Hello There, Guest! Login Register


Moka Pot

Am obtinut shooturi apreciabile pe Bialetti rasnind mai grosier, în zona v60 sau mai simplu a macinaturii cafelelor Lavazza Matino de raft și cu o preîncălzire a apei înainte de a o pune în Bialetti. Așadar, folosește un fierbător, fierbe apa și toarn-o opărită in Bialetti. Prinde cu o mănușă de bucătărie recipientul și montează sita și recipientul de sus apoi pune-l pe aragaz la foc mediu-iute. Dacă îl lași să se încălzească pe aragaz cu apa rece în el o sa distrugi toate aromele cafelei pe care o să o mai prajesti odată, obținând amăreală și toată paleta de gusturi nefericite. Cât despre acreala încearcă cafele prajite mai sus. Columbia și Brazilia de la Sarkis sunt potrivite pentru cei care nu agreează aciditatea puternica. Tiger Black de la Hedone pe care tocmai am primit-o este și mai mult în zona aciditate scăzută, corp bogat, caramel/ciocolată. O cafea prăjită light în Bialetti o sa fie extrem de greu de gestionat.
Lelit Bianca PL162T, Lelit PL72 William, Kinu M47, Gefu hand grinder, Rok espresso maker, Aeropress, Hario V60, Wega HX, LaCimbali Max, Gene CBR 101, Lavazza Guzzini.
 
Reply
https://www.youtube.com/watch?v=ObkjKlJe68A

Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST & IMS baskets, Acaia Pearl, Bravo Tools
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press, Moka
 
Reply
Pentru adevarul istoric, am scos de la naftalina un agregat cumparat acum vreo 7 ani din Budapesta . Este cu un alt tip de supapa .
[Image: df7b9ub.jpg]
[Image: wdV2jb5.jpg]
[Image: LZVErXh.jpg]
[Image: aJfbNL2.jpg]
Porlex Mini,AeroPress,Eureka Mingnon Specialita 15BL,Cafflano Kompresso,Moka Pot,French Press, Ibric(Cu), Lingurita(Ag)  :blush:
 
Reply
(20-11-2018, 13:40)nfs01 Wrote: E multa bataie de cap cu moka,prea multe variabile.

Haha, sa vezi daca iti iei espressor.  Smile
Lelit PL41TEM, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, tamper+nivelator Motta, Bialetti Moka /w IMS.
 
Reply
Da ,am gasit bila neagra,apropo garnituri unde se gadesc? Nu ceva original
 
Reply
(11-01-2019, 15:32)HORATUCU Wrote: Pentru adevarul istoric, am scos de la naftalina un agregat cumparat acum vreo 7 ani din Budapesta . Este cu un alt tip de supapa .
[Image: df7b9ub.jpg]
[Image: wdV2jb5.jpg]
[Image: LZVErXh.jpg]
[Image: aJfbNL2.jpg]

Sunt curios, cum funcționează, asemănător cu Brikka? Face pseudo crema?
Saeco Poemia PF depresurizat+PF naked, sita dus IMS, Hario Skerton modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Principiul este simplu: se face presiune care la un moment dat compenseaza greutatea supapei. Pe vremea cand il foloseam zilnic, bineinteles ca imi placea cafeaua rezultata. Am incercat acum de curiozitate si o cam arde dupa gustul meu. Mi-am tot propus sa fac probe cu apa data deja in clocot. Am facut insa una singura, rezultat cat de cat mai OK. Imi place insa mult prea mult la Aero si nu stiu daca voi duce (si cand) la sfarsit cercetarea.
P.S. Nu face crema deloc.
Porlex Mini,AeroPress,Eureka Mingnon Specialita 15BL,Cafflano Kompresso,Moka Pot,French Press, Ibric(Cu), Lingurita(Ag)  :blush:
 
Reply
Moka pot am baut cel putin 10 ani, zi de zi. Super metoda de preparare.
ECM Classika PID & Eureka Mignon Specialita / Gaggia Classic 2015 & MDF
 
Reply
O mai folosești? Cum o prepari?
Porlex Mini,AeroPress,Eureka Mingnon Specialita 15BL,Cafflano Kompresso,Moka Pot,French Press, Ibric(Cu), Lingurita(Ag)  :blush:
 
Reply
Nu mai folosesc de cand am luat espressor. O preparam simplu: puneam apa, pana sub supapa, umpleam sita cu cafea, fara sa presez, le montam si puneam pe aragaz. Nu am incercat sa pun apa calda in pot.
ECM Classika PID & Eureka Mignon Specialita / Gaggia Classic 2015 & MDF
 
Reply
Mai demult am incercat si eu dar niciodata nu am fost multumit si am renuntat, imi iesea tot timpul cafeaua arsa, si la foc mic si la foc iute si oricum. Doar ca atunci nu stiam nimic nici despre cafea si nici despre tehnica de preparare, nici prin cap nu mi a trecut vreodata sa incerc cu apa fierbinte. Oricum foloseam  cafea proasta din comert. Insa al doilea lucru ca importanta pe care l am invatat de cand am devenit cafeinoman cu acte, (primul fiind acela al importantei cafelei bune),  e  ca trebuie experimentat constant, ce se potriveste unei cafele e posibil sa nu se mai potriveasca la fel de bine alteia. E adevarat ca la unele metode de preparare sunt mai putine variabile decat la altele, dar acelea care sunt trebuie neaparat explorate pana la epuizarea posibilitatilor. Nu sunt de acord cu reteta perfecta si universala nici la ibric, nici la moka pot, nici la v60, la nimic. 

As incerca din nou moka potul acum. cand sunt familiarizat cu domeniul, insa l am ratacit, din pacate. Chiar sunt curios daca as reusi sa scot o cafea care sa mi placa.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
(04-02-2019, 00:57)nechezol Wrote: Nu sunt de acord cu reteta perfecta si universala nici la ibric, nici la moka pot, nici la v60, la nimic. 
+1
(04-02-2019, 00:57)nechezol Wrote: As incerca din nou moka potul acum. cand sunt familiarizat cu domeniul, insa l am ratacit, din pacate. Chiar sunt curios daca as reusi sa scot o cafea care sa mi placa.
Au la Ikea ptr 6 pers, de inox.
ECM Classika PID & Eureka Mignon Specialita / Gaggia Classic 2015 & MDF
 
Reply
Pana acum cam 10 ani, aveam un filtru din acesta pe aragaz, din aluminiu. Facea o cafea la vremea aceea (bineinteles ca foloseam cafelele din comert) de-mi dadeam pumni in cap. Deabia asteptam sa ajung acasa sa trag o cafeluta. Dupa ce am citit despre problemele de sanatate pe care le da aluminiul, mi-am cumparat insa filtrul asta din inox. Niciodata insa cafeaua pe care o facea cel din aluminiu nu a mai fost la fel de buna. Ma impacam insa la gandul ca cel putin o sa fiu mai sanatos...
Porlex Mini,AeroPress,Eureka Mingnon Specialita 15BL,Cafflano Kompresso,Moka Pot,French Press, Ibric(Cu), Lingurita(Ag)  :blush:
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)