Espressoman infocat
Bucuresti
https://maps.app.goo.gl/cp2McKu9yDeAvg4M9
Foloseste cafea de specialitate si un espresso single origin e 7 lei
Espressoman infocat
LV426
Espressoman infocat
LV426
Am ajuns iar prin Baia Mare, de data asta m-am oprit la Pressco. Luat un americano/lungo (cum vreti sa-i spuneti) care s-a remarcat chiar si pe papilele mele nu foarte sensibile. Mai bausem Pressco in Arad la Kaffeine, si atunci foarte buna.
In orice caz, daca ajungeti prin Baia Mare, treceti pe la Pressco si Rox, sunt la 3 minute pe jos distanta una de alta, imo locatii de top in tara.
Espressoman infocat
Timisoara
Am rămas in pana de cafea, in Targu Jiu.
Aveți cunoștiință de o locație de unde pot cumpara o punga de cafea rezonabila?
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
Espressoman Administrator
Bucuresti
Cum scriam si pe Facebook-ul Espressoman, drumeții care vin la Canionul 7 Scări dar si locuitorii si turistii Brasovului il au pe Manole si mașinuțele sale Transformers ce devin cafenea in cateva minute, proiect botezat FLY Coffee inca de pe vremea Nataliei de la cofetaria Lavender din Brasov, care a conceput totul.
Am baut un espresso chiar bun la Manole la masina, facut pe un HX dar facut bine.
Fiind originar din Rep. Moldova am aflat de la el ca Ucraina avea inainte de război aproximativ 1600 de prajitorii, ceea ce mi se pare absolut incredibil. Atât de incredibil încât caut in continuare a doua sursă pentru confirmare. Poate cineva din Rep Moldova stie situatia mai bine si ne poate ajuta cu aceasta informatie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Chisinau
https://inventure.com.ua/analytics/inves...ne-or-2020
Un studiu ce arata ca pe linga 10 mari operatori mai sunt peste 1500 de mici operatori care prăjesc cafea verde si vand produse.
Nu cred in cifra asta, probabil e prelucrare eronata de date. Poate 1500 de cafenele , dar nu prajitori
Un alt studiu scoate la suprafata vreo 30 de prajitori mai cunoscuti.....
https://joinposter.com/post/kto-i-kak-ob...-v-ukraine
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
Bucuresti
De ziua Buimacului, am baut un Peru la...Buimac :) Si am pus la rece colaborarea pe cold brew impreuna cu cei de la Kofiti!
Multi ani!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
(29-10-2015, 00:41)AndreiB. Wrote: Nu Kosta, nu exista cafea buna (servita) in Buzau..deocamdata. Dar in 3 saptamani se va bea. Si din Ian se va bea si din al 2 loc...si nu spun mai mult de atat :))).
Dar chiar era pacat ca in oras sa miroasa a cafea praspat prajita, si sa nu se si bea :)).
Cum e situatia la zi AD 2023 ? Ca trec maine prin Buzau si v-as face o vizita...
Sau, macar o cafenea care serveste cafea Claro ?
Espressoman infocat
Bucuresti
16-09-2023, 21:42
(Edited 16-09-2023, 21:42 by mynameismada.)
Era Primus Coffee, aveau cafea de la Dropshot, dar vad ca acum apare Temporary closed pe Maps.
Vezi Moro Coffee, parca aveau cafea de la Origo.
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g
Bucuresti
Si inca o cafea buna bauta la si cu Papajacques :)
Cam departe sediul pentru traficul din București dar cu un telefon înainte se poate ajunge.
Foarte buna Kenya dar si noul blend Kenya + Brazilia
Am pus si pe Facebook cateva detalii si poze:
https://www.facebook.com/100063457996276...mRDj57cxl/
![[Image: qVWcUlW.jpg]](https://i.imgur.com/qVWcUlW.jpg)
Espressoman infocat
Bucuresti
(22-10-2021, 11:23)KrisssKros Wrote: In drumurile mele prin tara, am poposit cateva zile in Sibiu.
1. La "AM/PM coffee", pe strada Ocnei 25, mi-a placut cel mai mult. Doi baieti pasionati de cafea plus un barista incepator, dar dedicat si interesat de feedback-ul clientilor, de ceea ce ii iese in ceasca, ce poate fi imbunatatit, etc. Cafea de la The Barn si Sloane (parca si Dropshot, dar nu m-a interesat). Am luat si acasa o Ethiopia Bombe prajita de The Barn, care mi-a placut foarte mult.
Per total, aici mi-a placut cel mai mult in Sibiu.
2. Pe aceeasi strada la nr.3 am fost la "Charlie's Specialty Coffee And Brunch". Partea de brunch mi-a placut, au niste snack-suri / sandwich-uri de-a dreptul excelente! Pe partea de "coffee" nu mi-a placut deloc. Aveau aproape toata gama de cafele prajite de Mabo, dar preparau espresso si brew doar dintr-o Brazilia prajita pt espresso. Neinspirata alegere pentru brew (sau necunoastere), atat ca origine, cat si ca prajire. Mi-a dat senzatia ca sunt axati mai mult pe volum decat pe ceea ce pot pune in cestile clientilor.
3. La "Arhiva de cafea si ceai" din Piata Mare am revenit dupa niste ani, cu asteptari destul de mari. Din pacate aveau doar cafea prajita de ei, se pare ca nu mai colaboreaza cu alti prajitori. Am luat si acasa o Kenia prajita de ei, nu mi-a placut deloc (am luat special Kenia, fiind cam cea mai problematica origine la prajit). Poate ca am avut eu asteptari prea mari sau poate d-soara blonda din spatele barului era mult prea la inceput, nu stia nimic despre cafeaua pe care o vinde, ii regla "seful" dimineata rasnita si ea doar apasa pe butoane, etc. Oricum, nu mi-a placut si nu cred ca mai trec. Poate si zona foarte centrala i-a facut sa se plafoneze, acolo fiind oricum mereu flux.
(07-10-2022, 22:12)dragos.stoian Wrote: Am încercat o Brazilie la Flow în Sibiu, delicioasa!
Am plecat și cu o Guatemala la pachet - abia aștept sa o încerc chiar în excursie pe Kompresso ![[Image: O53irKq.jpg]](https://i.imgur.com/O53irKq.jpg)
(18-02-2023, 20:07)Dif23 Wrote: Eu zic ca merita încercată. Dacă ai drum prin Sibiu îți recomand să mergi în locația din Piata Aurarilor, unde este și prajitoria. Aici poți schimba câteva impresii cu personalul, sa vezi un GS3 folosit la nivel comercial, sa ceri păreri despre experienta lor cu un LMLM folosit în bar
Trimis de pe al meu SM-G975F folosind Tapatalk
Mai sunt valabile aceste informatii, a mai aparut ceva nou in Sibiu? In principiu m-ar interesa sa plec de acolo cu vreun pachet de cafea, nu tin neaparat sa fie un loc si unde sa fie preparata bine cafeaua. Multumesc.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William
Espressoman infocat
Sibiu
Informația prezentată de mine este valabilă
Sent from my iPhone using Tapatalk
LMLM, Bentwood, Bravo tools, Acaia lunar, kinu M47 classic, bialetti brikka/ Past: Eureka Atom 75, ECM Classika pid, Lelit PL91T, Lelit PL72
Espressoman infocat
Bucuresti
Plec si eu weekend-ul asta in Sibiu. Ultima oara am fost la Lumos si mi-a placut, o sa merg din nou acolo, dar as vrea sa incerc poate si pe cei de la Flow, poate iau si niste boabe.
Unde sunt exact? Sau or mai fi? Pe google, aici -
https://maps.app.goo.gl/e19dVxT79fhBeg59A - locatia apare ca Temporary closed.
Espressoman infocat
Timisoara
Sunt in incinta Arhiva de cafea, rebranduite pungile astfel. Este de fapt tot afacerea lor, flow nu mai e.
Recomand sa mergi la Nod-prajitoria, locatia din piata aurarilor are o atmosfera aparte.
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso
Espressoman infocat
Transylvania
28-10-2023, 23:46
(Edited 28-10-2023, 23:46 by alnick.)
Stravagante Caffe. Merită încercat. În Sibiu.
Staresso Mirage Pro & De'Longhi ECP, Hario V60 & Aeropress, IBRIC, KINGrinder K6 & AVX CG301, NanoFoamer Lithium, Cocinare B6, Timemore Basic 3.0...Dieckmann Röstmeister.
Espressoman infocat
Bucuresti
Incerc la Stravagante maine, azi era inchis.
Am fost in schimb la Amor Perfecto
https://maps.app.goo.gl/kJmqjH2bgCDX4ivaA
Cafea exclusiv din Columbia, proaspăt prăjita (5-6 octombrie), foarte buna. Au si boabe de vanzare, am luat si o punga.
Espressoman infocat
Deva
Colegii la Timișoara unde se mai bea cafea bună? Este ceva în afară de Ovride?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Timisoara
Filtru nu as putea sa recomand undeva anume, dar pt espresso poti incerca: brewno, doppio, comun.
Espressoman infocat
Deva
(11-11-2023, 12:46)NvM Wrote: Filtru nu as putea sa recomand undeva anume, dar pt espresso poti incerca: brewno, doppio, comun.
In ordinea asta? Caut 3rd wave cu cata aciditate se poate :)
Espressoman infocat
Timisoara
Ordinea e discutabila, la fel si nivelul de aciditate, fiind dependente si de cafelele ce sunt pe rasnita la momentul respectiv. As spune ca de cele mai multe ori, la comun au cafele cu o aciditate mai ridicata, iar la brewno mai putina. Daca cauti sa experimentezi cat mai multe, incearca si la statia de cafea, dar eu nu am trecut demult pe la ei.
Espressoman infocat
Timisoara
11-11-2023, 13:46
(Edited 11-11-2023, 13:56 by edri.)
Primii cred ca ar fi Doppio, cafele de la Pressco. Au si V60 in oferta. daca o nimeresti pe fata care gestioneaza cafeneaua stie sa-ti explice detaliat despre cafelele de acolo. Daca tot esti in zona nu departe este Garage Caffe, sunt comunicativi cei de acolo. Au cafele prajite de ei si nu se limiteaza numai la espresso, au cafea la aeropress si v60, deci cred ca se incadreaza la valu 3.

Mergand spre centru Ovride, de care ai auzit deja. Uzual au pe rasnita cafele de la manhatan. La filtru aleg ei metoda de preparare in functie de cafea, aeropress sau b75. Au si ceva gheisha pentru espresso special. Daca tot esti acolo, merita sa incerci si vis a vis, nu-i valu 3, e cafea italiana de la Bazzara. Merita sa incerci un espresso Jamaica Blue Mountain. Ar mai fi Statia de Cafea, dar cafeneaua mai spatioasa e la marginea orasului, este si una inghesuita pe langa medicina. In centru mai este Narativ, prajesc cafeaua lor de ceva timp, dar nu sunt cafele wow, sunt cafele corecte la pret rezonabil. Brewno sunt ok, nu am mai testat de cand au inceput sa-si prajeasca ei cafeaua. Fiind relativ recenta trecerea asta la cafeaua lor astept sa mai acumeleze experienta

Mai sunt o puzderie de cafenele mai noi sau mai vechi in acest areal, despre care nu stiu ce sa spun, ca nici cei de acolo nu stiau sa raspunda cand i-am intrebat cate ceva despre cafelele pe care le comercializeaza. :D
Espressoman infocat
Bucuresti
Va recomand si eu sa incercati Slower: este un concept nou in Ro - axat pe brew de calitate si frozen bar (cafelele sunt tinute in doze vidate si congelate).
Are o selectie permanenta de mai multi prajitori din afara (mai mult sau mai putin cunoscuti), uneori si din Ro.
Prepara cafelele pe Orea 13 gr: 210 ml.
Experienta de servire e ceva chiar inedit, nu va dau detalii, trebuie sa mergeti sa vedeti.
Locatia este pe Bd. Marasesti, vizavi de Engie.
Pt cei pasionati de brew, este must try si sigur o sa va placa mult.
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Timisoara
Din pacate nu am gasit un site Slower de unde sa se poata comanda, la nivel national, cafelele de la diversi prajitori internationali.
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
09-01-2024, 16:43
(Edited 09-01-2024, 16:43 by cristi5922.)
Am baut multe brew facute de baietii care acum au Slower si pot sa zic ca abia astept sa ajung sa incerc microloturile.
Cineva care a fost poate sa ofere un interval de pret?
WPM Primus | Flair 58 | J64V | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE
Espressoman infocat
Bucuresti
Confirm pentru Slower, parca e o cafenea facuta de mine pentru mine :)
Au permanent o selectie de minim 10 cafele pt brew, preparata la Orea, de la prajitori cunoscuti (Sumo, Coffea Circulor, AMOC, etc) si in diverse game de pret (cel mai scump brew parca e 35 de lei)
Baiatul de acolo e foarte dedicat si deschis oricand pentru discutii indelungate despre cafele.
Si da, e o experienta cu totul prepararea si servirea, nu e doar "poftim cafeaua".
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
Espressoman fresh
Bucuresti
09-01-2024, 21:22
(Edited 09-01-2024, 21:24 by SCristian.)
Salutare baieti :bye:
Va multumesc pentru cele de mai sus.In momentul asta a ajuns doar BLIND MONKEY (IE), pe 15 urmează să ajungă PEOPLE POSSESSION (FR).
Mai sunt pe drum GOLDBOX (UK), ROSE (CH) si FATHER’s (CZ).Toate cele bune
Espressoman infocat
Bucuresti
Subscriu la cele relatate de @
vladdooo, @
razvandumitru1 si @
slavic1983 despre Slower coffee bar si ii urez bun venit printre noi lui Cristi (@SlowerC).
SipSip - aveau la un moment dat Manhattan si Five Elephant.
Filtroman
Orea V4/ V60 Loveramics, Hario Ceramic, Origami/ Lily Drip/ Fellow Stag X/
Aeropress/ Hario V01 Neo
Pietro/ Comandante C40-MK4/
Espressoman infocat
Bucuresti
Si eu am petrecut o ora deosebita la Slower pe final de an; atmosfera deosebita si cafea buna.
Lelit MARA X, Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.
Espressoman infocat
Bucuresti
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Bucuresti
Bun pontul, mai trebuie sa exersam si alte metode in afara espresso :)
*mutam pe topicul propus de Vladdooo