Espressoman traditionalist
ro
... In cazul asta , in afara de lemn e bun si aluminiul ( eventual anodizat ) ... k sa fie si durabil in timp , dar parca vad ca peste vreo 2-3 sapt. gasim la colegul @
MyR la magazin , setul complet ( nivelator , scarpinator si tamper ) si la promotie ... :D ... - fara halat.
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Aluminiul vs altele, se cam ... hăisește, dar nu pot spune că e câh.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Banned
Viena
cauta eloxare, nu se uzeaza aluminiu dupa asta.
Pe Honne aveti piese din aluminiu eloxat, culorile alea turbate.
https://www.youtube.com/watch?v=EExru6nQjjI
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
09-10-2018, 22:36
(Edited 09-10-2018, 22:37 by MyR.)
(09-10-2018, 17:43)Levo Wrote: ... In cazul asta , in afara de lemn e bun si aluminiul ( eventual anodizat ) ... k sa fie si durabil in timp , dar parca vad ca peste vreo 2-3 sapt. gasim la colegul @MyR la magazin , setul complet ( nivelator , scarpinator si tamper ) si la promotie ... :D ... - fara halat.
:-)) nu se stie ... poate .... in mod sigur
--Only God Can Judge Me--
Espressoman Administrator
Bucuresti
Se tine de treaba
colegul cu imprimanta 3D. Varianta de 250g :)
![[Image: U3USMub.jpg]](https://i.imgur.com/U3USMub.jpg)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman traditionalist
ro
... Tre' sa iau si eu unul , dar am zis sa-l fac breloc la un "
Liberator " (FP-45) ... :D ... ( sau o varianta mai
eleganta )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
București
Bine v-am găsit.
Mi-am luat și eu Kompresso acum câteva zile și am experimentat cu el într-o zi. Prima cafea cu care am încercat era prăjită pentru espresso, o Costa Rica de la Origo. A ieșit asemănător cu espresso-ul pe care l-am băut la Steam, totuși ceva nu mi s-a părut în regulă și voiam să confirm dacă e ok:
După extracție, când ridic pistonul iese apa din cilindru. Ar trebui să se întâmple asta?
În plus, am încercat să introduc și eu pistonul în cilindrul gol și să-l las să cadă. A ajuns sub gradația de 40, undeva pe la 35. Să fie problema pe care au avut-o ceilalți colegi forumiști?
Aeropress, Kompresso + Comandante
Espressoman infocat
București
Până la urmă m-am întâlnit cu Răzvan și l-am schimbat.
Aeropress, Kompresso + Comandante
Espressoman infocat
bucuresti
La voi cât lichid iese în ceașcă? Eu pun 60 ml apa și 13g de cafea și îmi curg 20 ml de espresso ceea ce mi se pare cam puțin..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman in foc@
Iasi
Da, o parte din apa ramane in puc, cealalta parte in cilindru, nu se poate extrage mai mult de 30mg.
Am incercat metoda Felini dar nu iese de fiecare data ce trebuie, am renuntat si ma multumesc cu cat iese din presare continua, pana la capat.
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
.ro/.be
Incearca sa pui apa spre 70 ml. La final, cand scoti pistonul, putina atentie sa nu iti vina apa fierbinte (care posibil sa migreze in cantitati mici deasupra garniturii printre piston si cilindru) pe degetele cu care tii contra de aripile 'portafiltrului'.
Cel mai recent shot masurat: 13g in, 26.6g out cu 15 sec apasare foarte foarte usoara pana sa apara primele picaturi apoi apasare serioasa ce a durat 18 sec pana la finalul extractiei.
E o joaca de-a profilarea, buna in procesul de invatare :)
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Espressoman infocat
bucuresti
Încă 18 secunde după cele 13, sau 18 secunde în total?
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
.ro/.be
21-11-2018, 23:03
(Edited 21-11-2018, 23:14 by lookas.)
Da, era exemplul shotului din seara asta. 18 sec de apasare cu forta, dupa cele 15 de umezire a pucului.
Dimineata, pe o rasnire mai fina am cam ratat shotul, am avut nevoie de vreo 30 ca sa il extrag complet si a venit la pachet cu prea muot bitter.
Alteori partea de extractie se termina in 10 secunde si nu imi pare prea bine... fiecare experiment cu observatiile lui.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Espressoman infocat
bucuresti
In videoclipul de mai jos, la min 8:15, vad ca lor le-a ieșit un shot de 31 g.
https://youtu.be/oU7ItM_sKEc
Azi am refăcut testul, cu 70 ml și în ceașcă au ieșit tot 21 de grame. Câteva grame de apa ies în afara tubului iar o alta parte rămâne în zona pucului. Când ridic pistonul, apa de deasupra pucului urca în cilindru și mai am și acolo în jur de 25 ml. Tamparea o fac foarte ușor cu un tamper custom și folosesc 13 g de cafea.
![[Image: 26090073857eed217f455c42c61d57fb.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181125/26090073857eed217f455c42c61d57fb.jpg)
![[Image: 8ba6c3a6fc26ecb5412fc2ff32b3e962.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181125/8ba6c3a6fc26ecb5412fc2ff32b3e962.jpg)
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu e ok sa iti urce cafea in cilindru, nu mi s-a intamplat vreodata
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
espressoman amator
TIMISOARA
25-11-2018, 19:40
(Edited 25-11-2018, 19:45 by orwo.)
asa am si eu dar cand vreau sa scot pistonul afara ,face un fel de vacuum si trage cafea
eu am mai intrebat pe forum daca e normal ca sa iasa asa putina cafea din 14g ....o mare parte a apei trece din cilindru in piston in timpul extractie in asa fel incat la final raman cu foarte putina cafea in ceasca
cred ca e de vina garnitura de pe piston care permite sa treaca apa dupa ea desi ar trebui sa reactioneze ca un semering adica sa se umfle si cu cat creste presiunea asupra ei cu atat mai mult sa se umfle si sa nu permita sa treaca nimic de ea.daca cel care a avut amabilitatea sa ne vanda aceste aparate ne-ar putea lamuri in aceasta chestiune,cred ca multe intrebari ar disparea.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Incercati cu 70 de ml de apa, o sa iasa minim 25 si va fi mai echilibrat shot ul ;)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espressoman infocat
bucuresti
Răzvan, cu 70 ml am încercat.
Lelit PL92 + Kinu M47
Aero...
Bucuresti
(25-11-2018, 19:40)orwo Wrote: ...
cred ca e de vina garnitura de pe piston care permite sa treaca apa dupa ea desi ar trebui sa reactioneze ca un semering adica sa se umfle si cu cat creste presiunea asupra ei cu atat mai mult sa se umfle si sa nu permita sa treaca nimic de ea...
Vorbim de o garnitura montata pe o sita. Sita nu restrictioneaza sensul, iar garnitura este doar pentru asezare.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Cand pun 70 de ml, foarte rar ies doar 20 ml. Exista o singura exceptie, cand macin prea fin si extractia este mai lenta decat optimul. Incearca cu o macinatura mai groasa, in mod normal nu ar trebui sa ai rezistenta prea mare la apasare pentru extractiile echilibrate. In mod cert vei obtine peste 25 ml dar nu mai mult de 30 de ml.
espressoman amator
TIMISOARA
Ok, dar de ce îmi trece apa în spatele garniturii de pe piston?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Ce au raportat unii in paginile anterioare, ca le pica liber pistonul jumatate din cilindru... sugereaza o conicitate.
Nu stiu daca e intentionata sau nu, dar la nivelul asta de precizie, temperatura si presiune, mie mi se pare ca plasticul nu e materialul cel mai potrivit pentru sarcina asta...
Espressoman infocat
.ro/.be
26-11-2018, 20:02
(Edited 26-11-2018, 20:04 by lookas.)
Un workaround pentru a compensa diferentele constructive intre exemplarele pe care le avem (conicitatea "cilindrului", diametrul garniturii pistonului) ar fi sa se tina pistonul (partea cu manson negru) in apa fierbinte inainte de extractie. Se va dilata considerabil garnitura si in consecinta, mai putina apa va scapa deasupra ei iar cresterea presiunii va incepe mai sus in cursa pistonului...
espressoman amator
TIMISOARA
26-11-2018, 20:34
(Edited 26-11-2018, 20:35 by orwo.)
O sa încerc și eu varianta ta sper sa fie bună
Normal ar trebui sa se umfle garnitura de la presiunea apei....
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
26-11-2018, 21:11
(Edited 26-11-2018, 21:17 by sochaux_.)
@
Mihai L Ai înțeles greșit, în textul extras și citat de tine eu înțeleg că
orwo se referă la altceva... și cred că a mai postat în trecut despre această problemă. Acolo se referă la apa care trece în piston deasupra de garnitura pistonului în timpul apăsării pistonului pentru extracție. Nu se referă la cafeaua care ajunge în apa din cilindru la extragerea pistonului după extracție.
@
orwo Eu cred că la tine este defectă garnitura și/sau cilindrul dacă trece apa deasupra în timp ce apeși pe piston.
Dacă apa ar trece deasupra garniturii de pe piston în timp ce apeși pistonul, după ce termini extracția fără să scoți pistonul întoarce invers aparatura , apoi iar în poziția normală și ar trebui să vezi acea apă curgând pe lângă. Sau tu te referi că trece apă pe lângă garnitura pistonului când tragi afară pistonul? Dacă extragi pistonul mai încet poți observa mai bine ce se întâmplă când pistonul trage apa înapoi și probabil dacă este slabă garnitura și/sau cilindrul este mai larg sus, în acea porțiune de sus poate să treacă apa pe lângă garnitură.
Referitor la această problemă cu cilindrul și/sau pistonul despre care am scris și eu pe aici, voi reveni zilele următoare(poate chiar mâine) cu informații noi și cu un filmuleț comparativ de la un Cafflano Kompresso nou.
Aero...
Bucuresti
(26-11-2018, 21:11)sochaux_ Wrote: @Mihai L Ai înțeles greșit, în textul extras și citat de tine eu înțeleg că orwo se referă la altceva... și cred că a mai postat în trecut despre această problemă. Acolo se referă la apa care trece în piston deasupra de garnitura pistonului în timpul apăsării pistonului pentru extracție. Nu se referă la cafeaua care ajunge în apa din cilindru la extragerea pistonului după extracție.
@orwo Eu cred că la tine este defectă garnitura și/sau cilindrul dacă trece apa deasupra în timp ce apeși pe piston.
Eu am interpretat in contextul frazei de mai jos. Daca cilindrul nu este etans, nu face vacuum.
(25-11-2018, 19:40)orwo Wrote: asa am si eu dar cand vreau sa scot pistonul afara ,face un fel de vacuum si trage cafea
...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
espressoman amator
TIMISOARA
Da, după extractia propriu zisa când trag de piston apare și acea apa colorata, probabil ce iasă din puc, dar mai ajunge și în piston în timpul extracției
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
(26-11-2018, 20:34)orwo Wrote: O sa încerc și eu varianta ta sper sa fie bună
Normal ar trebui sa se umfle garnitura de la presiunea apei....
sunt 2 probleme distincte aici :
- face vacuum cand tragi pistonul, la finalul extractiei, e perfect normal, trage si apa si cafea. teoretic asta arata ca aparatul functioneaza bine, eu asa fac la fiecare extractie, produc vacuum sa curat usor
- nu se etanseaza cilindrul in timpul extractiei, cand apesi sa comprimi, e total altceva, e un defect din fabricatie, au mai semnalat si alti useri si se schimba pe garantie fara probleme.
Espressoman infocat
bucuresti
(26-11-2018, 19:29)razvanMB Wrote: Cand pun 70 de ml, foarte rar ies doar 20 ml. Exista o singura exceptie, cand macin prea fin si extractia este mai lenta decat optimul.
Poate asta e cauza la mine. De obicei trebuie sa apăs destul de tare pe piston ca să fac extractia pana la capăt. Am zis ca mai bine apăs mai greu și scot shotul in 25 s decât sa treacă apa prea ușor prin cafea în doar câteva secunde..
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
Constanta
Eu pun tot timpul apa fiarta pana la “buza” si nu obtin niciodata un shott <30g.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter