Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

(11-08-2021, 13:10)honciucmihai Wrote: Sunt in vacanta la Oradea si cum nu am putut sa nu vizitez centrul orasului ( care este superb ) trebuia neaparat sa beau o cafea . Am gasit Leonidas cafea de la Papa Jacques , cu toate ca papilele mele gustative sunt mai rau decat ale unei soacre ( din cele " poame acre " [emoji16]) pot spune ca a fost EXTRAORDINARA !!!
De mult nu am avut asa placere gustativa
pur si simplu este perfecta , BRAVO , BRAVO , BRAVO !!!
Un om norocos, cel ce găsește Leonidas și papa Jacques. Din păcate, in Constanța nu e o situație de genul acesta.

Reply
Am intrat azi la un espresso la prajitoria Meron in Cluj Napoca,  langa Camera de Comert. Locul e fain, amenajat in stil industrial, cu barista foarte prietenos.
Am baut o Costa Rica, San José, procesata prin fermentare termica, cu note de scortisoata, printre altele. Cum mi-am bagat nasul in ceasca, am fost "lovit" de scortisoara, de parca as fi mirosit un betisor. A fost foarte gustoasa, deci parerea mea e ca merita incercata, atat acasa, cat si acolo, preparata pe un La Marzocco foarte fain vopsit :)
[Image: yLsWS2U.jpg]
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
Am fost si eu la Meron in Bucuresti, langa Cismigiu. Am baut o Ethiopia Uraga foarte buna. Iar la Slow Coffee Festival mi-au dat o Columbia anaeroba - Delagua LOT 68 - absolut geniala.
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g

Reply
La Buimac la cafenea pe Icoanei se munceste de zor, se exerseaza profilarea pe Bugster, se trainuieste barista, se dau ultimile retusuri. Cand aveti timp dati o fuga sa-l incurajati pe Cosmin la probele tehnice si sa va bucurati de o cafea buna. Daca ne lasa pandemia poate facem si o deschidere cu espressomanii

[Image: nwHBCw8.jpg][Image: vdUX3BV.jpg][Image: HZnHaa7.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Wake-up Coffee Reșița.
o surpriză plăcută într-un orășel in care lava... și tchi... sunt etalonul.
Kinu M47|La Pavoni Europiccola pre-mill

Reply
In drumurile mele prin tara, am poposit cateva zile in Sibiu.

1. La "AM/PM coffee", pe strada Ocnei 25, mi-a placut cel mai mult. Doi baieti pasionati de cafea plus un barista incepator, dar dedicat si interesat de feedback-ul clientilor, de ceea ce ii iese in ceasca, ce poate fi imbunatatit, etc. Cafea de la The Barn si Sloane (parca si Dropshot, dar nu m-a interesat). Am luat si acasa o Ethiopia Bombe prajita de The Barn, care mi-a placut foarte mult.
Per total, aici mi-a placut cel mai mult in Sibiu.

2. Pe aceeasi strada la nr.3 am fost la "Charlie's Specialty Coffee And Brunch". Partea de brunch mi-a placut, au niste snack-suri / sandwich-uri de-a dreptul excelente! Pe partea de "coffee" nu mi-a placut deloc. Aveau aproape toata gama de cafele prajite de Mabo, dar preparau espresso si brew doar dintr-o Brazilia prajita pt espresso. Neinspirata alegere pentru brew (sau necunoastere), atat ca origine, cat si ca prajire. Mi-a dat senzatia ca sunt axati mai mult pe volum decat pe ceea ce pot pune in cestile clientilor.

3. La "Arhiva de cafea si ceai" din Piata Mare am revenit dupa niste ani, cu asteptari destul de mari. Din pacate aveau doar cafea prajita de ei, se pare ca nu mai colaboreaza cu alti prajitori. Am luat si acasa o Kenia prajita de ei, nu mi-a placut deloc (am luat special Kenia, fiind cam cea mai problematica origine la prajit). Poate ca am avut eu asteptari prea mari sau poate d-soara blonda din spatele barului era mult prea la inceput, nu stia nimic despre cafeaua pe care o vinde, ii regla "seful" dimineata rasnita si ea doar apasa pe butoane, etc. Oricum, nu mi-a placut si nu cred ca mai trec. Poate si zona foarte centrala i-a facut sa se plafoneze, acolo fiind oricum mereu flux.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Let's coffe in Cluj. O Gesha de la Friedhats, preparata V60 exceptional.
Vasi, barista si cred ca si proprietar, un baiat de nota zece de la care am mai invatat cateva lucruri noi despre V60. 
​​​​​​​Multumesc colegilor @Ernest Valentin si @miro pentru recomandare, a fost cu adevarat o experienta deosebita pe care o recomand din toata inima.

Reply
OvRide Timisoara 
Am baut, daca nu cea mai buna Rwanda, sigur in top 3 all time! Prajire filtru, sa vedem cum va iesi acasa ...
[Image: iXBmvTE.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Prin ce orase te învârti la noi, sa te trimitem undeva gen Terzi :) ?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
salut Liviu& all.
Brașov. e o croitorie pe aici.  Rolleyes
nu am băut , aveam deja la bord vreo 3 când am fost, am luat la pachet 250 Gr de Etiopia
Izzo Alex duetto 2, mazzer super jolly, cuptor cu gaz home-made

Reply
Vezi la Tekafe, este Andrei Tecau acolo, fratele tenismenului Horia Tecau, un baiat extraordinar si dispus la vorba cu espressomanii. Acolo m-am vazut si eu cu radudani cand am fost in BV.

Reply
Am făcut o tură :).
M-am enervat cu parcarea, dar am reușit.
ahaaa, acum înțeleg de ce mi-a vorbit de tenis...?
băui o Etiopia , espresso, 18 grame de cafea. Bună, ce sa spun, aciditate cum trebuie, aproape zero amăreală. Poate săriți în sus, eu pun zahar la cafea, cam 1.5- 2 grame maxim( linguriță de ceramică, of course). la asta nu am pus, a fost ok așa.Am mai schimbat câteva vorbe, omul deschis, simpatic, cunoștințe cat cuprinde. Na, este domeniul lui.Mai merg sa iau un filtru, am înțeles că s-a specializat in metoda asta.

peste drum este un fost bar, oarecum celebru la vremea lui "Cafeteca".Se mai vede scrisul așa vag pe perete, parca e o pictură din aia medievală. este închis, paragină. Am fost odată acum multi ani, se fuma, prăjeau cafea dar era arsa cărbune. Asta este, s-au schimbat vremurile,lumea vrea calitate. Nu pot sa nu îmi amintesc vremurile când se lua pe sub mana wiener. punga aia galbenă.

Reply
Cafeteca are multe alte sedii noi acum, locatii foarte dragute din pct meu de vedere. Iar cafeaua e departe de prajire dark in prezent, maxim medium.

Daca pe undeva gasesti o cafea care sa aduca macar 75% cu aia de la Terzi pe care o simti si dupa 30 de minute, sa ne spui. Au trecut ani buni decad EU unul nu am Mai gasit ceva de genul asta, si incep sa cred  ca poate memoria Imi joaca feste si defapt nici nu am baut vreodata asa ceva  Confused
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Am băut o cafea aproape foarte buna la Băneasa Mall sau cum se cheamă, undeva la etaj, labcafe. O Etiopia ,dar buna rău. Era o fată care știa bine ce face. Plus avea de toate alea, motta de nivelat, tamper electric, cântarea tot, aparate faine. punea 9.5 grame, aparatul pe la 91grade, timp 30 și ceva de secunde . am luat o punga, acasă trebuia sa fac 95 de grade și vreo 45 de secunde. Una peste alta bună, înainte băusem la Starbucks, o porcărie. Așa am încheiat periplul meu in capitala țării unde vin foarte rar și am luat-o cu curaj pe drumul de întoarcere care este mereu de neuitat.

Reply
Asa se numeste, labcafe ? Sau oare zici de Bob Coffee ? Etiopia fiind Worka Chelichele ...?

Reply
cred că ai dreptate la ambele puncte. știu că am văzut de jos scris lab cafe, nu m-am dus cu mari speranțe, vroiam o cafea calda și atât, dar a fost o super surpriza. și da, Etiopia Chelichele.

Reply
Cafea de specialitate dozeaza 9.5g in single basket? de cand?

Reply
La orice cafenea de specialitate poti cere si single.

Reply
Desigur, la orice cafea de specialitate cu renume single inseamna ca iti trage shot dublu cu portafiltru dublu si iti serveste doar o portie. Nu se complica nimeni cu sita single (alta setare la rasnita, channeling, shoturi inferioare la gust din cafea 3rd wave, gust mai subtire).

Reply
Mie mi-a luat vreo 4 ani cred sa ajung sa fac bine cu sita de single. Făcând zi de zi cafea, de vreo 3 ori . Puteți rade dar cam așa este. Daca fac un dublu , clasic că sa zic așa, de 16, max 17 grame, am aceiași setare la râșniță sau o mica jumătate de linie modificare. Beau prea multa cafea 4 pe zi cel puțin, daca aș pune 18 grame la fiecare porție...as avea un puls accelerat rău. Și așa am cam exagerat. mi-am luat ceva decafeinat boabe dar inca nu am băut.

Reply
Fix azi am baut si eu o cafea in Baneasa Mall. Am fost la Atlas Coffee unde aveau cafea de la Dropshot. Azi aveau Ethiopia Bale Mountain pe râșniță.
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g

Reply
..la Buimac s-a baut cafea buna zilele astea si se va mai bea mult si bine de acum inainte pentru ca a terminat amenajarea si mutatul prajitorului. Numai bine ca i-am prins si @nickso (poate va era dor) si pe Raducanu, #latteartistul antrenandu-se pentru propria cafenea (la 2min. de Buimac, pe Eminescu) ce isi va deschide si ea portile in curand. Sper sa ne organizam si sa ne vedem la cafele peste tot unde espressomanii isi fac de cap in spatele barului.

[Image: zTLDEKh.jpg]
[Image: sE317SC.jpg]

Reply
Tot la prajitoria/cafenea Buimac am savurat Columbia Pedro Guzman V60 preparata de Raducanu. Curcubeu pe cerul gurii!
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Buna,

- recomanda cineva o cafenea buna in Miercurea Ciuc ?
- Tot in Miercurea Ciuc, are cineva idee de unde as putea lua filtre de Aeropress - am plecat de acasa fara...

Multumesc
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM

Reply
Salut,
Nu cunosc cafenelele din Miercurea Ciuc, dar știu că 112 din Târgu Mureș și-au deschis de ceva timp cafenea și în Miercurea Ciuc. Îți recomand să încerci. 112 Coffeehouse: https://www.facebook.com/112coffeehouseciuc
Șanse foarte mici să găsești filtre Aeropress la ei, poate doar kit complet. Sau te pui bine cu barista să-ți "împrumute" câteva. :D

Reply
(11-12-2021, 01:18)sochaux_ Wrote: Salut,
Nu cunosc cafenelele din Miercurea Ciuc, dar știu că 112 din Târgu Mureș și-au deschis de ceva timp cafenea și în Miercurea Ciuc. Îți recomand să încerci. 112 Coffeehouse: https://www.facebook.com/112coffeehouseciuc
Șanse foarte mici să găsești filtre Aeropress la ei, poate doar kit complet. Sau te pui bine cu barista să-ți "împrumute" câteva. :D

Perfect, e foarte aproape de unde stau, multumesc !
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM

Reply
(10-05-2019, 21:47)Andrei@ClaroCafe Wrote: Salutare @claudir, 

Mergi la Victoria Coffee Factory. Este fix in piata centrala. S-a deschis putin inainte de Paste. Au scule Dalla Corte si cafea de la noi (Claro). 
Gasesti inclusiv cafea ambalata.

Numai bine,
Am văzut ca nu mai este cafeneaua de ceva timp. Am mers de mai multe ori dar de fiecare data era închisă apoi, ultima data când am fost, a m văzut ca s-a deschis un magazin în acea locație. Ce cafenea din Pitești recomandați?

Mulțumesc!
Lelit PL92 + Kinu M47 

Reply
[Image: 9a6552709a6121da28f3f209b7d4665c.jpg]
[Image: 88c7ab1585dfca075bc3328d221f4ea3.jpg]

Azi la Raducanu la Fluid Coffee
Atmosfera buna, oameni faini, cafele excelente, latte art si barista skills cum le stiti, adica super
Recomand
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
A devenit Eminescu axa cafelei de specialitate… [emoji108]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Salutare! Aveti vreo recomandare de cafenea de specialitate in Alba iulia?
Lelit PL41TEM IMS + Eureka Mignon Zero
Wacaco Nanopresso + Kinu M47 Phoenix

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)