09-08-2019, 09:45
Iar acest lot de Ethiopia Qore zici ca a fost gandit pentru profilare ) O bere IPA fructata in "haine" de cafea! Hai noroc!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Prajitoria Sloane Specialty Coffee Roastery (Bucuresti)
|
(21-01-2020, 14:37)d2florin Wrote: Multumesc , O sa incerc .
Am incercat Kenya din cauza ca anterior am luat o Kenya AA si chiar mi a placut . Recomandati mi va rog niste soiuri de cafele mai putin acide .
Culoarea la crema mi a placut cum doream sa iasa.
Multumesc .
(21-01-2020, 16:05)bogdan_geor Wrote:(21-01-2020, 14:37)d2florin Wrote: Multumesc , O sa incerc .
Am incercat Kenya din cauza ca anterior am luat o Kenya AA si chiar mi a placut . Recomandati mi va rog niste soiuri de cafele mai putin acide .
Culoarea la crema mi a placut cum doream sa iasa.
Multumesc .
Florine, de la sloane ia brazilia/columbia/el salvador si in principal naturalele.
(21-01-2020, 16:11)d2florin Wrote:Cand zici naturale , te referi la metoda de procesare, daca e prin spalare sau naturala sau honey ?(21-01-2020, 16:05)bogdan_geor Wrote:(21-01-2020, 14:37)d2florin Wrote: Multumesc , O sa incerc .
Am incercat Kenya din cauza ca anterior am luat o Kenya AA si chiar mi a placut . Recomandati mi va rog niste soiuri de cafele mai putin acide .
Culoarea la crema mi a placut cum doream sa iasa.
Multumesc .
Florine, de la sloane ia brazilia/columbia/el salvador si in principal naturalele.
(21-01-2020, 11:34)Lyvyoo Wrote: Aciditatea este perceputa diferit de catre fiecare om. Mie imi place Oricum, Sloane nu au un stil care sa mearga spre cafele foarte light, Bogdan insistand pe un stil axat pe solubilitate. Uneori chiar caut cafele "acre" si nu gasesc la elAm măcinat mai fin și în 32 secunde am obținut 38 grame, pid setat la 96 Grace. Am scăpat de aciditate, crema mai multa.
Deci in cazul tau, pe langa faptul ca ai facut o alegere cam neinspirata a originii daca nu iti place aciditatea (Kenya este vestita ca fiind poate cea mai acida origine) ai putea incerca sa urci la 96 de grade temperatura si sa macini mai fin pana cand ai o curgere de 40-45 de secunde, sa zicem la un raport 1:2 de 18g bagate, 36g de lichid scoase. Acest scenariu ar trebui sa compenseze cu ceva bitter in plus. Revino cu vesti.
(21-01-2020, 19:23)d2florin Wrote: Sa las pid la 96 pt cafele considerate acide și sa revin la 93 pt celelalte sau sa revin la 93 și doar în cazuri speciale sa urc la 96. Ms mult de sfat.
(02-02-2020, 20:09)d2florin Wrote: De ex acum beau un Rwanda de la sloane. Pid la 94, 18 g 38 g în 30 secunde în doua cești de 19 ml, super bună. Am observat ca un shot de 19g este mult mai bun decât unul de 38 poate pt ca îl și beau rt epede și nu are timp sa se amarasca....
Cafea este buna, acra deloc, corpolenta.
La 93 de grade este puțin acida.
(15-02-2020, 20:27)Gozmin Wrote: Salut.
Am luat niște Costa Rica, 3 pachete și o Brazilia naturală săptămânile trecute. Nu știu dacă s-a schimbat ceva in profilul de prajire, dar ceva s-a întâmplat și nu in bine. A fost prima cea mai proasta cafea pe care bineințeles nu am băut-o. Deși foarte fidel prajitoriei, practic de peste 1 an am cumpărat numai de la Sloane iar rezultatele au fost foarte bune, poate cele mai bune, de aceasta data nu a fost deloc cum ar fi trebuit. E lemnoasă, foarte light prăjită, iar cele 18 grame de abia se văd pe fundul sitei. Shot alb-gălbui, fără substanța, fără crema, acru și astringent. Am folosit un pachet doar pe teste cu diverse gramaje și temperaturi, precum și măcinături iar rezultatele, deși corecte tehnic, au fost dezastruoase la gust. Nu am crezut vreodată ca stomacul imi va veni in gura de la espresso.
Brazilia nu a fost un dezastru dar nici ce știam eu ca este din experiențele anterioare.
Deci, ceva s-a schimbat. Mai mult imi par prăjite pentru filtru nicidecum pentru espresso. O cafea grea, densa, lemnoasă și imposibil de extras și consumat.
Dacă dorește cineva un pachet de Costa Rică El Manzanal prăjită pe 30.01 sa-mi dea un mesaj. O ofer fără costuri, doar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Sunt curios ce au extras alți colegi, așa ca aștept păreri.
La cumpărare poate ar fi indicat sa fie comunicate și cum și in ce condiții au fost obținute rezultatele din prezentarea cafelelor din formular, poate pentru a avea niște repere pentru început.
(16-02-2020, 17:56)Gozmin Wrote: Salut. Nu e vorba de retur, ci de faptul ca eram obișnuit cu un anume profil de prajire de la voi, nici nu trebuia sa reglez foarte mult râșnița deoarece cam toate erau pe acolo. M-a derutat prăjirea, in sensul ca eram obișnuit cu altceva de la voi, era așa cum imi doream și asta s-a întâmplat de mai bine de un an, continuu.
Prăjirea din 30 a fost cu totul și cu totul diferită fata de ceea cu care eram obișnuit. Chiar și Brazilia a fost deschisă dar am reușit sa scot ceva cât de cât bun.
Nu e o problema, doar ca acest profil de prajire nu se potrivește pentru mine.
Poate cumva putem introduce in formular aproximativ profilul prăjirii sa putem alege cam ceea ce ne place, sa nu ne surprindă neplăcut la deschiderea pachetului.
(15-02-2020, 20:27)Gozmin Wrote: Salut.
Am luat niște Costa Rica, 3 pachete și o Brazilia naturală săptămânile trecute. Nu știu dacă s-a schimbat ceva in profilul de prajire, dar ceva s-a întâmplat și nu in bine. A fost prima cea mai proasta cafea pe care bineințeles nu am băut-o. Deși foarte fidel prajitoriei, practic de peste 1 an am cumpărat numai de la Sloane iar rezultatele au fost foarte bune, poate cele mai bune, de aceasta data nu a fost deloc cum ar fi trebuit. E lemnoasă, foarte light prăjită, iar cele 18 grame de abia se văd pe fundul sitei. Shot alb-gălbui, fără substanța, fără crema, acru și astringent. Am folosit un pachet doar pe teste cu diverse gramaje și temperaturi, precum și măcinături iar rezultatele, deși corecte tehnic, au fost dezastruoase la gust. Nu am crezut vreodată ca stomacul imi va veni in gura de la espresso.
Brazilia nu a fost un dezastru dar nici ce știam eu ca este din experiențele anterioare.
Deci, ceva s-a schimbat. Mai mult imi par prăjite pentru filtru nicidecum pentru espresso. O cafea grea, densa, lemnoasă și imposibil de extras și consumat.
Dacă dorește cineva un pachet de Costa Rică El Manzanal prăjită pe 30.01 sa-mi dea un mesaj. O ofer fără costuri, doar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Sunt curios ce au extras alți colegi, așa ca aștept păreri.
La cumpărare poate ar fi indicat sa fie comunicate și cum și in ce condiții au fost obținute rezultatele din prezentarea cafelelor din formular, poate pentru a avea niște repere pentru început.
(16-02-2020, 21:01)adiszep Wrote:(15-02-2020, 20:27)Gozmin Wrote: Salut.
Am luat niște Costa Rica, 3 pachete și o Brazilia naturală săptămânile trecute. Nu știu dacă s-a schimbat ceva in profilul de prajire, dar ceva s-a întâmplat și nu in bine. A fost prima cea mai proasta cafea pe care bineințeles nu am băut-o. Deși foarte fidel prajitoriei, practic de peste 1 an am cumpărat numai de la Sloane iar rezultatele au fost foarte bune, poate cele mai bune, de aceasta data nu a fost deloc cum ar fi trebuit. E lemnoasă, foarte light prăjită, iar cele 18 grame de abia se văd pe fundul sitei. Shot alb-gălbui, fără substanța, fără crema, acru și astringent. Am folosit un pachet doar pe teste cu diverse gramaje și temperaturi, precum și măcinături iar rezultatele, deși corecte tehnic, au fost dezastruoase la gust. Nu am crezut vreodată ca stomacul imi va veni in gura de la espresso.
Brazilia nu a fost un dezastru dar nici ce știam eu ca este din experiențele anterioare.
Deci, ceva s-a schimbat. Mai mult imi par prăjite pentru filtru nicidecum pentru espresso. O cafea grea, densa, lemnoasă și imposibil de extras și consumat.
Dacă dorește cineva un pachet de Costa Rică El Manzanal prăjită pe 30.01 sa-mi dea un mesaj. O ofer fără costuri, doar transportul cade in sarcina cumpărătorului. Sunt curios ce au extras alți colegi, așa ca aștept păreri.
La cumpărare poate ar fi indicat sa fie comunicate și cum și in ce condiții au fost obținute rezultatele din prezentarea cafelelor din formular, poate pentru a avea niște repere pentru început.
Dacă vrei te scap eu de ea... oricum caut cafele in sânge
(29-10-2020, 15:56)Lyvyoo Wrote: Foarte buna Guatemala aceasta! Personal incerc sa mai ies din zona cafelelor etiopiene ca sa descoper si altceva. Nu e genul "ultralight" si nici nu cred ca vrea sa joace Sloane in liga asta. E atat de solubila incat sa simti notele unei cafele din Guatemala (cacao / ciocolata cu lapte) dar atat de medium - light incat sa simti pepenele galben, in special pe EK. Eu am mers pe 89 de grade, fara profilare, extractie simpla 19g in - 38g out.
(08-12-2020, 11:30)slavic1983 Wrote: Pentru colegii care vor sa vada aceste minunate cafele "in the making":
https://instagram.com/sloanecoffee/live/...qrjsq9sg62
(10-12-2020, 13:40)slavic1983 Wrote:(08-12-2020, 11:30)slavic1983 Wrote: