Welcome Back Log In Create Account

Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home

V2 este prezentat pe YT de 8 luni ?
Eu abia azi am vazut clipul asta itop cafe.
https://m.youtube.com/watch?v=pumoYBLbmi...Rlcg%3D%3D
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Da, prin aprilie-mai a aparut video-ul si aici intr-o postare, in video promiteau atunci septembrie ca iese.

Reply
Da, se pare ca l-am ratat atunci.
Astazi au scos un nou video cu V2. Arata cum prajeste manual , salveaza profilul si apoi prajeste pe auto profilul manual salvat anterior. Nu pare sa le iasa rau. Pacat ca pe ecranul lor colorat nu au pus si curba ROR.
E mai scump V2 decat V1, dar altele sunt mult mai scumpe. La 800 $ / 500 grame pe sarja , cu Artisan si prajirea automata dupa programe personalizate V2 pare sa fie in top.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
350-400g is the best quantity, asa scrie in manual.

Daca era 50(100)-400g, cred ca l-as fi comandat.

Reply
Da, nu m-as duce la 500g sarja.
Iar intre 333 si 500g iti raman resturi, cumparand la punga de 1kg. La 2kg mai merg prajiri de 400g.
Daca prajesti melange nu mai ai nici o limitare.

Schimband pozitia sondei se pot praji si 100g. 50 este cam fortat.

(30-11-2024, 11:57)alin1970 Wrote: Astazi au scos un nou video cu V2. ...

Bune videourile astea... mai afli ceva nou... de la comentarii Smile

Quote:In this model did they improve or change the resistance (heat source)?
In the previous model, the fault was that it would not stop heating
on several occasions and also that it would explode after a while.
I have already changed that part 4 times.

RoR-ul pare sa se actualizeze acum la 30 secunde, sau poate doar e o coincidenta ca s-a schimbat valoarea, si a trecut in 6 la 5:00, si in 7 la 5:30. Se poate vedea asta la secundele 28-29 in video.
Oricum prajirea nu mi se pare de dat exemplu... poate pentru Tchibo style, de 3x mai lunga... 136 grade la 5:41 e coacere.

Reply
(30-11-2024, 12:06)renatoa Wrote:
Quote:....
I have already changed that part 4 times.

Acum inteleg si eu de ce e bine sa ai acasa raftul plin cu piese de schimb la indemana. Tongue

Reply
S-a intimplat asta pentru ca au utilizat V1 cu preheat fortat la 100% putere si ventilatie zero cred. Dar nu strica sa ai puse deoparte piese de rezerva. Lampa cred ca este un consumabil, nu rezista o vesnicie. E bine ca se gaseste de cumparat. E rau ca se arde destul de repede. Dar de 500 - 1000 -2000 $ cat ar fi diferenta fata de alte prajitoare, cumperi multe lampi de schimb. La cele cu aer cald cat crezi ca tine rezistenta sau motorasul ? Si nu stiu daca le rezolvi cu 40 $ ca la V1.
La V1 utilizat dupa indicatiile lui @renatoa, lampa a murit dupa 130 kg prajite. Oare un Nucleus Link va rezista atat ?

Reply
E 33 Euro (153 lei), shipped, pe eBay, nu mai cumparati lampa de la Aliex cu 40$.
E link-ul la ebay in paginile din fata, acolo a aparut inainte de pagina de piese de schimb de pe Ali.

Reply
prajirea de azi.
Kenya Gikirima Embu 2023, spalata.
333 gr / 292 gr

[Image: Zuwl2L3.jpeg]

Reply
nu e mult prea brusca urcarea?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
As zice ca e goanga de Artisan, multe chestii randeaza aiurea...
Sau... s-a jucat cu paleta de charge ca sa scada TP-ul cat mai mult.
Daca o pui la loc prea tarziu, aproape de TP, apare un salt, o inflexiune nenaturala, genul a ce se vede acolo

Reply
Am stat cu paleta de charge deschisa mai multe secunde dupa incarcarea boabelor sa imi scada TP. Nu mi-a scazut TP.

Reply
Asa arata noul motor in V2.

Raman deschise o serie de intrebari... cea mai stresanta fiind daca au pastrat gearbox-ul original, cu roata de plastic.

Nu se distinge din imagine cum este conectat, pe cate fire, doar cele doua albe, nu negru/rosu... ca sa incercam sa ghicim cum si unde se face controlul turatiei.
E posibil ca sa aiba incorporat controller-ul de brushless in el, am vazut si mai mici cu asemenea facilitate.
Nu e musai sa aiba controller BL pe placa de baza, dar... daca se face soft controlul vitezei, pare clar ca nu e inlocuibil direct la V1, necesita comenzi adecvate din noua placa de baza.

Se mai observa ca au inlocuit siguranta elastica de fixare a rulmentului spate cu acea piesa de alama (galbena).
Nu cunosc motivul.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
A inceput sa iasa in lume, s-a facut baiat mare... Smile

Cineva care s-a plimbat pe acolo pretinde ca ar fi si un model de 200g... parca intr-adevar cel din dreapta e mai mic decat celelalte... Huh
Probabil si ei citesc espressoman... Tongue

Reply
Da, cred ca au citit aici ca @edri doreste unul de
100 grame .

Reply
(12-12-2024, 19:04)alin1970 Wrote: Da, cred ca au citit aici ca @edri doreste unul de
100 grame .

La inceput 100g dupa aceea 200-250g.  Pentru 100g este linku sau tigaia. Tongue

Reply
Ca sa creasca si mai mult confuzia, dupa ce ne-au ametit cu V2 si cyberoaster, zilele astea a inceput sa pluteasca in eter o noua denumire, si anume Delta, care unii par ca o prefera, si o imping in fata, desi ar putea crea confuzie cu RoR-ul...

Vedeti aceasta denumire in premiera pe site la producator, Akimita, una din primele utilizari oficiale:
https://www.akimitacoffeeroaster.com/sit...7409b.html
De asemenea, Delta a aparut ca watermark in manualul de la Itop.

Deci Alpha este ce avem noi in acest moment... se poate banui ca Beta si Gamma au fost prototipuri intermediare, nerasuflate in public.

Reply
atunci asta ce este ? tot itop il vinde si mie imi place mai mult decat delta.
https://a.aliexpress.com/_EHwN3pi
Deci itop vinde ambele modele ?
Vad ca Akimita a scos si versiunea de 200 grame Cubean creata special pe gustul colegului @edri.

Reply
https://www.akimitacoffeeroaster.com/sit...f46a1.html am schimbat deja locul toaster-ului ca sa stea acolo prajitorul Tongue

Reply
(14-12-2024, 18:57)alin1970 Wrote: atunci asta ce este ? tot itop il vinde si mie imi place mai mult decat delta.
https://a.aliexpress.com/_EHwN3pi
Deci itop vinde ambele modele ?
Vad ca Akimita a scos si versiunea de 200 grame Cubean creata special pe gustul colegului @edri.

Itop e doar seller, si i-a schimbat tabla pe fata incercand sa pozeze in jucator nou pe piata de roastere.
E aceeasi masina.
Itop nu vinde pe cea cu masca neagra.

Reply
Ok. Dar versiunea Itop e mai misto.
Si Itop vinde mai ieftin decat Akimita.
In plus fata de Akimita, tot itop ne da si piesele de schimb la pret ok.
Oare ce mai pregateste itop ?

Reply
(14-12-2024, 19:05)edri Wrote: https://www.akimitacoffeeroaster.com/sit...f46a1.html
am schimbat deja locul toaster-ului ca sa stea acolo prajitorul Tongue

incerci paine prajita la tambur, si pe urma scoti la pensie toasteru' Tongue

Poti lua modelul actual si ii faci un suport pe amprenta toasterului... cum fac acum la blocuri, le declara in acte 100mp suprafata construita, si in realitate au niste balcoane de zici ca iti pica in cap, fac umbra de 150mp... Smile

Cam asa va sta "ala micu" pe blatul tau, incepe sa te obisnuiiesti cu peisajul Tongue

(14-12-2024, 19:12)alin1970 Wrote: ...
Oare ce mai pregateste itop ?

Nimic, asteapta sa faca fabrica si pe urma iese in fata cu chestii la care n-a contribuit cu nimic.
Vrajeala CG11 style
Vezi ce usor iti ia fata, cu o tabla lucioasa...

Reply
Sunt de acord cu tine @renatoa, dar vrei sa te mint ?
Imi place varianta Itop mai mult decat Akimita.
In plus pretul mai mic ptr CBR-2 si livrarea gratuita din Spania, e ceva ce Akimita nu ofera ptr Delta. Daca apar si piese de schimb ptr CBR- 2 , va fi senzatie.
uite cat se cere pe un Akimita pe Alpha.
https://a.aliexpress.com/_EGlpGS0
parca e mai acru decat CBR1 vandut de itop cu transp gratuit din Spania nu ?

Reply
Ala din spania nu e itop !!! e un escroc, mare belea ai facut cu postarea aia, suntem vreo 3 care asteptam de o luna returnarea banilor...
Trebuia sa ne sune clopotelul ca nu are cum sa fie sub 2000 cand pe piata nu mai gasesti sub 2700 nicaieri, si toti cu livrare incepand cu 14 ianuarie, invariabil.

Asa ca mai usor cu i-tzoapa...

Reply
Imi cer scuze ! Fara intentie.
Sa inteleg ca Spaniolul e escroc ? Atunci tot mai bine facem afaceri cu chinezii ca au fost ok pana acum.

Reply
(14-12-2024, 19:05)edri Wrote: ...am schimbat deja locul toaster-ului ca sa stea acolo prajitorul

Masoara pe blat daca ai 170-175mm pe latime, comparativ cu 220mm Skywalkeru.
Estimare bazata pe dimensiunile panoului de control.
Adancimea e mai greu de estimat, momentan.
Inaltimea e pe la 225-230mm, fata de 320 Skywalker.

Reply
Ca sa fie clar cat de "creatori" sunt Itop, si cat de bine ancorati sunt in sinergia acestui prajitor... despre care pretind ca stiu tot si il au la degetul mic... au inceput sa distribuie acest pdf creat de mine ca fiind creatia lor, fara sa schimbe o virgula in el... evident ca au ramas toate semnaturile digitale intacte, care ii dau de gol ca este al meu.

Faza penibila este ca documentul este o compilatie compusa din imaginile de pe Aliexpress, imagini extrase din manualul de V2, creat initial probabil de Akimita, producatorul real, si apoi mazgalit cu watermark-uri de Itop.
Puteau sa distribuie originalul de pe Ali, dar naiba stie daca si ala nu o fi proprietatea altcuiva... ca la chinezi...

(28-11-2024, 13:02)renatoa Wrote: Manualul de asa zis V2, care acum se cheama Cyberoaster.

https://easyupload.io/b12nbs

Daca conteaza astfel de detalii, este o creatie ITOP, care initial era seller Aliex, nu avea productie.
Acum cumpara carcase sau seturi barebone de la producatorul OEM, si le personalizeaza.

Link-ul va expira intr-o luna.
Cei care au cont la HRO, il pot lua de aici, fara expirare.

Reply
Detalii constructive V2/Delta
https://www.facebook.com/groups/34747200...106829863/

Daca sunt colegi interesati care nu au FB, le putem copia aici ca sa le putem comenta... pe limba noastra.
Cei care nu au V1 si vor explicatii prin ce difera, sa intrebe fara jena.

Reply
Din ce vad (nu folosesc FB) au facut cam toate corectiile cerute de noi aici.
Au montat un ventilator suplimentar pentru racirea tiristorului de comanda , au inlocuit motorul tamburului cu unul mai mare ( posibil mai potent ) cu reglaj de turatie si au introdus posibilitatea de a praji
automat dupa programe personalizate plus grafice akimita sau android , plus conectare wireless la calculator.. Numai bunatati ! Acum ramane de vazut cum se achita de sarcini.

Reply
Sfanta inocenta... dar cat de bine le-or fi facut te intrebi ?
Asa "perfect" era si V1 cand l-am primit.

Deja a aparut prima goanga pe conexiunea cu Artisan, hai sa vedem cum, daca, si in cat timp o rezolva...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)