Welcome Back Log In Create Account

Rasnite manuale moderne, capabile espresso

Pare de marimea feldgrind.

Nu imi e clar cum se face reglajul, se deplaseaza cutitul exterior, cel care nu se invarte ?  Confused

O imagine in zona cutitelor se poate ? Cat este diametrul cercului de iesire cafea ?

Reply
(11-09-2018, 11:33)dev Wrote: Pana la urma de unde ai cumparat-o si cat a costat?

Nu am cumparat-o, nu e a mea. Am spus ca am vazut-o la "Room 26" in Ploiesti. Tocmai de aceea postasem, poate stie cineva ce e cu ea si de unde poate fi achizitionata.

Eventuale alte poze as putea sa fac in weekend daca suscita interesul.

Ajuta poza asta?[Image: wF2x3kr.jpg]

Reply
Da, cutite de 35-38...

Raman valabile intrebarile referitoare la cutite si reglaj.

Reply
Am primit rasnita "minune" de care s-a facut vorbire in postarile 44 si 45 mai sus, si, short story: puteti sa uitati de ea...

Am mai intalnit abordari din astea, caracteristice economiei chinezesti, dar de fiecare data nu ma pot opri sa ma minunez... pare ca acolo abordarea nu este "hai sa facem ceva cu functionalitatea si parametrii astia", ci "hai sa facem ceva sa arate asa, ce face e mai putin important"...
Daca nu stai cu ei ca beneficiar al produsului sa ii indrumi la fiecare pas, pare ca nu au nici cea mai mica idee despre punctionarea a ceace produc.
Asta e ca o rasnita de jucarie, cred ca nici piper n-ar rasni bine... culmea e ca lucratura este de un nivel de iti taie rasuflarea... carcasa de inox nu ar putea fi realizata in EU la un pret la care vinde rasnita, este realmente la acelasi standard de calitatea ca la feldgrind, doar ca... in interior axul este pur si simplu in aer, ce sa mai visam la rulmenti, cand nici lagar nu are !!!
Sta asamblata pentru transport doar prin strangerea conului/cutit rotativ, cum l-ai eliberat putin cum incepe sa se miste si constati cu groaza ca rasnita se transforma in... clopot !!!  Angry
Iar cutitele... sunt ceva dintr-un aliaj nedefinit, prin presare, si n-au vazut ascutire in viata lor... partea care se presupune a fi taioasa este un sir de triunghiuri cu o suprafata grauntzoasa cum rezulta direct din presare/turnarea acelui aliaj. 
Asta fu long story... pentru 12 lire cred ca a meritat experienta... va fi un excelent corp "donor" pentru viitoarea Porche 47, arata mult mai stilish tubul asta de inox decat coaja de Porlex...

Ah, si sa nu uit... ambalarea...
Frate, bate tot ce am avut de-a face pana acum ! carcasa de luxe, gen carte, inchidere cu magnet, in interior tapetata in burete, Kinu sau feldgrind ar visa erotic sa aiba asemenea incasetare... pai numai asta caseta costa 12 lire, lol... 

Mai vreti si poze ?

Reply
renatoa, multumim pentru impartasirea informatiilor si mai ales ca ti-ai asumat experimentul din bugetul propriu!
deja iti impachetasem Kruve-le Smile
Avand in vedere ca maine ar trebui sa imi soseasca un Comandante + Red Clix, deja ma cam ofticam de diferenta de pret... Smile
M-am mai linistit...   Cool
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Însemna că urmează un review comparativ intre comandate și alea "grele". [emoji16]

Reply
Comparativ nu prea am cu ce, pentru ca nu mai am altceva din aceeasi clasa. Nu prea sunt fan al datului la manivela, am luat-o mai mult pentru ca am vrut sa cheltuiesc vreo 200e la barshaker si oricum aveam si un cafflano kompresso careia trebuia sa ii gasesc intr-un final pereche Smile
Dar, chiar daca nu comparative, cateva impresii, poze si raspunsuri la orice intrebari despre ea, cu siguranta vor exista.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Krisss poti face un test referitor la sitele kruve?

Poti sa rasnesti niste cafea, sa sitezi  de cateva ori si sa ne zici daca obtii aceleasi rezultate aproximative cu cateva variatii +-? am citit undeva cum ca sitele kruve nu ofera constanta in rezultate cand vine vorba de macinatura espresso.

Reply
@ renatoa
Era prea bun prețul să fie ce trebuie. Iar apoi cum am mai precizat pe aceeași pagină mai jos - aici, mai rămâne speranța ca cele 2 modele de pe AliExpress care arată la fel la exterior, dar sunt la ~ 55$, să fie de calitate mai bună, cu axul fixat, pe "rulmenți". Dar nu ar mai trebui făcute experimente, pentru că ar fi un păcat mai mare să fie la fel și cele la 55$. Sad Eventual dacă s-ar trimite mesaj și ar răspunde "chinezul" să garanteze că este ce trebuie, cu poze reale.

Iar celelalte pe care le-am mai postat acolo de la Xeoleo, cred totuși că respectă descrierea și imaginile de prezentare pentru că sunt și poze reale de la cumpărători. Axul ar fi fixat pe rulmenți. Nu de alta, dar m-aș simți prost să-i fi influențat pe alții cum e @George_Gabriel, dar să nu se descurce nici măcar pentru aeropress(a făcut comandă pentru Xeoleo: Sfat achizitie rasnita manuala de buget)

Referitor la cuțitele râșniței primite de tine, ai timp să faci o comparație cu imaginile de prezentare + pozele de la clienți, de la Xeoleo? Este vizibilă oarecum o prelucrare/turnare "pe straturi"(care mă face să mă gândesc la  descrierea făcută de tine), dar par decente. La cea de 50mm sunt 2 clienți care au pus poze cu râșnița dezasamblată(la secțiunea feedback) și imaginile de prezentare de la vânzător(mai jos pe pagină).

Reply
Xeleo 50mm am gasit-o si pe zipy.ro
https://www.zipy.ro/p/ali/xeoleo-coffee-...6/#wrapper
seamana destul de mult cu:
https://www.zipy.ro/p/ali/yrp-portable-m...7/#wrapper
(mai putin pretul).

Care o fi originalul si care o fi copia?!
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
@sochaux_, nici cea mai mica legatura intre cutitele de la Xeleo si cele de la jucaria asta...

Reply
Dar nu am facut comparatie cu rasnita de la #44, #45.
Spui ca rasnita Xeleo are cutitele ok? (cel putin dupa imaginile disponibile pe ali).
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Am adaugat cui ii era distinata precizarea cu cutitele.

Da, cele de xeleo din poza de pe ali arata ca niste cutite de rasnita adevarata, dar de brew, nu de espresso.
Le poti compara cu cele de Helor, par aproape identice, la ce detalii putem distinge dintr-o imagine ca asta.
In dreapta poti vedea cum arata cutitele de espresso.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
(01-10-2018, 18:52)lracu Wrote: Xeleo 50mm am gasit-o si pe zipy.ro
https://www.zipy.ro/p/ali/xeoleo-coffee-...6/#wrapper
seamana destul de mult cu:
https://www.zipy.ro/p/ali/yrp-portable-m...7/#wrapper
(mai putin pretul).

Care o fi originalul si care o fi copia?!

Eu am căutat/urmărit cam tot ce s-a putut în materie de râșnițe. Smile
O am și pe aceea în lista de favorite: YRP Portable Manual Coffee Grinder Coffee Maker Mini Stainless Steel Handy Coffee Bean Grinders Coffee Grinding Machine RH-015
Pe lângă Xeoleo și YRP, mai e și cea de la Eco Coffee: High Quality Portable Manual Coffee Grinder 15g Coffee Bean Powder Capacity S136 Stainless Steel Core Aluminum Alloy Body

Având în vedere că Xeoleo oferă mai multe variante, aș presupune că ar putea fi "originalul", dar pot să greșesc.
Oricum e cea mai ieftină și acum are și livrare din Spania ceea ce e un mare plus față de celelalte livrate din China (scapi de plata TVA și se livrează rapid).

LE: Dacă mai doriți să vedeți și alte modele, am mai văzut și adăugat la favorite: 1, 2, 3, dar deja cam scumpe. Mai sigure acestea despre care s-a mai discutat de la Byuan Home, la care se poate selecta și cuțit de espresso: BYUAN HOME MYM51 și BYUAN HOME MYY47 (Timemore Aerolite)

(01-10-2018, 18:59)renatoa Wrote: @sochaux_, nici cea mai mica legatura intre cutitele de la Xeleo si cele de la jucaria asta...

Mă bucur. Și sper să revină mulțumit @George_Gabriel după ce primește râșnița.

Reply
@sochaux_ stai linistit, ca decizia de a o cumpara a fost a mea, mi-am asumat. Eu ma bucur ca mi-ai zis de ea, sper sa ajunga in vreo 2 saptamani, pt ca aparent e livrare cu dhl din spania.
Am sa fac poze cu siguranta cand ajunge si cum macina. Oricum nu o pot compara cu altceva, ca ar fi prima mea rasnita. 
In poze si cele byuan home arata bine, dar vin din china.
Flair Pro, 2x Kinu M47 Simplicity, V60, AeroPress 

Reply
Akirakoki (#62) sau
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...7#pid98697
se pare ca este manufacturata de Akira Co. Ltd.
http://www.akira-coffee.com/index.html
Akira se pare ca isi distribuie produsele prin ... Hario.

Rasnita se afla in aceasta lista de produse:
http://www.akira-coffee.com/product_cg257170.html
sau tradus de G:
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=en&u=http://www.akira-coffee.com/product_cg257170.html&xid=17259,15700021,15700124,15700149,15700186,15700191,15700201,15700214&usg=ALkJrhiaTr_QwzvL6ig9qvoYBYOWMIKz8A

iar manualul aici:
http://www.akira-coffee.com/main/02_prod...on/002.pdf
de unde rezulta ca ar fi cutite de 38 (cum a zis @renatoa).
In manual este prezentata si o sectiune prin rasnita ...

Reply
Daca inteleg corect, cred ca reglajul se face prin culisarea cutitului exterior.

Reply
(01-10-2018, 17:34)Zwanger Wrote: Krisss poti face un test referitor la sitele kruve?
Poti sa rasnesti niste cafea, sa sitezi  de cateva ori si sa ne zici daca obtii aceleasi rezultate aproximative cu cateva variatii +-? am citit undeva cum ca sitele kruve nu ofera constanta in rezultate cand vine vorba de macinatura espresso.

Folosite corect sunt foarte exacte, din punctul meu de vedere. Am facut testul si niciodata nu am avut variatii mai mari de 0,2 - 0,5 g intre proportii, dintr-un total de 20g. Doar ca e destul de migalos si atentie la fiecare detaliu. Cernerea sa se faca total, de preferat peste 2-3 minute (eu ma duc spre 5 si chiar peste), mare atentie la curatat sitele (desi ideal e sa existe 3 cantare si sa se ia tara la fiecare cu cate 1 sita, inclusiv ultimul vas colector), modalitatea de rasnire, etc
Cand timpul imi va permite, voi reface oricum testul dupa ce va sosi Comandante.

Reply
Salutare,

Daca tot am primit ieri rasnita Xeoleo si m-am jucat doar putin cu ea, am sa vin cu o parere. Insa, fiind prima rasnita, nu am cu ce sa o compar, e doar perceptia mea. Probabil pentru multi nu va fi relevant, dar poate nici postarea mea nu va fi inutila. 
Multumesc @sochaux_ si @renatoa pentru sfaturi.
Am comandat modelul de 45 mm, adica dimensiunea mai mica, pe negru:
https://www.aliexpress.com/item/XEOLEO-H...4c4dOQztgW

Am incercat sa ii fac niste poze insa au iesit execrabile, dar ce pot spune este ca pozele de pe site sunt reale, chiar asa arata. Iar pozele de pe aliexpress de la categoria feedback sunt mult mai relevante decat ce pot face eu cu telefonul. 

In primul rand legat de livrare, desi am selectat sa vina din Spania, a venit din China. Din momentul in care a plecat din China, a facut vreo 5 zile pana in Iasi cu tot cu trecut prin vama. In total, cam o saptamana jumate din momentul comenzii. Vanzatorul zicea ca e ceva vacanta si de asta a intarziat. Problema este ca, deoarece el a trimis din China si produsul a fost vreo 52$ (pretul afisat era 56$ dar pe telefon mai primeai un voucher de 4$), rasnita a ajuns in vama. In total tva si taxe vamale vreo 45 de lei. Problema e ca cei de la DHL iti ofera doua optiuni: 1.ei se ocupa de tot ce tine de vama si platesti un comision, in cazul meu comisionul fiind 100 de lei (enorm) sau 2.iti obtii tu numar EORI pentru livrare (exista pe softpedia indicatii pas cu pas) si nu platesti decat tva si taxele vamale. Dar dupa 3 zile in care produsul sta la dhl, se percep taxe de 27lei/zi pentru fiecare zi in plus. Acel nr eori se scoate in vreo 2-3 zile din ce zic unii, daca ai timp, poti sa eviti cei 100 de lei platiti in plus. Eu am vorbit cu vanzatorul inainte sa platesc, i-am spus ca e greseala lui si a fost de accord sa imi deconteze cheltuielile in plus cand ii trimit factura, pentru ca era greseala lui. Si am si primit banii azi pe paypal, spre surprinderea mea, deoarece nu chiar ma asteptam. Asta nu are legatura cu rasnita, daca daca cineva vrea ceva din china cu livrare prin dhl, sa se gandeasca si la asta.

Cum spuneam, rasnita arata ca in poze. Axul este prins in doua lagare, are rulmenti, in schimb ceva e ciudat. Pentru ca se simte un comportament magnetic. Practic, daca vreau sa invart axum in gol, se opreste. Este ca si cum ai incerca sa invarti manual un motor electric, in invarti si se opreste cand ajunge la urmatorul magnet. Merge din pas in pas parca si este franat. Dar nu e franat mecanic. Partea de sus, capacul care vine pe ax, are un magnet ceva, pentru ca am sesizat de ieri ca e atras cand il asez. Dar nu prea inteleg de ce are comportament magnetic si axul cu rulmentii.

Am rasnit ieri de test cateva boabe de cafea f proasta, ca sa nu imi para rau de ea. Si am reusit si sa macin foarte fin si din punctul meu de vedere destul de consistent. Ochiometric, macinatura arata binisor, nu avea bucati mai mari pe care sa le pot sesiza. Evident ca vine intrebarea daca macina pentru espresso. Nu pot raspunde, pentru ca nu stiu cat de fin trebuie sa fie pentru espresso si nu am espressor sa o testez. Poate nu o macinatura calitativa, dar pentru 200 de lei, trebuie sa fim realisti.
Cand am macinat ieri cafeaua respectiva, o foarte mare cantitate de cafea macinata a ramas lipita pe cutite si tot corpul rasnitei cu care a intrat in contact. Fara perie nu aveai cum sa o dai jos. Parea un cosmar. Azi am macinat o ethiopia burtukaana de la Sloane, mai grosier, e adevarat, insa din fericire nu a ramas deloc cafea lipita. Diferenta e uriasa, nu stiu daca e de la cafea, dar sunt incantat sa vad ca defapt nu exista probleme cu asta. 

Ca dimensiune, pentru o persoana e ideala si incape perfect in pistonul de la aeropress. E grea, fiind din aluminiu si pare facuta serios. Dar daca masa nu conteaza, este foarte usor de transportat.
Reglajul este stepped. Din nou, neavand cu ce sa compar, nu pot sa spun daca diferenta dintre pasi este mare sau nu. 

Eu am platit undeva la 210 lei pe ea. Pentru banii astia sunt multumit, imi place cum arata, cum e facuta si rasnirea e foarte rapida pentru brew, cel putin asa o percep eu. Mai in glume, mai in serios, sper doar sa nu fie radioactiva, fiind facuta prin china in conditii pe care nu le cunoastem...

Sper sa ajute pe cineva postarea asta. Nu e relevanta, cum spuneam, ca nu am cu ce sa o compar, dar pot confirma ca pozele de pe aliexpress sunt reale. Oricum raspund cu drag la orice intrebare legata de ea.

Reply
Bravo, se pare ca in sfarsit avem o rasnita capabila brew, cu cutite metalice, sub 200 lei !

" Problema e ca cei de la DHL ... Asta nu are legatura cu rasnita, daca daca cineva vrea ceva din china cu livrare prin dhl, sa se gandeasca si la asta."

Confirm problema cu DHL, patita si de mine, rezolvarea a fost mai radicala, refuzat produsul, long story...

"Evident ca vine intrebarea daca macina pentru espresso. Nu pot raspunde, pentru ca nu stiu cat de fin trebuie sa fie pentru espresso ..."

Nu are treaba doar cu finetea, forma cutitului ne spune ca nu e de espresso, dar vorba matale, la 200 lei...

"Cand am macinat ieri cafeaua respectiva, o foarte mare cantitate de cafea macinata a ramas lipita pe cutite si tot corpul rasnitei cu care a intrat in contact. "

Ar fi fost interesant sa faci RDT...

"Ca dimensiune, pentru o persoana e ideala si incape perfect in pistonul de la aeropress. "

Asta inseamna de fapt mai mica decat multi isi pot inchipui... si ca ai palma mica.
La o rasnita similara de marimea asta mie imi atingeau degetele podul palmei si ca atare nu puteam sa o strang ca lumea.

"Reglajul este stepped. Din nou, neavand cu ce sa compar, nu pot sa spun daca diferenta dintre pasi este mare sau nu. "

Cati pasi ai la o tura? La 10-12 este suficient de fin pentru brew.

Inca odata multumesc pentru risc, se pare ca ai tras un loz castigator :)

Reply
Intr-adeva, era interesant sa fac RDT, dar nu mi-a trecut prin cap atunci, mai ales ca era doar de test. 

La o tura are 12 pasi de reglaj. 
Cat despre dimensiune, da este micuta, are vreo 45mm diametru, insa o tin foarte bine in mana si degetele nu ating podul palmei. Si nici nu am mana mica, ba din contra, as zice ca e destul de mare. Dar poate tine si de perceptia fiecaruia sau cum ii este mai comod.

Pentru 200 de lei sunt destul de multumit cu ce am primit. Ramane de vazut daca se va comporta bine in timp.

Reply
Buna dimineata,

Da, George, foloseste postarea ta, inclusiv informatiile legate de DHL! Chiar intentionam sa cumpar un produs trimis prin DHL si ma bucuram ca scap de lunga livrare standard sau cea cu posta olandeza dar acum ma voi gandi mai bine. Legat de rasnita, sa o folosesti cu placere! 

Citind topicul, sunt tentat si eu sa achizitionez ceva de genul, doar ca ma gandeam la alta rasnita, de care s a mai facut vorbire aici: https://www.aliexpress.com/item/1pc-MYM5...95822.html

Nu stiu daca sa merg pe aceasta varianta sau pe cea deja, sa i spunem, "verificata" de George. Mentionez ca sunt utilizator de v60.
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply
Seamana de ma infioara cu tzapa ce am luat eu cu 12 lire, vezi postarea #64 de mai sus... doar ca pare sa aiba rulmenti, din desenul ala in sectiune... numai sa nu fie fake. 
Cutitele iarasi sunt o necunoscuta...

Cu DHL-ul, asa ceva vi se serveste daca carcotiti:

https://vastit.ro/wp-content/uploads/201...EORI-1.jpg

Am amic care a facut scandal si au renuntat, nu i-au mai luat comisionul, la un pachet de 60$.

Reply
Sa iti faci eori dureaza cateva ore. Mi-am facut eu zilele trecute. Mai complicat e cu aplicatia care dateaza din 1996. Dar dupa ce rezolvi cu completarea formularului, suni la vama si se rezolva repede.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Exact ce a postat renato am primit si eu de la dhl. Poti sa nu platesti comisionul daca alegi varianta 1. Dar trebuie sa te misti repede, ca daca nu obtii numarul EORI in 3 zile, platesti alte taxe sa iti tine DHL coletul, care sunt si alea exagerate, de parca sta la hotel un pachet de 20x20 cm.

@nechezol e si ce ai pus tu o varianta, insa eu as merge pe un produs care are poze puse de alti clienti la categoria feedback. La ce am luat eu, erau destule poze si coincid cu realitatea. Tot am riscat si erau sanse la fel de mari sa imi iau teapa. La mine un criteriu foarte important a fost livrarea din Spania. Ca a venit tot din China, nu a fost vina mea, ci a vanzatorului care nu a procesat comanda cum trebuie.

LE: @Laddu sincer eu m-am speriat putin de aplicatie, era sambata, nu stiu daca gaseam pe cineva la vama daca sunam si mai mult decat atat eram si plecat si nu aveam timp sa ma chinui sa fac asta de pe telefon. Dar depinde de fiecare ce decide. E macar bine de stiut.

Reply
De pe telefon nu ai nicio sansa... E java applet. Sambata nu e nimeni la vama, dar cred ca nici DHL nu percepe taxa pentru zilele nelucratoare nu ?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Multumesc pentru opinii, evident ca asta este abordarea de common-sense. Ma tenta designul insa presupunerea ca daca are acelasi pret are si aceeasi calitate poate fi infirmata de realitate dupa cum spunea si renatoa. Am mai luat de pe ali, review urile sunt nu doar binevenite ci chiar cele mai solide argumente pentru alegere.

Ma voi mai gandi un pic la o rasnita pentru v60. Momentan ma folosesc de o rasnita turceasca de la care obtin doar scurgerea in timpul optim dar as vrea un macinis mai uniform. Banuiesc ca o rasnita mai buna va avea un rezultat sensibil mai bun si in ceasca.

PS
Parca as lua varianta mai marisoara. Ar fi vreun argument impotriva in afara celor 10 dolari in plus?
https://www.aliexpress.com/item/XEOLEO-50MM-Aluminum-Manual-Coffee-grinder-Stainless-steel-Burr-grinder-Conical-Coffe-bean-miller-Manual-Coffee/32868224896.html?spm=2114.search0204.3.9.fb7c69b0fMYLdn&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_318_319_5727315_10696_10084_10083_10618_452_10304_10307_10820_532_10821_10301_5727215_204_10059_10884_10887_100031_320_10103,searchweb201603_60,ppcSwitch_0_ppcChannel&algo_expid=c48da7c9-a9c0-4f28-a9fc-b426282ac77a-1&algo_pvid=c48da7c9-a9c0-4f28-a9fc-b426282ac77a&priceBeautifyAB=0
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply
Obtinerea numarului EORI pentru persoane fizice dureaza maxim 2 ore de la trimiterea formularului prin aplicatia dedicata. Cunosc peste 10 persoane, din diferite judete - Prahova, Constanta, Brasov, Bucuresti, etc, care in ultimii 2-3 ani au aplicat pentru nr EORI si niciodata nu a durat mai mult de o ora pana au primit mail cu nr EORI. Nu merita sa faceti presupuneri fara macar sa incercati... Nemultumiri putem avea oricand, ca e aplicatia antica sau ca nu ne raspunde nimeni daca aplicam noaptea sau chiar pe la ora 18, etc, etc... dar poate merita sa vedem cateodata si partea buna a lucrurilor, mai ales ca se intampla cam rar prin institutiile bugetare

On topic:
Mi-a sosit si mie Comandante, de cateva zile, dar nu am avut prea mult timp sa ma "joc" cu ea foarte mult.
Ca si concluzie generala, sunt extrem de multumit, mult mai incantat decat m-as fi asteptat. Analizand doar "la ochi" si "la mana", axul pare a avea o centrare si o stabilitate ce te duc cu gandul spre perfectiune... Stiu ca poate suna poate prea pompos, dar cam asta e prima impresie.
Consistenta macinaturii, analizata tot ochiometric, perfecta si ea, cu mult peste ce am vazut la unele electrice muuult mai scumpe. Pretabil pentru espresso, categoric da. De asemenea, ma surprinde ca poti rasni pentru Turkish fara probleme, inca de la al doilea - al treilea click nu mai exista atingere intre cutite. Oricum, chiar si cand este aproape stransa si cutitele se ating extrem de putin, nu exista senzatia ca s-ar atinge mai mult in vreun punct.
Espresso mi-a curs corespunzator pe la al 14-lea click, cu africanele de Yume, prajite cu un singur punct. Pentru espresso, 20g se rasnesc in cca 90 secunde.
Click-urile sunt parca putin cam mari, dar se rezolva sigur cu Red Clix. Am luat si kitul Red Clix, dar nu l-am montat inca, nu am avut nevoie deocamdata si oricum vreau sa ma mai joc putin cu ea in varianta stock.
Un lucru care chiar ma cam enerveaza, este ca manerul de lemn infipt in bratul metalic scartie cateodata. Daca cineva a gasit vreo rezolvare a scartaitului de fier pe lemn, ar fi bine de stiut...
Nu am avut timp sa o verific cu Kruve, poate cand vor veni cafelele de la Right Side, daca voi fi mai liber...
[Image: D2rVgbc.jpg][Image: d8byXg4.jpg][Image: 96pqW54.jpg]

Reply
(12-10-2018, 14:31)KrisssKros Wrote: Un lucru care chiar ma cam enerveaza, este ca manerul de lemn infipt in bratul metalic scartie cateodata. Daca cineva a gasit vreo rezolvare a scartaitului de fier pe lemn, ar fi bine de stiut...
[Image: D2rVgbc.jpg][Image: d8byXg4.jpg][Image: 96pqW54.jpg]

exista o rezolvare pe care am descoperit o din gresala, am cumparat un maner din lemn mai mare (anul trecut de la standul lor de la campionatul de brew din Budapesta)... si pe langa ca sta mai bine in palma manerul asta mare, nici nu scartie :))
pun poza cand ajung acasa.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(12-10-2018, 14:31)KrisssKros Wrote: Un lucru care chiar ma cam enerveaza, este ca manerul de lemn infipt in bratul metalic scartie cateodata. Daca cineva a gasit vreo rezolvare a scartaitului de fier pe lemn, ar fi bine de stiut...

Putin ulei de floare soarelui extra rafinat in care pui varful unei scobitori pentru a colecta cateva picaturi pe care le plasezi la contactul dintre maner si brat. Pentru luni bune nu o sa mai ai nicio problema, iar cand "greierii" revin reumectezi cu ulei suprafata de contact

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)