(26-11-2018, 23:14)claudiur Wrote:(26-11-2018, 19:29)razvanMB Wrote: Cand pun 70 de ml, foarte rar ies doar 20 ml. Exista o singura exceptie, cand macin prea fin si extractia este mai lenta decat optimul.
Poate asta e cauza la mine. De obicei trebuie sa apăs destul de tare pe piston ca să fac extractia pana la capăt. Am zis ca mai bine apăs mai greu și scot shotul in 25 s decât sa treacă apa prea ușor prin cafea în doar câteva secunde..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Aproape sigur. Data viitoare cand mai fac pe kompresso o sa ma cronometrez, insa din momentul in care apas tare extractia nu dureaza mai mult de 10 sec..doar ca partea de preinfuzie ( in care torn apa si pregatesc pistonul pt apasare) plus partea de infuzie la presiune joasa ( pre extractie) cand apas f usor pentru a penetra cat mai uniform pucul cu apa din piston, dureaza la mine 15 20 sec, deci in total te poti duce usor peste 30 insa partea de extractie la "9 bari" sa zicem e relativ scurta. Daca e prea lunga subextragi, cu exceptia cazului cand e foarte lunga ( 30-40 sec ) si poate ai sanse sa supraextragi chiar daca e macinatura fina..
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)

L-am primit din Korea după 2 săptămâni și ceva, miercuri seara a fost ridicat de la poștă.
Cred că ar putea fi utilă informația și pentru alți utilizatori, dacă mai sunt cu aceeași problemă sau va reapărea pe viitor.