Welcome Back Log In Create Account

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

(16-06-2016, 11:34)Hydema Wrote: Intrebarea mea este pentru cei care carcotesc: vreti sa o cumparati sau doar asa, de amorul artei? Care e problema voastra ...

Da, eu vreau sa o cumpar, dar nu ce a iesit, ci prototipul :)
Ce a iesit au ambele mici detalii de tip deal breaker, cel putin pentru mine. Pretul e basca... :)

(16-06-2016, 12:11)Che Wrote:
(15-06-2016, 23:06)Tito Wrote: Deci vorbim de 2 modele diferite M47. Pt ca in pagina initiala nu vad specificat lucrul asta. Si trebuie precizat in momentul comenzii modelul care il vrei? Se pot vede niste fotografii/video cu diferentele intre cele doua modele ?

Buna ziua,
Doresc sa elucidez un pic acest mister cu doua modele Kinu-M47. Nu am incetat sa lucram la dezvoltarea acestui model si nu sunt doua modele Kinu-M47, ci sunt cel putin 7 modele. Nu toate insa se vor comercializa, cel putin nu toate deodata, si nu toate vor fi la acelasi pret. S-au folosit materiale diferite pentru suportii rulmentilor, sunt 3 tipuri de reglaj , doua tipuri de reglaj cu butucul cu cele doua oringuri unul cu saiba indicator si unul fara saiba indicator si un sistem de reglaj cu surub de blocare a piulitei de reglaj. Cele cu butuc cu oring au manivela reglabila, iar modelul cu surub de blocare nu are lungimea manivelei reglabila. Se vor comercializa si modele Kinu-M47 cu finisaje PVD in diverse culori. Optional va fi si manerul manivelei, plastic sau lemn. Repet, toate aceste diferente si optiuni se vor regasi in pretul rasnitelor, care va fi diferit. Pe site-ul nostru (este in constructie) se vor comercializa doua modele , cu lungimea manivelei reglabila si fixa. Vreau sa va asigur ca toate versiunile de Kinu-M47 functioneaza identic.
Am livrat un model Kinu-M47 cu manivela fixa si surub de blocare a piulitei de reglaj. Am oferit aceasta optiune , pentru a avea un feedback pentru acest produs, fara obligatie insa, iar clientul caruia i s-a propus aceasta optiune a fost ales aliatoriu. In cazul unui feedback negativ rasnita va fi inlocuita cu modelul prezentat anterior.

O zi buna in continuare....

Multumesc frumos pt raspunsul mai mult decat exhaustiv .

Si iata cum  "haterul " stie mai multe decat altii !! [Image: biggrin.gif]

(16-06-2016, 12:11)Che Wrote: Am livrat un model Kinu-M47 cu manivela fixa si surub de blocare a piulitei de reglaj. Am oferit aceasta optiune , pentru a avea un feedback pentru acest produs, fara obligatie insa, iar clientul caruia i s-a propus aceasta optiune a fost ales aliatoriu. In cazul unui feedback negativ rasnita va fi inlocuita cu modelul prezentat anterior.

Sa speram ca ajunge pe maini bune ! [Image: dodgy.gif]

(16-06-2016, 12:27)Liviu.Mihu Wrote: Cred ca ai interpretat un pic gresit mesajul. Ma refer in general la opinii ale unor oameni care nu au pus niciodata mana pe respectivul produs, si potential nici nu au un interes catre el. Si nu inteleg de ce in aceste conditii si-ar consuma cineva energia doar ca sa fie "hater". Ce ma intereseaza pe mine cat castiga producatorul, daca forta de munca pe care o foloseste e ieftina sau scumpa si asa mai departe? Ma interseaza in schimb doar daca produsul respectiv e bun/"potrivit" pentru mine. Daca este, il cumpar, daca nu, il las in plata lui. Are piata..ok, nu are ... tot ok. Si in a ma decide eu, am ca si optiuni fie parerile utilizatorilor sau testarilor reali, fie niste argumente tehnice bazate pe specificatii, care in final sunt tot niste evaluari. Scopul forumului este si sa ajute comunitatea in a gasi informatie. Iar "poluarea" cu informatie nerelevanta nu face decat sa infranga acest scop (ma gandesc la cineva din afara care incepe sa citeasca threadul). Se transforma intr-un fel de versus auto anost, steril si nedocumentat bazat pe pareri si nu argumente - si de asta chiar e plin internetul.  [Image: smile.gif]

Foarte frumos discursul !! [Image: wink.gif]

Acum haide sa facem un exercitiu de imaginatie si sa inlocuim La Marzocco GS3 cu Kinuu . Crezi ca functioneaza discursul de mai jos ????? [Image: huh.gif] [Image: huh.gif]

(15-06-2016, 09:41)Liviu.Mihu Wrote:  
DAR, un mare dar.... acest produs costa de peste 2 ori mai mult decat marea masa de produse premium  care fac acelasi lucru. Daca in acel grup de produse se intelege ca fiecare are niste mici avantaje si niste mici compromisuri fata de celelalte, aici nu mi se mai pare ok. Cand promovezi un produs in acest fel, plasandu-l pe un piedestal el singur, si cerand clientilor sa plateasca pentru "cel mai cel..'", atunci trebuie sa rezisti oricaror incercari defaimatoare de acest fel. Si singurul "dezavantaj" al produsului sa fie pretul. Nu mi se pare ok ca cineva sa poata acuza finisajul mediocru intr-un mod atat de simplu (Nu a luat componentele si le-a supus la teste de laborator sau cine stie ce fite, doar le-a trantit si s-a uitat la ele). Si pe alte forumuri oamenii isi cauta justificari daca merita sau nu sa dea o asemenea carca de bani, si consider ca sunt indreptatiti sa afle absolut toate detaliile din absolut toate sursele posibile.
Si s-a intamplat si la case mai mari - vezi parodia lui Samsung la adresa Apple. Ideea e ca daca ai pretentii, trebuie sa rezisti la chestiile de genul asta fara probleme.

Si cel mai tare imi place fraza asta ...pt ca doar asta vreau si eu...nimic mai mult :

(15-06-2016, 09:41)Liviu.Mihu Wrote:  
Si pe alte forumuri oamenii isi cauta justificari daca merita sau nu sa dea o asemenea carca de bani, si consider ca sunt indreptatiti sa afle absolut toate detaliile din absolut toate sursele posibile.

(16-06-2016, 12:11)Che Wrote:
(15-06-2016, 23:06)Tito Wrote:  
Buna ziua,
Doresc sa elucidez un pic acest mister cu doua modele Kinu-M47. Nu am incetat sa lucram la dezvoltarea acestui model si nu sunt doua modele Kinu-M47, ci sunt cel putin 7 modele. Nu toate insa se vor comercializa, cel putin nu toate deodata, si nu toate vor fi la acelasi pret. S-au folosit materiale diferite pentru suportii rulmentilor, sunt 3 tipuri de reglaj , doua tipuri de reglaj cu butucul cu cele doua oringuri unul cu saiba indicator si unul fara saiba indicator si un sistem de reglaj cu surub de blocare a piulitei de reglaj. Cele cu butuc cu oring au manivela reglabila, iar modelul cu surub de blocare nu are lungimea manivelei reglabila. Se vor comercializa si modele Kinu-M47 cu finisaje PVD in diverse culori. Optional va fi si manerul manivelei, plastic sau lemn. Repet, toate aceste diferente si optiuni se vor regasi in pretul rasnitelor, care va fi diferit. Pe site-ul nostru (este in constructie) se vor comercializa doua modele , cu lungimea manivelei reglabila si fixa. Vreau sa va asigur ca toate versiunile de Kinu-M47 functioneaza identic.
Am livrat un model Kinu-M47 cu manivela fixa si surub de blocare a piulitei de reglaj. Am oferit aceasta optiune , pentru a avea un feedback pentru acest produs, fara obligatie insa, iar clientul caruia i s-a propus aceasta optiune a fost ales aliatoriu. In cazul unui feedback negativ rasnita va fi inlocuita cu modelul prezentat anterior.

Cred ca ar prinde bine niste poze sa vedem si noi diferentele. Mai ales la varianta cu surub de blocare. Multumesc.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

@Tito: iti apreciez entuziasmul :)
Nu cred ca se aplica acel comentariu la kinu pentru ca:
- nu stiu sa existe o mare masa de rasnite manuale cu performante similare  la aproximativ 300 de RON  -cam aici era analogia pret - poate ca sunt doar eu ignorant, dar atat vreme cat nu imi este super usor sa le gasesc pe toate gardurile si forumurile (cum sunt espressoarele DB cu E61), pentru mine nu exista :)
- este doar o rasnita de 700 de lei, pe care poti sa o dai inapoi daca nu iti place, sa o vinzi usor sau sa o ti de backup si n-ai pierdut mai nimic
- nu mi se pare promovata ca "super-premium", ci tocmai ca vine din sensul opus si incearca sa atace produsele situate la un nivel de pret superior in piata

Si apropo de asta, nu zic ca nu ma vad cumparand niciodata un GS3, doar ca avand in vedere cum este pozitionat, nu cred ca trebuie iertat in nici un detaliu :)
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

(16-06-2016, 14:22)Liviu.Mihu Wrote: - nu mi se pare promovata ca "super-premium", ....

(14-06-2016, 15:59)mirceat Wrote: Baratza Sette va inlocui gama Preciso, asa am inteles. Am si vazut-o la Yume. Mi se pare o jucarie. Banuiesc ca nu are cum sa produca rezultate mai bune in ceasca decat Kinu M47, nu mai vorbesc de M68. Parerea mea. [Image: smile.gif]

Nu am vazut pe nimeni sa se scndalizeze la afirmatia asta . Dar abia am zis contrariu....au sarit in 10 sa-mi dea in cap [Image: smile.gif]

(16-06-2016, 12:27)Liviu.Mihu Wrote: ... Ce ma intereseaza pe mine cat castiga producatorul, daca forta de munca pe care o foloseste e ieftina sau scumpa si asa mai departe? Ma interseaza in schimb doar daca produsul respectiv e bun/"potrivit" pentru mine.
... in a ma decide eu, am ca si optiuni fie parerile utilizatorilor sau testarilor reali, fie niste argumente tehnice bazate pe specificatii...
Scopul forumului este si sa ajute comunitatea in a gasi informatie. Iar "poluarea" cu informatie nerelevanta nu face decat sa infranga acest scop (ma gandesc la cineva din afara care incepe sa citeasca threadul)...
(subl. mele)
si uite-asa cu da si nu, putem continua la nesfarsit! God forbid!

poluarea forumului este zgomotul de-afara de care n-o sa scapam; suntem... afara!
comunitatea este forumul si ea trebuie sa se ajute, nu sa fie ajutata!
cum adica: exista cativa 'lucratori' ai forumului care-l insamanteaza cu informatie "buna", "potrivita", din care ceilalti pot sa consume... dar in liniste!
cum deosebim intre cel ce da cu parerea si cel ce da informatie "reala"? fara sa stim? fara sa ne pese?
etc.

(pe bune: sunt auto-exclus definitiv din acest thread, ca sursa de zgomot...
bye-bye Che alias Kinu, tot nu mi-a placut numele tau :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

O ce veste minunata, de la curier  [Image: smile.gif]   Maine vine si ceva cafea proaspata de la Timisoara, deci urmeaza un weekend de joaca, la doua maini. Prototipul de 68 e cu totul altceva in realitate decat in film, ca si prima impresie.

[Image: OZWeZW4.jpg]

[Image: TrvlTS3.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

(16-06-2016, 14:42)radudani Wrote:
(16-06-2016, 12:27)Liviu.Mihu Wrote: ... Ce ma intereseaza pe mine cat castiga producatorul, daca forta de munca pe care o foloseste e ieftina sau scumpa si asa mai departe? Ma interseaza in schimb doar daca produsul respectiv e bun/"potrivit" pentru mine.
... in a ma decide eu, am ca si optiuni fie parerile utilizatorilor sau testarilor reali, fie niste argumente tehnice bazate pe specificatii...
Scopul forumului este si sa ajute comunitatea in a gasi informatie. Iar "poluarea" cu informatie nerelevanta nu face decat sa infranga acest scop (ma gandesc la cineva din afara care incepe sa citeasca threadul)...
(subl. mele)
si uite-asa cu da si nu, putem continua la nesfarsit! God forbid!

poluarea forumului este zgomotul de-afara de care n-o sa scapam; suntem... afara!
comunitatea este forumul si ea trebuie sa se ajute, nu sa fie ajutata!
cum adica: exista cativa 'lucratori' ai forumului care-l insamanteaza cu informatie "buna", "potrivita", din care ceilalti pot sa consume... dar in liniste!
cum deosebim intre cel ce da cu parerea si cel ce da informatie "reala"? fara sa stim? fara sa ne pese?
etc.
comunitatea este formata din oameni. Forumul este o platforma de comunicare a comunitatii. Care trebuie sa fie utila ca si mijloc de a schimba informatie, precum si de a o categorisi si a o regasi, etc. Daca mai citesti o data acuma textul pe care l-ai subliniat, isi schimba mesajul? 
Chiar nu pricep de ce te-ai atacat? Nu te-a acuzat nimeni de zgomot. Dpmdv tu ai testat produsul si ai emis judecati tehnice, care mie personal mi-au folosit. Deci de unde supararea pana la autoexcludere? :)

how much is this fish?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Quote:Nu cred ca se aplica acel comentariu la kinu pentru ca:
- nu stiu sa existe o mare masa de rasnite manuale cu performante similare la aproximativ 300 de RON -cam aici era analogia pret - poate ca sunt doar eu ignorant, dar atat vreme cat nu imi este super usor sa le gasesc pe toate gardurile si forumurile (cum sunt espressoarele DB cu E61), pentru mine nu exista Smile
- este doar o rasnita de 700 de lei, pe care poti sa o dai inapoi daca nu iti place, sa o vinzi usor sau sa o ti de backup si n-ai pierdut mai nimic
- nu mi se pare promovata ca "super-premium", ci tocmai ca vine din sensul opus si incearca sa atace produsele situate la un nivel de pret superior in piata
Tito te-a combatut frumos cu propriile argumente , nu stii de o masa mare de rasnite cu performante similare. NICI EU, stii de ce ??? Pentru ca nu exista teste comparative, rasnita nu a fost trimisa catre review-eri seriosi si independenti care pot face comparatia directa intre rasnite ca:

"Comandante, Lido, Knock Feldgrind, Zassenhaus, Rok grinder, Helor 101,

sau chiar rasnite electrice din aceasi categorie de pret cum ar fi PL 043MMi , ori rasnite SH super serioase care pot fi gasite la oferta (cum am gasit eu La Pavoni Zip la 900ron + transport, sau oricare din astea care pot fi cumparate la sume similare cu Kinu http://olx.ro/oferta/vand-3-rasnite-de-c...6pLGQ.html ) .

Tot ce s-a argumentat este ca ..hei poti sa o testezi si daca nu-ti place nu te costa decat vreo 50 ron dus intors cu posta s-o dai inapoi. Clienti care fac asta fiind complet lipsiti de ORICE grad de comparatie cu produse similare sau complementare (ei nu au de unde sa stie daca cu mai putini banii ar putea cumpara un produs mai bun sau nu pentru ca e putin probabil sa fi avut deja rasnitele de mai sus). Genul asta de a convinge fara nici o comparatie fara blind test fara NIMIC nu sta in picioare si nu convinge decat pe cei care "pun botul" la hipe si la promovare agresiva de tipul asta http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Lido-E ( desi nu exista teste comparative pe forumul acesta, la capitolul rasnite manuale vedem posturi peste posturi ale unor oameni care afirma cat de superioara este fata de orice altceva).

Probabil aici e nelamurirea pentru voi, asta nu pricepeti ca deranjeaza si arata 100% ca nu exista nici un fel de impartialitate. NU, KINU NU ESTE SUPERIOARA IN NICI UN FEL, PENTRU A FI SUPERIOARA TREBUIE SA FACI COMPARATII IAR ELE SA FIE IMPARTIALE.
Gaggia Clasic / La Pavoni ZIP / Melitta Aroma Roast

tristian, iti repet, te afli intr-o mare confuzie pentru ca pui mai mult pret pe niste comparatii facute de diverse site-uri decat pe parerea colegului de forum de langa tine. 

Daca tu iti iei acum un Expobar Brewtus spre exemplu, te uiti cu mai mare incredere la niste site-uri care au facut un review comparativ cu Breville DB sa zicem sau te uiti pe forumurile romanesti si internationale la ce spun posesorii aparatelor despre exeprienta cu ele?  

In cazul Kinu sunt doua topicuri separate cu M47 si M38, plus acesta de dezvoltare, in care useri care mai au o electrica acasa sau o manuala, s-au pronuntat cu bune si rele. De ce trebuie ca site-ul www.reviewextraordinar.ro sa dea un verdict, cand oameni de pe toate palierele de experienta si-au exprimat punctele de vedere pro sau contra, dupa testare (unii si din cer)?  

Cu ce e mai "independent"  sau mai credibil " un review-er serios" decat Liviu.Mihu, radudani, mirceat, rdumitrescu, ballozzy, razvan.yume (ca sa iau repede doar cateva exemple care imi vin)  sau alti useri care si-au exprimat punctul de vedere referitor la lucrul cu ele? Si cine este acel review-er, sa stam cu o chii pe el cand va prinde un Kinu?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Colegul de forum nu este IMPARTIAL cel putin tu si inca vreo cativa clar nu sunteti . Din punctul meu de vedere faptul ca nu s-a facut nici un test comparativ cu rasnite din aceasi zona sau rasnite complementare (aka ce poti lua in zona de pret 700 ron+-20%) imi zice suficent cat sa nu-mi placa .

In it zona din care fac parte un produs nici nu poate fi luat in seama in mod serios pana nu este comparat cu produse similare. Voi clar nu ati facut nici o comparatie dar la fel de clar sustineti cat de "superioara" este ori superioritatea implica un grad de comparatie cu altceva.

Pe scurt ca sa te cred ca kinu merita banii trebuie sa-mi dovedeasca ca e o alternativa mai buna decat Comandante, Lido, Knock Feldgrind, Zassenhaus, Rok grinder, Helor 101 (pentru cei care vor neaparat o manuala ) sau decat PL 043MMi , ori rasnite SH super serioase care pot fi gasite gen http://olx.ro/oferta/vand-3-rasnite-de-c...6pLGQ.html (pentru cei care se uita la kinu ca la rasnita principala nu neaparat ca la o manuala) . Ori nici macar nu v-ati apropiat de a demonstra asa ceva , nici macar nu v-ati apropiat de un test comparativ.

Comparație cu Ascaso - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...9#pid42069

Comparație cu Lido - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-N...4#pid44854
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Asa se face o comparatie la tine, asta insemna review???????? Esti confuz, asa arata un review care poate fi luat in serios: http://lab501.ro/procesoare-chipseturi/h...70k-review

Dar nu mi-ai raspuns complet la intrebare, ce site din Romania "de incredere" sa faca acel review comparativ?

(16-06-2016, 16:38)tristian Wrote: Asa se face o comparatie la tine, asta insemna review???????? Esti confuz, asa arata un review care poate fi luat in serios: http://lab501.ro/procesoare-chipseturi/h...70k-review

Ești amuzant [Image: smile.gif] Dacă tu crezi că are cineva obligația să-ți facă ție un review de 30 de pagini, atunci cred că vei avea ceva timp de așteptat.

Lab501 este un site care trăiește din asta. Știi vreun (alt) site care face reviewuri de echipamente de cafea la noi? Că cel pe care te afli e "IMPARTIAL", deci presupun că ar putea face 10 reviewuri și tot n-ar fi bune.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

:) oare ce scor o avea kinu in benchmark-uri?
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Poti aduna la un loc o comunitate de cateva zeci de persoane (din comunitatea asta de ex) cu invitatie deschisa, poti achizitiona rasnitele respective ( le dai persoanelor sansa de a le compara live direct in cadrul evenimentului, atat viziual ca si calitate a constructiei cat si in cadrul unui blind test ) dupa care poti veni cu poze si video ale evenimentului care sa convinga . Asta daca esti producator serios si ai un produs cu adevarat competitiv (asta insemna atat sa testezi cat si sa stii sa te promovezi ).

Ce ati pus acolo sunt 2 pareri de 1-2 randuri (foarte bine ca exista) dar in nici un caz dupa nici o definitie nu intra la categoria test.

Quote:Smile oare ce scor o avea kinu in benchmark-uri?
Nu stiu, sunt curios si eu

Referitor la aceste discutii: am inteles cu totii, inca de la inceput, ca nu sunteti interesati sa cumparati Kinu (se stiu persoanele, nu are rost sa nominalizez).

Atunci, de ce totusi depuneti atata energie pentru a critica acest produs? Este eficient? Face/va face bine?
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Rugam fabricantul sa trimita o rasnita la tristian sa ne arate el cum trebuie facut un review, ca pe viitor sa nu mai dam buleli.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

(16-06-2016, 17:28)baloozzy Wrote: Rugam fabricantul sa trimita o rasnita la tristian sa ne arate el cum trebuie facut un review, ca pe viitor sa nu mai dam buleli.

Si cu un Lido3 langa, pe costurile fabricii. Ce zici Che?

Cred ca ar merge un cold brew.
 HX,F6.

Nu stiu de ce tot comparati cu OE, ca nu au multe in comun, decat cutite conice si ca... rasnesc. OE difera masiv prin materiale, marime si solutii tehnice folosite. Nu comentam daca diferenta e in bine sau rau...
Commandante, Knock, cu astea trebuie comparate, avand in comun mult prea multe.

Tristian: comparația kinu - gs3 e exagerata si nu are relevantă. Sunt 2 produse poziționate extrem de diferit. Unul îți spune ca daca vrei 110%, el este, dar marca banul, dublu sau triplu. Celălalt îți spune, hai sa încercam ceva mai ieftin sa scoatem o performanța măcar bunicică.
Eu nu am cum sa spun despre kinu decât părerea mea subiectiva, fara sa folosesc scule high end lângă ea, fara cafea top of the top si fara sa am skilluri de degustător. Deci evaluez pe principiul îmi place sau nu si cât de ușor si repetabil e procesul. Am avut lelitul menționat, inca il mai am la servici, si mai am un e5p. Deci cam aceeași categorie/banda de pret. Consider kinu peste lelit ca si gust. Fata de e5p nu ma pot pronunța, dar este mai repetabilă ca si rezultat. In perspectiva asta mi se pare o alegere buna de care sunt mulțumit. Ce sa îți spun mai mult? Cu sh nu compar ca sunt mere cu pere - decât daca cerem la mazer sa ne producă in serie niste second handuri.

(16-06-2016, 17:37)renatoa Wrote: Nu stiu de ce tot comparati cu OE, ca nu au multe in comun
Diferenta de pret intre ele e de numai 20, 30 lei, asa ca are un motiv destul de bun aceasta comparatie.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Quote:Referitor la aceste discutii: am inteles cu totii, inca de la inceput, ca nu sunteti interesati sa cumparati Kinu (se stiu persoanele, nu are rost sa nominalizez).
Simplu eu mi-am achizitionat rasnita principala (cea din semnatura) acum 2 sapt la un pret comparativ cu Kinu (tinta mea a fost achizitia unei rasnite bune cu raport bun calitate-pret, manuala-electrica nu a contat ).
Kinu a fost un candidat serios la care m-am gandit dar cateva lucruri m-au facut sa nu o comand imediat. Principalul motiv pentru care nu am cumparat-o este ca nu exista nimic care sa-mi arate daca e mai buna sau nu decat alte rasnite similare sau complementare (deci nu pot stii daca are un raport bun calitate-pret). Intre timp cat ezitam am gasit o " pomana" evidenta moment in care am si cumparat.

Daca producatorul e dispus sa inteleaga cum a pierdut un potential client si probabil altii ca mine (bine) daca nu iar bine.

(16-06-2016, 17:47)baloozzy Wrote: Diferenta de pret intre ele e de numai 20, 30 lei, asa ca are un motiv destul de bun aceasta comparatie.

Depinde care pret la Che, si daca la OE pui si transport USA si taxe vamale.
Si la pret egal nu as considera un OE, nu am nevoie de bazooka, nu are loc nici in bucatarie, nici in bagaje.
Sau poate folosesc OE ca ambalaj pentru aeropress, cafea si termo-plonjon, intra lejer toate... :)

(16-06-2016, 17:28)baloozzy Wrote: Rugam fabricantul sa trimita o rasnita la tristian sa ne arate el cum trebuie facut un review, ca pe viitor sa nu mai dam buleli.

Buna ziua,
Vreau sa va spun din proprie experienta ca nu este atat de usor sa faci o sesiune de teste. In primul rand nu se poate realiza intr-o zi, chir daca sunt implicate multe persoane. Este epuizant , si nu din cauza lucrului manual, ci din cauza repetativitatii. Pentru a face un test comparativ trebuie in prealabil sa ai toate rasnitele setate pentru cafeaua si aparatura folosita si sa nu uitam din ecuatie valoarea umana, testerii. Asta inseamna timp si nu in ultimul rand bani. Nu este suficient sa ne strangem..... si sa testam. Acum spuneti-mi mie unde ati vazut companie care sa investeasca in asa ceva si sa fie impartiala ? Eu personal nu as crede aceste teste.

Nu este deloc un efort pentru noi sa trimitem rasnitele noastre si rasnitele celorlalti producatori, pe care le detinem, cuiva dispus sa le testeze, dar stim ce efort implica asta si nu vrem sa abuzam de bunavointa nimanui. Am fost acuzati ca ne folosim de membrii forumului pentru a testa rasnitele noastre si ca acest forum este "poligon de teste",..... gresit. Nu asta a fost intetnia noastra. Intentia noastra a fost sa ne asiguram ca producem un produs bun inainte sa-l comercializam si sunt sigur ca aceasta este si intentia cumparatorului sa testeze un produs inainte de a fi cumparat.
Practic acesta a fost rolul "rasnitelor test" puse la dispozitia espressomanilor.

(16-06-2016, 17:53)tristian Wrote:
Quote:Referitor la aceste discutii: am inteles cu totii, inca de la inceput, ca nu sunteti interesati sa cumparati Kinu (se stiu persoanele, nu are rost sa nominalizez).
Simplu eu mi-am achizitionat rasnita principala (cea din semnatura) acum 2 sapt la un pret comparativ cu Kinu (tinta mea a fost achizitia unei rasnite bune cu raport bun calitate-pret, manuala-electrica nu a contat ).
Kinu a fost un candidat serios la care m-am gandit dar cateva lucruri m-au facut sa nu o comand imediat. Principalul motiv pentru care nu am cumparat-o este ca nu exista nimic care sa-mi arate daca e mai buna sau nu decat alte rasnite similare sau complementare (deci nu pot stii daca are un raport bun calitate-pret). Intre timp cat ezitam am gasit o " pomana" evidenta moment in care am si cumparat.

Daca producatorul e dispus sa inteleaga cum a pierdut un potential client si probabil altii ca mine (bine) daca nu iar bine.

În situația actuală, tu nu faci sau nu mai faci parte (ca potențial client) din următoarele categorii (toate referitoare la Kinu):

1. Producător
2. Colaborator pe orice segment al producerii sau vânzării
3. Tester și/sau recenzor
3. Client și utilizator
4. Potențial client
5. Revânzător
6. Concurență

În ce calitate ceri tu recenzii "serioase", de 30 de pagini de la această comunitate, din care faci parte?

Ai habar câte sute de ore au dedicat, gratuit, unii membri espressoman.ro, pentru ca tu să beneficiezi de aceste opinii?

Nu sunt suficient de exhaustive? Ai dreptate. Plătești tu un astfel de proiect? Știi cum se face?
Arată-ne tu! Mă angajez, cu acordul tău, să-ți trimit un Kinu 47 și un Lido 3.
Dacă nu, ce rost mai au opiniile tale aici? Nu că ar fi vreo problemă, numai zic...

Nu am avut timp să scriu că plasticul OE Lido 3 este unul ordinar, iar îmbinarea rezervorului și a suportului cuțitului exterior, ambele din acest plastic, este făcută cu șuruburi! Iar filetul contrapiuliței de blocaj are un pas imens, care la blocajul efectiv determină de multe ori pierderea alinierii.

Da @radudani. Este un plastic fără BPE, nu este rezultatul vreunei tehnologii ACM, cum fără niciun motiv ai presupus. Chiar te respect mult și mă miră faptul că, deși îți place terenul solid al științei, faci presupuneri despre un produs pe care nu l-ai văzut sau testat.

Am cumpărat Lido 3 anul trecut în mai, în Miami fiind. Când mi-a sosit, la finețe Aeropress (6 din 10, 2 espresso și 10 presă franceză), cuțitele se atingeau într-un punct la măcinare. Nu are rost să spun că producea o măcinatură cu granulaţie foarte variată și rezultatul în ceașcă catastrofal. De acolo am mers direct la World Coffee Festival, la Gothenburg. Am dat acolo de Doug Garott și soția lui, Barb, deținătorii Orphan Espresso. I-am povestit despre problemă și s-a oferit să o realinieze a doua zi. Zis și făcut, a doua zi s-a chinuit 45 de minute până să reușească, după ce inițial mi-a spus că are nevoie de maximum 10 minute. Mi-a mai spus că este ciudat și nu înțelege ce se întâmplă cu ea.

O perioadă am făcut cafea bună cu ea, inclusiv espresso, dar ulterior a luat-o razna din nou.
Pot să o refac? Probabil, dar nu mai vreau. Folosesc Kinu de 4-5 luni și funcționează superb, în espresso, Kalita și AeroPress.

Despre evaluarea în ceașcă și educația papilelor gustative prin gustarea cafelei (exclus lapte și /sau zahăr), testarea prăjitorilor și preparării în cafenele de referință din SUA și Europa, vom vorbi în episodul următor.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)