Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Știu că nu se obișnuiește, avem încă multă soia în noi, încercați întâi să lămuriți problemele cu producătorul, apoi veniți la pârât. Lăsați specialiștii să vorbească pe forum, nu numai aceia școliți de Gugăl.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(26-12-2017, 15:07)dev Wrote: cum sa nu conteze distanta dintre cuțite din moment ce foarte posibil sa nu fie egala?

Punctul de zero nu este egal... Ce este atât de dificil de înțeles? Punctul de zero diferă între o râșniță și alta.

Distanța este reglabilă, deci nu poate “sa fie egala”. Tu deplasezi cuțitele la ce distanță vrei. Le setezi pe ambele la 400 de microni și aia e. Vei avea două măcinături la fel.

Cuțitele sunt concentrice pentru că așa este proiectată râșnița. Nu poți împăna cuțitul exterior altfel decât pe centru. Cel mult îl poți bate incomplet, deci nu neapărat paralel cu para, dar cred că și asta este dificil de realizat (adică ar trebui să dai foarte tare într-un singur punct al cuțitului).

Dar ele sunt verificate în fabrică DUPĂ asamblare și asta nu are nici cea mai mică legătură cu faptul că punctul de zero diferă de la un exemplar la celălalt.

La fel ca la K30, de exemplu. Nu au 2 K30uri aceeași setare.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Citind ultimele postari pot sa constat doua lucruri:
1. Din nou s-au incins spiritele in legatura cu calitatea acestei risnite;
2. Din nou producatorul tace si ne lasa sa ne certam intre noi fara se vina cu niste precizari mai mult decit necesare.
Inteleg ca cei de la fabrica sint foarte ocupati dar totusi...
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
In perioada asta se numara valuta...

Reply
(26-12-2017, 15:53)Gabi_M Wrote: Citind ultimele postari pot sa constat doua lucruri:
2. Din nou producatorul tace si ne lasa sa ne certam intre noi fara se vina cu niste precizari mai mult decit necesare.

Rasnita este excelenta, o am si sunt foarte multumit. Kinu vinde mii de astfel de rasnite cu reviewuri excelente pe forumurile cu greutate de-afara. Spiritele se incing din cu totul alte motive, rasnita e doar subiectul. Smile

Suntem singurii care discutam despre nanometri irelevanti pentru rezultatul final al rasnirii, se ating sau nu se ating cutitele, pasul este mai mic sau mai mare, in timp ce toata lumea obtine aceeasi granulatie dar cu setari sensibil diferite.

Daca eu as fi producatorul acestor rasnite, cred ca as avea si altceva mai bun de facut decat sa ma balacaresc in combaterea unor asa-zise nelamuriri, ca sa nu le zic ineptii.  :D
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Nu crezi că ar fi mai constructiv pentru acest thread dacă ai susține ce spui cu ceva?

De genul, uite, am râșnița ț și uite cum nu sunt concentrice cuțitele. Și pui un clip cu ea.

Altfel, zici doar lucruri fără vreun pic de fundament. Nici măcar nu citești ce ți se răspunde, deși eu, de exemplu, ți-am explicat cât se poate de detaliat.

Timp pierdut.

(26-12-2017, 13:54)dev Wrote: Eu cred ca ar trebui sa lasi partea avocateasca pentru cei de meserie. :)

Iti mai zic eu o data ceea ce te faci ca nu intelegi: calitatea cutitelor, chiar si rectificate, face ca variatia intre exemplare sa fie foarte mare. De aici si calitatea macinaturii va fi foarte "variabila". Asta ar trebui sa fie un aspect cunoscut apriori de catre toti potentialii cumparatori.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Am sa pun un film cu descentrarea apăruta după mai puțin de jumătate de an de folosire ușoară fără șocuri mecanice. Asta apropo de calitate.

Reply
(26-12-2017, 16:49)dev Wrote: Am sa pun un film cu descentrarea apăruta după mai puțin de jumătate de an de folosire ușoară fără șocuri mecanice. Asta apropo de calitate.

Cu siguranță va fi mult mai practic. Producătorul ce a zis de descentrare?

Reply
Nu mi se pare o perioada propice pentru contactarea fabricii. Mai aștept sa se liniștească euforia lansării internaționale.

Reply
Radu, lasa o mai moale ca nu esti reprezentant kinu.

Reply
(26-12-2017, 17:05)Denis Wrote: Radu, lasa o mai moale ca nu esti reprezentant kinu.

La fel de offtopic: este cel puțin deplasat comentariul tău.

Threadul se cheamă “Râșnița Kinu M47”, nu “sfaturi de viață pentru oameni pe care nu-i cunosc”.

Reply
"dev" este foarte indarjit si nu vrea sa inteleaga un lucru extrem de simplu, daca s-ar fi luat ca pozitie de zero atingerea cutitelor cu o valoare fixa a fortelor de frecare toate masinile ar fi fost la fel , ma rog, la fel tinand cont de abaterile admise si date in specificatiile tehnice, care sunt foarte bune. Trebuie sa tinem cont ca nimic nu este perfect.
Deoarece aceasta situatie ar fi fost periculoasa pentru functionarea si garantia masinii, punctul de zero este stabilit fara atingerea cutitelor, nu identic la toate masinile deoarece din punct de vedere tehnologic ar fi fost costat putin mai mult, cel putin o operatie in plus. Datorita preciziei foarte ridicata de reglaj  si a acestei diferente de punct "0" apar discutiile de aici. Nu inteleg de ce deranjeaza, la urma urmei fiecare isi regleaza rasnita dupa modificarile aparute in urma reglajelor pe rasnita proprie si nu a altuia din alt oras.
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
Asa cum tu ai dreptul sa ti dai cu parerea despre rasnita, la fel are dreptul si dev sau eu. Iesirile tale din ultimele zile sunt deplasate, iar postarile tale de aicj si de pe hb sunt de un marketing ordinar. Tempereaza ti iesirile, si accepta comentariile negative.

Reply
(26-12-2017, 17:22)Denis Wrote: Asa cum tu ai dreptul sa ti dai cu parerea despre rasnita, la fel are dreptul si dev sau eu. Iesirile tale din ultimele zile sunt deplasate, iar postarile tale de aicj si de pe hb sunt de un marketing ordinar. Tempereaza ti iesirile, si accepta comentariile negative.

Off topic în continuare: Ar fi fost “ieșiri”, dacă ar fi fost off topic. Dar discuția a fost strict despre râșniță. Cu exemple și argumente chiar.

Legat de reacție și exprimare, sincer sper să nu fie șters postul tău. Mi se pare normal să rămână asociate userului tău.

Reply
:)

hai sa o luam din alta parte.
la rasnitele comerciale Mazzer - stickerul care iti arata cam unde ar fi setarea pentru espresso - e pus la fiecare rasnita aparte. fiindca e practic imposibil sa fie in acelasi loc la o serie de rasnite.
si vorbim de companie cu istorie in spate.

concluzia mea: asa se face. bucurati-va de ce primiti in ceasca si nu de prostii :D
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Nu Denis. Atitudinea ta este complet greșită. Am citit de foarte mult timp postările tale și lui @dev despre Kinu si arată că un război sfânt.

Pare ca se cauta o problema pentru fiecare soluție: ai avut o rasnita, a avut o problema (și aici este de discutat), a fost rezolvat in garanție și ai vândut rasnita mai departe. Dece continui acest război?

Dacă cineva are un Kinu si nu este mulțumit poate s-o vinde acum pe forum la un preț foarte aproape de cel de cumpărare. Nu prea ne am văzut în ultima vreme.

Putem sa discutam despre foarte multe lucruri: despre politica lui Kinu, despre prețul sau alternative, dar încercăm sa ne mantinem cu cât mai objectivi pt ca vb spuse aici pot sa afecteze foarte mult o firma la începutul de drum.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Crezi ca ati vazut cam multe filme de actiune in perioada asta libera... razboi sfant, firma la inceput de drum...  

Eu as sugera parcurgerea tuturor topicurilor de pe acest forum despre rasnitele kinu/che. Sunt pline de explicatii/raspunsuri la mai toate problemele.

Reply
(26-12-2017, 15:53)Gabi_M Wrote: Citind ultimele postari pot sa constat doua lucruri:

Producatorul ne-ar putea lamuri intr-un post de zece randuri.
Dar nu o face, nu are 15 minune pentru o comunitate care a cumparat de la ei zeci-sute de rasnite.
Lipsa de reactie a fabricantului ne arata  respectul purtat fata de clienti, adica 0 (zero). 
Astea sunt faptele.
Restul e cancan.
Gaggia Baby, Kinu M47

Reply
(26-12-2017, 19:05)Wolf Solent Wrote:

Producatorul ne-ar putea lamuri intr-un post de zece randuri.
Dar nu o face, nu are 15 minune pentru o comunitate care a cumparat de la ei zeci-sute de rasnite.
Lipsa de reactie a fabricantului ne arata  respectul purtat fata de clienti, adica 0 (zero). 
Astea sunt faptele.
Restul e cancan.

Crezi tu că beneficiul producătorului a fost în vânzarea de râșnițe la preț redus către noi? Iar sute de râșnițe, mi-e greu să cred. Ar fi interesant (și inutil, în același timp) de aflat un număr.

Beneficiul lor cred că a fost în altă parte.

Despre prezența userului Che s-a mai discutat, cum sper că ai citit.

Reply
Partea cu respectul 0 mi se pare cel putin nedreapta.

Cand am avut nevoie de ajutor cu rasnita, am trimis-o la Reghin si s-a rezolvat repede, desi era vina mea ca o scapasem pe jos.

Dupa experienta mea de comunicare directa, cei de la Reghin au fost extrem de amabili.

De ce nu raspund aici, nu stiu, nici nu cred ca ar avea obligatia, dar parerea mea e ca nu e in niciun caz lipsa de respect.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Micrenda, tu detii o rasnita kinu? Radu tu detii si alte rasnite dintr o alta categorie de pret?

Vedeti ca userii cu aparate de top sa foloseasca kinu pe post de rasnita principala? Ea a fost gandita sa macine, afara va fi folosita ca rasnita pt brew . Rasneste si pentru espresso la nevoie.

Cineva exigent nu va fi multumit de ea per total. Am prezentat o grupului meu de espressomani si nu a prins.

Cafeaua se bea cu gura si nasul, nu cu ochii.

Reply
(26-12-2017, 20:16)Denis Wrote: Micrenda, tu detii o rasnita kinu? Radu tu detii si alte rasnite dintr o alta categorie de pret?

Vedeti ca userii cu aparate de top sa foloseasca kinu pe post de rasnita principala? Ea a fost gandita sa macine, afara va fi folosita ca rasnita pt brew . Rasneste si pentru espresso la nevoie.

Cineva exigent nu va fi multumit de ea per total. Am prezentat o grupului meu de espressomani si nu a prins.

Monentan am un Dalla Corte Mina și râșnesc cu Dalla Corte Max, Compak E5 și două M47uri.

Nu pot atașa gustul, dar uite două shoturi cu M47.

[Image: 1ef605862bf12b0ece611da0cd140982.jpg]

[Image: 69c80607f89f3e4ddd8bd681b0ceca40.jpg]

Reply
Denis, nu cred ca a sustinut cineva ca M47 rasneste mai bine decat E37s sau decat un Kony.

Ca M47 e o rasnita buna in pretul cerut, da, comparabil cu electrice entry level si poate chiar mai sus, sau comparabil cu Comandante.

Da, nici mie nu mi se pare potrivita pentru pretentiosi, poate si din motivul ca un pretentios nu s-ar putea abtine sa nu vada cum e o rasnita electrica cu cutite plane sau conice.

Insa da, pe un Macap MXD Xtreme diferenta de gust s-a simtit in favoarea Macap-ului. Dar acest Macap e o rasnita de peste 1000 de euro.

Insa pentru un incepator, mi se pare ideala. Si multe persoane nu vor sa treaca de acest nivel de inceput, pentru care M47 plus un single boiler cu PID sunt suficiente.

Despre M38 nu stiu nimic, renatoa poate sa ne povesteasca despre cum e, comparativ cu Feldgrind.

Nu am facut decat sa reiau ce s-a tot scris aici pe thread.

Ce voiam sa subliniez e ca a sustine ca producatorul are respect 0 pentru ca nu ofera explicatii detaliate pentru anumite aspecte e nedrept pt Kinu si contravine experientei mele si, poate, a celorlalti care au comunicat direct cu cei de la Reghin.

Nu e vorba de a avea aversiune la critica sau de a nu dori sa beneficiem de experienta userilor, e vorba de a incerca sa fim fair vizavi de producator si sa nu avem o atitudine ca si cum explicatiile ni s-ar cuveni.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Ce se mai aprind spiritele cate o data in comunitatea noastra...
Nu s-a inventat inca produsul perfect care sa multumeasca pe toata lumea, asa ca cine este nemultumit are dreptul si obligatia fata de sine sa remedieze situatia.
Rasnita are o garantie mai mult decat rezonabila si  orice nemultumit ar trebui sa urmeze pasii normali, de bun simt, pentru a remedia problema: contactare producator, stabilit impreuna pasii de urmat pentru reparatie, in caz in care nemultumirea persista si e intemeiata poate face un post de topicul respectiv, cu experienta avuta. In ultima instanta poate renunta la produsul respectiv, cel putin pentru Kinu am vazut ca se dau repede pe bursa si gaseasca alt produs care sa-l satisfaca. Personal nu as putea folosi un produs anume care sa nu ma satisfaca constant.
In general posturile sunt de bun simt pe acest forum, dar sunt si cativa useri foarte agresivi in limbaj, mai mereu nemultumiti si generatori de conflicte care ar fi bine sa faca niste cursuri de "Anger Management", se stiu ei care. E bine sa iti sustii cauza cu argumente, dovezi - o imagine, videoclip fac cat 1000 de cuvinte.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Este imposibil sa găsim produsul perfect: ieftin si foarte performant nu exista !
Nu vreau sa incarc topicul cu poze, dar găsiți imagini in topicul “Elektra Micro Casa”, suntem câțiva pe acest forum care folosim doar o rezistența electrică pentru încălzirea apei, restul proceselor pentru a prepara o cafea delicioasa au loc manual : râșnire , extracție [emoji2] genial pentru mine [emoji6]

Elektra Leva |
M47
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
Denis, chiar si incrancenarea lui dev, initatorul polemicii cu pricina, nu s-a materializat in folosirea de cuvinte degradante fata de un partener de discutie in dezacord complet. In loc sa facem atitudinea asta marca inregistrata (s-a intamplat si fata de renatoa recent), mai bine scriem cu rosu pe mana dreapta ca pe Espressoman vorbim frumos, indiferent de natura opiniei, ca sa tinem minte. Chiar te rog! (din nou)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@denis: Micrenda, tu detii o rasnita kinu?

Nu nu am. De acest motiv am citit peste 1000 postari de pe forum, am vorbit fata in fata cu persoane care o au și o folosesc în fiecare zi (persoane care au foarte multa experienta), am gustat cafele făcute cu ea, am citit destule recenzii din străinătate, și, am ajuns la concluzia ca PENTRU MINE, cu budgetul pe care l-am disponibil, este cea mai buna alegere. Asta nu înseamnă că nu există rasnite mai bune, mai frumoase, mai practice, dar, desigur, la un alt buget.

Ce ma deranjează cel mai mult nu sunt criticele: dacă cineva încearcă un produs și nu este mulțumit, are tot dreptul sa reporteze experienta sa. Dar are și obligația morala de a fi cu cât mai precis cu putință, objectiv, și, dacă este posibil, și constructiv.

Spun asta din experienta, pt ca să critici este mult mai ușor decat sa faci, și vorbele spuse aici pot sa rănesc sau chiar sa scufunda un proiect.

Dacă un începător as citi aleator ceva posturi din acest thread, ar putea sa iasă cu impresia ca Kinu este un produs foarte prost, și știm cu toți ca nu este asa. Din acest motiv este foarte important sa fim foarte responsabil când criticam ceva, cu exemple clare și bine motivate.

Cineva a spus ca la Kinu sunt neserioși pt ca nu intervin pe forum. Am mai mult lucruri de spus:

1) astăzi este 26 decembrie, si cred ca au și ei drept la odihna.

2) canalele oficiale sunt adresa lor de email, și nu forum. Si, de cât am înțeles, au un serviciu de garanție destul de ok.

Ultima rugăminte pt @denis și @dev: va rog nu mai faceți atacuri personale. Este ok sa criticați ideile ci nu personelor. In momentul în care faceți asta, demostrati ca nu aveți argumente mai bune.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(26-12-2017, 15:14)rdumitrescu Wrote:
(26-12-2017, 15:07)dev Wrote:  

La fel ca la K30, de exemplu. Nu au 2 K30uri aceeași setare. 

Probabil dar, daca nu este asa, pot fi aduse foarte simplu in aceeasi zona.
Vorbim insa de alt model, alta constructie si alt buget.

Observatia este insa una corecta si arata ca nu are nicio relevanta momentul in care cele doua cutite se ating, carei gradatii ii corespunde acesta sau carei cifre.
La k30 pot face ca sa se atinga cutitele la prima gradatie, cea corespunzatoare primei cifre si, la fel de bine la oricare alta gradatie de pe disc si la orocare alta cifra. 

Nu mi-am batut niciodata capul cu asta, cu atat mai mult cu cat, dupa fiecare curatire este foaarte simplu ca, la reasamblare, sa apara o asemenea abatere deoarece, zona de zero -cand se ating cutitele- este marcata de producator intr-un mod rudimentar, cu o linie trasata cu un marker rosu (cu varful cam gros).

Acum, la mine cutitele se ating la 1. 
Cu siguranta ca la alti colegi, posesori de K30, acest lucru se poate intampla/se intampla  la alte numere.
Si ce daca !
Nu doresc decat sa stiu exact punctul in care cutitele intra in contact, pentru a evita situatia si a nu le distruge.
Am ales acest reglaj si pentru a avea convingerea ca, oricat de fin doresc sa macin, pot face acest lucru.
Importanta este constanta, stabilitatea si precizia reglajului si a ajustarii acestuia din acest punct pe mai departe, pe durata utilizarii.

Nici la M68 nu mi-am batut vreodata capul cu acest lucru. 
La primul contact cu rasnita am vazut ca suribul de reglaj poate fi strans incat sa blocheze mecanismul si asta mi-a fost suficient. 
Stiam insa ca se ating la un moment dat, ca pot macina corespunzator pentru un espresso corect orice cafea (soi, vechime, prajire samd) si ca stabilitatea reglajelor era una foarte buna. 
Din acest moment nu m-a mai interesat, ca dupa curatiri prin demontare, sa vad daca, la micron sau la milimetru, gradatia este mereu aceeasi. 
Era insa foarte stabila in reglaje si invatatsem ca, la schimbarea dozei sau a cafelei, sa aproximez cu destul de mare precizie zona corecta de macinare.

Si mie mi se pare o falsa problema aceea a atingerii cutitelor in momentul in care rotita de reglaj a fost adusa in pozitia zero.
Ma repet si spun ca, important este ca acestea sa intre in contact de fiecare data la acelasi reglaj -posibil diferit de la o rassnita la alta- si sa nu aiba devieri in functionare din acest punct pe mai departe.

In opinia mea, doar in asemenea situatii de instabilitate a reglajelor, cu consecinte in inconstanta rezultatelor din ceasca ne putem gandi la probleme.

in rest pace!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Se discuta prea mult despre o problema care nu ar trebui sa existe. In momentul in care s-a luat decizia, prin proiectare si executie, ca cele doua cutite sa nu intre in contact direct, indiferent de setari, atunci inseamna ca acele exemplare la care se ating cutitele au o problema. Daca e din cauza calitatii cutitelor, insuficient rectifcate, sau e o problema de aliniere, nu e ceva normal. Cat de mult afecteaza calitatea macinaturii e discutabil si destul de dificil de evaluat. 

Niste precizari oficiale ar fi clarificat anumite nelamuriri.

Reply
(27-12-2017, 12:26)dev Wrote: atunci inseamna ca acele exemplare la care se ating cutitele au o problema.

Eu nu înțeleg cum tragi concluzia asta. Nu e absolut nici o legătură între cele două, dar susții că una implică cealaltă. Revin cu un clip cu M47 nou, la care nu se ating cuțitele, să vezi că nu e nici o problemă de aliniere.

În ce condiții râșnești cu cuțitele în “postura” de a se atinge? Că dacă nu râșnești așa, nu pierzi absolut nimic.

Uite, la mine la primul M47 se ating / blochează cuțitele, la ăsta nou nu se mai blochează.

Nu e mai bună prima versiune cu nimic. Ba mai mult, le pot seta la fel și trage shoturi similare.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)