Welcome Back Log In Create Account

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE)

Eu am rasnit si cafea din 8 decembrie, pur experimental ca sa vad daca pot face profilare, iar la un minut, cu 15 sec preinfuzie, aveam abia 20g in ceasca, deci duce..  Plaja e ok pt ca filetul e subtire. Pe Ceado E5p spre exemplu, care se regleaza tot pe roata fara melc, plaja e mult mai ingusta si o mica deplasare deja se simte. 

[Image: 0ydWlrp.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am vazut ca se poate comanda de pe homebarista cu 399€.
Now:
#Flair PRO, #Kinu Phoenix

Reply
Ma abonez in caz de puneti de-o comanda de grup  :D  I-ar sade bine langa Niche ca alternativa pe cutite plate
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Noutati de azi: s-a reusit un acord cu belgienii iar importator pe Romania vor fi cei cu Lelit / Macap / Ceado. 
Se pare ca datorita intrarii in anul nou chinezesc (1-15 feb) nu vor veni foarte multe iar primul lot se preconizeaza a ateriza in Romania la final de februarie. Precomenzile vor incepe de saptamana viitoare, probabil luni. Vor exista doua variante de cutite, cele normale de otel si altele acoperite cu titan, iar culorile vor fi alb si negru ca exemplarul de test. Tot luni se va afla si pretul exact cu reducere de forum. Acest topic trebuie sa ramana pentru impresii, teste, experiente...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
As fi curios cat de bine vin aliniate. Chiar si un test simplu cu markerul ar fi interesant.
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Un retailer din US are pe facebook o poza si un video din 3 dec cu rasnita cu cutite SSP

https://www.facebook.com/111146170595915...115936653/

https://www.facebook.com/111146170595915...972603234/

E din Singapore retailerul, nu US cum am scris mai sus

Reply
I-am pus un comentariu sa vedem daca ne indica exact modelul de ssp-uri

Reply
E destul de clar, SSP nu fac modelul asta pe 64 decat din cele compatibile cu Mazzer. Sunt 2 optiuni, cele de brew, care sunt in poza si cele tip "high uniformity". Practic, ce e disponibil pt Lagom, e disponibil si pe rasnita asta.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Am primit raspuns de la SSP:

"actually we only supply our burr set for Lagom. 

but I also heard there is same grinder as Lagom with different name.   but I have no idea on it. 

it seems same grinder as Lagom in that video you sent me.  then it should be compatible with our 64 mm burr sets. 

Thank you,
HANSUNG LEE."

Teoretic ar trebui sa fie astea de 950 lei? 
https://barshaker.ro/SSP-Grinding-Soluti...d-Espresso

Reply
Adică cu 3000ish Ron poti avea un Lagom romanesc? :))))

Reply
I-au si relocat fabricatia aici ? Trebuie sa invatam mandarina? Stocuri de orez, ceva... ?

Reply
(31-01-2021, 08:46)IndreiR Wrote: Un retailer din US are pe facebook o poza si un video din 3 dec cu rasnita cu cutite SSP

https://www.facebook.com/111146170595915...115936653/

https://www.facebook.com/111146170595915...972603234/

E din Singapore retailerul, nu US cum am scris mai sus

Mi-a raspuns acum:

thegluons sent Today at 11:28
Yes same burr use at lagom
Mazzer ssp will fit

Ce sa mai...extraz  :57:

Reply
Se anunta vremuri interesante :)

Reply
Deja începe să atragă atenția :)

Oare ar putea exista posibilitatea sa ajungă o râșniță in probe câte o săptămână la cei interesați? După modelul kribli.
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
@Lyvyoo, (încă) nu aveți nicio veste de la SILMAR în legătură cu prețul și modalitatea de rezervare ?
 ECM Classika Pid / Aram Espresso Maker / Mazzer Philos /  Kinu Titan / Acaia Lunar / Bravo Tools / Aram Ultimatum Tamper / Fellow Stagg EKG / 

Reply
Ba da, abia ce am primit mail-ul de informare, va fi 1890 lei pt espressomani, cu precomanda, scriu pe topicul dedicat.
Dar ca sa nu existe confuzii, Silmar nu se mai ocupa de reducerile forumului ci a devenit o firma separata. 
Mai simplu, Crema Perfecta este numele reprezentantei (doar o schimbare interna) si importatorul oficial Lelit / Macap / Ceado / DF64, cu showroom-ul din zona Mosilor.

Reply
(01-02-2021, 16:41)Lyvyoo Wrote:  va fi 1890 lei pt espressomani,
Salut,

intrebarea, pt tine care ai testat-o cat de cat, merita acesti bani? comparand cu ce exista pe piata in gama asta de pret.

Reply
Este pagina de reduceri actualizata? Nu gasesc rasnita...
QuickMill QM67,  MK E65S, tamper si distribuidor Bravo

Reply
@Tormentor E vorba de un format de rasnita single dose / retentie zero, inclinata (inclusiv cutitele), cu dimensiuni casnice, ce foloseste cutite plate de 64mm, la pret de dumping. Din toate datele problemei se pare ca se vor putea monta si cutite SSP, pentru a o apropia (conceptual macar) de suratele mai scumpe. Este practic mai mult decat un Niche Zero pentru ca lumea cafelei de specialitate se cam invarte in jurul cutitelor plate, zona pe care cei de la SSP au exploatat-o foarte bine.

Ce nu stim inca este fiabilitatea, fiind o rasnita facuta in China, tara care cu tot respectul pentru cetatenii ei am evitat-o pana acum cand a fost vorba de scule in espresso. Cred ca Niche au spart gheata europeana in materie de rasnite electrice fabricate in China, apoi au venit si alte proiecte cum sunt espressoarele brand-uite AVX sau altele ce vor mai veni anul acesta (se anunta un proiect de espressoare germano - chinez foarte misto Smile ). Faza e ca majoritatea producatorilor ce faceau pana acum espressoare si rasnite in China mergeau acolo cu gandul la costuri reduse la minim si calitate indoielnica sau praf. In ultimii ani, daca ma uit pe kickstarter si nu numai, se pare ca anumiti oameni cu cap din Europa au reusit sa prinda reteta si sa controleze un proces de productie. Daca proiectele executate in China vor fi sau nu un succes mondial, doar timpul si forumurile de pasionati din toata lumea ne-o vor demonstra.
Deci despre G-iota incercati sa urmariti si vestile din Germania de pe Kafe Netz, din US de pe Home Barista si asa mai departe. Dar ca sa raspund concret, da, cel putin pretul acesta il merita cu prisosinta si impresia mea este ca cererea imensa pe acest format de rasnita si lipsa concurentei pe single dose o va duce progresiv mult mai sus ca pret, daca se va dovedi si fiabila.

@pacala  - am postat acum detaliile despre precomanda venite de la importator, in sectiunea dedicata.

Reply
Merci mult pentru raspuns.

Despre fiabilitate... ca intodeauna, tine si de norocul fiecaruia dar vom vedea pe parcurs.
Ca si caracteristici/pret zic ca e un produs ce merita luat in considerare (riscul fiabilitatii reduse fiind notat).

Pentru mine care ma uitam la ceva in zona 2000-2500 de lei vine ca o optiune f buna si o sa ma gandesc serios la ea. Acum intrebarea e : sa astept pt variante cu cutite titan ? :D

Reply
Mai bine strange bani de SSP-uri :))

Reply
(01-02-2021, 19:01)Lyvyoo Wrote: Cred ca Niche au spart gheata europeana in materie de rasnite electrice fabricate in China

Comparatia cu Niche nu cred ca este cea mai potrivita daca ne gandim la specificatii. Conceptul Niche din cate stiu eu a luat nastere in Europa iar mai tarziu mesterii chinezi s-au ocupat de fabricarea ei, si nu au facut-o cum stiu ei mai bine ci dupa specificatiile si sub coordonarea echipei Niche.
De data asta au facut-o in stilul lor caracteristic adica ieftin, cu sex appeal sa prinda la europeni si a iesit... ceva cu aspect de cos de gunoi stradal intr-o rână.

Gen au deschis gugu, au dat cateva cautari, s-au oprit la cateva rasnite precum Monolith, Niche, Lagom si s-au scarpinat in cap pana a iesit o rasnita din tabla colantata si mai zgomotoasa decat moara mea Rancilio cu vechii rulmenti, dar cu retentie 0.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu am nimic nimic cu produsele chinezesti ba chiar ma bucur ca datorita lor, avem acces la scule si echipamente de care in Europa muritorii de rand nu se puteau lipi din cauza preturilor prohibitive sau nu se gaseau deloc pana acum cativa ani.

In schimb am ceva cu electrocasnicele chinezesti si tot hype-ul creat in jurul lor. Nu stiu, poate am ramas cu sechele de la fostele espressoare :).

Reply
E destul de ciudat sa te plângi că un produs ieftin, arată ieftin.... sunt foarte sigur că prețul mic, din care să rămână și ceva profit, a fost prioritatea zero. Dacă era altfel situația, ar fi costat cel puțin dublu sau triplu, vezi Lagom și restul.

Nu văd cum e vina producătorilor dacă li s-a cerut un produs între anumite limite de cost. Dacă extrapolăm exemplul Ultra, care pleacă din China undeva sub 1000$ și ajunge în SUA la peste 2500$ cred că ne putem imagina care au fost costurile de producție pentru râșnița din topic.

De asemenea, să nu uităm că se discută despre un produs destinat unei nișe dintr-o altă nișă, iar faptul că un asemenea produs există e o realizare in sine, în contextul în care producătorii cu ștaif acordă zero interes acestei categorii de cumpărători.

Reply
Motor asincron monofazat, 250 W, polonezii au masurat 64 db, reglare continua impartita in 90 pozitii de macinare. E de bine, e de rau ?
 ECM Classika Pid / Aram Espresso Maker / Mazzer Philos /  Kinu Titan / Acaia Lunar / Bravo Tools / Aram Ultimatum Tamper / Fellow Stagg EKG / 

Reply
La fel ca dev cred ca este o realizare și o șansa pentru mulți dintre noi care nu avem peste 1000 euro pentru o râșnița SD cu cuțite plate. Daca trece și testul timpului cred că o sa fie un best-buy in zona asta de pret. In plus posibilitatea de a pune pe ea cuțite SSP ii aduce un alt mare avantaj.
Acum cu produsele chinezești cred ca toți am avut atat experiențe pozitive dar și negative, e un fel de loterie. Eu nu o sa-mi mai cumpar niciodată telefon făcut Xiaomi sau alții...in schimb am un aspirator-robot care de 1 an merge impecabil.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
@dev nu cunosc detaliile proiectului Ultra dar daca firma americana a creat locuri de munca, acorda garantie, serviseaza si ofera piese de schimb, atunci dublarea sau chiar triplarea in anumite cazuri a pretului poate fi justificata.
La fel si in cazul proiectelor care iau nastere in afara Chinei, si aici discutam despre rasnite concepute in tarile cu apa calda, aspect neglijabil in China dealtfel unde lucratorii din fabrici probabil nu nici timp si nici dreptul sa faca nazuri, cel putin jumatate din costul produselor finite merge catre R&D, logistica si marketing(statisticile indica ~70% si 30% productie).

Asa e mai nou, ce sa-i faci, noi ne ocupam de marketing si vanzari din fata monitorului in timp ce chinezii produc masiv, iar aplaudacii care ard gazul pe feisbuc ingurgiteaza tot ce li se prezinta si impacheteaza frumos.

Cum adica exista o nevoie acuta de o astfel de rasnita? Lelit PL72, Macap M42M, Quamar M80DR, Fiorenzato F5... nu sunt rasnite on demand cu plate de 64mm si preturi rezonabile in zona 2k lei ? Sau voiam neaparat o rasnita inclinata cu retentie normala as zice fara acel burduf, doar de dragul de a avea pe blat ceva similar cu Lagom sau R2D2?

Reply
@vdub, uite, eu așteptam o astfel de râșniță pt. că sunt super încântat de ideea de single dosing (cu retenție mică) din fabrică la un preț de până în 2K RON, fără să mai fie nevoie să bricolez ceva. Iar râșnița asta, dacă se dovedește a fi fiabilă, este exact ceea ce-mi doream.
Râșnițele pe care le enumeri tu m-au tentat de-a lungul timpului, dar am renunțat tocmai pentru că era nevoie de adaptări pt. regimul single dosing iar o pompă le-ar fi înnecat probabil interiorul cu particule fine de cafea (vezi avertismentul lui Liviu în acest sens).

Sigur, aș fi luat Niche, dar știi că e cu cântec și-n plus n-am garanție în țară. Plus că am conice la Kinu și nu mor deloc să macin manual 4 minute pe zi în total. Asta, având cuțite plate, este altă mânare de pește. Iar dacă-i poți pune și SSP-uri...
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Problema la cutitele plate nu a fost atat retentia, cat rasnirea inadecvata in single dose. Si la conice la fel, dar ceva mai putin datorita vitezei mai mici de rotatie a cutitelor. Nu inteleg cum inclinarea cutitelor sa rezolve problema asta.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(02-02-2021, 12:39)cradun Wrote: Problema la cutitele plate nu a fost atat retentia, cat rasnirea inadecvata in single dose. Si la conice la fel, dar ceva mai putin datorita vitezei mai mici de rotatie a cutitelor. Nu inteleg cum inclinarea cutitelor sa rezolve problema asta.

Si eu sunt de acord cu ce scrie mai sus. Rezolvarea a venit (ek43 etc.) prin modificarea sistemului de Bean feeding astfel încât fiecare bob sa fie tăiat in același mod. Fără sa avem distribuție diferita in prima parte a rasnirii când in camera sunt ~18-20g fata de ultima parte când mai rămân doar 1-5g. Înclinând râșnița nu se rezolva aceasta problema IMHO. E ca și cum s-ar înclina un mazzer sj de exemplu :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(02-02-2021, 09:47)chilea viorel Wrote: Motor asincron monofazat, 250 W, polonezii au masurat 64 db, reglare continua impartita in 90 pozitii de macinare. E de bine, e de rau ?

Destul de normal, dar incomplet daca nu ne spun si turatia.
Desi, sunt sanse mari sa fie 1350 RPM, odata ce au scris asincron.
Asta o face sa aiba cuplu cam de 2x mai mic decat Honne, dar cu turatia de 4x mai mare si un singur rand de cutite... sa speram ca face fatza.

64dB este nivelul zgomotului.
Pe scala acustica 60 dB este conversatie normala, 70 dB este trafic stradal auto (aglomerat)
Comparat cu alte rasnite este foarte silentioasa, majoritatea au peste 80 dB, adica peste un aspirator.

Reglarea se refera la macinatura, nu la turatie. Daca este doar pentru espresso, mie mi-ar ajunge.
Daca vrea sa acopere si brew, e cam la limita... Kinu are 100 gradatii pe doua ture, si acopera cam la limita si espresso si brew in plaja asta.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)