• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare

#1
Am deschis acest topic separat, pentru impresiile posesorilor în utilizare. Păstrăm vechiul topic Che în scopul dezvoltării viitoarelor proiecte, iar pentru reducerile fabricii oferite forumului pt modelul M47 puteti gasi mai multe informatii aici.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
La mine a ajuns
Revin eu si cu impresii.

[Image: f98e715a4e0e6e8affe2d125fd99a5bc.jpg]
VBM Domobar Jr, Mahlkonig Vario, Tamper diamometric Concept Art, Sita Ims 17g, Kinu 47
 
Reply
#3
Si la mine a ajuns. Din pacate sunt plecat din Bucuresti in weekend, asa ca o voi testa abia luni dimineata.

Extractii reusite!!!
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, VST 15g, Site nepresurizate 7g si 14g, Tamper Motta 58.4, Hario V60 Drip Scale
 
Reply
#4
Si la mine a ajuns, dar o voi testa luni la pranz, caci sunt si eu plecat.
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#5
Am si incercat-o la muncă pe un Office Leva. 18g rasnite în 40 -45 s. Mi-a ieșit la a 3-a incercare o curgere făină, ca la carte. Gustul în schimb, imo diferit față de aceeași cafea făcută cu Vario cu 2 Min mai devreme; diferit în bine ceea ce m-a surprins în cel mai plăcut mod.

Râșnița este mai grea decât țineam minte. Se simte bine în mână. Se țâșnește extrem de ușor.
În schimb, mânerul meu nu a fost schimbat, adică tot din lemn, vezi poza de mai sus. Paharul pare a fi din aluminiu, cu un capac de plastic în spate. Râșnița nu prea are retenție în schimb rămâne pe pahar destul de mult.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
VBM Domobar Jr, Mahlkonig Vario, Tamper diamometric Concept Art, Sita Ims 17g, Kinu 47
 
Reply
#6
Cam pe unde pica reglajul? Parca era de la strans total (pica chiar pe zero acum) o rotatie completa si apoi cam 2 unitati.
Legat de maner, e posibil ca cel de plastic sa fie la M38. Al tau e zgariat?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#7
Pai cum doar la M38? Ce conteaza ce rasnita e? Din cate am inteles, au decis inlocuirea cu unul de plastic pentru ca cel de lemn se uza dupa o perioada de folosire.
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#8
salut!
am primit si eu rasnita. revin cu detalii dupa ce o testez.
Ascaso Steel Uno Prof PID v3 - 9 bari • Mahlkonig Vario v3 • Kinu - Die Muhle M47 • sita IMS competition B70 2TC H24 E • tamper dinamometric Motta 58mm • latiera inox 350ml.
 
Reply
#9
Reglajul la cafeaua de vreo 2 săptămâni a mea a fost cam 2 rotiri complete si vreo 6 unitati.
A mea nu este zgâriat.
VBM Domobar Jr, Mahlkonig Vario, Tamper diamometric Concept Art, Sita Ims 17g, Kinu 47
 
Reply
#10
Si manerul meu pare sa fie tot din lemn. Arata foarte bine, fara zgarieturi.
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, VST 15g, Site nepresurizate 7g si 14g, Tamper Motta 58.4, Hario V60 Drip Scale
 
Reply
#11
Poate va uitati si la cutitul interior, daca e tot asa, cu rugina. Nu de alta, dar trebuie sa tina 10 ani macar.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#12
A ajuns si la mine,tot cu maner de lemn.Arata foarte bine,iar cafeaua e clar mai buna decat cea scoasa de Ascaso i mini i1.Pe o cafea Columbia de la Yume,prajita pe 12.04,curgerea buna am obtinut-o la 17 unitati(o tura completa si sapte unitati plecand de la 0-cutite apropiate).
Poate primim si noi manere din plastic cand vor fi gata! [Image: confused.gif]


Attached Files Thumbnail(s)
   
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl
 
Reply
#13
Buna ziua,
Kinu-M47 este o rasnita premium si se livreaza cu maner din lemn. Am ales sa pastram acest maner pentru ca este mai cald , mai prietenos. Manerul din lemn se poate scoate din suportul rulmentilor, este demontabil, poate fi usor inlocuit, este piesa de schimb.
Kinu-M38 se livreaza cu maner din plastic.

In ceia ce priveste rugina,... este specificat in instructiuni ca mecanismul este din otel calit si este material coroziv. Mecanismele vin de la furnizor avand pe ele o pelicula de ulei. Noi trebuie sa spalam aceste mecanisme cu solutii speciale inainte de montaj. Acele pete mici de rugina sunt inevitabile, dar vor disparea in timp daca rasnita va fi utilizata frecvent si nu va fi pastrata intr-un mediu umed si da, au garantie 10 ani.

O zi buna in continuare....
 
Reply
#14
Buna ziua,
In manual scrie ca se poate utiliza fara spalare. Considerati ca e sigur sa fie folosita asa? Se face ceva asezonare la cutite, cateva zeci, sute de grame de cafea?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#15
(06-05-2016, 17:28)baloozzy Wrote: Buna ziua,
In manual scrie ca se poate utiliza fara spalare. Considerati ca e sigur sa fie folosita asa? Se face ceva asezonare la cutite, cateva zeci, sute de grame de cafea?
In mod normal este putin probabil sa nimeriti reglajul dorit din prima rasnire si atunci pana reusiti sa adaptati reglajul rasnitei metodei si echipamentului de extractie din dotare considerati ca ati facut rodajul cutitelor.
 
Reply
#16
Am luat punga de Yirga si am cantarit 15g. Am fixat rasnita la 0,3 ture si am inceput sa invart la manivela. Am invartit. Am invartit. Dupa vreo 3 min bune am observat ca nu curge nimic. Am schimbat gradul de macinare la 1,3 ture. Am obtinut o macinatura mult prea fina cu care dupa un minut de la pornirea extractiei nici nu s-a umezit tot pucul. Am modificat din nou gradul de macinare la 2,2 ture si am obtinut ciorbica. Ultima incercare a fost la 1,7 ture, unde am obtinut o curgere exemplara si un gust excelent. Mentionez ca am folosit 15 g pentru sita VST 15.
Prezent: Expobar Brewtus IV-R, MACAP M2D, Kinu M47, VST 15, Aeropress, French Press, Prajitor DIY
Trecut: GC PID (XMT7100+PT100), SW RS3
 
Reply
#17
Deci ai facut rodajul Smile))
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
A sosit si exemplarul meu. I-am facut si eu rodajul.
Am macinat Brazilia Yellow Bourbon cu finetea granulatiei potrivita la o 1,7 ture, inpirat de bogy.
Am obtinut ce se vede in poze. Am facut cateva macro pentru a fi usor analizate de cei cu experienta.

Per total ma declar multumit.  Aspectul este foarte placut. Constructie rigida care inspira incredere si durabilitate.
Din pacate manerul a sosit ciobit pe circumferinta superioara, mai exact stratul de vopsea neagra este usor cojit. Presupun ca in timp va fi afectat de uzura. Nu e problema, se poate vopsi usor sau chiar schimba pentru cine are posibilitatea de a manufactura un inlocuitor. Probabil ca vor fi disponibile si ca piese de schimb de la fabrica.

Despre macinatura, gust, nu ma pronunt pentru ca nu am destula experienta si posibilitatea de a compara. las imaginile sa spuna cat pot.
Gradatiile de pe rigla sunt la 1mm. Click pe imagini pentru versiunea la rezolutie mai mare.
[Image: DSC3949.jpg]

[Image: DSC3960.jpg]

[Image: DSC3961.jpg]

[Image: DSC3963.jpg]

[Image: DSC3980.jpg]

[Image: DSC3982.jpg]
Ariete Picasso, Kinu M47
 
Reply
#19
(07-05-2016, 13:49)cibserg Wrote: ... Am facut cateva macro ...

superbe tehnic...si informativ!
de fapt, cam asta as avea de spus;
restul sunt simple speculatii:

m-ar ingrijora putin acele 'boulders' - 'bolovani' sa le zic, particule de 800-1000 microni, care sunt destui;
datorita lor, extraction yield-ul scade; ce mai, degradeaza cu ceva gustul;

un fel de solutie ieftina ar fi folosirea unei site (nu neaparat calibrate, dar un 4-500 microni as vedea potrivit);

'praful' (acele fines) e peste tot, lipit de particulele mari din zona 2-300 microni (cam imprastiate si ele ca distributie a dimensiunii), deci probabil o preinfuzie mai lunga ar ajuta la fixarea lor intre particulele mari si ar reduce din migrarea spre patul de la baza pucului (supraextractie);

cred ca la acest nivel tehnic de macro-uri, o comparatie intre mai multe rasnite e posibila; grosier ok, dar ca idee; si neoficial Smile
(apropo, poate meritau si niste detalii of-topic: camera, obiectiv etc.)
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#20
Aproape sigur, zgarieturile de pe maner provin din contactul sau cu piulita de reglaj a macinaturii, nu incape in cutie decat asezat fortat acolo si hartia cedeaza. Un ambalaj adecvat (mai mare, eventual compartimentat) poate rezolva.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#21
(07-05-2016, 14:37)radudani Wrote:
(07-05-2016, 13:49)cibserg Wrote: ... Am facut cateva macro ...

cred ca la acest nivel tehnic de macro-uri, o comparatie intre mai multe rasnite e posibila; grosier ok, dar ca idee; si neoficial [Image: smile.gif]
(apropo, poate meritau si niste detalii of-topic: camera, obiectiv etc.)

Cu mare placere, pot sa mai fac foto in conditii identice si cu cafea trecuta prin alte rasnite. Doar sa furnizati voi materialul.
Echipamentul nu e cine stie ce: Nikon D90, Nikkor 50mm f1:1.8D, inele macro cu autofocus(am focalizat totusi manual). Blit TTL Pixel 800N.

Ar mai fi de adaugat la impresiile despre M47, efortul necesar pentru a rasni. Pentru o doamna, domnisoara...nu e usor deloc.
Eu am in plan motorizarea rasnitei cu un sistem asemanator cu Versalab M3. Sper sa rezolv in urmatoarele saptamani.
Metoda cu surubelnita electrica, desi simpla, nu mi se pare eleganta. Chiar nu vreau sa vad surubelnita prin bucatarie.
Ariete Picasso, Kinu M47
 
Reply
#22
Producătorul nu garantează păstrarea setării granulației, așa că vezi cum o gândești, ar fi super să o rezolvi. Baftă!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#23
(07-05-2016, 15:32)baloozzy Wrote: Producătorul nu garantează păstrarea setării granulației, așa că vezi cum o gândești, ar fi super să o rezolvi. Baftă!

Cred ca stiu de ce nu o garanteaza. Pentru ca in lipsa manivelei si implicit a butucului manivelei cu cele doua oringuri, piulita de reglaj nu isi mai pastreaza la fel de bine pozitia fata de ax si asfel apare dereglarea fata de setarea initiala.
Se poate rezolva...
Ariete Picasso, Kinu M47
 
Reply
#24
(07-05-2016, 15:43)cibserg Wrote: ... in lipsa manivelei si implicit a butucului manivelei cu cele doua oringuri, piulita de reglaj nu isi mai pastreaza la fel de bine pozitia fata de ax si asfel apare dereglarea fata de setarea initiala.
Se poate rezolva...

 ... se putea rezolva;
doar am tot discutat despre asta in faza aia de betatestare...eu am considerat-o demna de mentionat dupa ce am constatat abateri majore de la setare cand foloseam o bormasina pentru antrenare;
problema principala aici nu e tehnica - se poate rezolva suficient de simplu cu o contrapiulita, sau cu saibe de reglare pe ax, sau mai stiu eu ce alte idei mai frumoase,
ci de ergonomie, de marketing pana la urma...
ce-i drept, conteaza unde o folosesti: la presa sau dripper faci mult mai rar un dial-in, fata de espresso, unde ai nevoie poate la fiecare shot, daca folosesti cafele diferite in single dose...
nu continui cu adevaratele probleme, care de altfel nici nu pot fi rezolvate la acest tip de rasnita;
de aceea exista categorii si preturi diferite;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#25
A incercat-o cineva pentru brew? Cum sta ca uniformitate si "fines"?

Am avut pe mana pentru foarte putin timp unul din prototipuri. Nu ma pot pronunta asupra rasnirii, dar mi s-a parut cam greu de tinut in mana. Modelul final e la fel de lucios?
Vibiemme Domobar Piccolo, AeroPress, Kinu M47
 
Reply
#26
Modelul final e cel din pozele de mai sus. La un moment dat, nu exista acel sprijin pe gatul rasnitei si rasnita aluneca. Acel mic obstacol inseamna incredibil de mult ca si tinere in mana. Ori proptesti degetul mare acolo ori te agati de el cu aratatorul si mijlociul. Nu are cum sa mai alunece decta daca rasnesti pudra pentru ibric dintr-o cafea prajita foarte light.

P.S. De unde si pana unde acest ID?  Daca nu postai nimic cred ca te luam de spamer [Image: smile.gif] 

@cibserg felicitari pentru poze! Asa ceva am mai vazut doar la microscopul lui nickso, dar aici ai o rezolutie si o claritate superioare daca nu ma insala amintirile.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#27
Iaca poze cu telefon+Apexel (macro 20x)... bob de rodie, masa, cafea macinata, cafea din Aeropress...  [Image: tongue.gif]


Attached Files Thumbnail(s)
                           
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#28
Kinu 47?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#29
Daca te referi la pozele mele, nu. E PL043MMI.  [Image: tongue.gif]
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#30
Ce ai postat tu ar fi util in topicul M38, la o comparatie cu o rasnita Kinu 38mm, caci Lelit-ul tau are tot 38mm, probabil tot de la aceeasi fabrica italiana (nu neaparat identice)
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)