Hello There, Guest! Login Register

Espressorul Hedone Bugster

Ca mulți alți espressomani, am început sa fac cunostinta cu cafeaua mai intai la ibric, automate, am trecut pe la De'Longhi, Lelit, Expobar...
Si acest drum a fost la un pas sa continue cu Bianca. Si Bianca ar fi fost daca in timpul unei discuții despre râșnita Honne cu Diana, managerul de vânzări de la Hedone nu m-ar fi întrebat daca nu doresc un espressor cu grup saturat care sa-i tina de urat râșniței Honne Slim.
Am răspuns politicos, precizând ca am dat deja comanda pentru „Ea”, insa am promis ca voi face o vizita la sediul lor, pentru a-mi ridica râșnita. Astfel, am putut arunca un ochi si testa un Bugster cu doua grupuri. Deși nu as fi crezut la început ca un alt esspresor ma va face sa renunt atat de rapid la Bianca, l-am ales pe ,,Bugxy’’, cum ii spun eu, si asta pentru ca am apreciat la el urmatoarele puncte forte:
  • Firma Romaneasca cu traditie
  • Suport rapid din partea celor de la Hedone
  • Grup Saturat
  • Posibilitatea de a-l personaliza
  • Montaj profesionist
  • BONUS: surpriza lui Dragos de la final cu iluminare personalizata din telecomanda.
Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul o experiența extrem de placuta in personalizarea acestui espressor. Astfel, am dorit:
  • panouri laterale din lemn
  • padela din lemn 
  • portafiltru din lemn vopsit in negru
  • vopsire in negru mat
  • duza de abur cu 4 găuri
  • setare offset pid care sa corespunda cu temperatura de ieșire a apei din puc.
Când totul era gata, am avut rugămintea ca si panourile laterale, padela si restul elementelor din lemn sa fie vopsite in negru, pentru a da acel touch fantastic de all black (espressorul era deja gata si era montat - scuze Diana si multumesc pentru rabdare si pentru tot suportul oferit!)

La final, poate sunt eu subiectiv, dar aparatul este o adevărată bestie. Arată extraordinar si mi-a depășit toate așteptările la modul in care arată si funcționează. Este o adevărata plăcere sa-l folosești! M-am acomodat rapid cu padela din prima seara (ieri), poți sa macini foarte marunt iar shots-urile ies fine, mătăsoase.

Sincer, sunt foarte incantat de el, iar din poze nu reiese cat de fain arata in realitate! Spun asta după ce m-am jucat pe espressoare cu mult mai mult pedigree. Daca ar fi sa rezum totul in cateva cuvinte as spune ca acest espressor m-a făcut sa nu mă mai uit dupa alte espressoare, ceea ce pentru mine era de necrezut.
In curând si un review ce va include si un filmuleț.

Imi doresc sa existe cat mai multi esspresomani ,,infestati'' cu astfel de gandacei Tongue

Felicitări Dianei , lui Dragoș și întregii echipe pentru pasiune și pentru răbdare, sunt un client pretentios, știu! 01
[Image: tGMEhgF.jpg][Image: VbyLg0x.jpg][Image: qpKhcAp.jpg][Image: tfqcZPl.jpg][Image: UKw6yEu.jpg][Image: IHmgmDY.jpg][Image: 76PE9zw.jpg][Image: QZObsja.jpg]
Bugster-Black & Honne Slim, KOPI Deva, ECM Classika PID, cantar Varia AKU
Past: Expobar Brewtus IV, Quamar Q13-75mm flat. 

Reply
I hate you.

LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
Frumos, să-l folosești cu placere.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Gandacelul aduce cu un GS3, romanian style Big Grin
Frumoase cuvinte spuse de tine, se vede ca esti incantat de el.Sa il stapanesti sanatos si la cat mai multe profilari Smile
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M

Reply
(15-02-2020, 10:31)Cosmin92 Wrote: Gandacelul aduce cu un GS3, romanian style Big Grin
Frumoase cuvinte spuse de tine, se vede ca esti incantat de el.Sa il stapanesti sanatos si la cat mai multe profilari Smile

Multam! Înainte Gs3-ul era preferatul meu. Acum, fara niciun fel exagerare, l-as alege pe Bugxy indiferent de originea producatorului. Este foarte atent lucrat, cu detalii mici de nuanță si recunosc ca am avut senzația unui produs de calitate produs de o firma straina. 
Pe "viu" arată mai bine ca in poze, iar asta spune ceva, micuțul are personalitatea lui chiar dacă originile lui pot fi multiple.

Eu mă bucur ca cei de la Hedone au putut scoate un asemenea produs.

Reply
Superb! Te invidiez! Sa il stăpînești sănătos!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 

Reply
Nu mi-o lua în nume de rău, dar, imho, e un produs din categoria "only a mother could love".

Elementele de control, manometre, pid și timerul, fac nota discordanta cu restul aparatului, poate și pentru că sunt off the shelf nu custom-built. Știu că posibilitățile unui producător autohton nu se apropie de posibilitățile"greilor" but still...
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost

Reply
Gusturile nu se discuta...
Eu incerc sa scot tot ce e negru din existenta mea... la piata refuz pungile negre, de exemplu...

Reply
Mie mi se pare foarte tare pe negru. Elementele de control ușor ieșite din peisaj au farmecul lor. Aparatul are un aspect interesant spre ,,simply love it" și dacă ar fi fost o copie identică de Marzocco sau Dalla Corte (asa cum e râșnița Honne copie de Versalab) nu cred că mi-ar fi plăcut atât de mult. Dacă nu aș fi atât de mulțumit de Bianca sigur ar fi fost next buy.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, DF64&SSP HU, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Hottop 2K+

Reply
Presupun ca pompa e tot în afara. Oare ar fi interesați sa pună o pompa cu un motor DC în loc de AC? N-ar strica sa îți faci profilate electronic. Cred ca ar merge un control box lângă o sursa de 24V
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Superb! Sa-l folosesti cu placere!
De curiozitate: care a fost pretul platit pentru o asemenea bijuterie?
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
(15-02-2020, 18:20)kum Wrote: Superb! Sa-l folosesti cu placere!
De curiozitate: care a fost prețul plătit pentru o asemenea bijuterie?

Varianta standard este de 3900E(pentru Espressomani),  se plătește separat dacă dorești laterale din lemn. Aici conteaza și calitatea/tipul lemnului folosit. 
Spre ex. padela a fost pe comanda din lemn, varianta standard fiind din plastic(pe portocaliu, similar cu bugsterul pe alb).

Vorbește cu Diana sau cu Dragoș, contra cost cred ca se poate face pe orice culoare, dar asta discuți cu ei.

#vlaicu, Mie îmi place foarte mult sa-mi prepar cafeaua. Variante de espressor ca DC Mina, Vesuvius sau Decent nu sunt genul meu. Nu tin mortis  sa creez acelasi profil mereu. Imi place sa profilez  manual. Ma relaxeaza.

Reply
Am vorbit azi cu Dragos si am aflat ca se poate monta si pe Bugster acest dispozitiv link 1 si 2

Reply
Asta da veste! Iti faci LM Strada cu 3900E Smile)  Dar unde anume s-ar monta?

Cu ocazia asta am admirat iarasi pozele, superb negrul acesta mat!
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
(04-03-2020, 12:46)Lyvyoo Wrote: Asta da veste! Iti faci LM Strada cu 3900E Smile)  Dar unde anume s-ar monta?

Cu ocazia asta am admirat iarasi pozele, superb negrul acesta mat!
Costa 558.80 USD cu transport si TVA , se monteaza ca AICI
[Image: AvXqLPW.jpg]

Reply
Felicitări, cristian88, o alegere extraordinară. Arată incredibil! Smile
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
(04-03-2020, 16:46)TVTVTV Wrote: Felicitări, cristian88, o alegere extraordinară. Arată incredibil! Smile

Multumesc! Smile

Reply
Pai si pana la urma care e ideea cu profilerul? Vezi presiunea pe telefon in loc de manometru?
Strada poate sa si reproduca profilele memorate din ce am inteles eu.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
(05-03-2020, 00:00)Mesmer Wrote: Pai si pana la urma care e ideea cu profilerul? Vezi presiunea pe telefon in loc de manometru?

Cu ajutorul cantarului Acaia Lunar poti sa-ti recreezi un profil care ti-i placut. Am pus si linkul mai sus, dar il mai pun inca odata: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ckBWoRHkUZ4&feature=emb_logo

Reply
(05-03-2020, 00:21)cristian88 Wrote:
(05-03-2020, 00:00)Mesmer Wrote: Pai si pana la urma care e ideea cu profilerul? Vezi presiunea pe telefon in loc de manometru?

Cu ajutorul cantarului Acaia Lunar poti sa-ti recreezi un profil care ti-i placut. Am pus si linkul mai sus, dar il mai pun inca odata: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ckBWoRHkUZ4&feature=emb_logo

Mesmer vorbeste de o reproducere automata a unui profil, iar tu de o reproducere manuala, adica asa “ochiometric”.

Reply
Bogy, o dăm prea mult in "Decent" espresso machine.  Dacă dorești ceva automat,implementarea lor m-i se pare faina. vezi Aici. Acum depinde ce doresti de la un espressor Smile.

Reply
Eu nu o dau in nimic si nici automatizarea espressoarelor nu ma intereseaza. Iti atrageam atentia ca nu ai inteles ce vrea Mesmer si ne tot dai acelasi link, ca si cum noi nu l-am fi vazut deja.

Reply
Ce vreau sa spun e ca nu mi se pare mare smecherie pentru 500$.
Daca si automa cumva profilele mai intelegeam pretul.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
(05-03-2020, 08:07)bogy Wrote: Eu nu o dau in nimic si nici automatizarea espressoarelor nu ma intereseaza. Iti atrageam atentia ca nu ai inteles ce vrea Mesmer si ne tot dai acelasi link, ca si cum noi nu l-am fi vazut deja.

Sunt de acord cu tine, nu am înțeles la ce anume se referea Mesmer, de aceea am pus tot linkul.
Mie concepul imi place, mai ales ca poți sa-l montezi la o gama foarte largă de espressoare.

Imagineaza-ti la o degustare de cafea, mai multe aparate diferite, testand gustul unui shot  avand la espressoare aceeași T de ieșire, același gramaj, aceeași cafea si același profil.

Reply
o varianta mai ieftina: https://www.amazon.ca/dp/B07514PS6Z?ref_=pfb_24ama6k9d0k5n748e786lff092f1&tag=fbcmapper-ca-20&ascsubtag=pfb-P05-V01-O3-X92-HI-TODHUM&fbclid=IwAR0W1aFw8jQE5dM2HblV77mIWaJgofZoJBjGNdXEtOrRAwpKTb523jFrdWk
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Gino Rossi CC45s, Sette270 , i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1. 

Reply
cristian88 hai mai da-ne ceva ca sunt tare curios.
Cum se compara cu Expobar-ul?
DE1Pro v1.4, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 v2, Aeropress, The Force Tamper

Reply
(13-03-2020, 10:32)Adriahno Wrote: cristian88 hai mai da-ne ceva ca sunt tare curios.
Cum se compara cu Expobar-ul?

weekendul acesta sper sa am mai mult timp liber ca sa pun un filmulet. Ca si comparatie directa, la expobar stabileam  T intre 91 si 93 grade, la bugster o stabilesc intre 87 si 88 grade.
Două aspecte observate sunt legate de preinfuzie si profilare. 

Bugsterul are 4 butoane cu un nr de secunde de curgere prestabilite(pot fi personalizate din pid). 
Acest lucru nu iti permite preinfuzia. Ce am observat este faptul ca intensitatea gustului este mai accentuata in schimb nu este la fel de matasoasa cum este atunci cand trec pe padelă. La Expobar, cafeaua fara peinfuzie mie nu-mi placea. Mergeam cu acesta uneori spre 7. secunde.

Profilarea iti da posibilitatea sa duci o preinfuzie la 30 de secunde sau peste.
Acest lucru este ideal la un Ristretto cu o macinare extrem de fina, între espresso si cafea turcească.
Ei bine, cafea iese extrem de fină si mătăsoasă, ajungand ca unshot sa dureze 50-55 sec. sau peste.
Cu toate acestea cafeaua nu are bitter ci mai degrabă o nuanță fructata mai accentuata.

O alta diferenta fata de Expobar este aceea ca avand grup saturat, poți face prima cafea după 10-12 min. Cam dupa 10  min. las sa curgă de doua ori cu pauza de 30 de s. cate 7 secunde de apa prin grup si portafiltru.
Asta face ca T sa fie stabila in opinia mea. Testarea nu este una omologata ci este conform propriilor papile.(nu fumez s nu consum alcool).

Ca și experiența de zi cu el , este ca atunci cand treci de la apartament la etaj la apartament la parter cu grădină. 
M-as putea bucura oricand de un espresso scos de un Expobar dar daca se poate, il prefer pe cel făcut cu Bugsterul.

Ps. Pe partea de frotare a laptelui...nu suporta comparatie. La acest capitol B. Expobar este orim depasit de multe alte espressoare chiar mai ieftine. Este opinia mea.

Reply
@cristian88 asa este, Bugster face treaba excelenta.
De vreo 4 zile tot lucrez cu el si descopar ca ofera posibilitati multiple, practic nelimitate pentru preparare.
Eu am o fixatie legata de repetabilitate si imi era destul de greu sa accept ca pe extractii 100% manuale pot mentine gustul shoturilor, intr-o succesiune de executii. Imi place mult cum se misca padela si cum raspunde manometrul de presiune la modificarile de pozitii ale acesteia.
Frotarea laptelui este o joaca. Noroc, pentru mine, ca de ani buni lucrez cu GS3 si m-am obisnuit cu rapiditatea procesului.
In opinia mea, expresorul ar trebui sa treaca printr-un proces de adaptare pentru utilizare casnica, asa cum s-a intamplat si in cazul rasnitei Honne. Ar fi bine ca si pentru Bugster sa se creeze o varianta “slim”, cu motorul, un rezervor de alimentare si o tava de colectare incorporate in carcasa aparatului, in stilul GS3. Eu am alaturi ambele modele si sunt convins ca pentru creativitatea si ingeniozitatea celor de la Hedone aceasta este o provocare pentru care exista solutii si, la final, va genera un produs cu o pozitie consolidata in piata, cu un segment de cumparatori mult mai numeros.
Mai jos, un shot si un cappucinno de dimineata:

[Image: ftmd3T9.jpg][Image: bG2xvT3.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(18-05-2020, 11:08)RaduCarutasu Wrote: @cristian88 asa este, Bugster face treaba excelenta.
De vreo 4 zile tot lucrez cu el si descopar ca ofera posibilitati multiple, practic nelimitate pentru preparare.
Eu am o fixatie legata de repetabilitate si imi era destul de greu sa accept ca pe extractii 100% manuale pot mentine gustul shoturilor, intr-o succesiune de executii. Imi place mult cum se misca padela si cum raspunde manometrul de presiune la modificarile de pozitii ale acesteia.
Frotarea laptelui este o joaca. Noroc, pentru mine, ca de ani buni lucrez cu GS3 si m-am obisnuit cu rapiditatea procesului.
In opinia mea, expresorul ar trebui sa treaca printr-un proces de adaptare pentru utilizare casnica, asa cum s-a intamplat si in cazul rasnitei Honne. Ar fi bine ca si pentru Bugster sa se creeze o varianta “slim”, cu motorul, un rezervor de alimentare si o tava de colectare incorporate in carcasa aparatului, in stilul GS3. Eu am alaturi ambele modele si sunt convins ca pentru creativitatea si ingeniozitatea celor de la Hedone aceasta este o provocare pentru care exista solutii si, la final, va genera un produs cu o pozitie consolidata in piata, cu un segment de cumparatori mult mai numeros.
Mai jos, un shot si un cappucinno de dimineata:

[Image: ftmd3T9.jpg][Image: bG2xvT3.jpg]

Arata foarte foarte bine! Eu dupa Gandacel m-am hotarat sa fac GS3-ul meu negru mat si de cum l-am vazut, am pus ochii pe el si m-am hotarat sa-l achizitionez, deci @cristian88 daca esti interesat de un schimb...as putea oferi si diferenta  Big Grin

Sunt convins ca o sa fie destul drum in perfectionarea lui, pentru ca este o noutate absoluta si ca orice prototip, va avea unele retusuri de rezolvat, dar o sa ma ofer si eu "cobai" alaturi de intreg forumul, in a-l dezvolta la capacitatile maxime pentru prepararea cafelei, acasa. Incet incet o sa-l consolidam ca varf de gama pentru acasa, dar haideti sa avem cu totii rabdare, macar pana ajunge pe mainile mele. As avea si eu cateva modificari pe partea de design dar o sa vorbesc cu Dl. Dragos la timpul oportun, poate reusim sa fim creativi, sa cadem de acord si la un pret bun de achizitie, mai fac un review, mai dezvoltam niste imbunatatiri, ca slava Domnului, am experienta cu foarte multe aparate pentru prepararea bauturilor pe baza de cafea.

Extractia arata foarte bine, nici supra-extrasa, nici sub-extrasa. A fost cumva rasnita cu Honne Slim? Ce cafea ai folosit in prepararea bauturii?

Va invidiez!

Reply
Asa cum am mai scris, folosesc doua rasnite.
Pentru espresso EK43, pentru cappucinno Honne.
De cele mai multe ori folosesc soiuri de cafea diferite pentru cele doua preparate sau, daca e sa fie acelasi soi, abordarile la prajire sunt diferite la espresso fata de cappucinno. Din acest motiv granulatiile de care am nevoie sunt altele pentru fiecare reteta in parte.
Stiu, din cele scrise de tine, ca tu ai proceda in alt mod, cu o singura rasnita, dar asta este alegerea ta si nu am nimic de obiectat.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)