Welcome Back Log In Create Account

Cafflano Kompresso

(26-11-2018, 23:14)claudiur Wrote:
(26-11-2018, 19:29)razvanMB Wrote: Cand pun 70 de ml, foarte rar ies doar 20 ml. Exista o singura exceptie, cand macin prea fin si extractia este mai lenta decat optimul.

Poate asta e cauza la mine. De obicei trebuie sa apăs destul de tare pe piston ca să fac extractia pana la capăt. Am zis ca mai bine apăs mai greu și scot shotul in 25 s decât sa treacă apa prea ușor prin cafea în doar câteva secunde..

Sent from my SM-G960F using Tapatalk  

Aproape sigur. Data viitoare cand mai fac pe kompresso o sa ma cronometrez, insa din momentul in care apas tare extractia nu dureaza mai mult de 10 sec..doar ca partea de preinfuzie ( in care torn apa si pregatesc pistonul pt apasare) plus partea de infuzie la presiune joasa ( pre extractie) cand apas f usor pentru a penetra cat mai uniform pucul cu apa din piston, dureaza la mine 15 20 sec, deci in total te poti duce usor peste 30 insa partea de extractie la "9 bari" sa zicem e relativ scurta. Daca e prea lunga subextragi, cu exceptia cazului cand e foarte lunga ( 30-40 sec ) si poate ai sanse sa supraextragi chiar daca e macinatura fina..
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Am promis zilele trecute că voi reveni cu detalii pentru problema pistonului sau a cilindrului(camerei). Să reamintesc, discuția inițială e de la începutul lui octombrie, după ce am primit produsul(se poate verifica la pagina 8, postul #225).
Nu au fost multe păreri atunci și nici Răzvan nu a oferit vreun răspuns mai oficial - să zicem așa(nu știu dacă urmărește tot ce se scrie aici și dacă primește notificări pentru tag-uri). Pentru a mă convinge dacă e produsul cu probleme sau sunt eu prea pretențios am luat legătura cu Cafflano și i-am întrebat dacă pot să facă un test pentru comparație, să vedem dacă e normal să "cadă" așa pistonul în cilindru în gol. Mi-au spus că trimit la departamentul tehnic să verifice și revin cu răspuns. După câteva zile au revenit și au spus că îmi trimit un aparat nou. Am rămas foarte plăcut surprins, jos pălăria, nu alta!! Blush L-am primit din Korea după 2 săptămâni și ceva, miercuri seara a fost ridicat de la poștă.
Imediat ce l-am primit am combinat pistoanele și cilindrii pentru testul în gol, să văd diferențele. Iar azi am făcut și o filmare pentru comparație să mă țin de cuvânt pentru forum(țineți cont că este nou, neutilizat încă): https://www.youtube.com/watch?v=TPHxAy0NAHQ (în dreapta este aparatul vechi, în stânga cel nou, iar spre final am combinat pistoanele / cilindrii să puteți înțelege și voi de unde vine problema). Concluzia în cazul aparatului meu este că garnitura pistonului nu ar fi chiar în regulă.
Acum nu știu dacă au fost doar unele produse cu defect de fabricație sau dacă este o problemă care poate apărea după un timp de utilizare - sper să fie prima variantă(eu am cumpărat produsul la mâna a doua de la slavic1983 care spunea că l-a utilizat de câteva ori, deci n-ar trebui să fie vorba de uzură).
Produsul vechi încă este utilizat, dar presupun și acum ca la început că având acea porțiune unde pistonul coboară mai ușor în gol(când este umplut cu apă fierbinte parcă se manifestă ceva mai bine), nu face presiunea necesară și probabil este afectat și rezultatul din pahar. Undecided

@razvanMB Dacă pentru garanție n-am rezolvat pe plan local(te-aș fi contactat în privat dacă era cazul, dar e bine că am rezolvat și altfel), poți să-mi spui te rog dacă se poate achiziționa garnitura respectivă? Smile Cred că ar putea fi utilă informația și pentru alți utilizatori, dacă mai sunt cu aceeași problemă sau va reapărea pe viitor.
LE: Și așteptăm extracția cronometrată. Și eu am crezut că durează cam puțin extracția și am încercat să o lungesc, dar apoi parcă nu era ce trebuie ca gust.

Reply
Deci unul in regula e practic ca un aeropress, dupa nici 1 cm trebuie sa se blocheze si sa poti ridica cilindrul numai din aderenta pistonului.
Cred ca putem considera acest video ca test oficial de QC, si orice aparat nou cumparat daca nu il trece ar trebui returnat automat fara sa vada apa calda sau cafea. Sau ceruta garnitura pe garantie.

Reply
(28-11-2018, 21:24)sochaux_ Wrote: Am promis zilele trecute că voi reveni cu detalii pentru problema pistonului sau a cilindrului(camerei). Să reamintesc, discuția inițială e de la începutul lui octombrie, după ce am primit produsul(se poate verifica la pagina 8, postul #225).
Nu au fost multe păreri atunci și nici Răzvan nu a oferit vreun răspuns mai oficial - să zicem așa(nu știu dacă urmărește tot ce se scrie aici și dacă primește notificări pentru tag-uri). Pentru a mă convinge dacă e produsul cu probleme sau sunt eu prea pretențios am luat legătura cu Cafflano și i-am întrebat dacă pot să facă un test pentru comparație, să vedem dacă e normal să "cadă" așa pistonul în cilindru în gol. Mi-au spus că trimit la departamentul tehnic să verifice și revin cu răspuns. După câteva zile au revenit și au spus că îmi trimit un aparat nou. Am rămas foarte plăcut surprins, jos pălăria, nu alta!! Blush L-am primit din Korea după 2 săptămâni și ceva, miercuri seara a fost ridicat de la poștă.
Imediat ce l-am primit am combinat pistoanele și cilindrii pentru testul în gol, să văd diferențele. Iar azi am făcut și o filmare pentru comparație să mă țin de cuvânt pentru forum(țineți cont că este nou, neutilizat încă): https://www.youtube.com/watch?v=TPHxAy0NAHQ (în dreapta este aparatul vechi, în stânga cel nou, iar spre final am combinat pistoanele / cilindrii să puteți înțelege și voi de unde vine problema). Concluzia în cazul aparatului meu este că garnitura pistonului nu ar fi chiar în regulă.
Acum nu știu dacă au fost doar unele produse cu defect de fabricație sau dacă este o problemă care poate apărea după un timp de utilizare - sper să fie prima variantă(eu am cumpărat produsul la mâna a doua de la slavic1983 care spunea că l-a utilizat de câteva ori, deci n-ar trebui să fie vorba de uzură).
Produsul vechi încă este utilizat, dar presupun și acum ca la început că având acea porțiune unde pistonul coboară mai ușor în gol(când este umplut cu apă fierbinte parcă se manifestă ceva mai bine), nu face presiunea necesară și probabil este afectat și rezultatul din pahar. Undecided

@razvanMB Dacă pentru garanție n-am rezolvat pe plan local(te-aș fi contactat în privat dacă era cazul, dar e bine că am rezolvat și altfel), poți să-mi spui te rog dacă se poate achiziționa garnitura respectivă? Smile Cred că ar putea fi utilă informația și pentru alți utilizatori, dacă mai sunt cu aceeași problemă sau va reapărea pe viitor.
LE: Și așteptăm extracția cronometrată. Și eu am crezut că durează cam puțin extracția și am încercat să o lungesc, dar apoi parcă nu era ce trebuie ca gust.

Din pacate nu urmaresc regulat postarile pe forum, mai ales in ultima vreme, fiind extra ocupat cu un nou proiect. In consecinta mi-e greu sa rezolv garantiile daca nu sunt contactat direct si as prefera telefonic sau email, mi e mai usor, mai ales ca trec si 2 3 zile in care nu intru pe forum, deci nici PM nu ajuta. 

Am inlocuit cred vreo 5 kompresso pana acum integral, fara sa incerc sa rezolv partial problema, gen garnitura, cilindru etc. Mi a fost mai comod si asa cum ai constatat si tu, Cafflano e constienta de problema si le schimba fara probleme. 

Vizionand videoclipul tau si comparand cu cel pe care il am acasa ( si acum in fata mea) as zice ca nici Kompresso initial nu ar avea o problema. Cele pe care le am schimbat cadeau pana jos, si al meu de acasa se opreste in cadere libera pana pe la gradatia de 50 ml si merge fara probleme, extrage bine, face presiune. 

Extractia cronometrata sper sa o pot face in weekend. Totusi, nu are legatura cu acesta ipotetica problema de garantie, se adreseaza mai mult celor care vor sa aiba un reper "universal" de timp de extractie pe Kompresso. 

Daca totusi mai intampini probleme sau crezi ca ai in continuare o situatie de garatie, cu mare drag pot sa ajut daca ma contactezi direct, nu pe forum. 

Garnitura aceea in principiu ar trebui sa fie pe stoc, verific dar repet, discutam direct. :)

Reply
Te voi contacta si eu Razvan. La mine pistonul cade chiar mai jos decat cel din video postat de colegul nostru mai sus. Chiar ma intrebam de ce imi iese apa pe laterale si nu pot scoate o cantitate mai mare de lichid, dar pana sa vad postarile de aici credeam ca asa sunt toate.
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Da, fara probleme. Se considera defect daca pistonul aluneca gravitational in camera de extractie ( tubul transparent ) mai mult de jumatate, adica sub gradatia de 45 ml. La mine acasa aluneca pe la 55 ml si merge ok. 

In video ul prezentat de colegul Sochaux nu pare sa alunece sub acest prag si asa cum spunea si colegul @fmmirel, cand problema este reala intra si apa pe langa piston, asa cum au mai semnalat colegi anterior. 

In caz ca cineva doreste sa scoata si sa schimbe garnitura rosie, am primit de la Cafflano un video, link ul este aici : 

https://youtu.be/p9YtoM2AjoI

Citez si din conversatia cu ei : 

"There are tolerances on Chambers in production. Of course, silicon gasket too. If they are too loose, which leads the Piston down to less than half of the Chamber without manual press, we can replace. Otherwise, leave the Piston on the Chamber a little bit longer after pouring hot water. It will make the Silicon gasket expended with temp. "

Reply
Eu as fi multumit si cu o garnitura noua, nu e necesar sa-l schimb pe tot pentru ca in rest e ok, filtrele de metal chiar sunt surprinzator de rezistente, ma asteptam sa se indoaie in timp. Testez sa vad daca aluneca intr-adevar sub 45ml si revin cu un telefon dupa caz. Multumesc mult Razvan

Reply
Fara probleme se rezolva. Tolerantele sunt si la tubul transparent, daca e de acolo e mai rau. Dar oricum, testeaza, pune si un video si vedem. Eu incerc sa mai fac un video mult mai scurt cu o extractie asa cum o consider eu ok ca si timp si o sa l postez, poate reusesc zilele urmatoare.

Reply
Mulțumim frumos pentru ajutor
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Azi, am modificat măcinatura (1.7 in loc de 1.6 pe kinu m47), am ținut pistonul în apa calda (ajungea la gradația 45 dacă îl lăsăm liber) și astfel în pahar au ieșit puțin peste 30 ml in 30s cu tot cu preinfuzie.
Mulțumesc de sfaturi!

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Lelit PL92 + Kinu M47 

Reply
Am testat si se pare ca in cazul meu nu coboara sub 45. Ajunge undeva intre 50 si 55. Deci aparatul e in regula probabil gresesc eu ceva. Am sa incerc sa rasnasc mai grunjos.

Reply
A încercat cineva?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
pe langa pret la jumatate, mai e si $3.63 shipping... prea frumos sa nu fie tzapa...

Reply
Massdrop nu sunt tepari  Smile
E un concept destul de interesant, cumva o firma care se ocupa de group buys pentru a obtine preturi mai bune. In unele cazuri au chiar produse putin customizate pentru ei.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Foarte bun prețul, chiar dacă probabil trebuie adăugate taxe (TVA ar fi la acea sumă).
Dar, există un mare DAR. Dacă am văzut bine e posibil să trimită prin DHL. Și dacă n-ai EORI pentru a te ocupa singur de plata TVA, te vor ajuta DHL... ajutor pentru care se va plăti o taxă suplimentară (probabil vreo 100 RON sau aproximativ; ceea ce e foarte mult raportat la valoarea produsului + transport).
Poate confirma cineva care a mai comandat de pe Massdrop, faptul că trimit prin DHL la noi? Info: https://helpdesk.massdrop.com/hc/en-us/a...-shipping-

Măcar să știe cei care se încumetă să comande, să-și facă EORI până ajunge coletul. Când a ajuns coletul, nu prea mai ai timp să faci EORI iar după câteva zile în care îți păstrează coletul cei de la DHL, te taxează pentru depozitare și ajungi la fel sau mai rău decât cu taxa pe care ți-ar fi cerut-o dacă s-ar fi ocupat ei de plata TVA.

Detalii EORI: https://www.customs.ro/e-customs/eori
Dar se găsesc discuții pe diferite site-uri/blog-uri/forumuri.

Reply
Am primit colet de la Massdrop prin DHL Global Mail, ridicat din oficiul postal cu vama din Cluj. Am platit TVA aferent. Agentul vamal nu m-a intrebat despre EORI, dar am numar EORI.
Banuiesc ca se cere codul EORI doar la livrari prin DHL Express, pentru ca fac ei vamuirea.

Reply
Pai e de incercat si pentru orice eventualitate, de rezolvat in prealabil cu EORI, tampenia astrala a birocratiei fiscale romanesti(probabil tampenie cu "dedicatie").  

Cine e interesat, poate face un topic cu comanda de grup pentru cei cu simtul aventurii, eu ma bag.
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply
EORI este o creatie EU.

https://en.wikipedia.org/wiki/EORI_number

Nu as face group buy pentru asa ceva, cu 45$ poti scapa netaxat daca vamesul este intr-o zi buna, cu 2-3 bucati mai greu... iar de la a 4a deja depasesti 150$ si intri si pe taxe vamale (accize), pe langa TVA.
La transportul ala ridicol de 3.6$ pur si simplu nu merita grupat, costa mai mult sa trimiti cu curierul in alta localitate.

Reply
Nu vorbesc de Creatie si Creator, vorbesc de biserica si popi. Nu UE a impus sistemul asta tembel cu instalarea de soft suplimentar si descalcirea algoritmului birocratiei ANAF in scop de a renunta si a mandata pe altcineva sa se ocupe de formalitatile vamale. 

Group buy e pentru "suport", sustinere reciproca in caz de teapa si un singur formular EORI.
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply
Massdrop nu e cu țeapă. Smile
Mai e și plata prin paypal, care este încă o asigurare pentru cine se gândește că ar putea fi vorba de vreo țeapă.

Reply
Atunci e foarte tare! Poate face cineva  grup, sa nu isi bata cu totii capul in eventualitatea EORI. Nu e mare diferenta intre transportul in dolari si curierul national.
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply

Reply
Atentie, inainte de kompresso, Cafflano se facusera cunoscuti cu alte solutie mobile de brew, Kompact si Klassic, ultima cu rasnita incorporata si brew all in one... asa ca nu ii ambitionati, ca nu se stie cum inghesuie in kompresso si o rasnita :D

Reply
Trusa excursionistului nostru contine mai multe componente Cafflano.
Scopul urmarit este sa poata produce 1-2 shoturi tip espresso dimineata, consumate pe loc, apoi un brew lung in termos pentru toata ziua. Seara inca un shot espresso, daca este cazul. 
De aceea trusa se compune din:
- un kit Kompresso
- sita de la Klassic
- un termos
- rasnita portabila
- boabe de cafea prajita (de specialitate !)
Apa calda se procura dupa posibilitati.

Reply
(27-12-2018, 15:16)nechezol Wrote: Pai e de incercat si pentru orice eventualitate, de rezolvat in prealabil cu EORI, tampenia astrala a birocratiei fiscale romanesti(probabil tampenie cu "dedicatie").  

Cine e interesat, poate face un topic cu comanda de grup pentru cei cu simtul aventurii, eu ma bag.

Si pe mine m-ar interesa

Reply
Prea târziu. Oferta a fost doar atunci și s-a dus.

Reply
Intamplator chiar acum este in derulare oferta pentru modelul Klassic, la 60$+transport.
https://www.massdrop.com/buy/cafflano-klassic

Reply
bjpenn, nu cred că mi-a ieșit niciodată atât de multă cafea în ceașcă.

La început, foloseam o măcinătură mai grosieră, pentru că presupuneam că nu trebuie să mă chinui să apăs foarte tare. Totuși, am luat la un moment dat cafea de la Sloane și i-am rugat să-mi macine o parte să compar granulația. Era mult mai fină decât orice măcinasem eu. Așa că am ajuns să macin la 8 sau 9 setarea la Comandante și espresso-ul iese mult mai corpolent.

O să cântăresc și eu azi să văd cât espresso îmi iese cu măcinătura asta.
Aeropress, Kompresso + Comandante

Reply
Eu am folosit 15 g cafea proaspat prajita si macinata cu rhinowares la 2/3 clikuri. Daca pui 70 ml apa ar trebui sa fie paharelul plin si cremos.

Reply
Adevărul e că n-am mai folosit de mult acel păhărel, deci nu mai am reperul.

Am făcut în dimineața asta două extracții și la ambele mi-au ieșit 29-30 g de espresso.
Aeropress, Kompresso + Comandante

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)