In drumurile mele prin tara, am poposit cateva zile in Sibiu.
1. La "
AM/PM coffee", pe strada Ocnei 25, mi-a placut cel mai mult. Doi baieti pasionati de cafea plus un barista incepator, dar dedicat si interesat de feedback-ul clientilor, de ceea ce ii iese in ceasca, ce poate fi imbunatatit, etc. Cafea de la The Barn si Sloane (parca si Dropshot, dar nu m-a interesat). Am luat si acasa o Ethiopia Bombe prajita de The Barn, care mi-a placut foarte mult.
Per total, aici mi-a placut cel mai mult in Sibiu.
2. Pe aceeasi strada la nr.3 am fost la "Charlie's Specialty Coffee And Brunch". Partea de brunch mi-a placut, au niste snack-suri / sandwich-uri de-a dreptul excelente! Pe partea de "coffee" nu mi-a placut deloc. Aveau aproape toata gama de cafele prajite de Mabo, dar preparau espresso si brew doar dintr-o Brazilia prajita pt espresso. Neinspirata alegere pentru brew (sau necunoastere), atat ca origine, cat si ca prajire. Mi-a dat senzatia ca sunt axati mai mult pe volum decat pe ceea ce pot pune in cestile clientilor.
3. La "Arhiva de cafea si ceai" din Piata Mare am revenit dupa niste ani, cu asteptari destul de mari. Din pacate aveau doar cafea prajita de ei, se pare ca nu mai colaboreaza cu alti prajitori. Am luat si acasa o Kenia prajita de ei, nu mi-a placut deloc (am luat special Kenia, fiind cam cea mai problematica origine la prajit). Poate ca am avut eu asteptari prea mari sau poate d-soara blonda din spatele barului era mult prea la inceput, nu stia nimic despre cafeaua pe care o vinde, ii regla "seful" dimineata rasnita si ea doar apasa pe butoane, etc. Oricum, nu mi-a placut si nu cred ca mai trec. Poate si zona foarte centrala i-a facut sa se plafoneze, acolo fiind oricum mereu flux.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press