Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

(10-02-2020, 22:58)lracu Wrote: Ptiu, maica, sa dam cu aghiazma, sa se lumineze bobu' ca tari intunicata mai ieste!

... Stai sa-l asteptam si pe Teodosie ... :D ...

[Image: cw0en2a.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: YcjHobE.jpg]

A fost cineva?
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Adresa corecta este One Herastrau Plaza, str. Zagazului 21-25 (aproape de metrou Aurel Vlaicu). Pe Ziduri Mosi 4 e piata Obor, unde Plantini au un magazin cu chestii bio.  :D
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
(10-02-2020, 21:05)d2florin Wrote: Da asa este..
Am trecut de la Philips poema la lelit cu pid la sette 270, am simtit și o aroma în cafea dar cam gata îmi ajunge cu aromele feuctate în cafea :D o sa beau un suc sau o fruct când vreau sa simt o aroma..
Cafea îmi place cu gust de ciocolata, alune și... Cred ca 1st wave... Espresso Italian în ceașcă de 65 ml E de mine . Soției nu ii plac astea fructate.. Și tind sa ii dau dreptate.. Merg pe 3 forze :)))
Been there done that.

eu ti-as recomanda sa ramai pe proaspat prajita, dar mai "ortodoxa" metoda de prajire - a se citi Sarkis Cafe https://sarkiscafe.ro/magazin sau Maison du Cafe, care e la doi pasi de tine, fiind in Iasi.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Salut,

Ceva recomandari in Brasov? Atat cafenea cat si prajitorie? Sunt aici in weekendul acesta si as incerca ceva.
Lelit PL41EM, Kinu M47  Phoenix  

Reply
Salut,

Croitoria de Cafea(preferabil sa dai de Ion). Aici se si prajeste.
S-a deschis recent Habitat. Baietii sunt pasionati, cafea de la Spired.
Schilthorn, langa mall, cafea de la BoB.
AeroPress, ECM S-Manuale 64 | Kinu m47 phoenix , Quick Mill Silvano

Reply
Tekafe
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(28-02-2020, 21:03)raduvm Wrote: Salut,

Croitoria de Cafea(preferabil sa dai de Ion). Aici se si prajeste.

Mall Coresi?

Reply
vladdooo Wrote:Tekafe

da, e singura care-as recomanda-o si eu, acum; daca e tot Andrei Tecau la... butoane...
dar nu sunt un frecvent vizitator de cafenele, deci or mai fi si altii...
mi-am exprimat si pe-aici dezamagirea pentru HOF caffee care s-a desfiintat, dar pana la urma si la Tekafe in acel spatiu mic in interior, am incaput mai multi, inclusiv labradorul meu...
raduvm Wrote:... Croitoria de Cafea(preferabil sa dai de Ion). Aici se si prajeste.

da, si Croitoria e buna, desi cafelele lor preferate le-am gasit cam scumpe pret/valoare pentru mine...
as incerca si-atunci, pe o straduta langa Biserica Neagra (str. Hans Benkner nr.6), intr-un fel de nisa - spatiu comercial, NOLA - cel putin atmosfera e alta...
de Habitat nu stiu nimic (?), dar Spired ar putea fi mai deschis... vechea problema cu cafeaua verde prea scumpa, sau deloc Smile

Schilthorn (da, pe pietonala de la Coresi), mi-a placut la inceput, cu patronii la butoane, apoi, cu niste barista mai noi si o cafea cruda de la BOB, mi s-a parut de-a dreptul slaba! BOB am luat si acasa...
si nu c-as refuza cafeaua mai putin dezvoltata, dar unele cafele de la BOB, si una singura de la Guido (sorry, Lyvyoo - nici nu insist pe Ethiopia aia), chiar si ceva de la Croitorie, mi s-au parut cu acea nota ceraliera de statut, de lada veche de faina etc. - miros si gust... (intinzand mai departe: am amestecat la un moment dat o asemenea cafea, cu ceva miscela cu continut de robusta - culmea e ca n-am mai simtit robusta, ci numai - predominant, deranjant pentru mine - nota aceea de stale like, ceva cereale trecute etc.)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Croitoria de cafea
Tekafe 
Cafeteca
recomand si eu pentru zona Brasovului
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Luni, marți o sa fiu prin București prin zona parcului Carol, recomandați mi o cafenea faina prin zona.. Sa beau un v60 și un espresso, sa aibă și prăjituri, sau prin zona muzeului antipa M as duce și pana la sarkis sa iau niște cafea, tot am auzit de sarkis și sa încerc.
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Ai DRIP Coffee in zona parcului Carol (strada 11 Iunie). Si in rest poti arunca un ochi pe harta destul de bine pusa la punct de pe cafeafarazahar.ro -
https://cafeafarazahar.ro/harta-cafelei-bune/
Sarkis e o idee f buna, mai ales daca-l prinzi pe dl Mihai ;)
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco

Reply
Drip
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Drip langa Carol, Steam și Bob Coffee la Aviatorilor, la o stație de Antipa sau Saint Roastery la 10 min pe jos spre podul Basarab.
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI

Reply
Va mulțumesc.

Reply
(29-02-2020, 20:46)d2florin Wrote: Luni, marți o sa fiu prin București prin zona parcului Carol, recomandați mi o cafenea faina prin zona.. Sa beau un v60 și un espresso, sa aibă și prăjituri, sau prin zona muzeului antipa M as duce și pana la sarkis sa iau niște cafea, tot am auzit de sarkis și sa încerc.
Ms

Pe langa de s-a zis deja, destul de aproape de parcul Carol mai este si Trofic Timpuri Noi, cafea de la Origo + meniul destul de bogat.
Switch, V60, April, AeroPress, M47 Phoenix brew, 1Zpresso Q, Xeoleo 50

Reply
Multumesc pentru propunerile dim Brasov, am incercat Nola si la Croitoria am incercat o Kenya si o Brazilia , Brazilia am si cumparat pentru acasa. Ambele locatii si cafelele lor mi-au placut.

Reply
Langa parcul carol, tocmai ce s-a deschis Baristro Place.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
Salutare, am băut acum vreun an un espresso la Croitorie in Bv și țineam minte că a fost ok.

Săptămână trecută, pt că o prietenă avea drum, m-am uitat pe site am rugat-o sa-mi ia doua cafele Columbia de 85, respectiv 86.5 puncte SCA.
Deși NOLA livrează național gratuit pt minim 2 pungi, am preferat să îi scutesc de un extracost, mai ales în vremuri complicate cum sunt astea.

În fine, cafeaua "proaspăt prăjită" omniroast, cum scrie pe site și pe punga de la NOLA, cumpărată vineri 12 iunie, a fost ținută în niște recipiente de sticlă de la data prăjirii - 5 iunie - și până la vânzare.
Pe scurt, in loc de cafea de specialitate 85 si 86.5 SCA, mi-a fost vândută o cafea degazata complet, iar boabele sunt atât de uscate încât aproape că nu pot fi râșnite cu Kinu m47 phoeniz. Nu am pățit așa ceva nici măcar când am râșnit pt espresso cafele prăjite light roast. Indiferent de metoda de preparare, gustul, mirosul, orice, sunt de cafea veche.
Efectiv am dat 92.5 lei pe o cafea veche, care și-a pierdut complet proprietățile din cauza neglijenței celor de la Croitorie.
Daca mi-ar fi pus cele 500g de cafea direct in buzunarul de la blugi, probabil rezultatul ar fi fost același.

Le-am scris să-i întreb dacă există vreo explicație, nu au raspuns niciodată.

Reply
In 7 zile nu cred ca se degazeaza complet. Iar dupa prajire, daca nu sunt tinute bine, in general boabele trag umezeala, nu se usuca.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
în ce ar fi bine sa fie ținute? Vreo soluție/link? Ms
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos

Reply
(17-06-2020, 12:09)Comja Wrote: Salutare, am băut acum vreun an un espresso la Croitorie in Bv și țineam minte că a fost ok.

La fel am patit si eu acum cativa ani cand am trecut pe-acolo. Ce-am baut preparat de ei a fost decent, ce-am luat pentru acasa nebaubil. Imi pare rau sa vad ca nu a fost un caz izolat...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Comja Wrote:Indiferent de metoda de preparare, gustul, mirosul, orice, sunt de cafea veche.
flipu2k Wrote:Ce-am baut preparat de ei a fost decent, ce-am luat pentru acasa nebaubil.

cum spuneam si aici (#1359), in februarie, cele citate mai sus sunt cazul general in Bv pentru mine!
ce-i drept, calc tare rar prin cafenele... imi placea HOF, ca avea... volum interior si il serveau cu apa si pe insotitorul nostru, Roulette, cel labrador Smile      la ei, o Columbie de la Origo era mereu buna...
dar rar sa gasesti in Bv, o ceasca de espresso servita fara gustul acela de cereale statute si invechite in lada, eventual cu o doza de latrina de tara/creozot de traverse de lemn de CF, ok, 'dry distilates' / fenolii robustei strecurate undeva pe lantul de 'cafea de specialitate'!
[Image: DDihSVv.jpg]

si da, tot ce-am cumparat in ultimul timp 'proaspat prajita', adusa la cafenelele din Bv de la tot felul de 'nume' sonore din Buc, sau... prajita cu resurse proprii, era conf. celor de mai sus!

disclaimer: nu sunt deloc un 'degustator'! am doar preferintele mele! de-aia de fapt, incerc sa prajesc si sa prepar acasa cafeaua...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Update: s-au întâmplat lucruri între timp.

Mugur de la NOLA m-a contactat ieri și mi-a arătat că SMS-ul ci feedback-ul meu nu a ajuns la el în telefon. Eu i-am arătat că-l trimisesem. A fost o eroare tehnologică pe care m-am pripit să o interpretez ca nepăsare a lor. Lecție învățată: de acum o să sun.

În fine, pentru că avea drum ieri în București, Mugur a făcut un ocol serios din Floreasca până în Dristor la oră de vârf și mi-a răscumpărat cafeaua de la NOLA, la prețul pe care eu l-am platit, deși consumasem deja boabe pentru câteva cafele. El a insistat să fie așa. E o atitudine lăudabilă și arată o deschidere exemplară către clienți, pe care eu unul am întâlnit-o prea rar.

Chiar mă bucur că l-am cunoscut, am aflat cu ocazia asta că, de la inceputul pandemiei covid, au donat cafele personalului medical din prima linie din Brașov, lucru care pentru mine contează.

Nu e business cu respect doar pentru proprii clienți, ci si pentru comunitatea din care face parte. Iar deschiderea cu care au tratat situația atârnă cu siguranță mai greu decât două pungi care, conform așteptărilor mele, s-a întâmplat să nu fie "în parametri".

Reply
Și eu am întâlnit multe cazuri asemănătoare în legătură cu boabele de cafea, chiar și de la prajitori lăudați pe forum dar m-am ferit sa dau feedback pentru ca m-am gândit ca poate fi o eroare dar asta tot nu m-a făcut să mai am curaj sa fac o nouă comandă. Am rămas tot la "prima dragoste", yume care nu au dezamăgit niciodată
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
Da, e pacat sa aratam cu degetul, sunt si ei oameni, mai gresesc, nu trebuie sa le scoatem ochii. Ei stiu bine ce fac, cum prajesc, au sculele necesare si foarte multe cunostinte in ale cafelei. Noua chiar daca nu ne place cafeaua respectiva, nu ne putem ridica la nivelul perceptiei senzoriale ale unor prajitori, care au o mult mai mare experienta decat orice utilizator casnic. Stam cuminti, tacem si invatam  Shy

Dupa umilul meu gust, am baut o cafea buna si la etaj in Obor, mi-am luat o palma scurta bine meritata si am continuat alergarea pe la legume.

Reply
(18-06-2020, 10:59)RaduNim Wrote: Și eu am întâlnit multe cazuri asemănătoare în legătură cu boabele de cafea, chiar și de la prajitori lăudați pe forum dar m-am ferit sa dau feedback pentru ca m-am gândit ca poate fi o eroare dar asta tot nu m-a făcut să mai am curaj sa fac o nouă comandă. Am rămas tot la "prima dragoste", yume care nu au dezamăgit niciodată
Asta este referință mea când beau o cafea :), yumme.

Reply
Multa lume nu intelege ca e vorba de o chestie artizanala. Si ca daca prajitorul are o anumita viziune asupra prajirii, asta e. Nu ma astept la Florescu, de pilda, sa prajeasca light. Sau cafeaua luata de la italieni (topicul dedicat). Nu am auzit de nimeni sa se fi dus cu cafeaua inapoi la S*bax ca este prea arsa.

Si mai este un lucru destul de neglijat din cate vad: cum sunt tratate reclamatiile. Prajitorii de pe forum iau in serios asta. Au fost care au neglijat acest aspect (imi aduc aminte de Contego, de pilda) si au disparut rapid dintre furnizorii agreati.

(18-06-2020, 11:08)razclud Wrote: Da, e pacat sa aratam cu degetul, sunt si ei oameni, mai gresesc, nu trebuie sa le scoatem ochii. Ei stiu bine ce fac, cum prajesc, au sculele necesare si foarte multe cunostinte in ale cafelei. Noua chiar daca nu ne place cafeaua respectiva, nu ne putem ridica la nivelul perceptiei senzoriale ale unor prajitori, care au o mult mai mare experienta decat orice utilizator casnic. Stam cuminti, tacem si invatam  Shy

Dupa umilul meu gust, am baut o cafea buna si la etaj in Obor, mi-am luat o palma scurta bine meritata si am continuat alergarea pe la legume.
Eu zic ca daca ne uitam oleaca prin jur, poate ni se mai ridica valul de pe ochi... In Bucuresti avem doi oameni pe primele doua locuri in lume la prajire in ultimii 2-3 ani. Eu zic ca spune ceva asta.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(18-06-2020, 12:51)Mihai L Wrote: Au fost care au neglijat acest aspect (imi aduc aminte de Contego, de pilda) si au disparut rapid dintre furnizorii agreati.

Nu au tinut pasul!

(18-06-2020, 12:51)Mihai L Wrote: Eu zic ca daca ne uitam oleaca prin jur, poate ni se mai ridica valul de pe ochi... In Bucuresti avem doi oameni pe primele doua locuri in lume la prajire in ultimii 2-3 ani. Eu zic ca spune ceva asta.

Exact! Despre asta e vorba, Romania e plina de campioni.

Reply
(18-06-2020, 12:51)Mihai L Wrote: Multa lume nu intelege ca e vorba de o chestie artizanala. Si ca daca prajitorul are o anumita viziune asupra prajirii, asta e.

Din pacate, multe prajitorii din Romania sufera enorm la constanta si verificarea calitatii. Una e sa ai o viziune bine definita asupra abordarii cafelei verzi (see Yume), alta e sa prajesti dupa ureche si sa maschezi nereusitele in spatele conceptului de "artizanal". Prajirea artizanala trebuie sa fie corecta in primul rand, iar artizanul trebuie sa-si respecte clientii. 

Hai sa nu ne mai invartim dupa copac, din multitudinea de prajitorii aparute in Romania in ultimii ani, foarte putine ofera calitate si constanta. Cred ca le numeri pe degetele de la o mana. Mi s-a intamplat de atatea ori sa platesc bani buni pe cafele "neconforme", incat nici nu vreau sa-mi amintesc. Am devenit extrem de reticent in a mai cumpara cafea de la prajitorii pe care nu le cunosc. 

Ontopic, am baut cafea foarte buna de la Pressco in ultima perioada. Au origini foarte faine (ex. un Castillo natural fenomenal), iar stilul lor de prajire, desi foarte light, ofera suficienta flexibilitate pentru orice varianta de preparare.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)