(24-01-2021, 10:21)cristianalban Wrote: salut
o recomandare la o cafea cat mai putin acida?
am luat de la blue coffee si de la yume dar sotiei nu-i place,zice ca e prea tare pt ea(bautoare doar de ibric).
degeaba i-am explicat ca ce bea ea are mult mai multa cofeina,dar cred ca confunda taria cu aciditatea.
multumesc anticipat de idei.
De multe ori, aciditatea aia "deranjanta" e data de defectele de extractie. O cafea extrasa corect, oricat de acida ar fi, vine la pachet si cu niste "zaharuri" care completeaza gustul, iar aciditatea aia, intr-un final, ar trebui sa duca spre niste note fructate(placute de cele mai multe ori) si nu spre acrul acela sec care-ti provoaca lacrimi.
La inceput de drum(nu ca acum as fi foarte departe, dar un pas inainte am facut) am avut si eu aceeasi problema pe care o vad la majoritatea incepatorilor - "cum scap de aciditatea din cafea?" - pentru ca o confundam cu defectele de extractie, defecte care se datorau, de multe ori, faptului ca incercam sa extrag niste cafele prea complexe(cel putin ca si procesare/prajire pentru aparatura mea, iar Yume a fost(culmea) prima, sau printre primele, si la mine).
V-as recomanda sa nu va aruncati din primele zile la cafele gen Yume sau de la alti prajitori similari, pentru ca veti strica bunatate de cafea. Incepeti cu niste prajiri mai solubile(poate mai spre dark, procesari naturale, cafele crescute la altitudini mai mici) si invatati sa le extrageti corect.
Dupa ceva experienta(completata si de o aparatura pe masura) o sa observati ca puteti extrage din cafelele de la Yume, niste gusturi foarte apropiate de cele descrise pe punga, si, culmea, n-o sa vi se para nici macar acide multe dintre ele.
Aici vad doua mari probleme:
1. defectele serioase de extractie care dau niste gusturi dubioase(cum ar fi acru cu amar foarte seci care se simt chiar si cand mirosi cafeaua, dar pot fi si altele);
2. acomodarea cu noul gust, pentru ca oricat de bine ar fi extrasa cafeaua, daca tu ai baut doar cafea "amara" pana acum, in cele mai multe cazuri organismul tau va trage o singura concluzie - "ESTE ACRA".
Mult succes!
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets