Welcome Back Log In Create Account

Loc de dat cu levieru...

Am avut Rota si a fost crunt... cel putin in forma aia, cu invartire pe sus, nu mai vreau !
Asta cu demultiplicare, unde nu mai trebuie sa tii grupul fierbinte cu mana, ar putea fi rezonabila... dar e overengineering... si feedback-ul la manivela e tot zero, pentru aia ai manometrul.

La cea de mai sus par sa fi furat grupul de la flair 58 si l-au montat in mecanica lor. Confused

Ramana totusi marele minus al "nasului rece" ... un asemenea grup nu vei incalzi nici cu 10 bai cu apa fiarta.

Reply
https://www.kickstarter.com/projects/arc...-precision
Flair 58 | Cafesing Orca GO Ghost | Ceado Hoop | April Brewer | Hario V60 Switch

Reply
La ce ar trebui atata precizie la un lever... Huh
Si alt nume nu si-au gasit ? Goat deja i-a reclamat pentru duplicare de nume produs in aceasi bransa...
In rest... alt levier fara incalzire... o bucata de metal rece prelucrata inutil la micron, ignorand partile care conteaza cu adevarat pentru o extractie reusita.
Si, ca la orice proiect KS, nu poti comenta nimic... Confused

Reply
Nu știu dacă se incadrează la Levers dar rubrică cu strunguri/cnc's nu am găsit.

https://lastaforest.com/products/mach-m8...hine-muvna

Bănuiesc că grupul este detașabil și poate fi încălzit corespunzător like Flair
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
e in pagina anterioara, postul #150.

E buna de sezon, cand nu extragi cafea, merge de masina de carnati... [emoji12]

Reply
Sunt cu ochii pe el. La prima reducere masivă mă bag.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Vezi ca nu prea se mai gasesc matze de 58, piata a trecut pe 49-51 [emoji12]

Reply
Am Pavonix pentru aia dar toate la timpul lor.... Mai am până la 60+

Reply
Nu a trecut mult timp pana sa se gaseasca cineva care ne explice ce cool e sa dai la manivela...

https://www.youtube.com/watch?v=_3WlQDsawOM

Reply
Pentru fanatici, care vor sa vada colectii ca la muzeu, acum avem o harta internationala a colectionarilor, unde puteti vedea poze sau solicita programarea unei vizite, daca sunteti prin zona.

https://thelevermag.com/pages/map-collectors

Reply
Levier, manivela... revenim la lucru manual...

https://www.youtube.com/watch?v=f9AoWTy_M-U

Reply
https://youtu.be/-wLqbEnFFH0?t=250

nu eram espresoman prin 87 dar sigur ma jucam la masinute si tinjam dupa un pepsi cind ma duceau ai mei la mare
Expobar Leva Hx, Zerno Z1, Eureka Atom, Kinu Phoenix, Wacaco Picopresso

Reply
Nu mai e mult si o sa avem primul levier sub 1000... de lei !

Pana atunci, asta arata al naibii de tentant, cu manometru in banii aia:
https://www.aliexpress.com/item/1005009225053078.html

Prezinta marele plus ca poate fi incalzit la abur, multe altele au grupul fix in cadru si nu permit asta.
Chiar si asa, sunt prea multe necunoscute in jurul lui, cea mai mare fiind PF-ul, atat marimea lui, si mai ales daca este dedicat, sau se poate schimba sita cu altceva standard.
Asa ca las pe altcineva sa il incerce Smile

Reply
Nu stiu daca e relevant ...
Brewing Head Diameter: 51mm (bottomless extraction powder bowl).

Ma intreb cum il manevrezi daca il preincalzesti la abur; este complet detasabil, dar mana intra in contact cu grupul cand presezi...

Iar pe Alibaba este 120$ (se poate comanda si o singura bucata) + Shipping fee: $25.61 for 1 piece
total ~ 150$
https://www.alibaba.com/product-detail/D...89663.html
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
La cate manusi termo pentru manevrat painea si pizza am prin casa... plus semimanusa de silicon, doar pentru degete, cu care apuc ibricul... e ultima grija manipulat grupul fierbinte.
Pe Alibaba se vede mult mai bine sita de 51, e clar acum, pare universala.

La 150$ frige rau de tot... doar ca eu am shipping $44.64 ... chiar si asa, $164.64 = 707 lei.
Sa vad ce visez la noapte Tongue Marci de sapaturi !

Reply
Pe Alibaba preturile sunt fara TVA, asa ca in final ...

Item subtotal USD 120.00
Shipping fee USD 44.64
Subtotal USD 164.64
Tax USD 31.28
Amount due USD 195.92 = 841 lei

... inca mai bine decat pe Aliexpress, care iese la 248$ = 1067

Scriu ca sa fie imaginea completa pentru cine e interesat...

Reply
Da, pe Alibaba nu am selectat tara la destinatie, de aici diferenta la pret si la transport.
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Prima oara cand mi se trimit poze in avans, cu ce voi primii... ma simt special... cred ca le-am facut safteaua Smile

Reply
Ce este acel creuzet?

Reply
Ceva de scoate zama buna Tongue

Vezi mai sus, postarea #163

Reply
A ajuns, este exact ce se vede in imaginile din Alibaba, mai pun odata link-ul de unde l-am luat:
https://www.alibaba.com/product-detail/D...89663.html

In plus fata de Alibaba, ce nu se vede acolo, pachetul contine si doua pahare, si un set de 3 garnituri de piston de rezerva (silicon).
Mi s-a parut exagerata dotarea cu 3 garnituri, si am scos-o pe cea din mijloc, merge mai lesne si nu se vede ca ar trece lichid nici macar de prima garnitura. Asa ca acum am 4 garnituri de rezerva si doua in piston.
Alt lucru care nu se vede pe Ali, este ca masina are un nume: ALM KOPI, insotite de o gravura a animalutzului Luwak, Kopi insemnand cafea in limbile asiatice.

.png   image_2025-07-29_171952661.png (Size: 34,16 KB / Downloads: 466)
O cautare cu acesti termeni va returna o gramada de masini diverse de extras cafea, dar nu am gasit o evidenta ca este numele unei firme... ar putea sa insemne pur si simplu... "cafea pentru sarmani" Smile
"Alms (/ɑːmz/, /ɑːlmz/) are money, food, or other material goods donated to people living in poverty"

Sita este standard 51, am testat cele doua site de 51 care le mai aveam prin casa si intra perfect.
Am fost surprins sa constat ca intra chiar si sita de Arin, de 52mm.
Inelul PF are grosime suficienta, 3.2mm ca sa am de unde lua 0.5mm ca sa fac posibila si utilizarea sitelor de 53mm de la Mirage. Este prima modificare care o voi face, in zilele urmatoare, pentru ca am multe accesorii pe 53, tamper, mesh... nu prea am motiv sa trec pe 51 daca va permite site de 53.
Filetul grupului are 60mm in interior deci NU vor intra site IMS de 53mm, care au 62. Nu fara modificari, s-a discutat deja o gramada pe subiectul acesta in topicul de Staresso Mirage, tot ce e scris acolo relativ la site se aplica si aici, DACA ! largesti inelul PF la 53mm, de la 65, cat are acum. Daca nu ai acces la strungar, atunci stai pe 51.

Dupa despachetare singurele operatiuni de montaj au fost montarea bazei, cu doua suruburi, este inclusa cheie imbus pentru ele, si insurubarea manerului. Si e gata de lucru.
Asta ne duce la inevitabila comparatie cu competitia, adica Flair Pro...
Ca portabilitate, daca il demontezi asa cum l-am montat, in cele trei componente: placa baza, corp si levier, ultimele doua intra in conturul placii de baza, deci ce avem de facut este sa gasim o gentuta de marimea placii de baza de lemn, 25x12x12 cm si gata, este portabil, cam in aceeasi marime ca gentuta de Flair, un pic mai mic as zice, din cate mi-o amintesc pe cea de la Signature.
Ca greutate banuiesc ca ambele sunt in aceeasi plaja, acesta are 2170g, fara geanta, daca are cineva chef sa isi cantareasca Pro-ul...
Ca versatilitate... aici nu mai exista comparatie... avem libertatea unui sistem standard, de 51 sau 53, daca se face modarea de largire inel PF, deci loc de joaca cat ne tin... papilele.
Ca ergonomie, iarasi Flair ar avea de unde sa invete... suportul si sistemul de parghii este gandit impecabil incat nu are nici cea mai mica tendinta de cadere in fata sau ceva care sa te faca sa tresari si sa duci mana la baza de lemn ca ti se pare ca e gata sa se rastoarne... pur si simplu sta la locul lui unde l-ai pus pe masa, si te poti concentra pe levier si pe manometru. De scartzait sau alte sunete cum scoate Flair, nici vorba. Nici de indoit cadrul.
Pretul de nou este in aceasi plaja cu un Flair Pro second.

Singurul lucru la care va trebui sa fiu atent in viitor este ca dupa terminarea extractiei sa am grija sa pun imediat alta ceasca, sau o farfurie... sau un servetel... pentru ca picaturile care continua sa cada se pot infiltra intre baza de inox si cea de lemn, ceeace nu e bine. Sau sa ridic levierul in sus, ca sa traga apa din puc...
Este singura hiba care i-am gasit-o deocamdata.

Reply
(29-07-2025, 17:31)renatoa Wrote: ...
Inelul PF are grosime suficienta, 3.2mm ca sa am de unde lua 0.5mm ca sa fac posibila si utilizarea sitelor de 53mm de la Mirage.
Este prima modificare care o voi face, in zilele urmatoare, pentru ca am multe accesorii pe 53, tamper, mesh... nu prea am motiv sa trec pe 51 daca va permite site de 53.
...

Am executat lucrarea, a mers perfect, acum masina este dublu standard 51-53, si probabil o voi folosi doar pe 53 in viitor.

Reply
Cum mai e jucaria ? Parca s-a mai scumpit acum , dar ma atrage pe viitor , asa cam de Mos Craciun sau de un Black Fraierday. Mi-as muta Mirage-ul la birou si raman cu asta acasa . Mersi! Daca tot nu beau cafeaua cu lapte ma atrag mai mult levierele. :)
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Pai, am dat din casa aici, intr-un context aparent fara legatura.
Imi mentin cele scrise acolo. Decat sa le tot prescriem la incepatori paleative gen GC... din care nu invata nimic ce e aia extractie... una ca asta ar trebui sa fie masina de start obligatorie.

Daca iei pentru prima oara de pe Alibaba vei avea 20$ bonus la shipping.
Daca ai mai luat iti faci un email nou pe undeva si intri cu el, ca user nou.
Daca iti mai faci de lucru si te plimbi prin alte pagini, revii, sa vada AI-ul lui ca pari preocupat, te poti trezi ca mine cu inca 30$ welcome bonus, asa ca in final poate sa iti iesa sub 800 lei, nu 1100 ca pe Aliexpress.

Reply
135 de dolari din ce vad cand intru pe lk..
ceva taxe vamale?

asteptam videouri cu extractia :)
SBE BES875 // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max // Kingrinder K6

Reply
Nu am cum sa fac, in spatiul acela intra doar paharele cu care vine din china, nimic altceva din cele alte 7-8 cesti/pahare ce aveam prin casa la momentul achizitiei.
Si paharul umple spatiul complet, buza cestii vine la 2 mm sub placa pe care sta cilindrul.
Cum peretii se aburesc, nu prea ai ce vedea.

Si, sincer, personal... nu prea cred in ghicitul in cafea... eu fac espresso fara crema, de exemplu.
Da, aspectul firicelului ma ghideaza mult la masini fara manometru, dar cand il am prefer sa stau cu ochii in el, nu in ceasca/oglinda.

(28-09-2025, 09:58)RichardMG Wrote: 135 de dolari din ce vad cand intru pe lk..
ceva taxe vamale?

Mie imi apare asa, comanda simulata dintr-un account nou:
Item subtotal EUR 116.88
Estimated shipping fee EUR 30.26
Subtotal EUR 147.14
Payment processing fee EUR 4.40
Pay in EUR 151.54

Banuiesc ca tva inclus, pentru ca acum chinezii colecteaza si varsa ei tva-ul la cumparaturi sub 150.

Reply
Poti sa imi spui daca gasim alte cosuri si sita dus + garnitura pe meleaguri europene sau romanesti? Nu mai zic de creuzet , caci la talentul meu sigur stric ceva si apoi ma uit la el inca 1 luna pana imi ajung altele. Ar merge tot asa ceva adaptat ca la Mirage ? Multumesc!
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Cum vine el, merge orice sita de 51, cu diametrul exterior de 60mm, precizez doar ca sa fie clar, nu stiu daca exista site de 51 mai largi de 60 la buza.
Dupa ce i-am strunjit inelul PF, acum e practic 100% compatibil Mirage, accepta si 53 pe langa 51, dar cu conditia de 60mm pe exterior, la fel ca Mirage. Deci orice sita de care s-a scris acolo merge si aici. Si invers.
Cele IMS de 62 necesita ajustare, la pila/strung, de exemplu.

Asa ca acum presez in sita (de)presurizata stock de Mirage, caruia i-am mascat 60% din gauri ca sa o fac de 12-14g.
Fara restrictionare necesita 16g minim pentru o curgere decenta.

De garnituri de piston nu e cazul inca, vine cu 3 de rezerva.

Garnitura de grup este cea de Pavoni, 50x60.

Creuzet... adica sticla din cilindru? Nu vreau sa ma gandesc la asta :)

Reply
Super , am vorbit cu chinezu si zicea ca imi poate da si niste spare parts..cica free. Vrei sa ii zic sa puna o rezerva la rezerva? Nu stiu exact cand o sa il comand ..dar vedem . Singurul lucru care ma da inapoi este ca trebuie sa insurubez si nu am acel quick release :) Am gasit un model dar e pe 58 : https://www.alibaba.com/product-detail/I...3e5fgSudo1, e dublu la pret si tank-ul are 345 ml . Nu stiu ce sa zic... Ar trebui intrebati daca fac un model pe 51 sau 53 :)

Reply
Da, la un cilindru de sticla rezerva as zice saru-mana.

Ce insurubat te supara ? inelul PF ? pai la mirage nu tot asa faci?
Nici nu necesita manusa, cum credeam initial, se face cu mana goala !
Dupa un minut la abur inca nu ajunge caldura in zona de unde apuci ca sa insurubezi inelul PF

Sa dai de 2 spre 3x bani mai mult doar ca sa ai PF cu baioneta traditionala... 'AI de mine... Tongue
Si pe deasupra tanku pare fix, nu vad cum il aburesti... de 58 nu mai zic... My

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)