Merci frumos Liviu.
Salutare tuturor, cu siguranta sunt multi colegi pe forum care nu ma cunosc asa ca o sa-mi fac o descriere cat mai amanuntita a ceea ce fac, de ce fac si cum fac. Eu prajesc cafea de ~5 ani de zile, am inceput acasa cu un cuptor relativ neperformant, dupa care am luat un bullet R1, cu care am inceput efectiv sa invat sa prajesc (pt cine nu stie, bullet R1 este o copie in miniatura a unui drum roaster de productie, insa electric). Din 2017 am inceput sa prajesc pt. Sloane, multi dintre voi ati baut deja cafeaua de aici si o sa continui sa prajesc in continuare pt. Sloane, nu se schimba nimic in directia asta.
Ce se schimba este ca din Ianuarie am reusit sa deschid prajitoria proprie – MABO Coffee, care are si un shop alaturat, insa din pacate, din cauza situatie actuale, n-am putut sa-l mai deschid in martie. Insa prajitoria este functionala si am reusit sa termin si site-ul,
https://mabo.shipsbeans.com/, ma rog, n-am reusit eu ci este facut cu ajutorul prietenilor de la cropster (producatorii software-ului de prajire).
Momentan, pe perioada pendemiei, am dezactivat toate modalitatile de livrare in afara de plata cu cardul si livrare prin curier. Ulterior o sa activez plata ramburs si ridicare de la prajitorie/coffee shop. Pentru cei din comunitatea espressoman o sa fie un cod de reducere de 15% - wcrc19
MABO Coffee este un proiect foarte drag mie, la care am lucrat mult timp, insa din pacate abia acum am reusit sa concretizez ceva. MABO nu inseamna doar prajitorie de cafea, ci un intreg ecosistem de educatie si promovare a cafelei de specialitate. Ma intereseaza foarte mult sa dezvolt in directia de shared roastery si educatie pentru tot ce inseamna cafea de specialitate, incepand cu partea de prajire/barista/brew/latte art pana la echipamente cum ar fi Probat, La Marzocco, Mahlkonig, Ikawa si altele. Eu ma ocup la ora actuala de training-uri de prajire dar pentru zona de barista/brew/latte art am cautat pe cineva care sa stie ce are de facut mult mai bine decat mine. Astfel incat, dupa mii si mii de interviuri am reusit sa gasesc si un coleg pentru shop si prajitorie, in persoana lui Florin Lemnaru, aka @
Raducanu (pentru cine nu-l stie, este cel care ne enerveaza pe topicul “cum arata cafeaua mea de azi”).
Sper sa deschidem totul cat mai curand (insa nu cred ca inainte de Iunie) si sa fim full functionali cu shopul si prajitoria. Adresa este: strada Vulturilor 31 (
https://goo.gl/maps/3iemTLk2sJRhu2ow7) O sa pun si ceva poze zilele astea sa vedeti cum arata in prezent.
Aici prajesc pe un Probat P5, adica un cuptor cu sarja de 5 kg, controlat complet din calculator prin Cropster, softul despre care am scris mai sus iar microloturile le prajesc pe 2 sample roastere, un Ikawa Pro de 50g si un sample roaster lansat nou de la Probat de 250g.
Pe site nu am foarte multe cafele pentru ca sunt in cautare de anumite caracteristici complexe, de ex dulceata maxima, gust foarte curat si arome cat mai clare, iar cele pe care le am acum corespund din plin cerintelor. Pt cine nu stie stilul meu de prajire, eu sunt in zona de light dezvoltat adica se poate folosi cafeaua pt orice metoda de preparare, asa numitul omniroast (nu vreau sa ma refer la scala de medium/city/full city/etc pt ca e prea generala si nici la culoare agtron pt ca este o informatie prea tehnica si nici nu folosesc la nimic utilizatorului).
Referitor la ce am facut pe parte competitionala, particip de cativa ani la roasting si anul trecut am castigat campionatul national de roasting de la Cluj iar in Taipei, la campionatul mondial, ca sa folosesc exprimarea prietenilor, am pierdut locul 1, reusind cu brio sa ies pe locul 2 si sa ajung vice-campion mondial. Vedem in viitor la ce mai particip si cum/cand se vor desfasura competitiile nationale si international.
(10-04-2020, 22:47)d2florin Wrote: 11 ron 250 grame? Sau nu vad eu bine...
mabo.coffee este tot domeniul meu dar este pe el un site facut pe wix care nu suporta motoare de plata romanesti (sau n am stiut cum sa procedez), asa ca am trecut pe un wordpress pt ca aici e f usor de lucrat cu mobilpay. site ul corect e mabo.shipsbeans.com dar cu siguranta o sa ma mut pe domeniul original la un moment dat.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe