20-11-2018, 16:57
Am obtinut shooturi apreciabile pe Bialetti rasnind mai grosier, în zona v60 sau mai simplu a macinaturii cafelelor Lavazza Matino de raft și cu o preîncălzire a apei înainte de a o pune în Bialetti. Așadar, folosește un fierbător, fierbe apa și toarn-o opărită in Bialetti. Prinde cu o mănușă de bucătărie recipientul și montează sita și recipientul de sus apoi pune-l pe aragaz la foc mediu-iute. Dacă îl lași să se încălzească pe aragaz cu apa rece în el o sa distrugi toate aromele cafelei pe care o să o mai prajesti odată, obținând amăreală și toată paleta de gusturi nefericite. Cât despre acreala încearcă cafele prajite mai sus. Columbia și Brazilia de la Sarkis sunt potrivite pentru cei care nu agreează aciditatea puternica. Tiger Black de la Hedone pe care tocmai am primit-o este și mai mult în zona aciditate scăzută, corp bogat, caramel/ciocolată. O cafea prăjită light în Bialetti o sa fie extrem de greu de gestionat.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO