul.
 
Reply
#29
A fost o cafea peste multe cafele, ca o femeie frumoasa, deșteaptă și devreme acasa :) faptul ca e dusa pentru totdeauna o face și mai buna, gustul... corpul și nu în ultimul rand faptul ca a fost foarte iertatoare... cu mine și cu aparatul de cafea .. 90-60-90 dimensiunile perfecte.. ale acestei cafele... Adio... Adio... Adio...
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#30
O combinație sper eu inspirata, cu ghilimele acolo unde este nevoie: 
Nu ştiu alţi cum sunt, dar eu, când mă gândesc la Burtukaana, la casa părintească a acesteia din Gigessa, parte a regiunii Guji, unde un arbore isi lasa culese ciresele din care se obtin cca  100-200 grame de cafea verde si unde cultura de cafea este organica implicit „by default”, la pasiunea si dragostea prelucării naturale la soare, la pasiunea si dragostea prajitorului de a scoate ce este mai bun din ea, de la cocos, note cu tenta de vanilie, toate invaluite in bomboane dulci cu gust de fructe, la momentul cand zdrobeam boabele prajite si ma izbea izul rezultat din procesarea naturala, când îmi zvânturam nasometrul deasupra doserului rasnitei gata fiind sa fac o „priza”, la momentul cand primul picur de cafea extras se întinde luuung de parca nu ar mai vrea să cadă în ceașcă, la finalul extracției când rezultatul se cere devorat și când cu mâna tremurândă duc deliciul către papilele gustative care deja sunt excitate și dilatate, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie !
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)