@
cristian88,
Apropo de sita de dus, stiu despre ce vorbesti si am avut asa ceva la VBM (achizitii de grup la acea vreme). Este ok, dar poate au mai evoluat tehnologiile si stratul nano nu se mai “cojeste” in timp, s-a intamplat asta multor utilizatori si memoria forumului pastreaza postarile si fotografiile pe aceasta tema.
Solutia la care am ramas eu pentru curgerea “ca din dus”, din sita de grup, este flush dupa fiecare extractie, periata sita si flush din nou (flush-uri scurte, 2-3 sec).
La subiect acum.
Avand in vedere perioada asta de restrictii, am luat Bugster-ul de la un bun si vechi amic pentru a-l testa si pentru a vedea personal care sunt capabilitatile acestui nou model.
Nu am cumparat expresorul si nici nu il voi cumpara in aceasta varianta.
Motorul, alimentarea, evacuarea, toate exterioare expresorului nu mi se potrivesc si nu se potrivesc cu pozitia si locul destinat expresorului in bucataria mea (poza). La data cand am construit casa nu am prevazut apa si canalizare in acea zona, iar acum nu voi sparge pardoselile si placarile pentru asa ceva; in plus nu agreez lucrul cu bidoane prin dulap si pompa montata prin vreun sertar (pentru testare merge, nu si permanent).
In plus, de mult timp, obisnuiesc sa nu mai cumpar nimic fara sa testez inainte, cat ma pricep eu de bine.
Toate testarile pe care le-am facut sunt strict legate de satisfactia mea personala, a unui utilizator casnic, in raport cu gusturile, placerile si satisfactiile pe care mi le ofera un echipament sau altul.
Nu cifrele, masurarea lor si valorile acestora ma incanta ci rezultatele din ceasca alaturi de usurinta si placerea cu care le obtin.
Acum doresc sa imi dau seama daca rezultatele din ceasca, pe care le obtin cu Bugsterul, ma multumesc cel putin in egala masura cu cele pe care le obtin cu GS3/AV; daca modul de lucru si manoperele vin sa complice sa simplifice sau sa pastreze un flux de lucru cu care sa imi faca placere sa am de a face zi de zi, cu un asemenea tip de expresor.
Intre cele doua modele, GS3/AV si Bugster sunt diferente importante de constructie dar si de conceptie, fuxul si modul de lucru fiid si ele diferite, char daca au la baza grupul saturat, boilere separate abur si pentru cafea.
Am ceva timp de cand lucrez cu Bugster-ul si am inceput sa realizez ce poate si ce trebuie facut, ca manopere, ca sa ajung la preferintele mele legate de un shot bun, gustos, catifelat si un cappucinno, la fel, gustos si cremos.
Pana acum, modul de lucru si rezultatele pe care le obtin incep sa imi contureze experiente placute dar si rezultate interesante totodata.
Am inca multe de experimentat si ma bucur ca imi face placere sa lucrez cu “gandacul” (asta in conditiile in care am testat echipamente cu care nu mi-a facut placere sa lucrez si la care nu m-au mai interesat rezultatele).
Experienta de pana acum cu Bugster si rezultatele pe care incep sa le obtin nu exclud posibilitatea ca sa imi cumpar unul la un moment dat, asta doar in ipoteza ca va aparea o varianta “slim” a acestui expresor, varianta care sa insemne un echipament compact, usor functional (cu motorul, rezervorul de apa si tava de evacuare incorporate).
Este drum lung pana acolo, GS3/AV ul meu fiind, totusi, un aparat compact, versatil, solid, care ma bucra zilnic de mult timp si la care nu se poate renunta asa usor
poza cu amplasarea (bidoanele si motorul sunt intr-o cutie in treapta; nu am vrut sa “stric” poza)