23-03-2021, 19:19 (Edited 23-03-2021, 20:41 by slavic1983.)
In Braila e ceva cafenea buna sau doar pe la Buzau?
Si o mica contributie:
In drum spre Cehahlau, am baut o cafea foarte buna la Bacau la First, Coffee!
Efectiv nu ma asteptam sa gasesc o cafenea speciality valul 4 :D. Acum pe bune, nu doar pt Bacau, se poate bate cu multe cafenele din Bucuresti.
Cafeaua de la Guido (unde Stefan a si invat sa prepare cafea) si de laaaa... Fiord.
La intoarcere, am oprit in Piatra Neamt la T-Zero, cafea de la Madisson, preparata ca la carte. Era o coadaaa, deci nu e doar parerea mea. :D
08-04-2021, 16:58 (Edited 08-04-2021, 16:59 by sochaux_.)
Confirm pentru 112 Coffee(zona centru).
Dar aș mai adăuga Meron și Narcoffee pe care le găsești la Shopping City(la ieșire spre Sighișoara/Brașov).
Ar mai fi eventual Hedone Coffee și Mr Pop's Coffee - aici era cafea de la Clifton Coffe - (zona centru, partea opusă de 112).
Buna espressomani este vreun coleg din Braila sau Galati care sa ma indrume unde pot bea un espresso adevarat vreau sa fac o comparatie cu ce beau eu acasa.Fiind incepator nu am avut parte de un espresso adevarat cel de acasa este f bun dar nu am cu ce sa l compar
Multumesc. Mi-am petrecut diminetile in special pe la 112, fiind aproape de zona unde am stat. Meron a prins si ea lista de cafenele vizitate cand am trecut pe la mall. Overall experiente bune.
Lelit Grace (PL81T), Kinu M47 Phoenix, Sita Ascaso 14-20g
Salut, sunt prin Cluj cateva zile. Ceva recomandari pentru weekend-ul “uscat” ce urmeaza? Yume din pacate nu va fi deschis pana marti, am confirmat azi la ei, so... anything open? ?
Sarbatori fericite!
La Pavoni Stradivari Gran Romantica | Kinu M47 Phoenix | Eureka Mignon XL
Azi am fost până la Sibiu și m-am și întors. Am avut timp de o cafea în Grosser Ring și am trecut pe la Refresh (cred că ei sunt, din Deva). Un capuccino destul de plat. Am luat și o pungă de Guatemala prăjită de ei în Deva sub label-ul "Kersie". Acum consum Guatemala Tata Nahual de la Dropshot. Să vedem cum rezistă comparației.
Nu am percutat la timp cu gheretele interesante de la ieșirea spre Tălmaciu, dar promit pentru data viitoare.
05-05-2021, 23:28 (Edited 05-05-2021, 23:29 by slavic1983.)
Vizitat Timisoara.
Ovrride - ok. Cafea de la Manhatan si Guido. Interesant approachul de a servi pe espresso o cafea prajita pt filtru.
Doppio - mi-a placut. Deschis de 2 ani, de Sanziana, care a lucrat 3 ani inainte de asta la Pressco. Va las pe voi sa ghiciti de la cine au cafeaua
Espresso bun, laptele bun, v60 bine, ginger shot handcrafted bun.
In drum, am mai trecut odata pe la NOD in Sibiu pt un v60, o Guatemala preparata bine.
Am deacoperit cateva locatii noi, inchise de Pasti: 146 si a.m p.m.
29-05-2021, 18:06 (Edited 29-05-2021, 18:12 by Neuzeitlich.)
(30-04-2021, 22:28)Neuzeitlich Wrote: Azi am fost până la Sibiu și m-am și întors. Am avut timp de o cafea în Grosser Ring și am trecut pe la Refresh (cred că ei sunt, din Deva). Un capuccino destul de plat. Am luat și o pungă de Guatemala prăjită de ei în Deva sub label-ul "Kersie". Acum consum Guatemala Tata Nahual de la Dropshot. Să vedem cum rezistă comparației.
Nu am percutat la timp cu gheretele interesante de la ieșirea spre Tălmaciu, dar promit pentru data viitoare.
Da, consum acum din Kersie și e bună pentru categoria ei, iar prețul de 35lei / 250g este și mai bun. Anterior am avut o Uganda procesată fermentat, care a devenit obositoare pe final. Prea multă aromă de boască. Kersie bagă ciocolată și citrice, discret, iar cafeaua iese destul de tare. Merge bine și pe syphon, nu ca Uganda, care rezultă într-o fiertură ce aduce cu apa cu care speli cazanul de țuică. Din syphon îmi prepar un amestec cu apă tonică, cuburi de gheață și foi de mentă, deci e important ca aromele cafelei să rimeze cu restul.
Voi lua o pauză cu Africa și voi continua cu America Centrală, deoarece promite.
(05-05-2021, 23:28)slavic1983 Wrote: In drum, am mai trecut odata pe la NOD in Sibiu pt un v60, o Guatemala preparata bine.
Am deacoperit cateva locatii noi, inchise de Pasti: 146 si a.m p.m.
NOD din Sibiu sunt buni. Acum o lună aveau Costa Rica în râșniță și am consumat un flatwhite remarcabil.
Totuși, promit de nu știu când că se mută sau deschid în piațeta Aurarilor (unde prăjesc), dar nu am observat nicio evoluție.
02-06-2021, 13:44 (Edited 02-06-2021, 13:49 by laurstef.)
Azi am fost, conform "tradiției" înainte de a părăsi orașul, în Brașov la Meron, unde am băut o Brazilia.
Din câte am încercat prin oraș, aici mi s-a părut cel mai OK, drept pt care am făcut o tradiție ca înainte de a pleca din oraș sa ne oprim aici pt o cafea înainte de drum...
Vă las și câteva poze.
Și o poză în interior...cu barul.
P.S. A fost unul dintre puținele locuri in care am putut bea o cafea fără să îi adaug puțin zahăr.
Alt loc a fost la Arhiva de Ceaiuri și Cafea, în Sibiu, pentru care voi reveni cu o postare ulterioară.
03-06-2021, 16:39 (Edited 03-06-2021, 16:45 by slavic1983.)
(02-06-2021, 13:51)vladdooo Wrote: ai fost si la Tekafe?
La Tekafe, chiar si cand nu e Andrei la platane, am baut cafea buna si foarte buna. Si flatturi, si v60, si siphoane.
Totuși, promit de nu știu când că se mută sau deschid în piațeta Aurarilor (unde prăjesc), dar nu am observat nicio evoluție.
[/quote]
Acolo vor sa faca un combo de cafenea si prajitorie, dar na, e criza, e mai "grele". Plus ca s-a inmultit si concurenta.
Am avut o surpriza placuta, o cafea foarte buna se gaseste in Moldova Veche: La Mili Grill.
In Romania nu am avut ocazia sa beau o cafea buna in orasele mai mici.
Azi, la The Bean, in Sighisoara, am aflat cum o cafea buna te poate incarca cu buna dispozitie si bucurie pentru cateva ore bune. Un V60 exceptional, preparat, la alegerea noastra, dintr-o Panama deosebita si un cappucinno interesant din cafeaua zilei plus retentia de la Panama.
Un lucru bine facut, cu pasiune si respect pentru clienti. Dupa amiaza, mai dam o raita pe acolo...
Ieri, 28.07, am băut 2 cafele suuuper!
1. La DropShot "The Pearl" un Espresso din Etiopia Israel Uraga- pentru mine fost cea mai buna cafea băuta pana acum de la Răzvan. Am luat o punga si pentru acasă. E de-a dreptul minunata cafeaua asta.
2. La Mabo o Et. Ka(m)yon Mountain preparata de însuși Bogdan
Dintre cele 2 Uraga câștiga la gustul surprinzator de floral și Kayon la mixul de arome din ceașcă.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter
Sunt in vacanta la Oradea si cum nu am putut sa nu vizitez centrul orasului ( care este superb ) trebuia neaparat sa beau o cafea . Am gasit Leonidas cafea de la Papa Jacques , cu toate ca papilele mele gustative sunt mai rau decat ale unei soacre ( din cele " poame acre " [emoji16]) pot spune ca a fost EXTRAORDINARA !!!
De mult nu am avut asa placere gustativa
pur si simplu este perfecta , BRAVO , BRAVO , BRAVO !!!
(11-08-2021, 13:10)honciucmihai Wrote: Sunt in vacanta la Oradea si cum nu am putut sa nu vizitez centrul orasului ( care este superb ) trebuia neaparat sa beau o cafea . Am gasit Leonidas cafea de la Papa Jacques , cu toate ca papilele mele gustative sunt mai rau decat ale unei soacre ( din cele " poame acre " [emoji16]) pot spune ca a fost EXTRAORDINARA !!!
De mult nu am avut asa placere gustativa
pur si simplu este perfecta , BRAVO , BRAVO , BRAVO !!!
Daca stai pana luni-marti te invit la o cafea, luni ajunge G-Iota, o experimentam
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro