@
Tormentor E vorba de un format de rasnita single dose / retentie zero, inclinata (inclusiv cutitele), cu dimensiuni casnice, ce foloseste cutite plate de 64mm, la pret de dumping. Din toate datele problemei se pare ca se vor putea monta si cutite SSP, pentru a o apropia (conceptual macar) de suratele mai scumpe. Este practic mai mult decat un Niche Zero pentru ca lumea cafelei de specialitate se cam invarte in jurul cutitelor plate, zona pe care cei de la SSP au exploatat-o foarte bine.
Ce nu stim inca este fiabilitatea, fiind o rasnita facuta in China, tara care cu tot respectul pentru cetatenii ei am evitat-o pana acum cand a fost vorba de scule in espresso. Cred ca Niche au spart gheata europeana in materie de rasnite electrice fabricate in China, apoi au venit si alte proiecte cum sunt espressoarele brand-uite AVX sau altele ce vor mai veni anul acesta (se anunta un proiect de espressoare germano - chinez foarte misto

). Faza e ca majoritatea producatorilor ce faceau pana acum espressoare si rasnite in China mergeau acolo cu gandul la costuri reduse la minim si calitate indoielnica sau praf. In ultimii ani, daca ma uit pe kickstarter si nu numai, se pare ca anumiti oameni cu cap din Europa au reusit sa prinda reteta si sa controleze un proces de productie. Daca proiectele executate in China vor fi sau nu un succes mondial, doar timpul si forumurile de pasionati din toata lumea ne-o vor demonstra.
Deci despre G-iota incercati sa urmariti si vestile din Germania de pe Kafe Netz, din US de pe Home Barista si asa mai departe. Dar ca sa raspund concret, da, cel putin pretul acesta il merita cu prisosinta si impresia mea este ca cererea imensa pe acest format de rasnita si lipsa concurentei pe single dose o va duce progresiv mult mai sus ca pret, daca se va dovedi si fiabila.
@
pacala - am postat acum detaliile despre precomanda venite de la importator,
in sectiunea dedicata.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper