Din păcate nu pot să consider că mi-ai dat o soluție cu Xeoleo, fiind râșnița pe care, după cum încercam să spun în postul anterior, cred că eu am făcut-o cunoscută pe forum în august(pagina 2 din acest thread, postul
#50). Cred că știam de ea deja.

Că ai avut ocaza să o testezi și ai o părere bună despre ea este altceva și mă bucur să avem impresii aici după utilizare. Sper să-i ajute și pe alții care au nevoie de râșniță mai ieftină, decentă.
Dar mersi pentru intenție.
Dacă am avea în vedere mereu raportul calitate sau performanță / preț am putea spune despre multe alte râșnițe scumpe sau orice alte produse că nu merită diferența de preț în raport cu altele mai ieftine. Se aplică în aproape orice domeniu. Și totuși de multe ori alegem să plătim mai mult pentru anumite caracteristici după cum considerăm fiecare.
Tot după raport calitate / preț am ales și eu această variantă în detrimentul Kinu. Nu eram departe să iau Kinu. Și nici acum nu mă oprește nimic să fac un experiment cu Helor, apoi ulterior să o vând(se potrivește probabil cu Aeropress, are 45-47mm diametru) și să iau Kinu. Vedem pe parcurs. Deocamdată mă bucur de cafea proaspăt măcinată.
Cu toate acestea, revenind la cuțite, este susținut că acele cuțite cu stea în 6 colțuri(cum sunt și aceste italmill 38mm, denumite Contemporary la Helor) sunt mai potrivite pentru espresso decât cele cu 5 colțuri cum este la Xeoleo(sau cum este și cuțitul convențional de la Helor). Și cu mici excepții cam orice râșniță manuală cu pretenții pe care o găsim acum pe piață are cuțite cu stea în mai mult de 5 colțuri. Cred că ar trebui să însemne ceva și acest aspect. :idea:
@
renatoa Este unul dintre susținătorii acestei caracteristici a cuțitelor potrivite pentru espresso, la râșnițele manuale.
Ar mai fi de menționat, dacă nu s-au studiat Helor 101/108, reglajul stepless, corpul dintr-o singură bucată(care zic eu ajută la precizie, stabilizare mai bună pentru ax, durabilitate).