Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

(18-06-2020, 13:53)bemihai Wrote: Ontopic, am baut cafea foarte buna de la Pressco in ultima perioada. Au origini foarte faine (ex. un Castillo natural fenomenal), iar stilul lor de prajire, desi foarte light, ofera suficienta flexibilitate pentru orice varianta de preparare.

+1 ... sunt fan Pressco de ceva vreme si chiar ieri am testat si eu Columbia de care spui si e f f buna, un gust putin atipic pentru o Columbie clasica (note fructate pronuntate)
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
In prajirea artizanala intra si cea la tigaie. Despre ce parametri vorbim in cazul asta???  Tongue
Iarasi, despre prajitorii de pe forum cam stim cine are origini bune, cine e constant sau nu, care anume ne place ca stil.
Nu cred ca e cazul sa mergem la Florescu pentru cafea de V60...  :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Mai mult își spunea fiecare părerea personală ghidata de gustul în ceașcă. Exact cum și unii prajitori își judecau clienții pe alt thread... 
Cred ca fiecare din noi am cheltuit bani buni pe cafele pe care le-am stricat in căutarea unui shot cât de cât decent. 
La yume sau Sloane de ce îmi iese din prima? Și așa ajung sa îmi dau cu părerea mea ne necunoscător sau cunoscător neexperimentat și sa spun ca nu îmi plac anumite cafele
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(18-06-2020, 13:53)bemihai Wrote: Ontopic, am baut cafea foarte buna de la Pressco in ultima perioada. Au origini foarte faine (ex. un Castillo natural fenomenal), iar stilul lor de prajire, desi foarte light, ofera suficienta flexibilitate pentru orice varianta de preparare.

Oare te referi la Colombia Los Dos Duque ? Stiu ca e procesata prin spalare, de aceea intrebam...
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
In cazul in care nu ai sesizat, sunt si clienti nemultumiti de cum prajesc ei.
Nu inseamna ca fac o treaba proasta, ci ca nu ne potrivim la gusturi.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Și la cafelele din care oricum le-ai rasni iese doar o ciorba tot de gusturi vorbim?
Până la gust trebuie să reușească extracția! 
Dar decât sa intram în polemici mai bine ne vedem de treaba noastră, comandam de la prajitorii care considerăm noi ca se respectă și se vede clar ca exact acei prajitori se dezvolta frumos și ne bucuram ca ne încântă în continuare cu experiente plăcute în ceașcă și ne bucura diminețile
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(18-06-2020, 15:01)RaduNim Wrote: ... comandam de la prajitorii care considerăm noi ca se respectă și se vede clar ca exact acei prajitori se dezvolta frumos și ne bucuram ca ne încântă în continuare cu experiente plăcute în ceașcă și ne bucura diminețile
Exact asta incercam sa spun si eu...
Daca o dau in bara e alta poveste. Dar si atunci in general as merge pe o discutie cu prajitorul si daca nu suntem multumiti de rezultat mergem mai departe.
Nu-i frumos nici sa arunci cu noroi in munca altuia.

Reply
(18-06-2020, 14:51)Damian The Man Wrote: Oare te referi la Colombia Los Dos Duque ? Stiu ca e procesata prin spalare, de aceea intrebam...

Cred ca Mihai se refera la Columbia Luiz Valdez

[Image: GeiaoJY.jpg]

Reply
Ah, uitasem de ea, am avut cateva pungi acum 2 luni, f buna intr-adevar.
Inca o data ma folosesc de ocazie sa indemn pe oricine poate, sa incerce Indonezia de la ei.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
(18-06-2020, 15:31)Damian The Man Wrote: Ah, uitasem de ea, am avut cateva pungi acum 2 luni, f buna intr-adevar.
Inca o data ma folosesc de ocazie sa indemn pe oricine poate, sa incerce Indonezia de la ei.

Gand in gand ... tocmai ce am desfacut punga :D

[Image: RP7HRDT.jpg]

Reply
puneti si niste poze la boabe?

Reply
Sper sa se inteleaga ceva din ele

Columbia:

[Image: ruZWIzw.jpg]

Indonezia:

[Image: 7l9qs0j.jpg]

Reply
(18-06-2020, 15:08)Mihai L Wrote: Nu-i frumos nici sa arunci cu noroi in munca altuia.

Eu cred ca intelegi care-i problema, dar te faci ca n-o vezi. Nu-i frumos sa arunci cu noroi daca cafeaua e prajita corect dar nu e pe gustul tau, dar ce facem cand cafeaua e clar subdezvoltata, arsa, afumata, adica are defecte grave de prajire ? Prajitorul ar putea zice ca ala e stilul lui, sau ca asa e cand prajesti artizanal, dar nu prea merge. Mai ales daca tu alegi sa te pozitionezi in piata ca prajitor de specialty coffee. Despre asta e vorba, prajitorul imi creeaza anumite asteptari prin intermediul forumului, social media, etc., pe care nu le respecta. Florescu nu cred ca se lauda ca prajeste 90+uri, rarities, specialty coffee, 3rd wave, etc. 

Sa revenim la cele bune, tocmai am tras si eu primul shot din Indonezia. Gustul este predominant exotic, cam neobisnuit pentru mine, dar este foarte interesanta. Am facut si filtru (Kalita) si mi-a placut mai mult parca, era mai echilibrata[Image: fpZwHek.jpg][Image: nTyXuBQ.jpg].
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Comja Wrote:Update: s-au întâmplat lucruri între timp. ...

doresc sa limitez existenta mea in acest thread, cu acest ultim post:

n-am cautat galceava si barfa in acest thread, am incercat doar sa spun - ca de atatea ori inainte - ca prin aceasta scaldare a lucrurilor in spalatura de cafea calduta, nu ajutam cu nimic la o schimbare in mai bine!

daca intru intr-un thread si de la un capat la altul e... unanimitate de opinii si totul e uniform, fara asperitati, intru lauda si multumire, nivelul de informatii oferite este nul!
pentru mine, desigur! asa cum ma uitam la acele nenumarate pagini de ziar pline cu discursul ucisului nostru - de sfintele Sarbatori romanesti! - presedinte: nu eram in stare sa inteleg, sa disting, sa identific ceva - totul imi pareea un zgomot alb...

lipseste o ierarhizare, lipseste competitia comerciala, totul e... otova!
toti sunt buni!? nu! toti sunt egali!
si probabil... unii sunt mai egali decat altii!

atata timp cat e facuta cu buna intentie si suficient respect pentru ceilalti, munca oricui trebuie respectata, sigur!
doar ca munca e de ambele parti! si ca atare, trebuie respectat si patronul, dar si clientul!
banii sunt dati de client, care i-a castigat cu munca lui, patronului, care isi sustine afacerea vanzand ceva ce ne place noua, clientilor...

n-am identificat si nici n-am auzit de vreo prajitorie, sau cafenea, ai carei patroni au decis sa se sinucida! comercial, adica sa vanda produse fara nici un profit!

azi de dimineata am primit un telefon de la o vorbareata, probabil din capitala... mi se propunea sa particip la o prezentare, la un hotel de lux din apropiere, unde aveam sa primesc un cadou de 150 lei!
faptul ca-mi stia telefonul si ca sunt in varsta, intalnirea parea destinata unui public geriatric (victime viitoare cu-Covid :) ), nu m-a mirat, stiu ce ostil e mediul Internet, dar totusi m-a infuriat suficient ca sa-i 'trantesc' telefonul (adica sa apas pe un buton virtual, pe ecranul ceasului, ha!);
mai incolo, discutand cu altcineva, de varsta mea, aflu ca a primit si el un telefon asemanator; sigur, l-a infuriat faptul ca a navalit peste 'privacy'-ul lui ("...trebuia sa inceapa prin a-mi explica de unde ma stie!"), dar replica lui finala a fost: "daca imi dati 150 de lei inseamna ca o sa-mi cereti ceva! deci nu vin!"
si uite-asa incerc sa ilustrez povestea cu "There ain't no such thing as a free lunch..." (TANSTAAFL) pe care ar trebui sa o aplicam si in lumea comerciala a cafelei!
nu merg mai departe, sper (!), dar am mai amintit odata ca simplul entuziasm revolutionar, #resist, sau ce-o si cum o fi (!), nu ajuta la finalizarea (agresiva a) unui act colectiv etc.! totul trebuie sustinut de bani! si gandind asa, se cam fasaie partea cu entuziasmul, laudele si cantecele (adica, ramane de partea cealalta...) :)
s.a.m.d.
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
(18-06-2020, 16:43)bemihai Wrote:
(18-06-2020, 15:08)Mihai L Wrote: Nu-i frumos nici sa arunci cu noroi in munca altuia.

Eu cred ca intelegi care-i problema, dar te faci ca n-o vezi. Nu-i frumos sa arunci cu noroi daca cafeaua e prajita corect dar nu e pe gustul tau, dar ce facem cand cafeaua e clar subdezvoltata, arsa, afumata, adica are defecte grave de prajire ?

Textul meu era mai lung si mentiona inclusiv acele aspecte:

(18-06-2020, 15:08)Mihai L Wrote: Daca o dau in bara e alta poveste. Dar si atunci in general as merge pe o discutie cu prajitorul si daca nu suntem multumiti de rezultat mergem mai departe.
Nu-i frumos nici sa arunci cu noroi in munca altuia.

Reply
(18-06-2020, 15:16)fmmirel Wrote:
(18-06-2020, 14:51)Damian The Man Wrote: Oare te referi la Colombia Los Dos Duque ? Stiu ca e procesata prin spalare, de aceea intrebam...

Cred ca Mihai se refera la Columbia Luiz Valdez

[Image: GeiaoJY.jpg]

+1

Pentru mine a fost surpriza... o Columbie atipica. Cand spun atipica ma refer, bineinteles, la sortimentele pe care le-am consumat. Probabil datorita procesarii naturale, si nu spalate, se poate explica acest fapt.
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
(18-06-2020, 14:08)fmmirel Wrote:

+1 ... sunt fan Pressco de ceva vreme si chiar ieri am testat si eu Columbia de care spui si e f f buna, un gust putin atipic pentru o Columbie clasica (note fructate pronuntate)

+1 ...sunt si eu fan Pressco din ianuarie 2020, de cand am fost la ei prima data in cafenea. Personalul este super amabil si simpatic...nu in ultimul rand foarte priceput! Am intrat pentru o cafea "rapida", dar cu barista din spatele lui Marzocco am povestit o ora si jumatate. El lucreaza si la prajitorie, deci cunoaste fiecare bob, pe care le prepara :-)
Orice cafea am cumparat de la ei, m-a surprins fiecare, la fel si Columbia Luiz Valdez -natural-!
Intr-adevar este atipica...adica este mai buna, decat ce am baut pana acum (...ma refer la Columbia).
Despre Indonezia (fiindca este prajit light)...mi-au zis ca este perfect pentru V60 (ceeace eu nu prepar), dar este foarte buna si pentru espresso, doar ca se poate nimeri un pic mai greu, sa fie "ideala". Mai am 2-3 zile degazare si desfac primul pachet...abia astept deja :-D
...mi-au "soptit" ca...citez..."In curând o sa mai am câteva cafele foarte speciale"
...deci recomand sa urmariti siteul lor mai des :-)

Reply
As vrea sa va partajez noua mea experienta incredibila la cafeneaua Pressco.
Zilele trecute echipa Pressco a lansat noul lor sortiment de cafea. Merita, sa intrati pe siteul lor, sa faceti un check :-)
Ieri am facut o vizita la ei la cafenea. Am auzit deja zilele trecute de microlotul Colombia - Diego Samuel, o varietate foarte rara, fiindca este Geisha! Cei de la Pressco mi-au recomandat, sa incerc preparata cu V60. Sincer...lumea filtrului deocamdata sta destul departe de mine si eram chiar curios, cum este o cafea V60 buna, preparata de o persoana care chiar se pricepe!
Am primit paharul in mana si nu mi-a venit sa cred, ce simt...ce arome "m-au lovit!" ...deja in nas! Daca era un blind tasting, zicem 100% ca este un nectar de piersici! ...a venit surpriza si in gust! ...a dominat aroma de piersici cu o vanilie fina...era foarte echilibrata! Ieri, dupa prima inghititura am decis, ca trebuie sa intru si eu in lumea V60. Mai rar beau si eu un cappuccino, dar acum o sa o inlocuiesc sigur cu V60 :-D
Dupa V60 am incercat o Colombia Rusver ...ca espresso dublu. Avea o aciditate efervescenta...vibranta si foarte placuta, cu un corp catifelat...plina de piersici!! ...cu un postgust dulce ca mierea! :-)
Recomand sa vizitati profilul "lapressco" pe Instagram, unde puteti vedea circuitul America Centrala Pressco, de unde ajung acestea cafele deosebite in cestile noastre!
​​​​​​​Multumesc din suflet echipei Pressco pentru aceasta experienta de neuitata! :-)

[Image: UL7OC03.jpg][Image: FEjLHPJ.jpg]

[Image: Vh8yr5l.jpg][Image: yyz5Iz7.jpg]

Reply
Azi am baut espresso-ul perfect la Mabo, un Peru. Fara pic de dezechilibru, dulce si condimentata. Cu siguranta ca elementele principale au fost cafeaua si barista, dar imi dau seama ca grupul saturat a avut un cuvant greu de spus aici si experienta asta m-a pus pe ganduri: oare un E61 ar putea vreodata sa atinga parformantele unui LM in utilizare casnica?
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Salutare, aveti ceva recomandari pt. zona de nord Mamaia? Tare as vrea sa beau o cafea buna si nu in aglomeratie!!! Thanks  Shy

Reply
On Saturday i drank my best V60 (technically Kinto) so far. It was at Boiler Milk and Coffee, a new coffee location open 1-2 months ago close to Muncii Subway station. It was El Paraiso - Columbia, with Y05 processing method. I drink good V60 almost daily. This coffee, because of the processing, it was on a completely another level on all fronts. Extremely bright taste, fruity towards sweeter apricot jam. The aroma was of a very sweet either candy or some gummy bears. Left me speechless.
Found the coffee bean they use also: http://www.madisoncoffee.ro/experimental.html
Kinu m47 Phoenix | V60 | French Press  | Hario Mizudashi 1000ml | Aeropress | Fellow Prismo | Amir 3000g, 0.1g 

Reply
Eu și @baloozzy am băut cafele bune la Doppio în Timișoara. Printre cele mai notabile au fost o Rwanda fructată care dădea excelent atât în shot cat și in tonic, și o Costa Rica Las Lajas naturală care era excepțională pe affogado. Mulțumim Presco! De asemenea, am fost la Ovride, dar asta era obligatoriu.

Reply
Lumos, cumva in spatele Pietei Mari din Sibiu.

Relativ nou, boabe de la Sloane, personal misto si un capp deli. 

De pus pe harta, as zice ;)
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco

Reply
Sincer n-ar strica sa avem o harta cu toate cafenele si prajitoriile recomandate pe acest forum.
Sau exista deja si nu stiu eu de ea?
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix

Reply
Așa ceva ar fi mișto:

www.specialty.hu
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Exista ceva asemenator, la nivel european.
https://europeancoffeetrip.com/

De cate stiu eu, nu exista ceva specific pentru Romania.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(06-08-2020, 11:21)micrenda Wrote: Exista ceva asemenator, la nivel european.
https://europeancoffeetrip.com/

De cate stiu eu, nu exista ceva specific pentru Romania.

Exista mai multe, de ex. http://cafeacudichis.ro/romania/
--Only God Can Judge Me--

Reply
Decat al doilea rezultat pe goagal:

https://cafeafarazahar.ro/harta-cafelei-bune/

Reply
Bucuresti: http://thecafe.ro/the-map/
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
(08-08-2015, 22:54)zuluafonu Wrote: Refresh din Deva nu merită pus lângă Olivo și Yume, decât dacă au schimbat abordarea și cafeaua. Sunt curios de părerea ta. :)

Fiind in zona si consultand harta cafelei bune (apare la un search pe google) am fost si eu la the refresh din Deva. Nu mi s a parut o cafenea de genul careia se discuta aici.

Mi s a spus ca vand cafea arabica si cam atat. Pe tabloul cu preturi era scris ceva de amsterdam, probabil prajitoria.. Nu am intrebat mai multe.

Rezultatul a fost o cafea cum se consuma in majoritatea cafenelelor. Cu putin zahar am baut o.

Rog sa fiu contrazis de alti vizitatori sa nu le fac antireclama., poate pur si simplu nu a fost pe gustul meu.

PS. In general primul semn ca intri intr o cafenea de specialitate este ca prepara pe langa bauturi pe baza de esspresso si o metoda alternativa. Observatie personala. Sigur voi gasi si exceptii.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)