Comja Wrote:Update: s-au întâmplat lucruri între timp. ...
doresc sa limitez existenta mea in acest thread, cu acest ultim post:
n-am cautat galceava si barfa in acest thread, am incercat doar sa spun - ca de atatea ori inainte - ca prin aceasta scaldare a lucrurilor in spalatura de cafea calduta, nu ajutam cu nimic la o schimbare in mai bine!
daca intru intr-un thread si de la un capat la altul e... unanimitate de opinii si totul e uniform, fara asperitati, intru lauda si multumire, nivelul de informatii oferite este nul!
pentru mine, desigur! asa cum ma uitam la acele nenumarate pagini de ziar pline cu discursul ucisului nostru - de sfintele Sarbatori romanesti! - presedinte: nu eram in stare sa inteleg, sa disting, sa identific ceva - totul imi pareea un zgomot alb...
lipseste o ierarhizare, lipseste competitia comerciala, totul e... otova!
toti sunt buni!? nu! toti sunt egali!
si probabil... unii sunt mai egali decat altii!
atata timp cat e facuta cu buna intentie si suficient respect pentru ceilalti, munca oricui trebuie respectata, sigur!
doar ca munca e de ambele parti! si ca atare, trebuie respectat si patronul, dar si clientul!
banii sunt dati de client, care i-a castigat cu munca lui, patronului, care isi sustine afacerea vanzand ceva ce ne place noua, clientilor...
n-am identificat si nici n-am auzit de vreo prajitorie, sau cafenea, ai carei patroni au decis sa se sinucida! comercial, adica sa vanda produse fara nici un profit!
azi de dimineata am primit un telefon de la o vorbareata, probabil din capitala... mi se propunea sa particip la o prezentare, la un hotel de lux din apropiere, unde aveam sa primesc un cadou de 150 lei!
faptul ca-mi stia telefonul si ca sunt in varsta, intalnirea parea destinata unui public geriatric (victime viitoare cu-Covid :) ), nu m-a mirat, stiu ce ostil e mediul Internet, dar totusi m-a infuriat suficient ca sa-i 'trantesc' telefonul (adica sa apas pe un buton virtual, pe ecranul ceasului, ha!);
mai incolo, discutand cu altcineva, de varsta mea, aflu ca a primit si el un telefon asemanator; sigur, l-a infuriat faptul ca a navalit peste 'privacy'-ul lui ("...trebuia sa inceapa prin a-mi explica de unde ma stie!"), dar replica lui finala a fost: "daca imi dati 150 de lei inseamna ca o sa-mi cereti ceva! deci nu vin!"
si uite-asa incerc sa ilustrez povestea cu "There ain't no such thing as a free lunch..." (TANSTAAFL) pe care ar trebui sa o aplicam si in lumea comerciala a cafelei!
nu merg mai departe, sper (!), dar am mai amintit odata ca simplul entuziasm revolutionar, #resist, sau ce-o si cum o fi (!), nu ajuta la finalizarea (agresiva a) unui act colectiv etc.! totul trebuie sustinut de bani! si gandind asa, se cam fasaie partea cu entuziasmul, laudele si cantecele (adica, ramane de partea cealalta...) :)
s.a.m.d.
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)