22-10-2015, 14:40
Prin Buzau a baut cineva o cafea adevarata? Astept sugestii.
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
|
Unde ai baut o cafea buna in Romania?
|
(03-12-2015, 14:26)rdumitrescu Wrote: @vladdooo: în Roma am băut o cafea bună la Tazza d'Oro (chiar lângă Panteon). Am găsit-o în topul de pe 4square și eram chiar în zonă. Prăjesc cafeaua chiar în cafenea și, deși e în buricul târgului, o cafea e 90 de cenți :).......
(03-12-2015, 14:42)RaduCarutasu Wrote:(03-12-2015, 14:26)rdumitrescu Wrote: @vladdooo: în Roma am băut o cafea bună la Tazza d'Oro (chiar lângă Panteon). Am găsit-o în topul de pe 4square și eram chiar în zonă. Prăjesc cafeaua chiar în cafenea și, deși e în buricul târgului, o cafea e 90 de cenți :).......
Sooper !
Ori esti foarte rezistent ori au schimbat ceva in reteta .
Cand am baut eu la ei un espresso am crezut ca mor .
Nici nu ieșisem bine pe usa ca am inceput sa tremur si sa am amețeli de m-am sprijinit de perete sa-mi revin .
Nu stiu ce robusta au bagat atunci dar a fost genocid ! :@
A doua oara era sa mor la Saint Eustachio Cafe , alta cafenea lăudata si cu pedigree !
Am patit acelasi lucru . Doar ca acolo m-am dus pregatit cu o sticlă de 1 l de apa , pe care am vărsat-o in mine imediat ce m-a luat tremuratul. :@
Prietenilor le recomand sa le ocolească pe amandoua .
Dusmanilor le recomand sa bea încet sa nu se frigă !
(03-12-2015, 17:29)rdumitrescu Wrote: .....Când ai fost la ei?
(03-12-2015, 22:12)DanMladin Wrote: Tocmai ce m-am întors din Italia unde am fost intr-o minivacanta 3 zile la Pisa si 4 la Florenta.Nu am cerut indicații,am baut cafea peste tot:la restaurant,la cafenea,la aeroport,la muzeu.Datorita voua,ori am devenit foarte pretentios,ori mai bun(cu cafea proaspăt prăjită) ca majoritatea barista de prin locurile pe unde am căutat o cafea buna!Cafeaua e clar ca e arsa si amara,dar sa vezi un singur tamper de metal in sapte zile,sa nu curete nimeni duza de la lapte,sa bolboroseasca in laptele ala pana a ajuns si el amar,sa facă spuma de lapte turnand lapte peste ce mai era in latiera,asta nu mi-a plăcut.Scule avea toata lumea măcar de trei patru mii de euro.N-am vrut sa-i urmăresc,dar fugea ochiu' sa mai invete cate ceva!Corect. Asta e Italia cafelei!
Asa ca cea mai buna cafea din ultima saptamana am baut-o acum o ora acasa-Etiopia Chelchele de la Claro.
Va multumesc frumos si va urmăresc cu mare interes in continuare!
(04-12-2015, 01:06)Mihai.B Wrote:Pacat de ce scule au !!! Si eu am fost in Grecia si nimeni nu tampa !!!! In schimb cafeaua a fost buna , cred ca era un blend destept !(03-12-2015, 22:12)DanMladin Wrote: Tocmai ce m-am întors din Italia unde am fost intr-o minivacanta 3 zile la Pisa si 4 la Florenta.Nu am cerut indicații,am baut cafea peste tot:la restaurant,la cafenea,la aeroport,la muzeu.Datorita voua,ori am devenit foarte pretentios,ori mai bun(cu cafea proaspăt prăjită) ca majoritatea barista de prin locurile pe unde am căutat o cafea buna!Cafeaua e clar ca e arsa si amara,dar sa vezi un singur tamper de metal in sapte zile,sa nu curete nimeni duza de la lapte,sa bolboroseasca in laptele ala pana a ajuns si el amar,sa facă spuma de lapte turnand lapte peste ce mai era in latiera,asta nu mi-a plăcut.Scule avea toata lumea măcar de trei patru mii de euro.N-am vrut sa-i urmăresc,dar fugea ochiu' sa mai invete cate ceva!Corect. Asta e Italia cafelei!
Asa ca cea mai buna cafea din ultima saptamana am baut-o acum o ora acasa-Etiopia Chelchele de la Claro.
Va multumesc frumos si va urmăresc cu mare interes in continuare!
(10-12-2015, 16:40)Lucian.V Wrote: Si eu ca tot ardeleanul poposit in capitala. Prima cafea la hotel, cica de 4 stele. Intrebati ce cafea au, zic ei : dle e buna, e illy. Vroiam un ristretto dar m-am lasat pagubas. Am luat unul normal, gust spalacit, lipsa de arome, dezamagitor la un hotel cu staif cum s-ar zice ca e. Ma indrept spre centru sa ma bucur de ceva bunPeste tot e la fel. Au aparate, dar nici unul tamper, și cafea proastă.