Hello There, Guest! Login Register


Espressorul Lelit PL 41TEM PID

#1
Admin edit: va rog ca pe acest thread sa discutam aspectele tehnice, review-urile, problemele, modificarile.
Pentru discutii legate de reducerea la importator folositi topicul dedicat, unde voi si muta postarile aferente.


Pentru ca suntem destul de multi posesori de Lelit PL 41 TEM, am deschis topicul asta sa ne impartasim experientele Wink
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#2
Ma primiti si pe mine cu Lelit PL41PlusT?
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#3
De ce nu ?
E aceeasi familie ;)
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#4
Voi la cat setati PID-ul la Sweet-ul Sarkis? Stiu ca depinde si de gust dar intreb...

Cu cat scade la voi temperatura PID-ului la o extractie dubla? (60 ml) La mine de exemplu scade cam 4 grade.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#5
Deocamdata nu am sweet, am amestecul facut de Mihai de B.F.
La 95 gr. mi s-a parut putin amar, am scazut la 92 gr. parca e prea soft.
Probabil la 93-94 e perfect. Incerc maine.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#6
(28-11-2012, 22:38)sorin2505 Wrote: Deocamdata nu am sweet, am amestecul facut de Mihai de B.F.
La 95 gr. mi s-a parut putin amar, am scazut la 92 gr. parca e prea soft.
Probabil la 93-94 e perfect. Incerc maine.

Buna idee Sorin cu topicul. Eu am incercat cafeaua sarkis BF la 95 si este intr-adevar cum spui tu insa maine dimineata incerc la 93, insa depinde mult si de macinare.
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco
 
Reply
#7
Pai am reglat rasnita astfel incat sa-mi curga 60 ml in 30 de sec, deci nu mai umblu la rasnita, umblu doar la temperatura, sa vad schimbarea.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#8
Sorine, daca schimbi cafeaua trebuie sa refaci reglajul la rasnita.
Dar cred ca e clar deja :)
 
Reply
#9
Si cat scade PID-u la voi?
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#10
(28-11-2012, 22:56)hateganul Wrote: Sorine, daca schimbi cafeaua trebuie sa refaci reglajul la rasnita.
Dar cred ca e clar deja :)

Nu umblu la rasnita cat am cafeaua asta, cand trec inapoi la Chocolat (preferata mea), butonam iar pana o nimerim ;)
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#11
Hop si eu cu TEM-ul meu!
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#12
(28-11-2012, 23:08)scientist Wrote: Hop si eu cu TEM-ul meu!

Sa-l stapanesti sanatos.
Si daca tot te-ai laudat ca ai bottomless, pune mana, fa un filmulet si arata-ne o curgere frumoasa ;)
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#13
Al meu "pid", de la start pana la stop shot scade cam 2-3 grade dar, inca nu am reusit sa ii dau de cap.
Nu prea imi pasa ca, oricum nu pupa al doilea shot dimineata. O dubla ajunge :)
Inca studiez cum sa il setez (valorile p, i si d).

P.S. E facut de mine(hard+soft)...o sa pun si o poza daca sunt curiosi(inca e in stadiul de prototip).
 
Reply
#14
Filmulet... multumesc de invitatie da' eu abia acu' ''ma fac''. Dar voi face.
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe
 
Reply
#15
(28-11-2012, 23:11)hateganul Wrote: Al meu "pid", de la start pana la stop shot scade cam 2-3 grade.
Inca studiez cum sa il setez (valorile p, i si d).
P.S. E facut de mine(hard+soft)...o sa pun si o poza daca sunt curiosi(inca e in stadiul de prototip).
Si la voi(PL41TEM) tot 2, 3 grade? Ca al meu bate spre 9,10 si pana curat, cantaresc, rasnesc shot no. 2 trece de 94 (la cat e acum) si revine.
Si inca o intrebare. La voi ce greutate are sita? Asta orientativ ca m-a tampit cantarul, cred ca trebuie altul. Pun cafeaua si daca stau pana se stinge scade 1 gram. Daca depasesc si mai iau din ea, e si mai jale.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#16
Verifica bateria de la cantar.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#17
(29-11-2012, 02:30)baloozzy Wrote:
(28-11-2012, 23:11)hateganul Wrote: Al meu "pid", de la start pana la stop shot scade cam 2-3 grade.
Inca studiez cum sa il setez (valorile p, i si d).
P.S. E facut de mine(hard+soft)...o sa pun si o poza daca sunt curiosi(inca e in stadiul de prototip).
Si la voi(PL41TEM) tot 2, 3 grade? Ca al meu bate spre 9,10 si pana curat, cantaresc, rasnesc shot no. 2 trece de 94 (la cat e acum) si revine.
Si inca o intrebare. La voi ce greutate are sita? Asta orientativ ca m-a tampit cantarul, cred ca trebuie altul. Pun cafeaua si daca stau pana se stinge scade 1 gram. Daca depasesc si mai iau din ea, e si mai jale.

La mine scade 6-7 grade
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco
 
Reply
#18
Nu cred ca e relevant cat scade.
E mult mai comod sa astepti ca temperatura sa urce repede decat, sa astepti ca temperatura sa coboare.
Din cauza asta, cred ca nu e bine daca creste prea mult peste valoarea setata.
Oricum, daca vrei al doilea shot cureti basket-ul, speli dusul, macini cafeaua, ii dai cu farmece...are timp sa stabilizeze temperatura.
Cel putin eu nu ma misc asa repede cum poate el...chiar si cu un mic jet sa spele dusul.

P.S. Eu nu am "auto mode"...inca nu am dezvoltat partea asta in soft si nici nu ma atrage sa o fac prea curand
 
Reply
#19
Domnilor activisti de partid :)

Foarte frumoasa initiativa tovaraseasca cu acest subiect. Pentru viitor insa, vreau sa aveti in vedere ca pe acest topic sa se discute genul de probleme de mai sus. Adica intrebarile care au un caracter general si ii pot interesa si pe alti forumisti sa fie publicate pe ariile corespunzatoare ale forumului.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#20
concret ?
 
Reply
#21
Concret....

Iau un exemplu oarecare:

"Ati coborat presiunea de extractie pana la 8bar pe Lelit-ul vostru? Nu vi se pare o imbunatatire de gust fata de 9-10bar?"

Asta e de fapt o intrebare generala pentru aria Espressoare, valabila pentru toti, indiferent ce masinarie detin si merita un topic nou.

Dar intrebarile de genul celor puse pana acum in acest topic, sunt foarte ok.

Am facut precizarile astea doar ca sa stie userii in viitor sa discute problemele pe ariii cat mai vaste, nu sa concentram ca pe Softpedia discutiile de tot felul intr-un singur topic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#22
Foarte tare PID-ul hateganul!

Iti transfer insa postarea in sectiunea PID. Acolo e locul ei! Asta ca sa nu se intample ceea ce spuneam mai sus :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#23
OK, foarte bine.

In varianta finala o sa fie mult mai compact si mai mult ca sigur integrat in masinarie.

Multumesc pentru aprecieri :)
 
Reply
#24
Cu ce presiune v-a venit dragi posesori, Lelit-ul? A incercat cineva sa umble la acest aspect? E blocat surubul de reglaj sau nu?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#25
Pai presiunea pe manometru depinde de cat de tare tampezi si bineanteles de granulatia cafelei. La o tampare normala, acul de la manometru se duce cam la 10-11. Daca ma las "mai greu" pe tamper, urca la 12.
De reglat, nu stiu de unde / cum se regleaza.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#26
Daca vei cantari 15g sa zicem si faci o tampare normala, conform standardelor, iar espresso-ul de 60ml curge in 25 de secunde ar trebui sa ai cu un bar mai putin decat daca ai da drumul la espressor cu portafiltrul si sita oarba montate. Deci aceasta valoare este 10bar?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#27
Cam asa, pe la 10-10,5 ar fi.
Chiar ca tre sa-mi iau o sita oarba, sa vad pe unde gasesc dimensiunea asta ciudata de la Lelit.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#28
Tot la ei :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#29
@sorin2505 "Daca ma las "mai greu" pe tamper, urca la 12."
Daca urca la 12 inseamna ca OPV-ul e setat mai sus de 12.

La mine presiunea e setata din fabrica la 10,5 dupa cum zice KrissKros, dar nu pot sa verific pt. ca nu am manometru pe espressor.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#30
(07-12-2012, 15:35)sorin2505 Wrote: Cam asa, pe la 10-10,5 ar fi.
Chiar ca tre sa-mi iau o sita oarba, sa vad pe unde gasesc dimensiunea asta ciudata de la Lelit.
Eu am luat una d-aia de guma (3 lei), ca dopul de chiuveta si se pune in sita cu gauri. Dar ar trebui sa iei mai multe ca nu face transportul.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: Maanu, 2 Guest(s)