(26-12-2017, 15:14)rdumitrescu Wrote: (26-12-2017, 15:07)dev Wrote:
La fel ca la K30, de exemplu. Nu au 2 K30uri aceeași setare.
Probabil dar, daca nu este asa, pot fi aduse foarte simplu in aceeasi zona.
Vorbim insa de alt model, alta constructie si alt buget.
Observatia este insa una corecta si arata ca nu are nicio relevanta momentul in care cele doua cutite se ating, carei gradatii ii corespunde acesta sau carei cifre.
La k30 pot face ca sa se atinga cutitele la prima gradatie, cea corespunzatoare primei cifre si, la fel de bine la oricare alta gradatie de pe disc si la orocare alta cifra.
Nu mi-am batut niciodata capul cu asta, cu atat mai mult cu cat, dupa fiecare curatire este foaarte simplu ca, la reasamblare, sa apara o asemenea abatere deoarece, zona de zero -cand se ating cutitele- este marcata de producator intr-un mod rudimentar, cu o linie trasata cu un marker rosu (cu varful cam gros).
Acum, la mine cutitele se ating la 1.
Cu siguranta ca la alti colegi, posesori de K30, acest lucru se poate intampla/se intampla la alte numere.
Si ce daca !
Nu doresc decat sa stiu exact punctul in care cutitele intra in contact, pentru a evita situatia si a nu le distruge.
Am ales acest reglaj si pentru a avea convingerea ca, oricat de fin doresc sa macin, pot face acest lucru.
Importanta este constanta, stabilitatea si precizia reglajului si a ajustarii acestuia din acest punct pe mai departe, pe durata utilizarii.
Nici la M68 nu mi-am batut vreodata capul cu acest lucru.
La primul contact cu rasnita am vazut ca suribul de reglaj poate fi strans incat sa blocheze mecanismul si asta mi-a fost suficient.
Stiam insa ca se ating la un moment dat, ca pot macina corespunzator pentru un espresso corect orice cafea (soi, vechime, prajire samd) si ca stabilitatea reglajelor era una foarte buna.
Din acest moment nu m-a mai interesat, ca dupa curatiri prin demontare, sa vad daca, la micron sau la milimetru, gradatia este mereu aceeasi.
Era insa foarte stabila in reglaje si invatatsem ca, la schimbarea dozei sau a cafelei, sa aproximez cu destul de mare precizie zona corecta de macinare.
Si mie mi se pare o falsa problema aceea a atingerii cutitelor in momentul in care rotita de reglaj a fost adusa in pozitia zero.
Ma repet si spun ca, important este ca acestea sa intre in contact de fiecare data la acelasi reglaj -posibil diferit de la o rassnita la alta- si sa nu aiba devieri in functionare din acest punct pe mai departe.
In opinia mea, doar in asemenea situatii de instabilitate a reglajelor, cu consecinte in inconstanta rezultatelor din ceasca ne putem gandi la probleme.
in rest pace!