Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Vitruvian@Metro Berceni (edream), chiar la iesirea din magazin, aveau pe rasnita Guido/Peru si ceva blend Etolia, am luat un double si un flat, ambele Peru,  At .  Am inteles ca au locatie si in Metro Baneasa.

Reply
La mine povestea a inceput dintr-o fustrare: ma saturasem sa curat espressorul automat si am decis sa-mi iau un espressor manual si rasnita separata, fara sa am alte asteptari in afara de a fi mai simplu de curatat. Cautand totusi informatii despre ce sa-mi cumpar, am cazut in gaura de iepure si nu am mai iesit de atunci :) M-am oprit la un DF64V v2 si un Sage Bambino Plus pentru a vedea daca ma prinde microbul (m-a prins, dar cand le-am cumparat nu stiam ce o sa se intample)

Revenind totusi la locul in care am baut cea mai buna cafea din viata mea, mi-am amintit ca la un moment dat am baut o cafea senzationala intr-un mic coffee shop de pe Eminescu. Am ajuns din intamplare, dus de un coleg. Nu am mai dat apoi mult timp pe acolo (e departe de mine), dar s-a nimerit sa am drum in zona si am decis brusc sa opresc pentru a vedea daca pot cumpara boabe pentru noul meu setup. Din vorba in vorba, povestind despre faptul ca sunt la inceput si vreau sa experimentez si sa invat, l-am rugat sa-mi faca o cafea din boabele recomandate de el pe care sa o am ca etalon. Adica sa vad unde trebuie sa ajung cu gustul atunci cand imi prepar singur cafeaua. Am primit o cafea foarte buna, dar ce a urmat mi-a schimbat complet parerea despre ce inseamna de fapt o cafea buna.

"Hai sa-ti arat unde poti ajunge dupa ce schimbi espressorul" (da, ala pe care abia l-am cumparat si de care eram tare mandru) cred ca mi-a spus. A scos de pe undeva niste boabe care pareau ascunse, mi-a explicat ca sunt ceva editie limitata sau rara, le-a rasnit la alta rasnita decat cea folosita in mod normal si a inceput sa mi mai prepare o cafea in timp ce se uita la telefon. "Aparatul asta poate face profilare" mi-a zis si mi-a aratat niste grafice pe ecran. Am asteptat sa fie gata si am mai luat o gura din cealata cafea, pana a ajuns cea noua la temperatura potrivita. "Trebuie sa o lasi putin sa se mai raceasca" mi-a spus, iar eu am lasat-o si apoi am gustat-o. Pentru prima oara in viata mea am simtit "dulcele" din cafea. Am tot auzit de el, dar niciodata nu-l mai simtisem. Imi imaginam ca atunci cand o sa-l simt o sa fie un dulce din ala de cafea cu zahar din care oricum nu pot sa beau, asa ca nu cautam dulcele in mod special, deci am fost luat prin suprindere. Nu ma pricep eu sa descriu gusturi, arome, note si alte nebunii, dar simteam acum un dulce slab si placut catifelat, insotit de o usoara aroma de mere. Nu-mi dau seama daca se vedea pe fata mea cat de mirat si incantat eram. "Nu e o cafea cu arome, are gustul asta din cauza modului in care a fost crescuta cafeaua si din metoda de prajire si preparare"... ceva de genul asta cred mi-a spus. Acela a fost momentul in care mi-am dat seama ca m-a prins microbul, ca o sa dureze ceva pana o sa ajung sa fac o asemenea cafea acasa si probabil o sa ma si coste ceva mai mult decat mi-am imaginat, dar ca e un drum pe care sper sa-l pot strabate. A fost cea mai buna cafea din viata mea de pana la acel moment :)

Si daca ati citit pana aici poate ca ar trebui sa dau si numele cafenei, nu? Sunt sigur ca multi o stiti pentru ca inteleg ca proprietarul este membru aici de multi ani. Cafeneau se numeste Fluid, iar cel care mi-a dat peste cap tot ce stiam eu despre cafea este @Raducanu. Ii multumesc si pe aceasta cale si va recomand sincer sa treceti pe la el!
DF64V v2 si Bambino Plus, ca sunt la inceput :)

Reply
Salutări,
Are cineva idee care coffeeshop din Constanta (sau din vreo stațiune de pe litoral) are filtre v60 de vânzare? Le-am uitat acasă…

P.S. La Corretto am încercat, nu au.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
(14-06-2025, 08:45)KrisssKros Wrote: Salutări,
Are cineva idee care coffeeshop din Constanta (sau din vreo stațiune de pe litoral) are filtre v60 de vânzare? Le-am uitat acasă…

P.S. La Corretto am încercat, nu au.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Am rezolvat. Găsit la Haute cup , pt cine e la ananghie vreodată

Reply
Salutare! Pentru espressomanii care au in plan sa vina vara asta la mare, in Constanta recomand sa incercati:

1. Nativo Specialty Coffee, momentan fac cele mai bune filtre din oras. Gasiti espresso modern, fructat, floral, funky.

2. Particular- folosesc cafea de la Madison aici gasiti espresso traditional

3. Nuruk Coffee Shop ( gasiti sa cumparati cafele de filtru si espresso de la cabra, dak, fathers etc)

4. Corretto

5. Haute Coup- au marca proprie de cafea- espresso traditonal

Accesorii de cafea gasiti la: The Coffee Shop
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Aceeași El Salvador Bombonera de la Slone, preparata excelent pe un LM, reteta 1:2, la DeSoi, in București, Piata Sf. Stefan. Foarte mișto locatia plus străduțele refăcute din asa-zisul "Noul Centru Vechi".
[Image: uROTBQC.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
O surpriza placuta in Fagaras. Am[Image: EzYYbTs.jpeg][Image: MffogXu.jpeg] gustat un doppio foarte bun la Black Cock, o ghereta mobila pe strada Mihai Viteazul.
Barista este un tinerel priceput, o persoana foarte placuta si pasionat de ceea ce inseamna o cafea adevarata.
Un loc care merita vizitat.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Azi cutreieram prin zona Cotroceni pentru o cafea si un loc racoros de unde sa lucrez o ora si am dat peste cafeneaua Kopp. Am baut un flat white dintr-o etiopie naturala destul de gustoasa (Bugan) si fiind liber si cu chef de vorba, baristaul Iulian m-a introdus si in "tainele" V60-ului, desi cred ca mai bausem V60 doar o singura data acum multi ani. Mi-a placut mult claritatea gustului de piersici dintr-o columbie fata de ce gust eu acasa in espresso.

Recomand!
Lelit Bianca | Niche Zero

Reply
O surpriza placuta in Timisoara.
Asteptand sotia sa faca cumparaturile am descoperit
Street Coffee.
Un stand frumos amenajat in Shoping City Timisoara, Calea Sagului, la intrarea in supermarket Caref..
Am observat un espressor de mare calitate cu doua grupuri si rasnita excelenta.
Barista o domnisoara care stia ce face.
Am savurat un espresso dublu ( 40 ml) foarte bun dintr-o Brazilia. pret 11 lei.
Cred ca de acum imi voi insoti mai des sotia la cumparaturi .
O experienta excelenta si neasteptata. Bravo proprietarilor.
Excelenta cafeaua, excelenta servirea si prezentarea.

[Image: smenE4y.jpeg][Image: efyLjG7.jpeg]
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
La Constanta https://jovial.ro/ prajitorie si cafenea.
Am baut un espresso dublu din Mexic Microlot Finca San Jose echilibrat si dulce.
Ceva nou pentru Constanta.
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
La Etos pe Popa Nan nr. 2 (Bucuresti). Cafea de la BOB. Atat espresso cat si V60 sunt stelare!
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
In Cluj, de departe cea mai buna cafea pe care am băut-o a fost la Hot Pipes, pe Ciresilor. Am incercat espresso dublu, cortado, flat white, toate excelente și s-au simțit notele foarte bine, mai ales pe originile mai fructate.

Reply
(31-01-2026, 22:47)bovancea Wrote: In Cluj, de departe cea mai buna cafea pe care am băut-o a fost la Hot Pipes, pe Ciresilor. Am incercat espresso dublu, cortado, flat white, toate excelente și s-au simțit notele foarte bine, mai ales pe originile mai fructate.

Ce cafea au avut pe rasnita? Ori de cate ori am fost am nimerit cafele cu note joase, ciocolata neagra, alune prajite, etc.
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD 
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW

Past: Lelit PL41TEM

Reply
Exact, au fost la Slow Coffee Festival cu o mașină misto si espressorul in portbagaj, dar cafeaua era mult sub media prajitoriilor prezente, destul de prăjita, ciocolată amara si cam atât. Afacerea inițială stiu ca a fost vândută.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(01-02-2026, 22:46)Stelo Wrote:
(31-01-2026, 22:47)bovancea Wrote: In Cluj, de departe cea mai buna cafea pe care am băut-o a fost la Hot Pipes, pe Ciresilor. Am incercat espresso dublu, cortado, flat white, toate excelente și s-au simțit notele foarte bine, mai ales pe originile mai fructate.

Ce cafea au avut pe rasnita? Ori de cate ori am fost am nimerit cafele cu note joase, ciocolata neagra, alune prajite, etc.

Ultima dată când am fost am prins o Columbia cu note de fructe tropicale, din păcate nu țin minte mai multe date.

Am fost la ei pe Ciresilor de vreo 4-5 ori in ultimele 6 luni, și de fiecare data am prins pe râșnițe o cafea cu note ciocolatii, și pe cealaltă una mai fructata. De obicei întreb ce au și o cer pe cea cu note fructate, care e pur și simplu preferința mea.

Nu știu dacă ai întrebat ce au pe rasnite, mi se pare că by default folosesc originea mai ciocolatie daca nu ceri altceva, am înțeles că e un profil care prinde mai bine la public.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)