Am renuntat de mult sa invit la o cafea... las' sa faca altii apostolat.
Asa ca am scapat de grija de a imi cumpara echipamentele in functie de numarul si preferintele musafirilor ;)
(09-02-2021, 20:50)HORATUCU Wrote: ...
Avantajul cu aeropress, este ca poti face si cantitati mai mici.
Cu metoda ta, pucul ar avea densitate prea mica sa tina apa. Ai incercat?
Nu sunt sigur ca am inteles intrebarile, poti reformula? Incerc niste raspunsuri pe baza a ceeace am inteles eu...
Da, stiu ca poti merge mai jos cu cantitatile la aeropress, dar rezulta un pat prea subtire.
A fost o vreme cand faceam doar "espresso", am tot experimentat la combinatii de filtre, macinaturi si metode de apasare pana mi s-a curbat capacul... acela perforat, PF-ul sa ii zicem.
Dupa care capacul acela curbat a devenit pe bune PF pentru o sita reala, vezi aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid123630
... asa ca cum pot merge cu cantitati si mai mici decat inainte, sita aceea avand 51 fata de 58 cat este cilindrul AP.
Dar scopul nu a fost sa micsorez cantitatea cand am facut experimentul cu Kompresso brew, ci sa am un pat de cafea mai gros ca la aeropress, mai apropiat de grosimea patului la V60, banuiesc ca asta este ceeace da gustul diferit fata de tot ce pot scoate din aeropress.
Pentru brew pucul nu trebuie sa tina apa, trebuie sa treaca toata, preferabil fara suflaturi, in 2-3 minute, dar ar fi rezultata o macinatura prea grosiera, asa ca am gasit solutia cu ajutat curgerea prin presare suplimentara, prin suflare.
Cu piston nu mergea, ar mai fi trebui sa il si scot ca sa mai adaug apa.