Hello There, Guest! Login Register


Mabo Coffee Roasters

#1
[Image: logo%20MABO%20coffee%20roasters.webp]

Cand esti vicecampion mondial, nu te mai poti ascunde Smile 

Deschidem acest topic nou pentru colegul Bogdan Georgescu aka @bogdan_geor cu o extraordinar de mare bucurie in suflet pentru ca aceasta comunitate a dat lumii un vicecampion mondial la prajire. Nu ne asumam merite dar nu poti sa nu fii incantat cand un heavy user, care si-a facut alaturi de noi trecerea de la cafegiu in cautare de automate la espressoman pana in maduva oaselor, home roaster si apoi prajitor comercial, are acum propriul sau proiect si il aduce in lumina forumului. De apreciat este faptul ca nu si-a abandonat locul unde s-a consacrat, Sloane, colaborand in continuare ca prajitor. Insa cum spuneam in deschidere, aceasta acumulare de know how incununata de castigarea unui titlu de vicecampion, probabil ca pune o oarecare presiune pe tine si esti obligat sa ai o carte de vizita cu viziunea ta proprie asupra prajirii cafelei.

Am mai degustat una alta pe inceputul acesta de an si imi este foarte clar ca scopul lui Bogdan este acela de a scoate solubilitate maxima din boabele verzi pe care le foloseste, fara a se duce in bitter. Amareala o pastreaza pentru berile craft de care este pasionat Smile  Initial a fost oarecum surprinzator stilul pentru mine, avand in cap stilul altor campioni mondiali care mergeau pe marginea first crack-ului, pe un light considerat extrem de unii. Ce am baut de la Bogdan a fost mereu in spiritul echilibrului, solubilitatii, aromelor tari, fructelor coapte. Pentru citrice mai multe a fost de ajuns sa ma duc putin spre 89 de grade si au rasarit din copac. Ma refer la o recenta Ethiopia Ye Genet.

Dar, despre cafeaua sa, surse, grade de prajire, planuri cu prajitoria, zic sa-l lasam chiar pe artizanul Mabo, Bogdan, sa ne spuna doua vorbe. Pe acest topic asteptam impresiile voastre despre cafelele degustate sau orice alta intrebare.

Succes!

[Image: s2sq40P.jpg]
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#2
11 ron 250 grame? Sau nu vad eu bine...
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#3
Eu nu înțeleg cum se poziționează mabo fata de Sloane. Sau daca ești vice campion mondial orice e ok..
Gaggia Espresso; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#4
(10-04-2020, 22:47)d2florin Wrote: 11 ron 250 grame? Sau nu vad eu bine...
Ai vrea tu (noi) Smile . Vezi aici
 
Reply
#5
Merci frumos Liviu.
Salutare tuturor, cu siguranta sunt multi colegi pe forum care nu ma cunosc asa ca o sa-mi fac o descriere cat mai amanuntita a ceea ce fac, de ce fac si cum fac. Eu prajesc cafea de ~5 ani de zile, am inceput acasa cu un cuptor relativ neperformant, dupa care am luat un bullet R1, cu care am inceput efectiv sa invat sa prajesc (pt cine nu stie, bullet R1 este o copie in miniatura a unui drum roaster de productie, insa electric). Din 2017 am inceput sa prajesc pt. Sloane, multi dintre voi ati baut deja cafeaua de aici si o sa continui sa prajesc in continuare pt. Sloane, nu se schimba nimic in directia asta.
Ce se schimba este ca din Ianuarie am reusit sa deschid prajitoria proprie – MABO Coffee, care are si un shop alaturat, insa din pacate, din cauza situatie actuale, n-am putut sa-l mai deschid in martie. Insa prajitoria este functionala si am reusit sa termin si site-ul, https://mabo.shipsbeans.com/, ma rog, n-am reusit eu ci este facut cu ajutorul prietenilor de la cropster (producatorii software-ului de prajire).
Momentan, pe perioada pendemiei, am dezactivat toate modalitatile de livrare in afara de plata cu cardul si livrare prin curier. Ulterior o sa activez plata ramburs si ridicare de la prajitorie/coffee shop. Pentru cei din comunitatea espressoman o sa fie un cod de reducere de 15% - wcrc19

MABO Coffee este un proiect foarte drag mie, la care am lucrat mult timp, insa din pacate abia acum am reusit sa concretizez ceva. MABO nu inseamna doar prajitorie de cafea, ci un intreg ecosistem de educatie si promovare a cafelei de specialitate. Ma intereseaza foarte mult sa dezvolt in directia de shared roastery si educatie pentru tot ce inseamna cafea de specialitate, incepand cu partea de prajire/barista/brew/latte art pana la echipamente cum ar fi Probat, La Marzocco, Mahlkonig, Ikawa si altele. Eu ma ocup la ora actuala de training-uri de prajire dar pentru zona de barista/brew/latte art am cautat pe cineva care sa stie ce are de facut mult mai bine decat mine. Astfel incat, dupa mii si mii de interviuri am reusit sa gasesc si un coleg pentru shop si prajitorie, in persoana lui Florin Lemnaru, aka @Raducanu (pentru cine nu-l stie, este cel care ne enerveaza pe topicul “cum arata cafeaua mea de azi”).
Sper sa deschidem totul cat mai curand (insa nu cred ca inainte de Iunie) si sa fim full functionali cu shopul si prajitoria. Adresa este: strada Vulturilor 31 (https://goo.gl/maps/3iemTLk2sJRhu2ow7) O sa pun si ceva poze zilele astea sa vedeti cum arata in prezent.
Aici prajesc pe un Probat P5, adica un cuptor cu sarja de 5 kg, controlat complet din calculator prin Cropster, softul despre care am scris mai sus iar microloturile le prajesc pe 2 sample roastere, un Ikawa Pro de 50g si un sample roaster lansat nou de la Probat de 250g.
Pe site nu am foarte multe cafele pentru ca sunt in cautare de anumite caracteristici complexe, de ex dulceata maxima, gust foarte curat si arome cat mai clare, iar cele pe care le am acum corespund din plin cerintelor. Pt cine nu stie stilul meu de prajire, eu sunt in zona de light dezvoltat adica se poate folosi cafeaua pt orice metoda de preparare, asa numitul omniroast (nu vreau sa ma refer la scala de medium/city/full city/etc pt ca e prea generala si nici la culoare agtron pt ca este o informatie prea tehnica si nici nu folosesc la nimic utilizatorului).

Referitor la ce am facut pe parte competitionala, particip de cativa ani la roasting si anul trecut am castigat campionatul national de roasting de la Cluj iar in Taipei, la campionatul mondial, ca sa folosesc exprimarea prietenilor, am pierdut locul 1, reusind cu brio sa ies pe locul 2 si sa ajung vice-campion mondial. Vedem in viitor la ce mai particip si cum/cand se vor desfasura competitiile nationale si international.

(10-04-2020, 22:47)d2florin Wrote: 11 ron 250 grame? Sau nu vad eu bine...


mabo.coffee este tot domeniul meu dar este pe el un site facut pe wix care nu suporta motoare de plata romanesti (sau n am stiut cum sa procedez), asa ca am trecut pe un wordpress pt ca aici e f usor de lucrat cu mobilpay. site ul corect e mabo.shipsbeans.com dar cu siguranta o sa ma mut pe domeniul original la un moment dat.
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#6
(10-04-2020, 23:48)bogdan_geor Wrote: Merci frumos Liviu.
Salutare tuturor, cu siguranta sunt multi colegi pe forum care nu ma cunosc asa ca o sa-mi fac o descriere cat mai amanuntita a ceea ce fac, de ce fac si cum fac. Eu prajesc cafea de ~5 ani de zile, am inceput acasa cu un cuptor relativ neperformant, dupa care am luat un bullet R1, cu care am inceput efectiv sa invat sa prajesc (pt cine nu stie, bullet R1 este o copie in miniatura a unui drum roaster de productie, insa electric). Din 2017 am inceput sa prajesc pt. Sloane, multi dintre voi ati baut deja cafeaua de aici si o sa continui sa prajesc in continuare pt. Sloane, nu se schimba nimic in directia asta.
Ce se schimba este ca din Ianuarie am reusit sa deschid prajitoria proprie – MABO Coffee, care are si un shop alaturat, insa din pacate, din cauza situatie actuale, n-am putut sa-l mai deschid in martie. Insa prajitoria este functionala si am reusit sa termin si site-ul, https://mabo.shipsbeans.com/, ma rog, n-am reusit eu ci este facut cu ajutorul prietenilor de la cropster (producatorii software-ului de prajire).
Momentan, pe perioada pendemiei, am dezactivat toate modalitatile de livrare in afara de plata cu cardul si livrare prin curier. Ulterior o sa activez plata ramburs si ridicare de la prajitorie/coffee shop. Pentru cei din comunitatea espressoman o sa fie un cod de reducere de 15% - wcrc19

MABO Coffee este un proiect foarte drag mie, la care am lucrat mult timp, insa din pacate abia acum am reusit sa concretizez ceva. MABO nu inseamna doar prajitorie de cafea, ci un intreg ecosistem de educatie si promovare a cafelei de specialitate. Ma intereseaza foarte mult sa dezvolt in directia de shared roastery si educatie pentru tot ce inseamna cafea de specialitate, incepand cu partea de prajire/barista/brew/latte art pana la echipamente cum ar fi Probat, La Marzocco, Mahlkonig, Ikawa si altele. Eu ma ocup la ora actuala de training-uri de prajire dar pentru zona de barista/brew/latte art am cautat pe cineva care sa stie ce are de facut mult mai bine decat mine. Astfel incat, dupa mii si mii de interviuri am reusit sa gasesc si un coleg pentru shop si prajitorie, in persoana lui Florin Lemnaru, aka @Raducanu (pentru cine nu-l stie, este cel care ne enerveaza pe topicul “cum arata cafeaua mea de azi”).
Sper sa deschidem totul cat mai curand (insa nu cred ca inainte de Iunie) si sa fim full functionali cu shopul si prajitoria. Adresa este: strada Vulturilor 31 (https://goo.gl/maps/3iemTLk2sJRhu2ow7) O sa pun si ceva poze zilele astea sa vedeti cum arata in prezent.
Aici prajesc pe un Probat P5, adica un cuptor cu sarja de 5 kg, controlat complet din calculator prin Cropster, softul despre care am scris mai sus iar microloturile le prajesc pe 2 sample roastere, un Ikawa Pro de 50g si un sample roaster lansat nou de la Probat de 250g.
Pe site nu am foarte multe cafele pentru ca sunt in cautare de anumite caracteristici complexe, de ex dulceata maxima, gust foarte curat si arome cat mai clare, iar cele pe care le am acum corespund din plin cerintelor. Pt cine nu stie stilul meu de prajire, eu sunt in zona de light dezvoltat adica se poate folosi cafeaua pt orice metoda de preparare, asa numitul omniroast (nu vreau sa ma refer la scala de medium/city/full city/etc pt ca e prea generala si nici la culoare agtron pt ca este o informatie prea tehnica si nici nu folosesc la nimic utilizatorului).

Referitor la ce am facut pe parte competitionala, particip de cativa ani la roasting si anul trecut am castigat campionatul national de roasting de la Cluj iar in Taipei, la campionatul mondial, ca sa folosesc exprimarea prietenilor, am pierdut locul 1, reusind cu brio sa ies pe locul 2 si sa ajung vice-campion mondial. Vedem in viitor la ce mai particip si cum/cand se vor desfasura competitiile nationale si international.

(10-04-2020, 22:47)d2florin Wrote: 11 ron 250 grame? Sau nu vad eu bine...


mabo.coffee este tot domeniul meu dar este pe el un site facut pe wix care nu suporta motoare de plata romanesti (sau n am stiut cum sa procedez), asa ca am trecut pe un wordpress pt ca aici e f usor de lucrat cu mobilpay. site ul corect e mabo.shipsbeans.com dar cu siguranta o sa ma mut pe domeniul original la un moment dat.
Felicitări . Bafta multă și profile cât mai bune!

Abia aștept să degust
New Eq: Atom 75, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS, Tamper Autonivelare;
Vacation Eq: Hario, V60, Kompresso;
Past Eq: PL042TEMD, PL105, PL100, PL121;
 
Reply
#7
Ce e bine este ca o sa avem o competitie mai acerba pe piata cafelei proaspat prajita si asta s ar traduce pana la urma intro calitate mai buna a produselor ofertate la un pret mai bun.
Oricum am pus in cos cafeaua 1st wave :d. Stiu ca e greu sa detii o prajitorie de cafea dar daca si preturile ar fi putin mai micute, ma refer mai prajitoriile mari... Intradevar cafeaua este deosebita.
Spor in alegerea soiurilor de cafea si la prajit.
Cred ca nu mai este mult si o sa incerx si eu o prajire acasa, vad eu la ce Smile.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#8
Il salut si eu pe colegul nostru Bogdan Georgescu care, alaturi de alti cativa membri ai acestui forum s-a initiat, a evoluat si a facut din obiceiul de a prepara si de a bea acasa o cafea buna , alaturi de cei dragi, o pasiunie pentru tot ceea inseamna cafea. 
Pot sa afirm ca este pasiune deoarece am avut placerea sa comunicam in nenumarate randuri, nu doar pe forum dar si in privat.  
Stiu ca este preocupat de perfectiune in ceea ce face inca de dinainte de a intra in liga baietilor mari, a celor care lucreaza cu boabele de cafea si, prin diferite trasee de tratamente termice, creaza in acestea combinatii de gusturi si arome care cu greu pot fi evidentiate in lipsa unor eforturi continue de invatare, experimentare si, de ce nu, de viziiune, imaginatie si creativitate.

Felicitari Bogdan pentru perseverenta cu care ti-ai urmat pasiunea si pentru nivelul la care ai ajuns! 
Vice campion mondial este un titlu mare, de prestigiu, care te onoreaza dar, in acelasi timp, te obliga si pune o mare presiune pe tine. Greul de aici incepe, avand de confirmat un nivel ridicat al asteptarilor consumatorilor de cafea de specialitate.

Prepar acasa cu mare placere cafelele pe care le procesezi si reusesc sa identific in acestea amprenta stilului tau de prajire, unul cu boabe deschise dar suficient dezvoltate.
Pe scurt, in cazul meu, asta inseamna ca la o preparare dupa o reteta corecta, regasesc in lichidul extras caracteristicile de gust si de arome ale soiurilor, dar si ca nu ratez si nu arunc shoturile la care mi se intampla sa supra su sub extrag sau la care inca nu am identificat reteta optima de preparare.

Succes pe mai departe!
 LM GS/3-AV, EK43-S, Honne, Acaia, Bravo tools, Duomo, Hottop Artisan Edition
 (anterior: Lelit PL41TEM, Expobar DB, VBM Super2B-PID / Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68, K30 VArio)
 (vacante: Kinu M47, Flair, Cafflano)
 
 
Reply
#9
Mersi de incredere, @bogdan_geor!Ma bucur sa fac parte din acest proiect si abia astept  sa treaca perioada asta ca sa-l putem dezvolta.
 
Reply
#10
Bogdan...iti urez ca toate visele si dorintele tale sa se implineasca si cu acest proiect...cat mai repede posibil!
Sa trecem cu bine cu totii peste aceasta perioada grea...sa trecem din nou la treaba, ca inainte...sa fim intr-un echilibru...si sa avem parte in continuare numai de experiente bune si in lumea frumoasa a cafelei :-)

Am si comandat de la tine un pachet Pereira - Brazil...sunt curios de 'Brown sugar' si 'High sweetness' :-)

Bafta! ;-)
Vesuvius v2  |  Niche Zero  |  Bravo Tamper  |  V60  |  Comandante Zebra mkIII  |  Hario  |  Brewista Artisan  |  Brewista Smart Scale v2  |  LogoCups  |  Kruve  |  Kribli  |  "Zichor's Oak Tools"
 
Reply
#11
Imi plac proiectele lui Bogdan (eg mai jos), imi place si stilul sau de prajire.
Si voi gusta cu placere din preparatele sale Smile

[Image: 1sdCRJh.jpg]
Lelit PL162T Bianca + Hedone Honne / Travel: Kinu M47 si Gaggia Classic / AeroPress
(ex. PL41TEM, Ascaso i1, Xeoleo, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#12
Eu am luat pana acum Etiopia si Panama. Credeam ca Etiopia va fi preferata mea, dar nu am baut decat o singura data din ea, pentru ca de trei zile, de cand a venit cafeaua, beau numai Panama. Cafelele din America Centrala nu au fost niciodata preferatele mele, dar aceasta Panama, la V60, e de un echilibru hipnotizant (scuze, nici mie nu imi plac termenii bombastici, dar nu am stiut cum sa zic altfel). Am incercat-o si la Aeropress si la V60, cu V60 am reusit cele mai bune brew-uri (era sa zic shot-uri Smile
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew), ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#13
Am fost unul din cobaii lui Bogdan de pe vremea cand avea Bullet , de fapt, asa ne-am si cunoscut.

Il felicit si il apreciez pt ca este un exemplu clar ca prin multa munca si determinare poti sa devii extrem de bun in ceea ce faci .

Il consider de departe in top 3 prajitori din Ro si nu am dat vreodata gres cu cafelele prajite de el (cel putin de cand prajeste comercial )

Mult succes si sa ne vedem cu bine!
Lelit Bianca + Compak E8 SSP, Bravo Tools, Acaia Pearl, V60+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#14
merci frumos baieti! frumoase cuvinte, prefer totusi sa las cafeaua sa vorbeasca Smile

am primit cateva intrebari in privat ref la disponibilitatea originilor de pe site, azi le prajesc pe toate, deci sunt de toate.
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#15
(12-04-2020, 18:32)slavic1983 Wrote: Imi plac proiectele lui Bogdan (eg mai jos), imi place si stilul sau de prajire.
Si voi gusta cu placere din preparatele sale Smile

[Image: 1sdCRJh.jpg]

Exista momentan pe site Panama?
...pentru ca eu am vazut "doar" 5 origini...
Brazil, Rwanda, Ethiopia x2, Colombia
Vesuvius v2  |  Niche Zero  |  Bravo Tamper  |  V60  |  Comandante Zebra mkIII  |  Hario  |  Brewista Artisan  |  Brewista Smart Scale v2  |  LogoCups  |  Kruve  |  Kribli  |  "Zichor's Oak Tools"
 
Reply
#16
(13-04-2020, 12:03)SzabiV Wrote:
(12-04-2020, 18:32)slavic1983 Wrote: Imi plac proiectele lui Bogdan (eg mai jos), imi place si stilul sau de prajire.
Si voi gusta cu placere din preparatele sale Smile

[Image: 1sdCRJh.jpg]

Exista momentan pe site Panama?
...pentru ca eu am vazut "doar" 5 origini...
Brazil, Rwanda, Ethiopia x2, Colombia


nu, panamaua este cafeaua celor de la orygyns, eu o prajesc. daca vrei, da-mi un mesaj si iau din stocul de la orygyns
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#17
Dupa 10 zile de degazare, astazi am desfacut Mabo - Brazil - Irmãs Pereira

Este o cafea foarte echilibrata...cu acid vibrant  placut citric, la un nivel medium, care este in echilibru cu corpul ei catifelat.
Are fructe...eu am simtit zmeura :-)
Postgust lung si dulce de zahar brun.
Desi am facut o extractie putin mai lunga...nu exista bitter deloc!
Multumesc Bogdan! ;-)

[Image: rl7QPLl.jpg]
Vesuvius v2  |  Niche Zero  |  Bravo Tamper  |  V60  |  Comandante Zebra mkIII  |  Hario  |  Brewista Artisan  |  Brewista Smart Scale v2  |  LogoCups  |  Kruve  |  Kribli  |  "Zichor's Oak Tools"
 
Reply
#18
Dragilor, sunt in stadiul de a introduce o cafea noua pe site, Eth Ambela (regiunea guji) washed. Am facut primul profil, care a iesit f bine dar nu este ce cautam eu si Florin. Este in zona de omni insa se duce putin spre espresso, am facut si filtru din ea, este ok dar nu ce consideram ca e exact ce trebuie pt brew. Drept urmare am decis sa o dau la pungi de 1kg la pretul de 80 de lei.

Prajirea a fost facuta vineri.
cei interesati va rog mesaj. merci
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#19
Cum e cu transportul ?
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
#20
se plateste de catre utilizator. 10 lei
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#21
(09-05-2020, 14:58)bogdan_geor Wrote: Dragilor, sunt in stadiul de a introduce o cafea noua pe site, Eth Ambela (regiunea guji) washed. Am facut primul profil, care a iesit f bine dar nu este ce cautam eu si Florin. Este in zona de omni insa se duce putin spre espresso, am facut si filtru din ea, este ok dar nu ce consideram ca e exact ce trebuie pt brew. Drept urmare am decis sa o dau la pungi de 1kg la pretul de 80 de lei.

Prajirea a fost facuta vineri.
cei interesati va rog mesaj. merci

Se poate mai multe detalii? Note, aciditate, etc.! Să înțeleg că e mai prăjită față de ce obișnuiești? Ms.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
#22
nu e mai prajita decat de obicei, este prajita cu un profil care i-a scazut aciditatea in filtru si a crescut corpul, eu cautand aciditate balansata si corp mediu in filtru. am facut si espresso si aici nu am probleme.
e o chestie de stil, cafeaua nu e stricata, pt ca n as fi vandut o daca era asa.
note de gust nu i am facut inca pt ca nu e profilul final dar se duce in zona de piersica/mango/florala, foarte dulce si mai corpolenta decat m as fi asteptat la o spalata.
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#23
Bogdan, mersi pentru detalii. Nici nu m-am gândit că ar fi o problemă cu cafeaua (stricată) ci vroiam să văd dacă mi se adresează.  06
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
#24
Nu mai precizati domnilor "PM" ca vede omul mesajul Smile  Facem topicul greu de citit :
Pe de alta parte, felicitari pentru initiativa. As vrea sa vad si la bere artizanala asa ceva   Angel
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#25
neata,
din pacate n-am apucat sa ma mai uit pe mail de aseara si am depasit cu cateva kg cantitatea pe care o aveam. dar o data ce am zis, n-o sa las pe nimeni fara cafea.
singura chestie pe care o s-o fac, n-am sa precizez cine primeste profilul final.
revin cu mesaj catre toti si va multumesc pt ajutorul de profilare al cafelei.

(10-05-2020, 00:08)Lyvyoo Wrote: As vrea sa vad si la bere artizanala asa ceva   Angel

Da, o sa fac la fel cu prima sarje de bere care nu-mi iese Smile
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#26
Sa știi ca nu o sa uităm
Espressor: Lelit PL62S Mara / Gaggia Classic (deplasare)
Rasnita:  Lelit PL72 William / Kinu M47 / Gino Rossi RR45 (deplasare)
 
Reply
#27
baieti (si fete), multumim frumos pt ajutorul vostru. Avem profilul perfect pentru Ethiopia Ambela. O sa apara pe site probabil pana la final de saptamana.
Toti cei care au facut comanda pt ea o s-o primeasca incepand cu miercuri, cu rugamintea mare sa o lasati la degazat cel putin 7-8 zile (minim), cel mai bine e 10.

[Image: 5e944ab2be0ca158f8ec1fd71eb184fe.jpg]
Probat | La Marzocco | Mahlkonig E65s/EK-43s | VST | Acaia | Acareturi multe multe
 
Reply
#28
Am "lins" o punga de Rwanda, si 450g de Ye Genet (mai am de 2 shot-uri maine dimineata). Mai am o punga de Columbia Inga (am incercat un Aeropress) si 1kg din Mega Oferta de Etiopie "not-so-bad-but-not-the-best-roast" prajita pe 11.
Rwanda - nu stiu.... s-a dus prea repede. A fost usor de gasit shot-ul bun si a iesit un espresso gustos. A fost doar o punga si nu am avut loc de joaca.

Etiopia Ye Genet - un pic pretentioasa la inceput la gasirea macinaturii perfecte. Pe setup-ul meu mi se pare ca nu imi lasa loc de joaca aceasta cafea. Shot-ul buuuuuun iese la clasicul 25 sec, 1:2. Daca urc spre 27 - 30 sec nu e bine..... se strica gustul foarte mult. Temperatura o tin constant la 95 grC pe Studio.

Columbia Inga (intra maine pe ransita) - cred ca va fi foarte foarte buna. E prajita foarte light pentru ceea ce stiu eu pana acum din experienta Sloane. Are un miros verde placut, Am incercat doar un Aeropress (20g - 200 apa 88 grC, 4 min total) si a iesit o licoare placuta papilelor mele. Echilibrata, fara multe floricele - era si la 3 zile de la prajire cand am incercat.
Acasa: DC Studio, Compak E8 + OE Funnel, Bravo Tools
Delegatie: Kinu M47, Cafflano Kompresso si Aeropress
 
Reply
#29
După o așteptare de 14 zile, interminabile ;-), am desfăcut Rwanda Muganza.
Cafeaua arată foarte bine d.p.d.v. vizual, olfactiv cu o prajire uniforma.
Am extras 2 shot-uri (espresso): din 17gr de cafea cu o rație de 1:2.1.
Cafeaua are corpul plin iar gustativ, ce a ieșit în evidenta a fost aciditatea eferveșcentă, citrică completată de coaja de portocale și fructe de pădure urmat de aftertaste ul dulceag.
În schimb, în brew, cafeaua și-a arătat adevărata valoare – florală și delicioasă – BESTIALĂ.
New Eq: Atom 75, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS, Tamper Autonivelare;
Vacation Eq: Hario, V60, Kompresso;
Past Eq: PL042TEMD, PL105, PL100, PL121;
 
Reply
#30
Azi Ambela lui Bogdan a ‘dansat’ cu o cupa generoasa de inghetata de vanilie intr-un affogato delicios.

Recomand fara rezerve, mai ales ca vine sezonul.

Asta daca sunteti curiosi...
Gaggia Classic 2019 PID | Kinu M47 | Sette 270
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)