(02-02-2021, 09:47)chilea viorel Wrote: reglare continua impartita in 90 pozitii de macinare. E de bine, e de rau ?
(02-02-2021, 13:10)renatoa Wrote: Reglarea se refera la macinatura, nu la turatie. Daca este doar pentru espresso, mie mi-ar ajunge.
Daca vrea sa acopere si brew, e cam la limita... Kinu are 100 gradatii pe doua ture, si acopera cam la limita si espresso si brew in plaja asta.
Dacă am înțeles corect din review-ul de pe forumul polonez, cred că reglarea măcinăturii nu se oprește strict la acele marcaje(ne referim în special pentru măcinătură mai grosieră), din moment ce acel "capac" care face reglajul(prin distanțarea cuțitului superior) se desfiletează complet.
Acum nu-mi dau seama dacă desfiletarea capacului de reglaj în afara zonei cu marcaje(după 90) mai are vreo întrebuințare - adică să nu fie deja prea mare măcinătura încât să nu aibă sens că poți trece de 90.
Tot în review este o poză cu măcinătura care, dacă traduce bine google, ar fi la finalul marcajului și deja pare prea grosieră.
În acest caz probabil filetul nu are pas suficient de mic.
Nici nu mai știu unde am citit, posibil pe forumul olandez, privind faptul că cuțitele SSP ar putea fi mai pretențioase pentru râșniță, adică au cerințe mai mari pentru motor(presupun că se refereau la cuplu și/sau putere?

), dar și pentru aliniere. Rămâne de văzut. Cu siguranță vor fi destui curioși care să le testeze.
E interesantă râșnița pentru acest preț, dar tot sunt puțin sceptic. În special referitor la precizia cu care sunt făcute piesele în zona cuțitelor, aliniere cuțite etc.
Și dacă ar fi să iau așa ceva, aș vrea și brew și espresso probabil aproape în fiecare zi. Cât ar putea rezista acel filet la un astfel de regim de utilizare?