(24-02-2015, 23:23)Lyvyoo Wrote: ... Stiu acea postare de pe home-barista dar mereu m-am intrebat de ce nu se gasesc 3-4 macar la fel. Asa, daca tot vorbim de Jim Schulman / Vario / comparatii am si eu exemplul versusului sau cu Mazzer mini , care m-a determinat la acea vreme sa grabesc achizitia lui Vario.
mult timp, nu stiu daca si acum, BB005 nu era cunoscuta in State, deci... nu exista;
altfel, testele comparative tehnice sunt ok pentru mine; e ceva ce se poate argumenta obiectiv si dezbate chiar stiintific; tiparul si dimensiunea danturii, modul de reglaj al granulatiei, robustetetea si precizia mecanismului,
distributia particulelor; aici lucreaza acel "quality is not subjective ";
daca o anume rasnita in sweet spot-ul ei de macinatura, imi da un maxim de extractie, ceva peste 20%, atunci probabil, acea rasnita e o buna imperechiere cu espressorul;
dar mereu ramane incertitudinea din afara propriei experiente subiective: genul de espresso rezultat e sau nu din categoria celor care imi plac mie...
faptul ca Baraza Vario e scoasa ca miraculos de buna in competitie pana si cu Mazzer Robur, imi aminteste de stradaniile lui Mat Perger, care a scos tot un Mahlkonig, EK 43, mai bun decat acelasi Robur...
testele sunt totusi confuze, facute pe anumite masini espresso, insasi subiectii degustatori esueaza in fata intregului tablou de variabile si necunoscute: mie-mi place mai ascutit, tie-ti place mai moale, tipul acesta de macinatura e favorizata de un profil de presiune cazator, celalalt de unul liniar, sau de o prajire mai light etc.
probabil se va ajunge odata ca gusturile sa fie (re)"educate", potrivit unor tipare stiintifice si atunci cu siguranta cel mai puternic pe piata va fi si cel mai bun :)
Quote:...saptamana aceasta imi ajunge in teste un K30 Vario si voi vedea lucrurile mai clar.
in link-ul ce-l dai cu testele Baraza Vario, apare si un K30 din vremea respectiva, si care cedeaza 1 la 3 in fata lui MACAP M7K; ce-i drept, si-acela tot de-atunci :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)