Rasnita am postat deja, nu ai vazut ?
Mai capabila decat cutite de 47 conice, si mai low cost de atat, sub un Porlex luat de nou, cat vrei ?
Daca ar fi existat interes, ma apucam sa fac serie mica, dar Che a contracarat cu promisiunea 38 low cost, care pot zice si eu la fel de bine pana nu o vad, ca pare o cacealma ca sa blocheze pe cei atrasi de succesul Kinu, sa treaca la treaba sa scoata si ei modele competitive.
Cu prajitorul promis... ai dreptate, si situatia e trista... pur si simplu in tara asta nu se mai poate manufactura nimic...
Pe un cuptor similar unuia din turcia de 250 lei , ca sa fie facut aici serie mica mi se cere 800... voiai sa postez asta ? sau toate incercarile care nu mi-au reusit, ca sa cer pareri cum s-ar putea face mai bine ?
Asa ca m-am reorientat catre explorarea solutiilor existente casnice cu maxim de rezultate si minim de efort de modare.
De exemplu abordarea sub forma unui cuptorul gen behmor a cazut, prea multe dezavantaje.
Daca esti curios sa explorezi pe cont propriu, pot sa iti zic de acum la ce concluzie am ajuns, ce ma mira este ca solutia este deja exploatata din plin pe dincolo, in timp ce la noi nu se atinge nimeni de ea, desi e pe toate drumurile, se prefera variantele imprecise de hot gun cu masina de facut paine sau bol de inox.
E vorba de cuptorul circular cu aer cald zis turbo, metoda 3 din articolul la care am postat link mai sus, postul #24
Practic e un popcorn mai mare, cu multe plusuri:
- capacitate de 200-500 grame le-jer !
- o mai buna circulatie a aerului si temperatura mai uniforma, la popcorn variatia pe inaltime a temperaturii este substantiala, chiar 50 grade !
- care poate rezolva si problema plevei cu o mica mestereala folosind o sita de faina
- care are din start fara nici o modare ventilatie separata de incalzire, si o incalzire cu termostat rezonabil de precisa, deci pot face "profile" din mana, si racirea la sfarsit in acelasi aparat ;)
si un singur minus deocamdata identificat si in curs de rezolvare... lipsa oricarui mijloc de agitare boabe...
Altii l-au rezolvat, e plin net-ul de solutii, eu caut ceva si mai simplu decat s-a facut...
Dar... daca alegi un astfel de prajitor care are din start in dotare o tavitza parca facuta anume pentru prajit cafea ;)... si te multumesti cu "doar" 250 grame, care inseamna un strat uniform de boabe cu grosimea unui singur bob, fara sa se suprapuna, atunci nu mai ai nevoie de agitare, rezultatele sunt incredibil de egale... de fapt asta testez acum si nu ma grabesc sa postez ca pe urma sa fiu injurat... :)
Asa ca nu va grabiti la cumparat imediat un astfel de cuptor, nu toate aceste cuptoare au din start dotarea necesara, adica o tavitza ca
aceasta ;)
Cam asta ar fi cu sperantele :)