(20-10-2017, 12:14)Catalin2103 Wrote: @andreipaul82 ai reusit sa tragi vreo concluzie in ceea ce priveste comportamentul celor doua aparate?
Sunt inca in experimente, dar concluziile incep sa se acumuleze.
In primul rand am luat cantar, conteaza foarte mult sa incerc sa am acelasi gramaj de fiecare data. Acum fac cu 16g si acasa si la servici. Am mai incercat sa tampez cam cu aceeasi presiune de fiecare data, nu excesiv si sa tin nivelul in sita cat mai drept.
In al doilea rand am repetat acasa cu cafea rasnita la setarile 3.5 si 4 (16g de fiecare data). De ambele dati mi-a facut un pic de backflush. Presiunea initiala indicata de manometru a sarit un pic de 12, dar pe rasnirea la 4 curgerea a fost chiar ok si presiunea scazut un pic. Voi mai testa cu rasnire la 4.5 si 5.
In al treilea rand, am luat cafea rasnita acasa la setarea 3 si am facut la birou (tot 16g). Si la birou presiunea a urcat la 12bari si a stat acolo, no backflush.
In al patrulea rand am rasnit aceeasi cafea de o am acasa la birou la 3 si am observat ca a curs cam prea repede chiar si cu tampare mai puternica. Am repetat la 2.5 si cred ca mi-a iesit aproape perfect ca si gust, cremozitate, curgere.
Ce am mai observat e ca dupa cum bine zicea
@KrisssKros, aceeasi cafea tinuta in 2 medii diferite se comporta diferit (umiditate/temperatura).
Mai testez cu cafea rasnita la servici sa vedem cum se comporta pe espressor-ul de acasa.