Continuam de aici :)
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-a...6#pid67706
Nu trebuie sa fiu eu multumit, dar folosind aparate similare, nu cred ca masori bine... :s
La al meu temperatura aerului ajunge la 200 grade dupa incarcare in mai putin de 2 minute.
225 grade la FC nu este o temperatura care sa aiba vreo relevanta, nu e nici a boabelor, care intra in FC la sub 200 grade prin toate metodele, nici ambianta, care ar trebui sa fie peste 230 grade ca sa ajungi la FC sub 12 minute.
E o medie intre boabe si aer cald care nu poti stii cat de consistenta este.
Ce sa iti fi zis la vremea respectiva, ce ti-am zis si acum... si sa iti stric entuziasmul ? :)
Am la tambur un ax gaurit cu care vin cu sonda pana in mijlocul tamburului, cam pe acolo inregistrez genul astea de temperaturi, dar nu mi-as baza prajirea pe citirea aia.
Printre postarile matale in topicul respectiv am avut la un moment dat
una care se pare ca ai sarit-o, crede-ma ca este mai importanta decat tot ce s-a scris acolo... ;)
Mai bine iti bazezi procesul pe o temperatura a aerului masurata si variata corect, cam pe unde pun si fabricantii de capace termostatul ;) parerea mea...
Sau sonda trasa prin ax, si masori chiar in boabe, dar si atunci ai dilema cat sa dai de tare aerul ca sa urmaresti curba corect.