Welcome Back Log In Create Account

Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home

Oare si in ala mic isi baga nasul cei de la itop si il modifica dupa cum cred ei ca e de modificat? Undecided Problema este ca originalele akimita nu se prea gasesc de cumparat la bucata, doar in loturi de minim 5 bucati.

Reply
Stai linistit ca itop nu modifica nimic.
Ar trebui sa priceapa ce e in interior... si din ce prostii spun unii pe FB sau discord, cica venite de la itop, e clar ca nu misca un surub la ele.
Deocamdata nu ai pretul la Cubean, ca daca iei un bax de 5 fii sigur ca nu ramai cu ele.

Doar ca nu as fi asa sigur de chestia cu cantitatea minima 5 sapata in stanca... asa scrie si la skywalkere, dar daca intri pe o pagina si faci simulari, constati ca de fapt poti lua si doar una, dar platesti transport de 3, complet neconvenabil... la 2 la fel... de abia la 3 transportul devine comparabil cu daca ai lua 5.
~~~

~~~
Pana una alta vazui azi o chestie care ma ingrijoreaza... posibil sa fie doar o situatie de sezon, dar totusi...
Am intrat pe ebay sa ii dau unui link la lampa, ca i s-a ars... n-am mai vazut vreodata la un produs un sticker asemanator cu acesta:

... adica 8 si-au pus lampa in cos, dar n-au finalizat achizitia... probabil e doar o intentie, au pus si au uitat de ele... ca sticker-ul sta asa de vreo ora.

Daca insa combin aceasta imagine cu urmatoarea... de aici imi vine ingrijorarea...

Cand primul din aia 8 face plata, cine stie cand se va reface stocul... Confused

Reply
(17-12-2024, 10:45)renatoa Wrote: Sfanta inocenta... dar cat de bine le-or fi facut te intrebi ?
Asa "perfect" era si V1 cand l-am primit.

Deja a aparut prima goanga pe conexiunea cu Artisan, hai sa vedem cum, daca, si in cat timp o rezolva...
Eu am zis ca ramane de vazut daca si functioneaza bine. Dar modificarile sunt Akimita nu Itop, deci ar fi normal sa fie ok.
De fapt pe mine nu ma pasioneaza deloc V2. Ala este varianta pentru bogati si e prea acru ptr mine. Eu raman fidel V1.
Ca idee, doar eu laud pe aici V1 ? Restul cumpara si tac ?
Despre piese, radeati de mine ca mi-am umplut camara de mult ! Biggrin
Am mai spus ca cea mai tare chestie la V1 este ca ai piese de schimb ieftine. Cu piese ieftine v1 va avea viata lunga si va praji multe kg. Chiar daca unii carcotesc ca nu e perfect, dar parca tot ei ziceau ca nu exista si ieftin si bun ! V1 este ieftin si bun pentru uz casnic. Colegul @renatoa l-a facut chiar mai tare ca V2. Ba unii l-au si pus din greu la munca si se pare ca nu tuseste prea tare cand ai dai sute de kg de boabe.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Citat postare FB
Quote:Jeff Kraus
Renato Aranghelovici I have a post a while back about a bug in the roaster control board software when using Artisan in Fahrenheit mode… they were receptive to it, apparently found the source of the issue.
Unfortunately since the control board can’t be updated by the user, they have to manufacture an updated version and send it to me.

Ce sa mai comentez... iei v2 si platesti o gramada in plus ca sa iti bage in casa o caramida pe al carui ecran vei citi pentru totdeauna, fara nici o posibilitate de corectie:
INJECT in loc de Charge, Eject in loc de Drop
"MANUEL" "FIL TER", "STAYBY", “1rd Crack”, “2rd Crack”

Si unii viseaza ca vor avea graficul RoR, intr-o zi...

Reply
Pentru cei care asteapta Cubean, lasciate ogni speranza ... cum zicea Dante in Infernul.
Intr-o discutie avuta ieri cu o PiaR-itza de la ei, mi-a zis ca se va lansa pe la sfarsitul anului.
De fapt si livrarile V2 sunt suspendate, motivate de ochii lumii ca cica pana dupa CNY... dar de fapt e varza ce au facut acolo, sunt reclamatii dupa reclamatii.

Reply
De vreo luna de zile a aparut in peisaj aplicatia asta, pe care autorii cauta sa o lipeasca la cat mai multe masini.
https://play.google.com/store/apps/detai...B43c-zZ1lI
De curand are si Skywalker in lista, dar inca e in lucru.
Interfatarea se face cu alt adaptor decat cel pe care il aveti deja cei care v-ati conectat la Artisan, motivul principal fiind ca s-a dorit o conexiune wireless, care un Arduino cum e cel din vechiul adaptor nu o asigura.
Totusi, este fezabila adaugarea unui modul BT (30 lei) la adaptorul care il aveti acum, si pot face si adaptarea de soft, daca e cineva interesat.

Reply
(12-01-2025, 13:27)renatoa Wrote: ... dar de fapt e varza ce au facut acolo, sunt reclamatii dupa reclamatii.

Inseamna ca in 2026 vor livra prajitoare de top care nu mai trebuie reconstruite de utilizatori ca un joc Lego Tongue

Reply
Sau vor fi convinsi sa vanda doar tablaria separat, catre dealeri locali care sa le echipeze cum considera ei optimal.
In US s-au comandat deja 30 bucati undeva, care le vom "reinterpreta" dupa o partitura noua.

Reply
(14-01-2025, 10:40)renatoa Wrote: ......
In US s-au comandat deja 30 bucati undeva, care le vom "reinterpreta" dupa o partitura noua.

Numai in USA? In EU nu va exista partitura?

Reply
Pe bani cui ? Show me the clients...

Reply
Fast forward, un an si cateva luni mai tarziu... am primit un Skywalker V1 nou la modat pentru un coleg.
Surprize, surprize... multe lucruri schimbate, de unele stiam, de altele n-am auzit pana azi...

Intai la hardware... le iau pe rand in ordinea in care le-am observat
- in fata, la toboganul de incarcare nu mai exista pragul opritor... care a fost initial la mine si l-am indepartat ca ma incomoda... pentru cine nu stie de ce e vorba. ma refer la ce a facut dumnealui aici: https://homeroasters.org/forum/viewthrea...post_78302
Indepartarea acelui prag face posibila observarea lampii, de care voi povesti mai jos.

- apoi, in spate, are din fabrica decupare de ventilatie in dreptul radiatorului cu problema, dar... lipsa ventilator... s-au zgarcit ca tziganu... si pe deasupra au obturat decuparea cu un carton, sa nu cumva sa adie aer pe acolo...

Oricum ar fi de incompleta, e binevenita decuparea asta, face mai simpla modarea cu ventilator.

- elicea de la ventilatorul de airflow pare mai solida, o tabla mai groasa, si se prinde cu surub acum, nu prin presare, cum a sosit cazuta la unii dintre noi, early adopters, desprinsa din transport

- si... am lasat la urma cireasa... aparent au schimbat lampa, nu mai vad filamentul de carbon, ca la primele ! nu mai vad de fapt nimic cand e aprinsa, parca ar fi sticla mata. Si la 100% are are o lumina de halogen, ca de bec normal, stralucitoare... o masuratoare in IR pe lampa arata 2000 grade, ca la un halogen, nu 1200 grade ca la carbon.

Acum schimbarile soft...
- in preheat la modurile auto i-au bagat o adiere... de 20% aer, ca sa protejeze lampa un pic... sau poate noua lampa se incinge prea puternic... dar puterea au lasat-o tot la 100%, din pacate... Sad

- din motiv de lampa noua, banuiesc... au schimbat temperaturile de preheat si nivelele de putere, la modurile auto... 190-200 grade in loc de 200-220, iar nivele de putere sunt 65% pentru spalate, si 60% pentru naturale.
Din pacate nu s-au putut abtine sa nu comita o prostie cu ocazia asta... au incurcat profilele, acum profilele 1x par sa fie de washed si 2x de naturale, daca e sa ne luam dupa noile temperaturi de preheat si puteri in modurile auto.
Cine e fan moduri auto si schimba prajitorul va avea de lucru ca sa isi gaseasca vechile stiluri.

Pe spate exista acum niste stickere, care par sa fie un cod al datei de fabricatie, plus serial number... pe cel in discutie am 202404527, banuiesc ca ar insemna fabricat in aprilie 24, desi pare cam indepartata data. Huh
Care aveti stickere similare poate postati aici ce coduri aveti voi si cand le-ati cumparat.
Eu n-am avut asa ceva.

Reply
Surprize, surprize !
Modificarile astea, ma incurca rau !
Sa inteleg ca placile de baza nu mai sunt compatibile ? Acum avem placi de baza V1 pentru lampa cu filament de carbon si alte placi de baza v1 pentru lampi halogen ? Daca poti face poze la placile de baza, ar fi utile.
Sunt derutat pentru ca am cumparat o placa de baza (sa fie in caz de nevoie ) si acum nu stiu daca se potriveste cu lampa cu filament de carbon.
[Image: vYoEBLp.jpeg][Image: 9zaLZjN.jpeg][Image: 0kh66lR.jpeg][Image: tOLdQUX.jpeg]
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
(29-01-2025, 16:40)alin1970 Wrote: Modificarile astea, ma incurca rau !
Sa inteleg ca placile de baza nu mai sunt compatibile ? Acum avem placi de baza V1 pentru lampa cu filament de carbon si alte placi de baza v1 pentru lampi halogen ? Daca poti face poze la placile de baza, ar fi utile.
Sunt derutat pentru ca am cumparat o placa de baza (sa fie in caz de nevoie ) si acum nu stiu daca se potriveste cu lampa cu filament de carbon.

Ce arati tu mai sus este placa noua, dar electronica ei in sine nu are nimic special pentru lampa cu halogen.
La prima privire par interschimbabile, au marit radiatorul si au adaugat o siguranta termica de protectie suplimentara, caramida aia neagra de langa radiator. In rest la fel.
Cea veche o poti vedea la inceputul topicului, tu ai postat imagini cu ea, cand cu scandalul cu radiatorul prea mic.

Ce ai insa schimbat radical in placa cea noua sunt programele, care sunt varza acum... dar tu nu prajesti pe auto oricum, deci nu te afecteaza.

Ca idee totusi, am inspectat noile programe auto si niste concluzii sumare ar fi ca:
- 1X, zise pentru naturale, sunt neafectate, la fel ca inainte
- 2x, pentru spalate, sunt date peste cap fara nici o logica
- din grupa 3x, pentru honey, 32 si el e afectat, 31 si 33 sunt ca inainte.

Cel mai rau e pentru cei care vor prajiri rapide, ca nu mai exista nici un program auto cu puterea de 70% si preheat de 220 grade, adica fostele programe 2x, de spalate.
Cel mai rapid poti praji acum pe 31/33, pentry honey, cu preheat la 215 grade si 65% putere.

Reply
Ultimele stiri horror care ne parvin, din fericire din alte zari mai umede, si de la fanatici dark side of the ... bean... este ca din prajitor, in anumite conditii, de umiditate si prajire uleioasa, incep sa se scurga... chestii... mai ceva ca in Ghost Busters...

... chestii care, daca esti nesimtit si nu desfaci cusca ventilatorului sa vezi ce mai e pe acolo, si sa cureti... ajung sa intre prin fantele de aerisire si sa se prelinga pe electronica ...

... ghost in the machine Smile

Reply
Incep sa dea inapoi si cu "imbunatatirile" aduse la V2... motorul brushless s-a dovedit a fi prea de soi... sau poate prea scump, sau... mai gasiti voi motive pentru care l-au schimbat.
Cert e ca ultimele modele de V2 vin cu acelasi motor pe care l-am folosit in solutia prezentata pe HRO si FB acum vreo 3 luni.

https://homeroasters.org/forum/viewthrea...post_79399

Reply
Asta e semn bun, inseamna ca citesc ce scriu utilizatorii pe forum Wink

Reply
(27-03-2024, 20:51)renatoa Wrote:
(27-03-2024, 17:11)alin1970 Wrote: 1. A masurat cineva care este puterea reala consumata de acest prajitor? Cat curent consuma din priza ?
...
2. Puterea rezistentei am inteles ca este 1000W la 230 Vca.
...
...

1. Da, puterea este 1 kw reala, ajustata cu tensiunea din priza, si consumul motoarelor.
Mai exact, la mine la 50% wattmetrul arata 550W, cei 50W in plus venind in mod egal de la plusul de putere dat de cei 236V de la mine din priza si consumul motoarelor, tot cam 25W

2. Este, se vede si inscriptionata pe lampa in diverse imagini.

3. jumate din putere, nu din tensiune. 1/2 , nu 1/4
Si totusi, prin heater trece curent alternativ... apare si pe factorul de putere afisat de wattmetru, marime care nu are sens daca curentul ar trece doar intr-o directie.

4. O fi IR-ul cel mai eficient energetic din parcare, dar nici chiar asa...
Sunt 1000W la 100% toata ziua, si puterile sunt in aceasi plaja la fel ca si pe prajitorul meu DIY hibrid IR/convectie, care are lampa de 1200W si prajesc la 65%, ca si pe Skywalker.

Quote:„Când ați eliminat imposibilul, orice rămâne, oricât de improbabil, trebuie să fie adevărul. Sherlock Holmes”
Eu votez pentru varianta ca acolo e un triac si chinezii au gresit catalogul.
E mult mai probabila decat orice alta explicatie.

Am verificat prin teste direct pe piesa scoasa din circuit. Colegul @renatoa a avut din nou dreptate. Elementul activ de reglaj al incalzirii ( JT 816 HA sau JT 824 HA ) este un TRIAC ! Chinezii au gresit catalogul.

Reply
(27-02-2025, 21:44)edri Wrote: Asta e semn bun, inseamna ca citesc ce scriu utilizatorii pe forum Wink

Degeaba citesc daca nu se vede in ce produc... sau chiar strica si mai mult ce au.
V2-ul e oprit complet de la livrari, il modifica masiv si revin de abia in mai cu noua V2.n
Degeaba, deja lumea s-a lamurit si prefera V1 cu HiBean, decat sa dea 400 in plus pentru ...

Reply
HiBean pe V1 Tare ! Vreau si eu !

Reply
Am scris de el acum mai bine de o luna, chiar in pagina asta, vezi mai sus.

Reply
(27-02-2025, 21:36)renatoa Wrote: Cert e ca ultimele modele de V2 vin cu acelasi motor pe care l-am folosit in solutia prezentata pe HRO si FB acum vreo 3 luni.

Pentru V2 nu avem link pentru piese? Ar fi fost interesant sistemul de prindere al motorului...

Reply
O placa, cu aceleasi gauri ca si capacul motorului original, doar ca e plata, ceeace aduce axul mai jos, patrunzand in santul flansei tambur, deci antrenarea originala, care personal imi displace.
Ideea initiala cred ca a fost asta, acum un an:
https://www.facebook.com/groups/34747200...217878187/

Reply
Am o nelamurire, piesa care intra in santul flansei tambur, la motorasul original are tesituri stanga/dreapta, la motorasul cu care ai inlocuit vine cu o singura tesitura, de forma D in sectiune, acolo nu este nevoie de o adaptare? Nu mai este loc de flansa cu suruburi...

Reply
Cum am montat-o eu axul motorului nu mai intra in santul flansei, se termina la cativa mm de el.

Adaptarea a constat in flansa intermediara... rezolva multe bube... mareste cuplul de actionare, si face mai putin critica centrarea, fiind o jumatate de cuplaj cardanic practic.

Ai aici mai multe imagini si link la ce componente am folosit.

Reply
Am inteles cum ai facut tu adaptarea, pe mine ma interesa la varianta din poza pe care ai postat-o mai sus, cu tabla respectiva, cum au facut, au schimbat si axul motorasului cu unul tesit pe ambele parti?

Reply
Posibil, motoarele astea se vand in multe versiuni de ax, si double flat cum vrei tu, si ax rotund filetat, dar axul D e dominant, majoritatea asa il au.
Pentru chinezi intre ei, nu cred ca a fost o problema sa dea comanda cum cere proiectantul, dar pe net se gasesc foarte greu.
Inca un motiv sa prefer cuplajul cu flansa intermediara.

Reply
Ma gandeam ca e mai ok versiunea asta V2 pentru cei mai comozi, sau care nu au scule/indemanarea necesara, de a adapta pentru a evita rotita de plastic din reductorul original V1, in cel mai rau caz se poate strica motorasul, care se poate cumpara separat mai ieftin. Eu astept sa puna accesorii si pentru V2 pe ali..

Reply
stai la rand cu piesele de V2 !
eu am ales sa folosesc motorasul de la V1 asa cum a venit pana se strica. Daca se strica trec la varianta prezentata de @renatoa. Daca se aplica silicon rezistent la temperatura in fanta axului si dupa ce se intareste se introduce fortat axul motorului, se reduce mult zgomotul pentru ca nu mai freaca metal pe metal dar angrenarea ramane elastica.
De ce va sperie reductorul original V1 ? deja avem unul care cred ca a trecut de 200 kg prajite si inca nu a decedat.

Reply
Exista pe ali motor care seamana mult cu cel original, insa fara plastic.
Dar nu l-a incercat nimeni... Smile

Nu pricep de ce sa astepti sa apara piese pentru V2, ce e greu la tabla aia de croit ?
Marchezi gaurile folosind ca masca capacele motorului original...
Dar la cuplajul direct, ax in fanta chiar nu m-as mai intoarce... numai dezavantaje.
E ca si cum ai incerca sa invarti ceva... masina de tocat carne... cu o manivela de 5x mai scurta... si pe urma te miri ca suna ca si cum si-ar da duhul...

Reply
Pun aici poze cu siliconul folosit de mine. Nu cred ca merita cumparat siliconul doar pentru asta. Nici nu sint sigur daca siliconul a fost rezolvarea sau saibele elastice sub suriburi. Cert este ca la mine dupa o zi de la modificare s-a redus mult zgomotul .
Se poate incerca varianta propusa de @renatoa si cu motorul original daca se indeparteaza motorul cativa mm pana iese axul din fanta tamburului.
[Image: wfP9ls0.jpeg][Image: Ii9aoYW.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)