Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Intreb, pe bune, esti angajat kinu?

Daca da, raspunde la urmatoarea intrebare: daca tu, ca producator, ai proiectat produsul intr-un anumit fel si la client ajunge un produs care nu e conform cu ceea ce tu ca producator ti-ai asumat, e ok?

Reply
(27-12-2017, 12:43)dev Wrote: Intreb, pe bune, esti angajat kinu?

Daca da, raspunde la urmatoarea intrebare: daca tu, ca producator, ai proiectat produsul intr-un anumit fel si la client ajunge un produs care nu e conform cu ceea ce tu ca producator ti-ai asumat, e ok?

Nu sunt angajat Kinu. Amuzant chiar.

Dacă eram angajat, ar fi scris la profil “angajat Kinu”.

Motivul pentru care sunt în discuție este că pur și simplu nu îți înțeleg logica. Am făcut Politehnica, înțeleg mecanic cum funcționează, dar nu văd nici o corelare între lucrurile pe care le spui tu.

Uite încă una: “daca tu, ca producator, ai proiectat produsul intr-un anumit fel si la client ajunge un produs care nu e conform cu ceea ce tu ca producator ti-ai asumat”

Unde și-a asumat Kinu că ating cuțitele la zero sau că toate exemplarele au aceeași mărime a măcinăturii la același nr de diviziuni pe indicator?

Arată-mi și mie unde au susținut asta, să înțeleg și eu care e efectiv modul în care ne-au înșelat.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(26-12-2017, 20:26)rdumitrescu Wrote: Monentan am un Dalla Corte Mina și râșnesc cu Dalla Corte Max, Compak E5 și două M47uri.

Cum se compara la gust M47 cu Dalla Corte Max?

Reply
Nici tu nu ai citit toate discutiile despre rasnitele kinu....

Decizia de a elimina atingerea cutitelor, chiar si in punctul de zero, a fost luata la ultima iteratie, inaintea celei de acum, adica cam tot ce s-a vandut in 2017, exemplarele cu filet pe recipientul colector si click-uri cu biluta.

Reply
(27-12-2017, 13:53)dev Wrote: Nici tu nu ai citit toate discutiile despre rasnitele kinu....

Decizia de a elimina atingerea cutitelor, chiar si in punctul de zero, a fost luata la ultima iteratie, inaintea celei de acum, adica cam tot ce s-a vandut in 2017, exemplarele cu filet pe recipientul colector si click-uri cu biluta.

Am citit, dar nu văd legătură limitarea cursei cuțitului interior cu calitatea cuțitelor sau a măcinăturii.

Sunt două lucruri complet diferite.

Calitatea cuțitelor o observi uitându-te la ele, nu la capătul cursei axului. Ok, au limitat cursa pentru a nu se atinge cuțitele. De ce ar însemna că au cuțitele sau alinierea lor abatere mai mare?

Abaterea o observi măsurând-o. Nu extrapolând din date care nu au legătură

E ca și cum aș spune că râșnița mea nu e aliniată bine, pentru că logoul de pe ea e ștanțat mai în stânga decât la logoul de pe a ta.

Și dacă logoul e ștanțat în altă parte, clar e pe genunchi făcut controlul calității și clar nu e aliniată bine.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Care e cauza, daca sunt exemplare la care se ating in continuare cutitele, daca nu ar trebui fiindca s-au luat masuri sa nu se atinga?

Reply
(27-12-2017, 14:19)dev Wrote: Care e cauza daca sunt exemplare la care se ating in continuare cutitele chiar daca nu ar trebui fiindca s-au luat masuri sa nu se atinga?

Este irelevant din punct de vedere al calității măcinăturii. Este o non-problemă.

Presupunerea mea este că treaba asta e cauzată fix de principiul de construcție al râșniței. Am mai scris.

Cuțitul exterior este conic și se împănează. Conul Morse este un principiu excelent pentru că păstrează o aliniere perfectă.

Dar. Dacă se împănează mai adânc cu grosimea unui fir de păr, deja ai 5 diviziuni diferență. 2 fire de păr mai adânc, 10 diviziuni diferență.

Toată treaba asta nu influențează râșnirea, deci nu văd de ce m-ar deranja.

Reply
Pana la urma, a fost contactat cineva care a trimis comanda dar nu a platit in avans? 
Daca da, care a fost pretul comunicat pentru noul model?
Eu am plasat comanda pe 13 noiembrie, momentan nu am fost contactat.

Reply
(26-12-2017, 12:05)renatoa Wrote: Atentie la ce poate pati de la un transport peste Atlantic... nu stii ce sa te intrebi mai intai, cat de prost a putut fi impachetata sau cat de brutal manipulat pachetul...

Renatoa, ăsta e threadul cu M47. Discuția este despre M47 nou, cu care ți-am
și făcut acel clip. Nu înțeleg un lucru.

De ce pui o poză cu M38? Sau măcar de ce nu zici clar despre ce este vorba? Cu ce ajută o poză cu M38 la discuția despre M47 nou?

Reply
(27-12-2017, 15:37)kirov Wrote: Pana la urma, a fost contactat cineva care a trimis comanda dar nu a platit in avans? 
Daca da, care a fost pretul comunicat pentru noul model?
Eu am plasat comanda pe 13 noiembrie, momentan nu am fost contactat.

Eu am plasat comanda pe 19 Oct fara sa platesc in avans, si am fost contactat pe data de 20 Dec. Am intrat in posesia ei pe 21. Am achizitionat-o la pretul de 690 RON.

Nu am fost insa contactat in legatura cu posibila problema de care ziceam cu cateva posturi in urma (si sper sa nu fie decat arcul) desi le-am scris in ziua ridicarii coletului. Probabil Sarbatorile au inceput mai devreme :)
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
Eu am plasat comanda, fără plata, după 19 noiembrie și nu am fost contactat.

Cred ca mai trebuie un pic de răbdare :)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
S-au spus multe si marunte. Incerc un regret pentru faptul ca cei de la fabrica nu mai au un om de comunicare si nici nu cred ca il vor avea prea curand, insa, pentru echilibrul topicului si pentru a avea si opinia lor, ma angajez sa recitesc ce s-a mai scris in ultimile saptamani si sa fac o lista de intrebari pe care sa o adresez personal managerilor, astfel incat sa avem niste raspunsuri legate, inclusiv pe tema pretului cu reducere pentru forum. 

Acest exercitiu nu inseamna decat o incercare de sinteza si echilibru, si nu inlocuieste comunicarea voastra celor care aveti o rasnita Kinu, cu fabrica, in caz ca intampinati probleme de garantie sau chestii de genul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Vin cu o rugaminte.Daca se poate intreaba si cat ar costa si cum se poate proceda sa cumparam si noi cei din primele serii acea prindere magnetica a paharului.Multumesc!

Reply
Desigur, se contabilizeaza toate intreabrile de pe topic, actuale si viitoare (urmatoarele cateva zile).
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Încerc sa fac o lista :-)

Nu cred ca ei vor răspunde la toate (este de înțeles, fiind informații destul de sensibile pt ei).

1) Când cred ei ca backlogul de comenzi va fi onorat (pt a avea o data aproximativa de livrare pt cine a plasata pre-comanda).

2) In ce consiste black-coating si dacă afectează cumva măcinarea. Cuțitele sunt același?

3) Dacă exista (sau va exista) un kit de conversie pt paharul cu magneți.

4) Dacă M47 fără magneți/fata black coating va rămâne disponibila ca versiunea low cost pe espressoman.ro la vechiul preț.

5) Dacă va exista o reducere pt versiunea noua lui M47.

6) Dacă pe nou model este limitata atingerea cuțitelor, și dacă lipsa acestă limitare (dacă se ating cuțitelor la minimum) este un motiv de trimis în garanție (nu cred).

7) Dacă diferența la reglaj între doua rasnite de aceasi serie este un semn de difetti de fabricație (nu cred)

8) Dacă va exista un M38 low cost (warning: Osborne effect)

9) O sa avem și tricouri Kinu la preț redus? (mie îmi plac foarte mult tricourilor lor, dar mi se pare foarte scump: totuși este un tricou promoțional)

10) Ce avantajul dau 4 rulmenți în loc de 2?

11) Adaptatorul pt șurubelnițe electrice?

Sunt destul de multe întrebări, munte dintre ele cam delicate. Liviu selectează tu ce crezi ca este de bun simnt.

Reply
Daca imi permiti sa comentez doua dintre punctele tale.

8) Nu cred ca va mai fi, pentru ca paradoxal, piata asta este asa de ciudata incat nu vrea low cost, le pute a inferior.
Daca au ajuns unii sa fabrice motivatii ca sa isi justifice singuri noul pret de 300... e clar ca undeva niste rotite nu se mai imbina cum trebuie.
Pe de alta parte diferenta era prea mica intre cele doua, lowcost-ul adevarat ar fi in zona Porlex, ori scoti ceva de 3-400 lei ori mai bine nu te apuci...
Nu in ultimul rand, perceptia mea este ca la Kinu nu place competitia... fac cum fac si o cotesc ca sa se pozitioneze intr-o zona de unicitate. La 38 mm si pret de 100-150 E/$ ar avea competitie din greu, cel putin doua marci.

10) Mai nou, in discutiile de azi de pe HB, se pare ca s-a cotit si cu cei 4 rulmenti, se neaga ca ar fi 4, atunci cand este adus acest numar in discutie ca un indicator al problemelor de pozitionare a axului.

Reply
8 - va fi cu siguranță ceva de genul,  dar sa ne bazăm pe opiniile lui renatoa căci a plantat microfoane în casa oamenilor.
Eventual, cu binecuvântarea Felgrind, poate facem toate eforturile atât aici cat si pe home barista, ca să tăiem de tot cheful oamenilor de a mai răspunde, vorbind în dodii de la înălțimea dronei (neterminate și nelivrate la Hațeg).
Daca deținem un model și are anumite probleme sau calități, să le punem pe masă și să le discutăm. Uite, Denis a avut o nemulțumire, a intrat într-o dispută tehnica , a postat un clip, a primit un răspuns, telefonic și fizic (garanția), dar a vorbit de lucruri concrete. Radudani, chiar dacă mereu contrar Kinu și tuturor manualelor, a insirat de atâtea ori argumentele sale. Dar sa scriem doar pentru trolling bine țintit, fără nimic tehnic concret, fără a deține râșnița, doar să facem stand up comedy, vom ajunge la ceea ce se aude și pe home barista ca se va întâmpla (surse), adică suspendarea dreptului de a mai posta in topic. De încercat la nemți pe kaffe netz, poate merge acolo.

Reply
Si doua intrebari din partea mea:

1. Au in plan sa fabrice maner pentru antebrat?

2. Au un numar de telefon la care sa raspunda cineva? (din 2 cate am, unul e tot timpul deranjat, iar la celalalt nu raspunde nimeni niciodata) - caci e frustrant sa nu primesti un raspuns la email dupa mai mult de 2 saptamani...
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
@Lyvyoo, eu nu înțeleg de ce producătorul ar avea vreo obligație sa răspundă la toate întrebările de mai sus. Înțeleg că proiectul a fost realizat și cu ajutorul acestui forum, dar asta nu inseamna ca ei trebuie să ne informeze în legătură cu planurile lor. Câți din cei care o critica au vreo treabă cu proiectarea/ producerea unui produs de acest gen? Asta e prima întrebare la care trebuie sa răspundă. Dacă totuși că posesor de Kinu și nu din vorbe, cred că există o problemă tehnică strict legata de râșnița pe care o posed, atunci mă adresez direct producătorului in baza garanției acordate la achizitie. Ca o părere personală cred că vor pastra acel discount pentru membrii acestui forum in semn de apreciere pentru ajutorul primit de aici. Eu o folosesc din iunie anul trecut și pot spune că este o râșniță foarte buna, capabilă să-mi ofere shoturi cu gusturi excelente pentru un incepator, de cele mai multe ori mult mai bune decât ce am băut prin diferite cafenele, inclusiv unele care folosesc cafea proaspăt prăjită și scule de mii de euro. Am intrat și pe HB și am citit câteva din ultimile postări legate de Kinu. Aceleași discuții cica inginerești (sunt fixați rău în idei Smile ) mutate de aceeași useri de aici, acolo. În baza experienței personale eu consider Kinu, poate nu best buy, dar in zona. Nu lucrez la/ pentru Kinu Smile
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
Pentru a fi foarte clar: eu am doar recoltat o parte de întrebările pe care le vad repetate pe acest forum. Nu am nici o pretenția ca ei sa răspundă la toate.

De acest motiv cred ca Liviu trebuie sa aleagă prin bun simt ce întrebări sa facă și în ce mod.

Este normal ca o firma are tot interes sa nu facă public planurile ei pt viitor.

Reply
(04-01-2018, 16:39)renatoa Wrote: 10) Mai nou, in discutiile de azi de pe HB, se pare ca s-a cotit si cu cei 4 rulmenti, se neaga ca ar fi 4, atunci cand este adus acest numar in discutie ca un indicator al problemelor de pozitionare a axului.

Citește, te rog manualul. Îl au pe site undeva. Scrie negru pe alb că sunt 2 rulmenți pe ax și 2 în mâner.

Sincer, s-a mai scris și aici despre asta, pe la discuțiile legate de cei 50€ în plus. Am
un v3 acasă, dacă vrei îi fac poze. Este identic la interior cu v1.

De unde nevoia asta de conspirații? Dacă ai o întrebare, dă-le un mail celor de la
kinu. Dacă ei “se cotesc”, ok, zici că e ceva dubios.

Dar de unde găsești toate non-subiectele astea: “e clar că e aliniată prost, că a fost nevoie de 4 rulmenți. Au mințit în manual, probabil dacă eu îți arăt poze îmi zici că sunt plătit de kinu, toți mint. Hai să vorbim totuși despre aspecte reale, nu de rulmenți fantomă.

(04-01-2018, 16:39)renatoa Wrote: 10) Mai nou, in discutiile de azi de pe HB, se pare ca s-a cotit si cu cei 4 rulmenti, se neaga ca ar fi 4, atunci cand este adus acest numar in discutie ca un indicator al problemelor de pozitionare a axului.

Citește, te rog manualul. Îl au pe site undeva. Scrie negru pe alb că sunt 2 rulmenți pe ax și 2 în mâner.

Sincer, s-a mai scris și aici despre asta, pe la discuțiile legate de cei 50€ în plus. Am
un v3 acasă, dacă vrei îi fac poze. Este identic la interior cu v1.

De unde nevoia asta de conspirații? Dacă ai o întrebare, dă-le un mail celor de la
kinu. Dacă ei “se cotesc”, ok, zici că e ceva dubios.

Dar de unde găsești toate non-subiectele astea: “e clar că e aliniată prost, că a fost nevoie de 4 rulmenți. Au mințit în manual, probabil dacă eu îți arăt poze îmi zici că sunt plătit de kinu, toți mint. Hai să vorbim totuși despre aspecte reale, nu de rulmenți fantomă.

Edit: dacă tot ne spunem oful.

(04-01-2018, 16:39)renatoa Wrote: le pute

Serios, ți se pare un limbaj adecvat unei conversații civilizate?

(04-01-2018, 16:39)renatoa Wrote: Nu in ultimul rand, perceptia mea este ca la Kinu nu place competitia... fac cum fac si o cotesc ca sa se pozitioneze intr-o zona de unicitate. La 38 mm si pret de 100-150 E/$ ar avea competitie din greu, cel putin doua marci.

Îmi cer scuze că o zic, dar efectiv
nu are sens. Dacă ar fi așa, cele două mărci de care zici, ar vinde la prețul lui Kinu. Dar nu vând la prețul lui Kinu.

Și eu, dacă aș tarifa cu 1€ / poză, aș avea o concurență enormă. Doar că eunu fac asta. Nu pentru că am vreo treabă cu concurența, ci pentru că nu are nici un fel de logică pentru serviciul (produsul) pe care îl ofer eu, pentru investițiile pe care le-am făcut, etc.

Nu “îmi pute” un cost mic / fotografie / ședință foto. Ci nu ar avea logică.

Reply
Unboxing Kinu M47 2018

[Image: KkrweE6.jpg][Image: KJmo6dh.jpg][Image: 9Z0X0kt.jpg][Image: 7Ln8Q6B.jpg][Image: mVfApSL.jpg][Image: 6awguI5.jpg][Image: aQbHDmF.jpg][Image: w6oOdAA.jpg][Image: jAkHufj.jpg][Image: PVHPc2b.jpg][Image: xNOxuHD.jpg][Image: 08UBIL5.jpg][Image: GLKBsSU.jpg]

Reply
Eu zic ca merita si 1000 lei
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Me too  :D Mai ca mi-as face "upgrade".
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Eu am primit acum mai mult de o luna varianta intermediara si sunt foarte multumit de ea. Singurul minus ar fi ingreunarea rasnirii la cafele prajite light. Altfel este ideala, in cazul meu, pentru un shot dublu pe zi.

Iar reglajul, chiar daca are click, este suficient de fin pentru a nu mai compensa prin cantitatea de cafea pusa in sita in scopul respectarii timpului de curgere.

Reply
Eu as fi pastrat filetul la pahar ca in varianta anterioara. In rest, arata intr-un mare fel.
ex Lelit PL62X
ex. Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100

Reply
(01-02-2018, 14:02)bogdan01 Wrote: Eu as fi pastrat filetul la pahar ca in varianta anterioara. In rest arata intr-un mare fel.

Așa am zis și eu când am auzit cuvântul “magnetic”, dar când am pus mâna pe ea m-am răzgândit.

E foarte mișto prinderea magnetică.

Reply
Ma gandesc ca daca raman urme de cafea si contactul nu se face perfect sa nu existe riscul sa se desprinda.
ex Lelit PL62X
ex. Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100

Reply
(01-02-2018, 14:07)bogdan01 Wrote: Ma gandesc ca daca raman urme de cafea si contactul nu se face perfect sa nu existe riscul sa se desprinda.

Eu am vreo 4kg râșnite cu ea și n-am avut nici cea mai mică problemă. Ba mai mult, rotesc paharul (înainte de a-l desprinde) și magneții curăță cafeaua care rămâne electrizată pe cuțite.

Reply
Cree ca sunt magneți neodymium și sunt destul de puternici. Nu cred ca praful de cafea o sa fie problema.

Echipament: Rok Espresso

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)