E oarecum impropriu spus Vario 2012... Cele fara gradatii au disparut de pe piata si acum sunt doua modele distincte in Europa: Mahlkönig Vario "normal" si Mahlkönig Vario W. Cel ce cantareste este Vario W si costa 500E. Am gasit acum un mail de la marketingul Mahlkönig Germania, caci atunci cand mi-am luat Vario eram curios cat mai este pana la aparitia Vario W in Europa. Si termenul fiind foarte indepartat iar pretul piperat, nu am mai asteptat.
Din ce vad si display-ul este mai clar la cele din seria noua, decat la varianta veche
Inainte de aparitie, marketingul lor imi scria asa:
The grinder has a listprice of 499,- Euros.
The display itself is not new, it is just the scale of both sides for grind adjusting changed. On the webpage we have a photo of this new frontcover.
Regarding the plasticring we dont really have bad feedback from the market that there will be no change of it in the future.
* ii intreebasem si de piesa din plastic de langa cutitul superior, caci imi era frica de fiabilitatea ei.
O clarificare, Radu, pentru cei mai la inceput - nicio rasnita nu macina in acest moment in portafiltru o anumita cantitate. La fel nici Vario W. Mereu tu vei seta
timpul de curgere, care se afla intr-o legatura indirecta cu cantitatea de cafea ce va curge. Deci nimeni sa nu-si inchipuie (din lipsa de experienta) ca Vario W are niste setari sa iti macine 7g
in portafiltru. Nu. Are un cantar incorporat asa cum povestea Radu, si pe acel cantar pui un recipient de plastic, apesi tasta TARE sa iti anuleze greutatea recipientului si sa apara 0 pe ecran, apoi tot ce macini cade in recipient, si mai departe se afiseaza pe ecran greutatea cafelei continute.
Mai pe scurt sunt 100E aruncati.