Espressoman infocat
Brasov
Sunt doritori pentru un "group buy"? Pe AliExpress sunt vanzatori care dau 10% discount pentru minim 3 bucati. Pe Alibaba comanda minima de 5 bucati. La Ali TVA este inclus, nu stiu daca se mai aplica alte taxe. Presupun ca la Alibaba nu este inclusa nici o taxa in pret si nici nu stiu cum se calculeaza taxele.
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
14-03-2025, 16:49
(Edited 14-03-2025, 16:55 by renatoa.)
Ai calculat cat ar veni minimul dintre toate variantele ?
Direct de la producator este 432$ + TVA +3%(13$) accize = 529$ bucata
417$ doua bucati, cel mai mic pret, la 3-4-5 bucati sare transportul de duce bucata peste 420$
Espressoman infocat
Brasov
Eu am gasit asa:
AliExpress:
Pentru mimim 3 bucati:
https://www.aliexpress.com/item/1005006303115528.html
Pret 535.5$ / bucata. La care dupa spusele tale se mai adauga 13$ accize, deci total
548.5$
Pentru mimim 2 bucati:
https://www.aliexpress.com/item/1005008286348715.html
Pret 559.3$ + 13.6$ acciza =
572.9$
Alibaba:
Minim 5 bucati:
https://www.alibaba.com/product-detail/S...29157.html
Pret: 276$ + transport (146.7$) + TVA + acciza.
Daca TVA si acciza se aplica si la transport atunci avem un pret total de:
515.7$. Daca transportul nu este supus taxelor atunci va fi mai putin.
Precizez ca nu cunosc detaliile cu taxele vamale, am luat de buna ce a spus renatoe ca este 3% acciza.
Saptamana trecuta am vazut ca era si un furnizor european care vindea la un pret similar (
585$ parca) iar daca iei din europa nu ma astept sa mai platesti alte taxe. Acum stocul este epuizat, dar probabil o sa apara din nou.
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Craiova
15-03-2025, 11:52
(Edited 15-03-2025, 11:53 by renatoa.)
(03-03-2025, 16:58)junioru11 Wrote: Am inteles cum ai facut tu adaptarea, pe mine ma interesa la varianta din poza pe care ai postat-o mai sus, cu tabla respectiva, cum au facut, au schimbat si axul motorasului cu unul tesit pe ambele parti?
Intamplator am dat peste varianta de motor full metal, care se vinde in mai multe variante de ax, cred ca e ceeace doreai tu:
https://www.aliexpress.com/item/1005008130424031.html
Atentie la alegerea axului, modelul C este cu dubla tesitura, care ar inlocui pe cel original.
Referitor la rpm, n-as lua viteza de 60 a celui original sub nici o forma... chiar 30 as prefera fata de 50 rpm, eu merg acum undeva intre 35 si 40.
Ca idee, comparativ, RoestMeister-ul invarte la 20 rpm, ca stiu ca ai si asa ceva
(03-03-2025, 19:06)renatoa Wrote: Posibil, motoarele astea se vand in multe versiuni de ax, si double flat cum vrei tu, si ax rotund filetat, dar axul D e dominant, majoritatea asa il au.
Pentru chinezi intre ei, nu cred ca a fost o problema sa dea comanda cum cere proiectantul, dar pe net se gasesc foarte greu.
Inca un motiv sa prefer cuplajul cu flansa intermediara.
Espressoman infocat
Bucuresti
Bun linkul, salvat, dar intra in carcasa prajitorului? Din schema are 31mm (fara reductor si contacte) iar cel original avea undeva la 20mm din cate imi amintesc, nu am schema si nici la indemana sa il masor. Momentan sunt "pă original" dar am facut si adaptarea dupa modelul tau cu un motor de 50 rpm si cand l-am montat provizoriu era la limita, chiar atingea carcasa.
Am luat si un variator de turatie dar nu l-am pus, e acolo, sa fie...
Craiova
Angrenajul 4632 are 26mm inaltime, si motorul mai iese in afara inca 2mm.
Se poate masura spatiul interior si calcule.
Craiova
Pentru cei care fac coada la piese de schimb V2, pe FB a aparut pomenita o pagina Aliexpress, accesata din Japonia, la care insa eu nu reusesc sa ajung. O postez aici, pentru cei cu talente de seekeri
https://www.facebook.com/groups/34747200...320330441/
Craiova
23-03-2025, 10:23
(Edited 23-03-2025, 10:52 by renatoa.)
Bye, bye Cubean...
https://www.youtube.com/watch?v=TxjE_SDj1fE
https://www.facebook.com/61553071107525/...1423609806
... l-au botezat altfel. Si a aparut prima taiere de costuri: nu are racire incorporata.
Mai e pana la taierea motzului
Espressoman infocat
Timisoara
Suna mai bine noua denumire. Sa inteleg ca va fi necesar un companion pentru racire?
O oala de asta ar fi ok?
https://www.aliexpress.com/item/10050070...e-home.0.0
Craiova
23-03-2025, 16:34
(Edited 23-03-2025, 16:36 by renatoa.)
Intelegi bine, dar mi se pare o castrare absurda... si nu cred ca de costuri au facut-o.
Eu nu mi-as lua oala, mi-as face un postament pe care sa stea prajitorul, cu aceeasi amprenta, cu un sertar perforat care sa iasa in fata, si in care sa curga boabele, ca la orice prajitor normal, si care sertar l-as ventila din spate cu un
cross flow fan,
...exista de toate marimile si tensiunile, unul de 150mm cred ca ar fi cam pe masura astuia.
https://www.aliexpress.us/item/1005006480319605.html
Ar iesi ceva mult mai compact spatial.
Craiova
30-03-2025, 10:45
(Edited 30-03-2025, 10:48 by renatoa.)
Au mai anuntat un model, Big Boi... nu ma corectati, ca asa au scris ei
De 1 kg, pe dinafara nimic deosebit, doar l-au pompat un pic cu steroizi
L-am pus eu pe 'tub, pentru cei care n-au nici Discord nici FB.
https://youtube.com/shorts/Ma8qEfAI0R4
Espressoman incepator
Timisoara
Mie imi place ca persevereaza.
La prajitor mai mare au pus si o tableta mai mare
Asteptam piesele de schimb. Oare ce motor au pus in asta mare ?;
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Craiova
Ar trebui sa mearga orice motor la care vezi in specificatii cuplu de minim 10Kgf.cm, la turatia cu care vrei sa iti invarta tamburul, presupunand ca nu are raza mai mare de 10 cm.
Cum nu vrem sa mergem la limita as alege ceva macar cu 50% mai capabil, adica 15kgf.cm.
Un
5840-31zy ar duce, are 16kgf.cm la 64rpm.
Espressoman incepator
Timisoara
Oare ce pret va avea Sky BIG BOI ?
Doar de curiozitate. Pentru mine nu prezinta importanta capacitatea mai mare daca pretul este mai mare.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Craiova
Macar de forma va fi mai mare, mai ales ca vine din start cu electronica V2, cel putin display-ul... care e impinsa in fata sa creeze o falsa senzatie de superioritate.
Cei cu adevarat interesati de capacitate mai mare pot cel mult sa se roage ca pretul sa fie macar proportional cu capacitatea, adica sa zicem pe la de 2x cat V2 = 1500-2000, pentru ca la restul pietei moda pare sa fie o cresterea a pretului logaritmica... vrei 2x mai mult platesti 4x mai mult... fara nici o justificare economica, pentru ca nu costa nici macar 2x mai mult sa fabrici aceasi masina la dimensiuni cu 30% mai mari
Doar ca la 2000 e prea aproape de ofertele Bullet sau Kaleido ca sa mai prezinte interes.
Craiova
Intr-un FB chinezesc de Skywalker, cica va fi 1100$ Big Boi asta de 1 kg... ceeace mi se pare suspect de putin dupa ce s-au intins aproape de 900$ cu V2-ul... poate asta e pret de producator, la prima mana in china, fara nici un transport.
Echivalent cu pretul Skywalker de 275$ pe Alibaba, pentru comenzi minime de 5 bucati. La care mai vine transport si taxe.
Posibil de asemenea sa fie totusi de o capacitate mai mica, daca ma uit la puterea declarata, 1600W... la puterea asta nu stiu vreo masina care sa fie capabila de mai mult de 750g.
Ar fi ca si cum am incerca sa prajim 500g pe skywalker la 80%... va dura probabil 12-15 minute... "de 3x mai lunga, pentru mai multa flavoare..."
Espressoman infocat
Timisoara
(31-03-2025, 17:54)renatoa Wrote: Intr-un FB chinezesc de Skywalker, cica va fi 1100$ Big Boi asta de 1 kg...
Deci Nova de 1/5kg ar trebui sa coste 200usd, rotunjire in jos ca nu are racire
Craiova
16-06-2025, 11:17
(Edited 16-06-2025, 11:24 by renatoa.)
Ne-au pacalit cu amanare pana de Craciun, se pare ca au lansat-o azi, pretul RON 2434, transport inclus:
https://www.aliexpress.com/item/1005009195335614.html
www.itopcafe.com/products/it-nova-perfect-small-size-home-drum-type-automatic-coffee-roaster
Cine se astepta la conectivitate si alti zurgalai direct din fabrica... vise, taica... panoul basic de la V1.
La fel ca si un pret proportional cu capacitatea...
In schimb au reusit sa ii adauge un cooler drept bonus.
In schimb au facut filtrul "de praf" aparent obligatoriu, nu mai pare a fi optional/detasabil... deci inca o belea de curatit in plus, sau de batut capul cum sa il desfiintezi, fara sa afecteze prea mult restul... la V1 dupa 10 prajiri era infundat.
Nici nu reusesc din imagini sa vad daca se poate adapta o tubulatura la evacuare.
Noutatea cea mai mare este insa tamburul... adica lipsa lui... inghesuiala mare in spatiu mic i-a fortat la o solutie fara tambur, cu palete agitatoare. Care creeaza si spatiu mai mult intre boabe si lampa, un lucru bun.
Plus ca axul paletelor pare sprijinit la ambele capete, nu suspendat ca tamburul la modelele mari.
Nimic despre amplasarea senzorului sau alte detalii constructive, pana nu apare primul in maini pricepute.
Craiova
Uitându-mă la pozele de la itop, sunt puțin confuz în legătură cu schimbările aduse modelului termic al acestui "mini me"
Nu există o tavă de colectare pentru pleava... de asemenea, vedem suficient de clar un orificiu de evacuare mai mare decât la modelele anterioare... și un colector de pleavă in spate, pe traseul de evacuare al aerului.
Aceste detalii sugerează că acum pleava se evacueaza împreună cu gazele și fumul... ceea ce implică un flux de aer mai puternic decât înainte. Semnificativ mai puternic...
Și acum întrebări:
- Poate cineva să localizeze admisia de aer?
- Este aerul care intră încălzit oarecum?
- Este interzis utilizatorului, printr-o setare a aparatului, să reducă aerul sub o valoare minimă care asigură evacuarea plevei? Altfel, reducerea prea mică a aerului nu va permite evacuarea plevei din cuptor, va arde, iar mirosul de pleavă arsă este ceva ce nimeni nu vrea să experimenteze...
Nu aș plănui nicio achiziție a acestui aparat până când aceste lucruri nu sunt clarificate.
Espressoman incepator
Timisoara
Tot Sky v1 ramane rege. Cu adaptorul wireless si aplicatia ta, este de neegalat ca pret / calitate.
Se repara usor, pisele de schimb se gasesc si sunt ieftine, plus ca deja a trecut si proba andurantei,
Faptul ca nu prajeste 50 -100 grame pe sarja sunt mofturi.
Espressoman infocat
Timisoara
Pentru prajitorul mic, oare se va putea implementa modificarea pentru conexiunea la artisan?
Craiova
Daca n-au schimbat panoul... adica comunica cu acelasi protocol...
Nici cel de V2 nu a fost foarte greu de decodat, de ce s-ar apuca acum sa se complice cu criptari ?
Mai greu este de decodat intentiile lor, cum au gandit noul model termic, daca l-au gresit va fi mult mai greu de remediat decat de scris cateva linii de cod.
Craiova
Pe tacute... noaptea... ca hotii

il scoasera pe cel de 1 kg !
https://www.alibaba.com/product-detail/1...74533.html
Doar ca... apare la alt producator decat cei care fac Skywalker... oricat de mult ar semana, de zici ca e acelasi...
Espressoman incepator
Timisoara
11-07-2025, 17:40
(Edited 11-07-2025, 17:41 by alin1970.)
Frumos. Concurenta face bine.
Craiova
(13-07-2025, 11:06)edri Wrote: Smola S5
... tinand seama si de pret pare un best-buy.
Ma gandeam sa-l iau in considerare, dar ...
La Nova/Cubean ce nu iti place ?
Espressoman infocat
Timisoara
Lipsa conectivitatii. Nu imi dau seama daca "
Customizable profiles for different roast levels " inseamna ca se pot memora programe utilizate.
Craiova
Daca panoul este acelasi... dupa cum arata... acele 9 profile nu sunt customizabile de catre utilizator.
Conectivitatea este acolo, doar ca iti e frica tie de necunoscut.
Toti cei care si-au luat skywalker folosesc acum multiple variante de control open.
In vremurile astea chiar e anacronic sa gandesti ca fabricantul a stiut el mai bine ca tine cum vrei sa iti folosesti un electrocasnic, si ca programele cu care vine dotat din fabrica se muleaza pe realitatea macar a jumatate din masa lor de clienti.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Edri mai stii cand ti-am zis acu 1-2 ani, nu mai sta dejeaba si apuca-te de prajit. Iti dai seama cata experienta aveai data ma ascultai si nu mai tot stateai sa analizezi date. Te comporti ca majoritatea, zici ca te insori/mariti cu prajitorul pe viata. Oricum o sa-l schimbi la un moment dat, ce conteaza toate astea?
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Bucuresti
15-07-2025, 12:31
(Edited 15-07-2025, 13:07 by sorinetta.)
https://www.youtube.com/watch?v=65BXi-rqH7I
Asta micu mie imi pare ca poate sa ofere o prajire mai adecvata pentru light roasts. Sursa de caldura e mai departe de boabe (asemanator cu Kaleido, parca), consuma foarte putin 700W ceea ce il face eficient si ca prajire, imi imaginez. Pleava pare ca e colectata din aer/aiflow intr-o cutiuta "cute".
Roaster
Craiova
15-07-2025, 14:43
(Edited 15-07-2025, 14:45 by renatoa.)
Pai exact de asta vorbim de cateva luni.
Initial anuntat drept Cubean, si lansat pe numele sau Nova, primul dintre ...
La Kaleido nu prea conteaza distanta, pentru ca nu e radiant direct in boabe, lampa/lampile sunt in exteriorul tamburului, si ai un mix de toate tipurile de transfer.
Aici este 100% radiant.
Ce zic ei in clip ca ar fi incalzire de jos ramane de dovedit, cei care il au deja nu au raportat nici o lampa in partea de jos.
(14-07-2025, 22:46)edri Wrote: Nu imi dau seama daca "Customizable profiles for different roast levels " inseamna ca se pot memora programe utilizate. 
Acum devin si eu confuz, din clipul lui Sorinetta... unde se vorbeste de detectie FC, ceeace este ceva cu totul din alta lume pentru masinile astea, care nu prea straluceau prin inteligenta incorporata...